Dodaj do ulubionych

Forli-Bolonia

01.04.10, 18:07
Wybieram się do Bolonii, samolot tanich linii ląduje w Forli. Nie mogę
znaleźć dokładnych informacji, jak dojechać z lotniska do stacji kolejowej
(wiem, że jest jakiś autobus, ale czy ktoś z was wie, gdzie znajdę jego
rozkład jazdy?). Mam około dwóch godzin do ostatniego pociągu, zdążę?
Obserwuj wątek
    • Gość: carla_dijon Re: Forli-Bolonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 12:59
      Przeklejam info ze strony wizz. najlepiej sprawdzic na linkach wloskich,
      pozdr.

By rail
      10 minutes by bus to the station – cost of ticket € 01,00 if purchased from the
      shop and € 01,50 if purchased on board
      frequent trains to Bologna / journey time is 35 minutes / Bologna € 04,80
      frequent trains to Rimini / journey time is 30 minutes / Rimini € 03,80
      Ravenna € 04,30
      Florence € 06,40
      Venice € 27,60
      Rome € 50,40
      www.ferroviedellostato.it
      Shuttle bus options
      Shuttle services to Bologna city centre, its railwaystation and bus terminal – €
      12,00 one way www.atr.fc.it
      Shuttle services are provided on request to Ravenna, Cervia, Cesenatico, Rimini
      and the resorts of the Riviera – www.taximinibus.it or
      www.cesenaticotransfert.it. Service available approx from April to September
      approx. cost € 12,00 per person for a minimum of 4 people per trip.
      Direct bus services just outside the passengers terminal to Forlì railway
      station in connection to flights arrivals and departurs, cost € 01,50
      If purchased from shop € 01,00 – www.e-bus.it
    • olilala Re:to tak 27.04.10, 20:11
      mozesz wziasc z lotniska autobus do centrum Forli - piazza saffi. jezdzi co
      30-40 min, przystanek zaraz przy wyjsciu z hangaru-to b.male lotniskosmilea bilet u
      kierowcy. nie jestem pewna czy z lotniska sa jakies autobusy na stacje kolejowa
      i czy z centrum forli nie jezdza przypadkeim autobusy do bolonii.mozesz tez
      wysiasc wczesniej niz p.zza saffi ale zeby bylo w centrum. z centrum wezmiesz
      autobus na stacje kolejowa. stacja kolejowa jest tu troche oddalona od centrum.
      mozesz tez wziasc taxi z lotniska od razu na stacje kolejowa. koszt to ok 20
      euro, ale nie wleczesz sie z bagazem jesli go masz. pozdrawiam slonecznie!
    • Gość: ana Re: Forli-Bolonia IP: *.prc.com.pl 12.10.10, 13:33
      Korzystałam ostatnio z trnsportu z lotniska w Forli i jest tak:
      1. taksówka 11 Euro (niezależnie ile osób) na telefo, bo w późnych godzinach nie zawsze są przy
      2. autobus spod samego terminalu pod sam dworzec kursuje bardzo rzadko i koszt ok. 1-2 Euro
      3. autobus nr 2 kursujący często co ok. 15min. koszt ok. 1-2 Euro. Przystanek oddalony o 2 kroki od terminalu lotniska i do dworca kolejowego z najbliższego przystanku autobusowego jest ok. 100m. Tym autobusem można też dojechać do centrum starego miasta Forli, które polecam chociaż rzadko o nim mowa w przewodnikach.
    • Gość: xxx Re: Forli-Bolonia IP: *.76.244.92.coditel.net 28.02.11, 22:31
      A czy ktos z Was wie jak dojechac z lotniska Forli do Bolonii noca. Przylatujemy ok 22.30 i z informacji na stronie lotniska wynika ze na pociag lub autobus nie ma juz co liczyc o tej porze.

pozdrawiam
      • Gość: iza Re: Forli-Bolonia IP: *.home.aster.pl 06.04.11, 14:16
        Czesc, Szukam tej samej informacji smile Jak dotrzec z lotniska Forli do Bolonii po godz 22:00? Czy kursują jeszcze jakieś bezpośrednie autobusy, a może prywatne busiki?. Na ostatni pociąg nie ma szansy zdążyć, a taksówka szacowana jest na ok 108 EUR smile
        Będę wdzięczna za informacje.
        • Gość: pawel Re: Forli-Bolonia IP: *.warszawa.mm.pl 19.05.11, 16:30
          pytanie do Izy i xxx. Mam ten sam problem, ląduje w Forli o 22:04, ostatni pociąg odjeżdża o 22:24, a autobusy już nie funkcjonują.

Jak wam udalo się dotrzeć do Bologni?

Mam już zapłacone za hotel, więc MUSZĘ tego dnia dostać się do Bologni, a nie chcę płacić 100 euro za taksówkę.

Z góry dzięki za pomoc
          • lesio5 Re: Forli-Bolonia 20.05.11, 10:31
            Masz połączenie o 1 w nocy.
            • Gość: KKK Re: Forli-Bolonia IP: *.acn.waw.pl 12.07.11, 15:52
              Przyłączam się do pytania... Jak się dostać do Bolonii z Forli po 22?!

Podany link nie działa. O co chodzi z połączeniem ok 1?
              • Gość: K&A Re: Forli-Bolonia IP: *.acn.waw.pl 27.08.11, 18:40
                Czy ktoś już może zna odpowiedź na to pytanie?

Jeśli nie, to jest jedna opcja - wynająć na lotnisku samochód (najtańsza opcja to 75 euro / 4 osoby) i oddać go następnego dnia w Bolonii. Może ktoś byłby chętny na 13/09/2011 (byłyby dwa wolne miejsca)?
                • stobart Re: Forli-Bolonia 31.08.11, 18:21
                  Jadę z dwoma jeszze osobami do Wenecji 13.09.2011.
                  Samolot przylatuje o 22- o 23.20 jest pociąg z bologni do wenecji, czy ktoś jest w podobnej sytuacji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka