bolo2002
11.12.22, 11:18
Jakoże to forum zrobiło sie trochę pierdu=pierdu- to choć na chwilę wrócę do dobrej , poczciwej motoryzacji.
Samochodów marki Mitsubishi miałem 5 i to w czasach- kiedy idąc ulicą-kupowałem je zza szyby wystawowej salonu. Lancer kombi x 2, w tym bardzo ciekawa wersja Tango, bus M-300/diesel/ , Eclipse i ostatnio Outlander.
Lancer był wtedy flagowym autem tej marki i był to pod wieloma względami udany model- i nagle zginął. koncern postanowił nie rozwijac ani nie modernizowac modelu- i tak dzis w sprzedazy - jako nowego- w Europie go nie zobaczysz. Był tez wtedy bardzo udany "mieszczuch" - Colt- a pamietam dobrze- bo idąc ulica stał w kolorze zółtym i miał dobry 90-konny silnik benzynowy. Tez juz go nie zobaczysz- teraz - mozesz kupić skrzyzowanie kota z wyrzymaczka- czyli małe i ciasne Space-Star- no i na wiatr na zakręcie musisz uwazać! No i aktualne clou- ASX-bardzo udany i chwalony wózek, I też go juz w jego sylwetce nie zobaczysz. Zobaczysz natomiast francuskiego Captura o nazwie ASX. Totalne nieporozumienie! Ja dziekuję. Zobaczycie tez nowe Eclipse- czyli też skrzyzowanie kota z suszarką- za 200 tys zeta! I komu to przeszkadzało- tyle modeli, udanych - zginęło bezpowrotnie. Na rynku aut uzywanych-samochodów marki Mitsubishi- juz prawie nie ma. A Outlandery kradną - bo częsci i drogie jak szlag. Dzis - nawet , gdyby ktoś chciał kupić używane ASX- to odradzam-bo części juz potwornie drogie i serwis też. I tak oto durna, krótkowzroczna polityka koncernu- markę z Europy prawie wypędziła. Przejechałem tymi wózkami ca 500 tys km i wspominam dobrze, ale tylko to nam w Europie pozostało!