Dodaj do ulubionych

A class czy V40 ?

09.10.16, 12:18
Witam,

pytanie na poważnie ...

Szukam czegoś do wzięcia w leasingu. Kryteria to :
rozmiar kompaktowy
poniżej 7 sec do 100km/h
raczej wypas
cena do 150 000.

Na short liście pozostała Aklasa 250 (z lub bez 4matica) i V40 T5.

Volvo jest dużo mocniejszy, ma normalny automat 8 biegów (Mietek tylko 7 i to dwu-sprzęgłowy pseudo automat) i w podobnej cenie jest bardziej wypasiony. Jest za to trochę mniejszy i ciaśniejszy. Mietkiem już jeździłem i było spoko, na V40 czekam bo AutoGala musi wymęczyć takie auto u importera.

Nie interesują mnie inne propozycje ... poradźcie pls.
Obserwuj wątek
    • bishopandroid Re: A class czy V40 ? 12.10.16, 18:12
      nikt nie ma zdania ?
      • engine8 Re: A class czy V40 ? 12.10.16, 23:23
        Chinskie auto chcesz?
    • waga170 Czyzbym czegos ni rozumial? 13.10.16, 00:52
      > Szukam czegoś do wzięcia w leasingu. Kryteria to :
      ...
      > cena do 150 000.

Jak "bierzesz w leasingu" to nie obchodzi Cie cena tylko RATA.
      Zeby uprzedzic glupie rady, szczoteczki do zebow i samochodu nie bralem w leasing (tudziez czyjejs zony) dlatego moze sie i nie znam, no to mi wytlumaczcie. To nie jest tak ze kupno za cene a leasing za rate?
      • engine8 Re: Czyzbym czegos ni rozumial? 13.10.16, 04:35
        No niekoniecznie tylko rata.
        W lisingu masz wiele rzeczy branych pod uwage - czesc mozna negocjowac a czesc nie.

Najwazniejsze to wynegocjowac jak najnizsza cene, jak najnizsze odsetki (w lisingu nazywaja to inaczej np w Stanach "money factor" ale to nic innego jak zakamuflowane odsetki), jak najnisza przedplate i jak najwieksza ilosc km....
        Jesli Ci sie uda wynegocjawac nic tzn ilosc miesiecy jest ustalona/narzucona, koszty nie do negocjacji to najwazniejszyme elementem jest jednak cena

Rate mozna zawsze zmniejszyc i wrobic klienta np porzez wydluzenie okresu lisingu czy ograniczenie przebiegu.

• bishopandroid Re: Czyzbym czegos ni rozumial? 13.10.16, 07:49
          Zajebiście - pytam o samochody a dostaję wykład o leasingu. Wiem że przy podobnej cenie podobne będą warunki leasingu i nie o to pytałem. @engine8 - V40 jest robione w Gandawie zatem tylko kapitał jest chiński .... ;-). Od spodu to dalej jest stary i dobry Focus (co po mojemu jest raczej zaletą niż wadą bo nie ma inne kompakta który tak dobrze się prowadzi).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka