tanebo2.0 14.05.18, 07:08 buzz.gazeta.pl/buzz/7,156947,23387367,mknal-150-km-h-i-lamal-przepisy-jego-tlumaczenie-powala-co.html#Z_BoxDesCz&a=159&c=93 takich zwykle uspokaja TIR z naprzeciwka... co za buc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galtomone Na tym polega roznica miedzy policja a policja 14.05.18, 10:41 Ale skoro nawet pisamcy pisza w ten sposb, to jak tu miec pretensje... "To oczywiście nie spodobało się policjantom, którzy sprawę postanowili skierować do sądu. " Czy im sie podobalo czy nie - to ich prywatna sprawa i ocene te (jako absolutnie bez znaczenia dla sprawy) moga sobie wsadzic w kieszen. Zupelnie tez nie rozumiem po jaka cholere Pan Pismak wymysla takie cos i dopisuje. Albo kierowca przyjmuje mandat albo sprawe ocenia sad - tyle. Ale w UK i DE w przewazajacej wiekszosci wypadkow policja jest zawsze profesjonalna, bez emocji, obraznia kogos, itd... Nie mowie, ze na glebe agresywnego nie polozy ale zawsze zaczyna sie z szacunkiem. To u nas wiekszosc zapewne pamieta z czasow liceum i studenckich (a nawet czasem potem) jak to wladza bije na leb i jak ordynarni potrafia byc policjanci (czesto bez powodu) na patrolu w miescie. Mnie zawsze to wkur...wia jak czytam takie rzeczy - bo wiem jak zachowywac sie powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Prędkość minimalna 150 km/h 14.05.18, 17:46 Same zdjęcia tam widzę, a z nich nic nie wynika. Co najwyżej tyle, że na tym zakręcie jest doskonała widoczność. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Prędkość minimalna 150 km/h 14.05.18, 17:53 To juz ten kolega Francuz co go u nas zlapali na autostradzie #101 jadacego ok 100 mph (160km/h) i sie tlumaczyl ze widzial znaki "101" i myslal ze to ograniczenie predkosci.... no a no innych znakach bylo napisane 65 mph limit ( anie max ) to myslal ze to min predkosci.. Policjant sie na to nie nabral ale sie posmial i powiedzial mu ze ma cholerene szczescie i skonczy sie mandatem i dobrzez ze ze nie jechal ta rownolegla ktora ma numer 280....bo bez wiezienia by sie nie obeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Prędkość minimalna 150 km/h 14.05.18, 22:39 Ale też już bez przesady, co to jest złoty sześćdziesiąt na autostradzie... Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Prędkość minimalna 150 km/h 14.05.18, 23:17 vogon.jeltz napisał: > Ale też już bez przesady, co to jest złoty sześćdziesiąt na autostradzie... To jest o 60% więcej niż dopuszczalny limit. Poleć sobie kiedyś do USA, porozmawiaj z tubylcami jak to się kończy albo sam poszarżuj i wtedy rzuć w twarz organom 'bez przesady'. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 08:35 No chyba, że trafi się na policjanta o którym engine pisał, czyli takiego któremu poczucie humoru wzrasta jak złapany głupka z siebie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 09:15 Łomatko, wiem, że to powyżej limitu, ale abstrahując - obiektywnie na autostradzie nie jest to jakaś kosmiczna prędkość. 260 - to już robi wrażenie, a i takich często widuję, w Rzeszy oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 10:53 aha... czyli jechales sam 250 ... (stary konfabulancie, i ta Rzesza na dodatek...) PS A dlaczego 260, a nie 270 albo 250? Wiesz, jaki blad wskazan moze byc przy tej predkosci? ... ale ty p...sz jak maly Kazio... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 11:08 Nie tylko środki stylistyczne, ale nawet rozumienie najprostszego tekstu cię przerasta. Wniosek, że jechałem 250 wyssałeś sobie chyba z koziej pyty, czy skąd tam bierzesz swoje zdupne odpowiedzi (waga170 ma zdaje się lepsze rozeznanie na ten temat), bo ja nijak nic na ten temat nie wspominałem. A dlaczego 260? To se zobacz, ssaczu pyt kozich, o jakiej prędkości wcześniej była mowa, będziesz wiedział dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 11:11 Juz nie pamietasz, mlotku, co napisales: "260 - to już robi wrażenie, a i takich często widuję, w Rzeszy oczywiście." Skad, q...a wiesz, ze "260", co? PS Nie rob z siebie wiekszego bufona, niz juz to zrobiles. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 22:06 No ja 250 km'h to jechalem i to pare razy na oficjalnych drogach... Policja helikopterem nas namierzala .... i zuje i jaj i cal okolica.. Od czasu do czasu trzeba przeciez gary przdmuchac zeby sie nagar nie robil? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 22:18 Potrzebna jest pustka. Kierowcy nie patrza w lusterka i to, ze przeocza bolid z v>= 250 km/h jest prawie pewne. Unikniecie wypadku graniczy z abstrakcja. STAD PUSTKA jest warunkiem koniecznym. Samo prowadzenie pojazdu to nic nadzwyczajnego. Trzeba ocenic droge hamowania. Przy 250 km/h to moze byc okolo 300 metrow / nawierzchnia, opony, pogoda/. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 22:47 Jaka droge hamowania - po co? Na ale ja tak sobie pozwalalem na autostradzi w polu gdzie bylo 6 pasow, widocznoisc na prostej jakis 10km i auta na palcach policzyc.... A i tak znalazla sie gnida w jakims Leksusie czy cos temu podobnym co zadzwonila i Policja helikopter wyslala.. Ale u nas mozna podsluchowac coi policja gada na otwartych laczach wiec wiedzielismy ze trzeba odpuscic... No ale jak sie jedzie ponad 250km na godzine to jest roznica w porownaniu do nawet 180km/g.. rzeczy dzieja sie o wile szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Prędkość minimalna 150 km/h 16.05.18, 07:44 Zakladasz, ze nie zdarzy sie zadna przeszkoda? Po to jest wlasnie estymacja drogi hamowania. Znajde film, to Ci podrzuce url. Teraz musze odprowadzic psa do chalupy. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Prędkość minimalna 150 km/h 16.05.18, 17:53 Oczywiscie ze zakladam ze nie bedzie bedzie przeszkod bo w przypadku takowych droga hamowania juz nie ma duzego znaczenia... ostre hamowanie najwyzej pogorszy sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Prędkość minimalna 150 km/h 16.05.18, 10:14 To ten "filimik". Kierowca jest osobniczo pozbawiony braku wyobrazni, to ciezki przypadek. Mial wiecej szczescia niz rozumu. youtu.be/bwEQZn4L88I Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Prędkość minimalna 150 km/h 17.05.18, 21:10 A później się obudziłeś... . Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Prędkość minimalna 150 km/h 17.05.18, 21:19 A tobie co? Masz problemy? Nie bierz sie za to, co cie przerasta. Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 22:30 vogon.jeltz napisał: > Łomatko, wiem, że to powyżej limitu, ale abstrahując - obiektywnie na autostrad > zie nie jest to jakaś kosmiczna prędkość. 260 - to już robi wrażenie, a i takic > h często widuję, w Rzeszy oczywiście. Na pustej w nocy może nie. Ale przy natężeniu ruchu w South Cali 160 to głupota. Poza tym 40mph over the limit to już nie są przelewki. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 22:50 To bylo akurat w N Cal. na 280 gdzies pomiedzy Palo Alto i San Mateo bo w South Cal sie rzeczywiscie nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Re: Prędkość minimalna 150 km/h 15.05.18, 22:56 Piłem do 101 i tyluż mph. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Prędkość minimalna 150 km/h 14.05.18, 17:56 Obejrzałem film. Mustang rozpoczął wyprzedzanie dosłownie z 5 metrów przed końcem zakazu, ZDĄŻYŁ zakończyć wyprzedzanie przed ciągłą linią, a później podwójną ciągłą najechał delikatnie na zakręcie. I wielka sensacja z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Prędkość minimalna 150 km/h 14.05.18, 18:45 Takim "delikatnie najeżdżającym" czyli w istocie jeżdżącym na łuku na okrak powinno się prawo jazdy zabierać i kierować na ponowny kurs z egzaminem. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Prędkość minimalna 150 km/h 14.05.18, 21:26 Tylko, że na tej 60-tce to powinni dwóm dać mandat... czemu czepili się tylko mustanga? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Prędkość minimalna 150 km/h 14.05.18, 23:04 A skąd wiesz, że TYLKO? Dzwoniłeś dowiadywać się, czy wnioskujesz po tym, że tego nie napisano? Odpowiedz Link Zgłoś
bohdan222 Re: Prędkość minimalna 150 km/h 17.05.18, 21:13 Mój to nawet tyle nie wyciągnie :) Odpowiedz Link Zgłoś