aron2004 11.12.18, 19:25 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24266810,ojciec-rydzyk-odradza-swoim-sluchaczom-zawierania-malzenstw.html#a=66&c=154&s=BoxNewsImg1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 11.12.18, 21:36 I ma racje..... A skad wiem - mam takie w rodzinie i wiem ze roznice kulturowe i zwyczajowe na dluzsz mete powoduja bardzo duzo problemow.. Konczy sie tym ze mlodzi odrzycaj wszytko co sie da z jedej i z drugiej strony. Cierpia z tej okazji wszyscy - dzieci, rodzina znajomi.... Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 11.12.18, 21:53 Sto procent racji. Czasami i taki Rydzyk palnie cos madrego. Zenic sie, miec dzieci z ciemna Brazylijka i mieszkac w Polsce B, zwlaszcza u swoich polskich rodzicow a nie na swoim, to raczej nie. Ale zeby temat zglebic w czym Grzybek z pewnoscia nie ma doswiadczenia, bo mowie o pobzykaniu takowej, to moze Szymek da jakis komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 11.12.18, 22:04 A żonę z sąsiedniej wsi można? Bo tez różnice kulturowe są Nie mówiąc o Polsce A i B Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 11.12.18, 22:22 > A żonę z sąsiedniej wsi można? Widocznie mozna skoro 90 procent zon jest w Polsce z sasiedniej wsi. To jest czysta recepta na "in-breeding", popatrz na amerykanskich Amiszow. Potem popatrz dookola siebie. Co innego jest na przyklad taka jedna z Rzeszowa ktora ma troche krwi cyganskiej, troche gruzinskiej i troche ormianskiej. Ale jej prababka, babka i matka nie splamily sie sakramentem malzenstwa. Ojcowie zreszta tez. No wiec nie narzekaj ze swoja z sasiedniej wsi spotkales w remizie i zamiast sasiadow napierdalac sztacheta, wyruchales ich krolowa. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone To jest dobra teza! 12.12.18, 07:56 trypel napisał: > A żonę z sąsiedniej wsi można? Bo tez różnice kulturowe są > Nie mówiąc o Polsce A i B Ślązacy np. tylko ze Ślązakami... bo jak jest mieszane - Śląsk - Zagłębie, to recepta na katastrofę! W ogóle najlepiej, żeby małżeństwa były z tej samej wsi i jedno płciowe! Żadna kobieta taka faceta nie zrozumie jak drugi facet, i facet kobiety jak druga kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: To jest dobra teza! 12.12.18, 08:22 > W ogóle najlepiej, żeby małżeństwa były z tej samej wsi Czyli jak w pańszczyźnie, jeszcze tylko zakaz opuszczania wsi i czarna mafia uzna, że powrócił raj. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: To jest dobra teza! 12.12.18, 08:58 ...nareszcie sie ujawnil krasnoludek klombowy... cytuje: "Ślązacy np. tylko ze Ślązakami." "Manifest 12 Grudnia 2018", buhaha... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 11.12.18, 22:46 Ja sie to mowi ze jak sie chce zapalic w piecu to nie trzeba lasu kupowac.. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 11.12.18, 23:06 Ja to slyszalem o piwie i browarze, w sumie to samo. Fakt ze klecha ZNIECHECA do jakiegos malzenstwa to byl dla mnie milowy krok do przodu, wbrew ich interesom. Mial po prostu w tej kwestii racje. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 11.12.18, 23:41 Ciekawe jak alternatywe przedstawia dla tych co nie chca lokalnych i wola egzotycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 11.12.18, 23:48 Tak sie zastanawiam dlaczego napisalem ze wypowiedz klechy byla wbrew ich interesom. I zdaje mi sie ze teraz kapuje o co chodzi. Jezeli do czegos zniecheca to znaczy ze do czegos odwrotnego zacheca. Na przyklad do malzenstwa w tej samej wsi. Po kilku latach dzieci beda na religii, malzonek bedzie z dykty budowal makiete Tupolewa do pokazania w niedziele pomszy, a malzonka na glownej ulicy w stolicy bedzie sie trzymala za rece z podobnymi, beda dawaly trzy kroki do przodu i trzy kroki do tylu jak na jakiejs zbiorowej gimnastyce, ale zamiast mowic i raz i dwa i trzy beda spiewaly ze zwyciezy orzel bialy. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 00:13 Czysty biznes... Jemu glownie chodzi o ta sama religie.....Bo co z innych to ani slubow nie biora ani dzieci nie chrzcza i do komuni nie wysylaja ani do spowiedzi nie chodza a a jak umieraja to ksiedza katolickiego nie wolaja.. I skad bedzie kosciol mial dochody? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 00:17 Jasne, jak nie wiadomo o co chodzi to na sto procent chodzi o pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 07:05 Ale przecież są ludzie czarni i żółci wyznający katolicyzm. Jest ich paręset milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 08:11 waga170 napisała: > Sto procent racji. Czasami i taki Rydzyk palnie cos madrego. Czasem przypadkiem faktycznie palnie wyjątkowo celnie. Na przykład: "Do małżeństwa trzeba mieć jeszcze rozum, ..." Tu trzeba przyznać gościowi rację, oraz docenić, że sam się do tej maksymy zastosował. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 06:18 to mam sie qrwa rozwiesc? bo jakis idiota z torunia wie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 07:58 marekggg napisał: > to mam sie qrwa rozwiesc? bo jakis idiota z torunia wie lepiej? Ewidentnie, nie masz innego wyjścia. A jak kolejne małżeństwo chcesz szczęśliwie utrzymać, to musisz w bliskiej okolicy jakiegoś fajnego faceta znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 07:54 engine8 napisał(a): > I ma racje..... A skad wiem - mam takie w rodzinie i wiem ze roznice kulturow > e i zwyczajowe na dluzsz mete powoduja bardzo duzo problemow.. I nie ma racji, bo mam w rodzinie i wśród znajomych wiele takich małżeństw, nie tylko mieszanych w zakresie kraju ale także koloru i jest OK. Do tego znam co najmniej 5 małżeństw nie mieszanych, które sie rozpadły. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 01:39 Ale z was buraki... Japierd**lę naprawdę Polska jest kosmiczną prowincją. Powiem krótko: nie macie qrwa zielonego pojęcia... Dla setek milionów ludzi odmienność kukturowa, językowa, rasowa jest bardzo atrakcyjna Niewiarygodnie atrakcyjna. W Berlinie kurwaciemniaki tuż obok KOLOSALNA ilość międzyrasowych par. Nie mówiąc o Paryżu czy Londynie. Mój kuzyn w USA ma trzecią czy czwartą dziewczynę zawsze Azjatkę. Bratanica mieszka w Australii z Brazylijczykiem... Itp itd. Pojedźcie buraki czasem na Zachód. Może choć do Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 02:03 Ha, sa mam mase znajomych co maja azjatki.. W wiesz dlaczego? Bo nie maja nic przciwko jak idziesz na dziwki - najwzniejsze zebyc jej kase dawal a ona bedzie cie ubostwiac... Ma w rodzinie mieszane malzenstwa.... Wnuczke mieszanke euro-azjacka i Ty mi to nie P$&*dol farmazonow bo pojecie nie masz. Wiesz na czym tu genralnie polega? Sa dwie zasady 1. Kasa i 2. Wielkosc K*tasa. Zauwaz jak wiele jest zwiazkow czrnych facetow z bialymi dziewczynami - a odwrotnie prawie wcale. Mam bliska znajom ktora ma czrnego meza i samo potwierdzila ze jak dziewczyna sprobuje z murzynem to juz biale a nie mowie o azjackich narzedziach nie maja szans.... Zauwaz ile jest bialych facetow z azjatkami - a odwrotnie prawie wcale.... No i te dzikie czy poldzikie z Tajlandii czy Filipin oczywiscie wychodz za maz za kogo sie da bo z nimi tak jak z Polkami za komuny.... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 09:51 > Wiesz na czym tu genralnie polega? > Sa dwie zasady > 1. Kasa > i > 2. Wielkosc K*tasa. Na tym polega większość związków. Oczywiście ująłeś to w wulgarnej formie, ale generalnie główne funkcje związków to właśnie: zapewnienie stabilności materialnej i seks. No, może poza tymi, w których małżonkowie pociskają sobie jakieś piedrolety o Chrystusie itp. gónwo. No ale wiadomo, w międzykulturowym związku to się zdarzy bardzo rzadko, a Rydzol chciałby, żeby takich terlikopodobnych pojebów było więcej. Ot i całe wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 02:24 > Mój kuzyn w USA ma trzecią czy czwartą dziewczynę zaw > sze Azjatkę. Bratanica mieszka w Australii z Brazylijczykiem... Itp itd. Kuzyn jest w trzecim czy czwartym malzenstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 02:30 Kuzyn jest w trzecim czy czwartym malzenstwie? -- Nie żeni się. Taki dziwak. Engine. Nie odpowiem Ci. Bo musiałbym zrobić Ci przykrość. Dużą. A po co? Żyj sobie zadowolony, wszystkowiedzący, z tym kutasem i kasą. Super. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 03:16 > Nie żeni się. Taki dziwak. No to po jaki chuj sie tu z tym dziwakiem wpierdalasz jak powazni ludzie rozmawiaja o powaznej rzeczy jaka jest malzenstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 07:40 Ok, miedzyrasowe pary, co nie oznacza miedzyrasowych małżeństw i długich związków. Ot fascynacja na rok, dwa trzy. Zresztą co innego związek miedzyrasowy np. białego i murzynki w USA czy UK, obywateli od pokoleń tych krajów, a co innego związek np. Polaka z czarną Kubanka. W tym drugim wypadku brak wspólnych kodów kulturowych, które przy długim związku maja istotne znaczenie. Miłość miłością, ale szalenie trudno wypracować wtedy wspolna płaszczyznę codziennego funkcjonowania. Ja np. sobie mogę z żoną obejrzeć Misia, Kiepskich albo Ucho Prezesa i oboje lapiemy kontekst i śmiejemy się. Z żoną z innej kultury byłoby o to bardzo ciężko. Wszystkie związki mieszane jakie znam, nie wypaliły. Z murzynami, Japonką, Angielką, arabem, Ormianinem. Max 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
szymi_mispanda Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 08:00 Z czarna zona mozecie poczytac chate wuja toma hehe Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 08:19 Albo wierszyk Tuwima o sympatycznym bambo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 08:40 Ten wierszyk nie spelnia warunkow poprawnosci politycznej i dlatego kryptorasista Tuwim powinien zostac wpisany na liste autorow zakazanych ktorzy sprowadzaja na manowce obecne mlode pokolenie tolerancji, otwartosci kulturowej i zrozumienia innych narodow Swiata. Nie mozna malemu Bambo zarzucac, ze nie chce sie wykapac tylko dlatego, ze jest czarny !!! Sadze, ze poslanki i poslowie do PE powinni napisac petycja do Pana Donalda o oddanie wszystkich "dziel" niejakiego J.Tuwima na ostateczny przemial i niech to Trybunal zalatwi w trybie pilnym. PS / dla idiotow, znanych na tym forum: ...a to dla jaj bylo, galtomonki, samspadki, wagi...inne przypadki szczegolne/ Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 08:42 Tym bardziej że kilka lat po tym jak Tuwim napisał ten wierszyk jego własny naród został eksterminowany przez "białą rasę panów". Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 08:55 Z wielkim zaufaniem pokladamy nadzieje w Pani Piterze i innych postepowych Paniach. / no i w Panu Donaldzie, oczywiscie/ Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 08:41 Czyli jednym słowem lepsza na żonę biała feministka wychowana w Polsce niż czarna posłuszna z Afryki :) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Rydzyk i mieszane małzeństwa :) 12.12.18, 09:47 Ze statystycznego punktu widzenia na pewno większą szansę na przetrwanie mają małżeństwa z tego samego kręgu kulturowego. Z tą kasą engine ma rację, że kobiety szukają statystycznie raczej bogatego niż biednego. Z drugą częścią teorii engina czyli big zaganiacz polemizowalbym, pamiętając, że mówimy o małżeństwach. Odpowiedz Link Zgłoś