Dodaj do ulubionych

meriva 1.7 cdti

11.11.17, 19:29
Witam wszystkich.
Zapewne ten temat był już poruszany milion razy, ale mam problem z moim cackiem i nie mogę znaleźć odpowiedzi w internecie. Mianowicie chodzi o to że od jakiegoś czasu mam problem z odpalaniem samochodu, zachowuje się jak by akumulator nie dostarczał wystarczająco prądu ale po jednym mułowatym obrocie odpalał i chodził normalnie. Wczorajszego wieczoru po powrocie z trasy zgasiłem silnik i po kilku minutach próbowałem obpalić ponownie i nic żadnego odezwu, nawet nie jekną. Dziś rano z ciekawości spróbowałem ponownie i ku mojemu zdziwieniu odpalił więc zrobiłem nim kółko i zgasiłem po czym powtórzył się scenariusz z dnia wcześniejszego.
Zastanawiam się z czym jest problem , czy to rozrósznik czy też coś innego.
Nadmienię też, że miesiąc temu byłem na serwisie i wydaje mi się że mechanik trochę przelał olej jak również pompa wysokiego ciśnienia trochę szwankuje.
Dzięki za podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • waga170 Re: meriva 1.7 cdti 11.11.17, 21:00
      Czasami jest tak ze rozrusznik kreci sie na zimno a nie kreci jak jest cieply. Ale po zrobieniu jednego kolka jeszcze bylby zimny.
      W kazdym razie to nie akumulator, stawialbym na rozrusznik. Podjedz do elektryka, on bedzie wiedzial co polaczyc zeby wirnik rozrusznika zie zakrecil bez zazebiania bendixu. Z predkosci krecnia elektryk cos wywrozy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka