Dodaj do ulubionych

AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!!!

04.01.08, 22:10
Trzymajcie sie z daleka od tego salonu. Wczoraj rano oddałam tam
swojego Passata po wczesniejszym telefonie, wstepne rozeznanie -
uszkodzony alternator, propozycja salonu - regenaracja, koszt 600-
700 zl. Poniewaz nie znałam zadnego innego mechanika w warszawie,w
dodatku sprawdzonego tej marki (VW mam od 3 miesiecy) zdecydowalam
sie na salon. Przezyłam szok! Mimo informacji ze tego samego dnia
ktos sie ze mna skontaktuje zeby przekazac inofmacje o problemie i
terminie naprawy, nie zadzwonil nikt! Probowalam dodzownic sie do
nich kilkunastokrotnie (po 7 razie przestalam liczyc)nikt nie
odbieral a jak raz odebral przelaczyl mnnie dalej i dalej cisza.
Dzwonilam wiec dzisiaj od rana, udalo mi sie ok. 12, mechanik
poinformowal mnie ze wymieniaja alternator i koszt naprawy to 650
zl, ponownie mial zadzwonic ok 13 zeby poinformowac o odbiorze, nie
dosc ze nie zadzwonil to historia z proba dzodzwonienia sie
powtorzyla sie i tym razem, wreszcie ok. 18 odebrala Pani na
centrali a po moich wyrzutach powiedzialam ze zaraz ktos sie ze mna
skontaktuje. Czekalam do 19.20 i cisza!!! Tym razem dodzwonilam sie
za 2 razem i mechanik powiedzial ze odzwoni za chwile. Oddzwonil ale
cena po przyjeździe do serwisu wyniosla 1070 zl! a nie 650 zl,
zapomniano mnie wczesniej poinfomowac o kosztach robocizny.Pan ktory
oddawal mi samochod na moje info ze informowano mnie o innej cenie
uslugi wzruszyl ramionami. SKANDAL. Ostrzeglam juz wszystkich
znajomych, ostrzegam i Was. Omijajcie AUTO VIVA VW z daleka!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Gru.. Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 14:34
      Chce powiedzieć że wpełni podpisuje się pod pana wypowiedzią . Mam
      golfa jeszcze na gwarancji i ciągle są problemy!! Nigdy jeszcze nie
      podano mi prawidłowej ceny, zawsze rośnie po przyjeździe na miejsce.
      Zgłaszane usterki często nie są naprawiane gdyż nie zaopserwowano
      ich w serwisie!! SKANDAL!!
      • Gość: tomtom Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 20:13
        serwis w auto viva to skandal!nie wiedza tam co to jest obsluga
        klienta.omijac salon i serwis z daleka.bezczelnosc na porzadku
        dziennym!
      • Gość: gość Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: 83.24.37.* 07.09.08, 10:05
        trafił pan kiepski egzemplasz bo ja mam golfa v i nie ma z nim
        żadnych problemów kupiłem w auto vive bardzo miła obsługa
        • Gość: Adam Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.aster.pl 21.09.09, 21:28
          Potwierdzam wypowiedź kolegi jestem stałym klientem Auto Viva posiadam Passata i
          nawet jeżeli coś mi się dziej dzwonie do swojego opiekuna który jest kobietą i
          zawsze powtarzam zawsze mam wszystko w terminie załatwione przez telefon
          udzielona porada i jak powie że tyle to będzie kosztowało to tak jest a nawet
          czasami miła niespodzianka bo i mniej.Podziwiam panią która w salonie regeneruje
          alternator gratuluje pomysłu.Kobieto najpierw poczytaj trochę o samochodach a
          dopiero krytykuj. Jak żyje nie słyszałem takiej bzdury a jak nie jesteś
          dopieszczona do do męża miej pretensje a nie do salonu. Najgorsze jak się nie
          odróżnia pyry od jabłka. Wszystkim znajomym polecam ten serwis i tą Panią
          wszyscy są zadowoleni. Kobieta na stanowisku doradcy to jest coś a do tego ładna
          i ma wiedzę. Serdecznie polecam i wiem że nie będziecie żałować.
          • Gość: Alojz Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.acn.waw.pl 23.03.10, 19:08
            Wiem, że Pan juz tam nie pracuje - ku zadowoleniu Klientów !
          • Gość: cherry Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 20:55
            Ja też byłem stałym klientem serwisu Auto Viva po kupnie nowego samochodu. Poza tym że te samochody powinny się nazywać szmelc-wagen to wiem niestety po fakcie. W dniach a nie godzinach liczyłem pobyty w serwisie gwarancyjnym. Jedno trzeba oddać Auto Vivie że ze wszystkich serwisów w Wawie są "najlepsi" ale to nic pocieszającego. Co do Ciebie Adamie to jeden zadowolony na tysiąc niezadowolonych i oszukiwanych to nic pocieszającego. Jesteś taki cwaniak a i tak Cie tam dymają w tyłek na kasę aż miło ale to dobrze że jesteś przez to w niebo wzięty. Dzięki takim frajerom jak Ty mogą dalej prowadzić swój biznesik a Ty i tak masz bardziej gó...aną wiedzę na temat samochodów niż ta biedna Pani.
            • Gość: Jakub Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.15, 20:15
              Moi mili-tego serwisu/salonu trzeba sie wystrzegac!!!Partacze i zlodzieje. Dwa lata temu rozbil moje cacko-AUDI RS4 ktore dopiero co kupilem!
              Wczesniej serwisowalem Porsche Turbo 911 w salonie obok i bylem bardzo zadowolony, wiec po powiekszeniu rodziny pomyslalem o zmianie samochodu-padlo na audi RS4, full opcja , B7-samochod igla od pasjonata. Pojechlem go spawdzic na polczynska czy nie bity-w serwisie mowili ze nie bitych nie ma w PL i nawet zakadali sie ze na mur beton cos znajda-sprawdzali kilka godzin i byli pod wrazeniem. Kupilem samochod-zawiozlem zeby podregulowali klocki i na jezdzie testowej rozbili na pierwszym skrzyzowaniu.
              Po wypadku zadzwonili ze nareperuja i wyklepia auto a na pocieszenie bede al rabat 5 tys PLN n przyszle naprawy. Nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac. Interwencje w Inglostadt, Poznaniu nic nie daly, trzymali samochod cala zime na placu, wraz z peknieta felga na tylej kanapie (wiadomo co sie stalo z dosc delikatna w tym modelu skora). Prawnicy/TVN Turbo tez nic nie dalo (ale fajnie ze sie zainteresowali). Odebralem samochod (remont spartolony, przy pierwszym deszczu do srodka leciala woda bo nie zamontowali uszczelki).
              Tragedia... teraz serwisuje swojego biciaka na Powsinie i noz sie caly zas otwiera na mysl jak postepuja Ci zlodzieje z Auto Viva
      • Gość: grabasz Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 16:39
        pytanie z natury technicznych:
        jak naprawic usterke która nie wystepuje na serwisie?? jak ustalić
        jej przyczynę i ją wyeliminować?
        • rixonss Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! 23.05.11, 14:56
          ja mialem podobna sytuacje w HDI
          --
          Biura Nieruchomości Rzeszów
        • Gość: Marcin Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.08.12, 13:38
          odpowiedz z natury oczywistych: zadzwonic do klienta, ewentualnie poprosic go o demostracje.
      • Gość: nik Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 14:44
        macie racje samo gó... omijać jak gó...
      • Gość: jac Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 14:49
        4 godziny czekałem na wystygnięcie oleju w skrzyni biegów którego
        nie wlano bo go nie było w firmie. kupa palantów.
      • Gość: wlodek Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 00:28
        serwis autoviva to kulczyk trad. ... i nie oczekujcie prezentów ani obiecanek -
        kasa,kasa,kasa...
    • Gość: Gość Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 17:57
      W taki prosty sposób warsztatowcy robią w trombę swoich naiwnych
      klientów.Za taką cenę alternator to już chyba musi być pozłacany.No
      ale za niewiedze niestety trzeba płacić.Bardzo mi przykro ale taka
      jest niestety prawda.
      • Gość: gość Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: 83.24.37.* 07.09.08, 09:57
        gościu kup sobie fiata 126 p w nim jest tańszy
        • Gość: gość Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 17:33
          Topewnie była wypowiedź Kierownika ...?
      • Gość: vw Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 00:33
        jak był pan z i pan m to firma działała, a pózniej uczniowie zamiast myc
        podłogi w serwisie wymieniają rozrządy i są wielcy...
    • Gość: Clas Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.eranet.pl 02.02.08, 20:15
      Polecam elektryka na ul.Omulewskiej w Warszawie.Zrobił(naprawił) mi
      alternator (Octavia) za 350PLN
      • Gość: mono Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 13:36
        Tylko zauważcie że na wykonaną naprawę ten człowiek ma 2 lata gwarancji w tym serwisie, a pan Rysio raczej tego nie zapewni.
        Koszt orginalnego alternatora to od 1200 do 2200 zależy od modelu.
        Jeżeli ktoś chce naprawiać tanio bez gwarancji nie jedzie do serwisu.
        • Gość: Marek Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.eranet.pl 07.09.08, 19:27
          Pan Ryśo daje taką samą gwarancje jak ASO, bo tego wymagają przepisy. Bzdury o tym że srwisy ASO są lepsze od Pana Rysia to efekt kosztownych reklam. ASO i pan Rysiu korzystają z tych samych dostawców, co więcej bardzo często to właśnie pan Rysio zajmuje się regeneracją rozruszników, alternatorów itp. dla serwisów ASO.
          • Gość: grabasz Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 16:40
            pod warunkiem że pan rysio wystawi jakikolwiek dokument za wykonaną
            usługe zazwyczaj bierze pieniądze do kieszeni i na tym kończy sie
            transakcja, czyli nie ma żadnej podstawy do uznania reklamacji
            • Gość: gość Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 22:33
              No, ale zawsze możesz pana Rysia poprosić o rachunek. Nawet jeśli z 350 zrobi
              się 427 to i tak jest duuzo taniej niż w ASO. A często również dużo lepiej
      • Gość: JACEK Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 21:44
        KUPA GÓWNA
      • Gość: JACEK n Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 21:48
        KUPA GÓWNA najgorszy warsztat w RP oszuści brak prawdziwego
        własciciela kijem odganiać klientówbrak słów
    • Gość: zolwik Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.aster.pl 08.09.08, 19:58
      To i ja podpisze sie pod tym salonem. Po prostu żenada. Dziś chciałem tam kupić
      auto ale sprzedawca mnie zszokował swoja niekompetencja i niewiedza. Byłem w
      paru salonach ale wierzcie mi obsługa na poziomie podstawówki. Jeśli salon nie
      potrafi sprzedać auta to kto by chciał tam coś serwisować.
      • Gość: Janusz z Mławy Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: 212.160.159.* 10.09.08, 11:19
        Witam, nie zgadzam się, że obsługa w Auto viva jest na poziomie
        podstawówki. Kupiłem auto 3 miesiące temu i powiem szczerze, że z
        tak wysokim standartem obsługi klienta nie spodkałem się w żadnym
        innym salonie samochodowym.
        Pozdrawiam

Janusz z Mławy
    • Gość: Gość Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 22:14
      Serwisowałem wiele samochodów w różnych serwisach, ale tak beznadziejnego jak
      Auto Viva nie spotkałem. Mechanicy - poziom podstawówki. Naprawy blacharskie -
      zlecają nieznanym podwykonawcom. Efekt - opłakany. Kontakt z serwisem - za 20
      razem może się dodzwonisz. Nikt nic nie wie, nikt nie jest za nic
      odpowiedzialny. Koszmar i skandal
      • Gość: Marek Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.eranet.pl 14.09.08, 20:26
        > Serwisowałem wiele samochodów w różnych serwisach, ale tak beznadziejnego jak
        > Auto Viva nie spotkałem. Mechanicy - poziom podstawówki. Naprawy blacharskie -
        > zlecają nieznanym podwykonawcom. Efekt - opłakany. Kontakt z serwisem - za 20
        > razem może się dodzwonisz. Nikt nic nie wie, nikt nie jest za nic
        > odpowiedzialny. Koszmar i skandal

Naprawy blacharskie, to poważna sprawa nie to samo co przegląd. W sumie to dobrze że naprawy blacharskiej nie robią sami tylko zlecaja wyspecjalizowanym firmom. Problemem jest to że serwisy ASO chcąc więcej zarobić korzystają z najtańszych warsztatów blacharskich które
        normalnie nie utrzymałyby się na rynku, stąd też kiepska jakość napraw.
        • Gość: alltel Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: 94.254.151.* 12.05.09, 18:12
          również malowałem passata (szkoda parkingowa )pomalowali drzwi tylne
          i przednie od strony pasażera, widoczne duże plamy na środku jednych
          i drugich drzwi, zacieki na klamce. Do serwisu AUTO VIVA jeżdżę z
          silnikiem ( głośna praca, coś obciera)do dnia dzisiejszego nie
          potrafią usunąć usterki. Sprawa w końcu oprze się o sąd.
    • Gość: tokasienka Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.mlociny.pl 14.09.08, 19:21
      Podpisuję się pod tym obiema rękami!!! Nie tylko ignoranci, ale też zwykli
      złodzieje!!!
      Jakiś czas temu naprawiałam tam auto i przy okazji poprosiłam o wycenę naprawy
      mechanizmu opuszczania szyby. Ponieważ wydało mi się zbyt drogo, zrezygnowałam.
      Jakież było zdziwienie innego mechanika i moje, gdy po rozebraniu drzwi okazało
      się, że nie ma ani podnośnika, ani silniczka, ani nawet blachy wzmocnieniowej, a
      szyba podparta jest na 2 listewkach!!!
      • stavic Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! 19.09.08, 23:00
        Zgadzam się również. Mi, wmawiali uszkodzone pompowtryski i montaż nowych za
        jedyne 1890 zł za sztukę (są 4).
        Zrobiłem im awanturę gdy pojechałem do mechanika pod Wawą a ten stwierdził po
        podłączeniu do VAG-a,że pompowtryski są jak "żyleta"...
        Na "uszkodzonych" pompowtryskach zrobiłem jak na razie 20 000 km...
      • Gość: gosc Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: 213.17.162.* 10.10.08, 09:36
        wszyscy narzekacie na AUTO VIVE to ktory polecacie
    • Gość: johnny Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 22:12
      Salon tez średniawy.
      Umawialem sie na jazde probna telefonicznie na sobote. Przejechalem cala wawe i
      oczywiscie uslyszalem ze oni w sobote nie jeżdżą i nawet przepraszam nie padlo.
    • Gość: ja Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: 89.171.121.* 29.09.08, 14:27
      Popieram!!!
      Za każdym razem, kiedy chcę się umówić - muszę dzwonić ze 30 razy,
      zanim ktoś odbierze! A potem widzą, że dzwonię po raz kolejny, to
      podnoszą słuchawkę i odkładają!!! Skandal maksymalny! Zero szacunku
      dla Klienta!
      • Gość: nuttyfemale Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:19
        ja też miałam tam problem.... zamiast 850 zł musiałam zapłacić 1250
        zł....już nie pamiętam za co....ale byłam wściekła, nie
        profesjonalnie a potem dowiedziałam sie że to co mi zrobili jest
        warte mniej niż 1/2 tej ceny.... znalazłam sobie super mechanika pod
        warszawą... profesjonalnie i wmiare tanio, a najważniejsze jest to
        że jest rzetelny cały czas powtarza że wrazie co mogę dzwonić
        24godziny na dobe w razie problemów lub reklamacji.
        powiem tak: mam gdzieś te...serwisy... zaprzyjaźniony mechanik to
        jest to.
    • Gość: bisst Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 12:30
      A ja właśnie 5 minut temu dodzwoniłam się tam bez żadnego problemu za pierwszym
      razem. Zresztą zawsze mi się to udaje bez problemu. Zawsze również zostaje w
      uprzejmy i kompetentny sposób obsłużona. Korzystam z Auto Vivy od ponad 3 lat i
      żadne problemy nigdy mnie nie spotkały.
      • Gość: nuttyfemale Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:20
        ja też miałam tam problem.... zamiast 850 zł musiałam zapłacić 1250
        zł....już nie pamiętam za co....ale byłam wściekła, nie
        profesjonalnie a potem dowiedziałam sie że to co mi zrobili jest
        warte mniej niż 1/2 tej ceny.... znalazłam sobie super mechanika pod
        warszawą... profesjonalnie i wmiare tanio, a najważniejsze jest to
        że jest rzetelny cały czas powtarza że wrazie co mogę dzwonić
        24godziny na dobe w razie problemów lub reklamacji.
        powiem tak: mam gdzieś te...serwisy... zaprzyjaźniony mechanik to
        jest to.
    • Gość: MacPly Trzymajcie się z daleka od tego serwisu. Uwaga! IP: *.scansafe.net 03.11.08, 11:30
      Witam,
      Podpisuję się pod wszelkimi negatywnymi opiniami nt. serwisu
      AutoViva. 2 - 3 razy oddawałem tam samochody (Polo 2004 i Passat
      2003) i za kazdym razem było coś nie tak. A to cena usługi, a to
      chamskie podejscie, a to kompletny brak zainteresowania.
      Dwa razy (raz przypadkiem w rozmowie z innym klientem, a raz
      bezposrednio do mnie (!) )usłyszałem tekst od gościa przyjmującego
      samochod do serwisu, że niby "chłopcy" się napracowali, tere fere,
      siedzieli do wieczora... i takie tralala i zeby moze im jeszcze coś
      odpalić (!) Jakiś skandal!
      Tapicerka w srodku pobrudzona łapskami, trzeszczenia plastików na
      desce rozdzielczej nawet nie próbowali zniwelować (bo im nie
      trzeszczalo). Szczerze odradzam. Passata po gwarancji oddaje do
      małego serwisu po drodze do pracy i jest OK.
      Pozdrawiam
      • Gość: fantom Re: Trzymajcie się z daleka od tego serwisu. Uwag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 13:59
        Cieszy mnie to, że ja nie mam podobnych problemów w swoim serwisie. Jak juz coś
        mi sie zadzieje w volvo to jadę do ich stacji serwisowej bo przynajmniej jestem
        spokojny, ze wszystko będzie dobrze zrobione.
        • Gość: Fedek Re: Trzymajcie się z daleka od tego serwisu. Uwag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 10:48

To ja wam powiem z kolei, iż ja oddałem w Brwinowie samochód do lakiernika i
          blacharza. Skończyło to się katastrofą. Samochód odbierałem wieczorem i nie
          widziałem wielu mankamentów. Skończyło się na tym, iż wstawiono mi przyciemniane
          szyby (nie wiem po co, bo moje były dobre) i nie oddano mi moich starych,
          wymontowano mi z tyłu z bagażnika plastikowe kieszonki, poucinano mi przewody od
          instalacji gazowej i krzywo przykręcono mi butle gazową. Nie powiem już o
          fakcie, że spod lakieru wystaje czerwony kolor (kolor od dawcy części
          samochodu). Koleś jak malował to na dodatek zamalował jakiś syf (białe kropki)
          bezbarwnym lakierem i teraz na zawsze będę miał jakiś białe nie wiadomo co na
          lakierze... Robił to 3 miesiące i spartolił robote gdzie to było tylko możliwe.
          Samochód, który odebrałem musze teraz sprzedać...

Czy wiecie może co można zrobić by odzyskać pieniądze i być może zamknąć takiemu
          działalność...? Słyszałem, że jeśli zakład nie spełnia norm można wezwać komisję
          z ochrony środowiska :) Ja zamierzam coś zrobić w takiej sytuacji, bo z tego co
          słyszę to jest masa ludzi oszukanych i kiedyś musi się to skończyć...

Podaję namiary by nie wpaść na tego człowieka i jego wspólnika:
          Krzysztof Popis
          Brwinów
          Ul. Ciechanowska 17
          508-140-077 i 503-466-663
    • Gość: znam ich Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 21.11.08, 11:39
      Ja zamowiłem tam olej do skrzyni biegów ,kilka dni czekania w tym
      czasie samochod nie zarabia a jak pojechalem wreszcie odebrac w
      umowionym terminie to pan powiedzial ze sprzedali innemu klientowi.
      Musialem czekac kolejne kilka dni .
      • Gość: jarek Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.aster.pl 30.11.08, 22:48
        POTWIERDZAM !!! serwis Autoviva trzeba omijać.!!!! Naprawiałem tam
        auto.O długim czasie naprawy nie wspomnę. Bo to nic z całą resztą.
        Pojechałem odebrać auto po naprawie mechanicznej. Ponieważ zostałem
        poinformowany że auto zostało już naprawine po <3tygodniach> jazdy
        próbne przeprowadzone. Na miejscu okazuje się ze elementy które
        miały zostać wymienione nie są nawet dotknieta a na fakturze mam
        ujęte i muszę za nie płacic. Pan z autovivy długo się upierał że ja
        nie ma racji.Po czy w końcu przyznał się że mechanicy jednak tego
        nie wymienili i on nie wie jak to się stało. Miało to zostać w
        trybie pilnym wymienione. Trwało to kolejne 3tygodnie bo jak się
        okazało nie ma tych części w magazynie w PL. A na fakturze były i
        gdzybym się nie pofatygował zerkniecia pod auto to bym zapłacił za
        części których mi nie wymieniono. Po 3 tyg znowu wizyta w serwisie
        wszystkich częśći oczywiści nie wymienili jak było ustalone na
        początku z tym że już ich nie było na fakturze. Auto w środku brudne
        <smar i brud po mechanikach> na zewnątrz również. Nie miałem już
        ochoty tam przebywać i dyskutować. Zaplaciłem zabrałem auto ...NIGDY
        WIĘCEJ TAM NIE MAM ZAMIARU JECHAĆ I CO KOLWIEK ROBIĆ !!!!!!
        NIE POLECAM !!! NIE POLECAM !!! NIE POLECAM !!!
    • Gość: pt Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: 217.153.206.* 23.01.09, 18:54
      Współczuję, a może raczej łączę się w bólu...
      mój Passat stoi tam już 5ty dzień i nie mogę dostać nawet wyceny naprawy! Każdy
      do kogo się dodzwoniłem ma oddzwonić za 10 min lub godzinę, nikt nie oddzwania a
      dodzwonić się tam to istny cud. Jednego dnia wogóle ani razu mi się nie udało
      (mieli chyba awarię IVR bo się po powitaniu zaraz rozłączało). Pojechałem tam,
      bo mam blisko i nie chciało mi się jezdzić do Rowińskiego, do Powsina, poza tym
      tam też bywało różnie, ale nigdy nie było tak źle jak w vivie. To po prostu
      skandal. Naprawa (poważna skądinnąd) miała trwać do 12 dni a tu zaraz minie 5
      dni i nawet nikt nie zaczął nic robić - samochód stoi sobie pewnie tam gdzie go
      zostawiłem :(
    • Gość: smok Re: AUTO VIVA VW Warszawa IP: *.gprs.plus.pl 01.02.09, 23:06
      Nigdy nie miałem problemów z tym serwisem. Ostatnio nawet mile mnie
      zaskoczyli ponieważ moje auto jest juz po gwarancji i uszkodzeniu
      uległa turbina to sami wyszli z inicjatywą że wystosują pismo o
      kalkulacji kosztów na rzecz producenta. Okazało się że fabryka
      pokryłą 50% kosztów naprawy. Nawet z telefonami się poprawiło i
      można się dodzwonić. Największa niespodzianką był czas oczekiwania
      na termin przyjęcia który zmniejszył sie do dwóch dni i czas
      działanai serwisu od 6 do 22. MIŁO
      • Gość: były Re: AUTO VIVA VW Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 17:22
        A smok to na jakim stanowisku pracuje w ViVIE ?
    • Gość: wlasciciel Re: AUTO VIVA VW Warszawa IP: *.gprs.plus.pl 01.02.09, 23:08
      Zmienił sie kierownik serwisu - może to coś nowego, nowe czasy
      obslugi klienta kto to wie - zobaczymy i ocenimy.
      • akswodas Re: AUTO VIVA VW Warszawa 04.03.09, 11:01
        Nie wiem czy kierownik serwisu się zmienił,ale zgłaszałam szkodę w
        Vivie u Pana Adama Setmana
        (Koordynator Napraw Blacharsko-Lakierniczych) i jestem zachwycona.
        Bardzo miły, cierpliwy i konkretny, odpowiada na każde pytanie. Mam
        nadzieję,że moja naprawa nie przedłuży się bo już tęsknię za moim
        samochodem,a jazda autobusem doprowadza mnie do szału..
        • Gość: Były Re: AUTO VIVA VW Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 17:25
          Pan Setman już nie pracuje ....
          Nikt nie chce powiedzieć dlaczego ?
          Wszyscy w VIVIE nabierają wody w usta..
          Komuś się wypsnęło, że "wszyscy są zszokowani..." ale dlaczego - cisza !!!
    • Gość: doktor Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.centertel.pl 12.03.09, 15:34
      W poniedziałek umówili mnie na środę rano na przegląd i naprawe podnośnika szyby
      w pasku 2005. Odebrałem po 14 i wszystko w porządku, w międzyczasie dzwonili z
      info o kosztach (do zaakceptowania - jak na autoryzowaną stację). Auto umyli.
      Następnym razem też tam pojadę.
    • holeczek28 Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! 25.03.09, 18:14
      Możesz podzielić się tą opinią z innymi na www.Twoja-Stolica.pl

Chodzi o to, żeby wszyscy wiedzieli gdzie są dobre, a gdzie złe warsztaty.

pozdrawiam
    • Gość: ... Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.winn.cable.ntl.com 28.03.09, 01:18
      Znajomy w takich przypadkach (rozmów z servisami)stosuje taki mały trik:
      juz na koniec rozmowy prosi o powtórzenie imienia i nazwiska bo zapomniał lub
      nie dosłyszał,następnie powtarza "pan xy? tak? potwierdzenie Tak!
      Nastepnie mowi "mam nadzieje że panu nie przeszkadza ze rozmowa byla
      nagrywana?to dla mojego bezpieczeństwa." (jesli istnieje mozliwosc nagrywania,
      to super)
      I jesli w rozmowie padla kwota do zaplacenia to przy odbieraniu auta juz nic sie
      nie zmienia.
      Nie zawsze jest to potrzebne,ale czesto dziala.
    • Gość: VW Golf V Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:43
      AutoViva jest porażką!

Mój teść kupił tam 3 samochody w ciągu 3 lat i dbają o niego (wiadomo, gość z
      kasą kupi zaraz nowego VW). Ale jak ja pojechałem wymienić opony na letnie, bo
      akurat byłem zmuszony wyższą koniecznością.

Zamówienie: wymianę kół z letnich na zimowe oraz mycie samochodu.
      1. "Konsultant" nie potrafił mi określić ceny usługi jednoznacznie (od 130 do 170)

2. "konsultant" wyszedł ze mną ocenić techniczny stan pojazdu i lakier. Po czym
      w dokumencie zdania wpisał: stan nie sprawdzony!

3. Przy odbiorze samochodu zostałem potraktowany przez "konsultanta" jak gnojek
      i pominięty dwukrotnie w kolejce (byłem ewidentnie najmłodszy w kolejce). Na
      moją uwagę, że teraz moja kolej, "konsultant" burknął coś pod nosem. Nie raczył
      powtórzyć, wyjaśnić, nic. Po prostu przestał się odzywać. Olał mnie i
      potraktował jak gnojka!

4. Odbierając samochód (godz. 21, marzec) zauważyłem, że posiada on około 6 plan
      (przyłóż gąbkę, wyciśnij, pozwól by woda zaschła). To było MYCIE POJAZDU w
      AUTOVIVIE. Skoro w niemal totalnej ciemności zauważyłem to + palce odbite na
      wszystkich możliwych szybach, znaczy że go nie umyli, a jeszcze bardziej
      upieprzyli (trudno mówić o ubrudzeniu!). Po zwróceniu uwagi "konsultant" raczył
      odprowadzić samochód raz jeszcze na myjnię, gdzie panowie raczyli oblać go wodą.

• Gość: pikacz Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 22:43
        Tak kretynie napewno któryś z mechaników chodził dookoła twojego auta,ślinił ręce i obmacywał twoje szyby bo nie miał nic innego do roboty.Czytajac te opinie to ponad połowa mija się z prawdą i naprawdę jak czytamy sobie te niesamowite historie to przynajmniej można się troszke pośmiać.pozdrawiam wszystkich niezadowolonych z serwisu AV.Niebawem zmieniają się stawki roboczo godziny na wyższe.
        • Gość: waldez Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:40
          juz wiem co "chlopaczki" z serwisu AV robia w godzinach pracy- wypisuja
          pozytywne komenty na tym forum i nazywaja innych kretynami;p. robota na pelen etat;p
    • Gość: MsM Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:56
      Przypadek moich bardzo bliskich znajomych:
      serwis Autovivy złamał siedzenie w samochodzie.

Panowie próbowali to ukryć przy odbiorze, myśleli że właściciel nie zauważy!!!!
      W efekcie panowie chcieli spawać i drutem wiązać! ŻENADA!

Był problem z wymianą, a więc właściciel musiał zadzwonić po policję!!!!

Ludzie, co za firma! ASO, a trzeba policję wzywać, bo nie chcą zrekompensować
      tego, co sami zniszczyli!!!!!!

• Gość: apokalipsa Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 18:58
        serwis Autovivy złamał siedzenie hehe . . .no na pewno bylo to ich marzenie wiec
        tak zrobili dobrze ze nie próbowali Ci wstawić taboretu z kuchni gamoniu . . .
        • Gość: kass Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:37
          czytanie ze zrozumieniem to ewidentny problem wielu użytkowników tego forum. Tym
          bardziej zastanawiające, po co tacy troglodyci cokolwiek piszą, skoro czytać nie
          potrafią:D
          • Gość: Były Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 17:46
            Może własciciel albo sam Martin Winterkorn - Chairman, Volkswagen AG poczyta to forum gdy sprzedaż w Polsce spadnie ? ...
    • Gość: nk2011 Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.chello.pl 27.04.09, 23:40
      ....Jetem szczęsliwym posiadaczem VW T4 westfalia i od paru lat serwisuje w
      serwisie AUTO VIVA i przed każdą wymianą jestem informowany telefonicznie o
      kosztach z zapytaniem czy zgadzam się na wymiane uszkodzonej czesci. Mam jedną
      zasadę co do serwisów uzbrajam się w cierpliwość napewno zadzwonią lepiej dłużej
      poczekać, dać czas elektrykom lub mechanikom na weryfikacje usterki niz poganiac
      telefonami.
      • Gość: Zwykły Kowalski Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.tpnet.pl 22.05.09, 11:09
        Widać nalezysz do grupy "znajomych królika", lub masz farta jak to się mówi
        potocznie.
        Moja noga i żadne koło mojego samochodu już w tym serwisie nie postanie.
        Ostatnim razem czekałem na "oddzwonienie" trzy dni, a mieli oddzwonić
        popołudniu. Ich notoryczne pomyłki we wstępnych kalkulacjach to porażka, a
        sposób podejścia do klienta żenujący.
    • Gość: Tomasz VW Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.05.09, 13:48
      MAM ZUPEŁNIE INNE ZDANIE. AUTORKA ROZUMIEM JEST MŁODĄ, GNIEWNĄ,
      INDOLENTNĄ OSOBĄ. NIE STOSUJE ZNAKÓW INTERPUNKCYJNYCH, JAK RÓWNIEŻ
      MA PROBLEMY Z GRAMATYKĄ.
      ALE WRÓĆMY DO MERITUM SPRAWY; MOJE AUTO OD KILKU LAT JEST POD OPIEKĄ
      MECHANIKÓW Z AUTO VIVA I TYLKO DLATEGO UTRZYMUJE NAJWYŻSZĄ
      SPRAWNOŚĆ. ZAWSZE NA CZAS, ZAWSZE MIŁO I ZAWSZE DOKŁADNIE.
      CÓŻ, JEŚLI SIĘ NIE WIE, ŻE KOSZTY ROBOCIZNY DOCHODZĄ ODRĘBNIE TO
      TRUDNO.
      "KONIEC JĘZYKA ZA PRZEWODNIKA"
      • Gość: Yasminka Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.acn.waw.pl 27.05.09, 19:21
        Tomaszu specjalisto od znakow interpunkcyjnych. Coz to za KRZYKI?
        Nie znamy netykiety? haha kolesiostwu PRECZ!! A wiekszosc warsztatow
        to zlodzieje i naciagacze.... Viva w tym przoduje

w poszukiwaniu uczciwego mechanika
        • Gość: ... Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.winn.cable.ntl.com 28.05.09, 21:32
          ... to właśnie najbardziej bije w oczy w wypowiedzi Tomaszvw.
          Okropny wrzask i zabawa w znawce ludzkiej psychologii.
          I nie do konca jestem przekonany czy poprawnie przytoczył okreslenie.
          Indolencja
          ps. Dlaczego mam wrażenie że to napisał pracownik tej stacji? Zbyt oficjalne.
      • Gość: dekrak Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.aster.pl 15.06.09, 20:42
        A nie przyszło wam do głów, że zadowolonych klientów auto vivy może być o wiele więcej niż was " poszkodowanych " . nie oceniajcie zbyt szybko czegoś czego do końca nie rozumiecie bądź nie znacie. i nie wmówicie mi i wielu innym, że AV jest najgorsza i brzydka, bo z własnego doświadczenia znam o wiele, wiele gorsze serwisy w całej Polsce. A tak poza tym w autuvivie czuję sie swobodnie i nigdy nie miałe żadnych problemów ,choć odstawiam tam już czwarte swoje auta. Pozdrawiam
        • Gość: bemol Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.chello.pl 17.06.09, 20:50
          Może Ci zadowoleni nie mają dostępu do netu ? nie przyszło Wam to do głowy ?
          Pozdrawiam
          • Gość: rot Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 08:09
            ale wy wszyscy durni jesteście. pomyslcie trochę, może ,żę wy nigdy
            będu w życiu nie popeniliście, to przepraszam. wiem!! wy to
            jesteście ideay, tylko czemu sami nie potraficie naprawić swoich
            pojazdów. lepiej zwalić na innych. debile.
            • Gość: Mechanix Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 23:31
              Witam
              Zgadzam sie z kolega. Wszyscy tu narzekajacy pozjadali wszystkie
              rozumy. Wszystko jest zle a to przyjecie a to serwis a to myjnia
              itd. Tylko moze by napisali jak sie zachowywali sami w stosunku do
              doradcow???? Wiekrzosc z nich napewno byla delikatnie mowiac nie
              mila ! A po przyjeciu na serwis dzwoni co 30 minut czy juz auto
              gotowe i znow z buzia przez telefon do doradcy a to tez czlowiek
              taki sam jak ten chamski klient! Klientowi sie zawsze spieszy ale
              juz nie pamieta ze byl umowiony np. na 13 (PRZEGLAD) A POJAWIA sie
              na 14 robi sie przeglad i dochodza klocki i inne usterki oczywiscie
              on chce robic wszystko ale juz zapomina ze na przeglad pan doradca
              powiedzial JEST 3 GODZINY. Nie istotne dla niego jest to ze cos
              doszlo on chce w te3 godziny wszystko miec zrobione i zeby doradca
              grzecznie z nim rozmawial a ten na niego moze krzyczec. Nikt nie
              opisze tutaj dokladnie sytuacji na tym forum. Podam przyklad:
              przyjezdza pan starym autem i ma luzy na tylnej belce mozemy
              wymienic cala za np. 1000zl w 3 godziny ale proponuje sie muz same
              simenbloki z robota za 900 zgadza sie. Auto stare zaczynaja sie
              schody naprawa sie wydluza on dzwoni krzyczy odbiera samochod na
              trzeci dzien przyjezdza znow z buzia ze przeglad byl a mu stuka w
              silniku itd. prosi sie goscia zeby pokazal kiedy a on wlacza klime i
              przy 2100 obrotow na luzie co drugi raz cos slychac. Prosze
              powiedziec czy jest mozliwe zeby mechanik bez zgloszenia takiej
              usterki mogl to znalesc. Nikt nie bedzie siedzial w aucie i dodawal
              gazu albo jezdzal caly dzien i szukal pukniecia w zawieszeniu skoro
              klient tego nie pokaze. Wiekszosc OSZOLOMOW TU NARZEKAJACYCH TO TACY
              KLIENCI WLASNIE. Nie odbieranie telefonow nie swiadczy o tym ze
              slaba obsluga i olewa klientow. Trzeba wiedziec ze doradcow jest np.
              8 a klientow na lini na minute w godzinach szczytu 50...Oczywiscie
              sa wyjatki w kazdej firmie nie tylko samochodowych. Moglbym tak
              dlugo pisac ale i tak wiecie wszystko lepiej i racja jest po waszej
              stronie.... Pozdrawiam narzekajcie dalej
          • Gość: jack Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.tktelekom.pl 05.07.09, 18:03
            Byłem w Auto Vivie by kupić A4 Alloard , w rozmowie z jakąś siksą
            handlowcem usłyszałem ceną 16000 wyższą niż u konkurencji. Jestem
            stałym ich klientem (2 auta kupione u nich A8,A6 ,następne
            zamierzałem też tam nabyć)a ta mi mówi że może u konkurencji ta A4
            ma zapewne inne wyposarzenie (nawet kolor był ten sam )i że może mi
            zejść 3000zł na tym egzemplarzu dlatego bo nie dokonywałem zakupu
            poprzednich aut w ostatnich 2 latach (co za różnica!!!) no ale
            dobra,nie było wtedy handlowców których znałem z poprzedniej
            lokalizacji ich salonu , poprosiła dyrektora sprzedaży a ten mi mówi
            że cena jest dlatego taka ,bo handlowiec musi przecież zarobić na
            jego pensję (hehe) i nie może sprzedać auta poniżej ceny zakupu
            (szokozja hihi) Reasumując: co poniektórym burakom sie w głowach
            poprzewracało chyba w związku z nową ich lokalizacją ... Gratulacje
            jeśli chodzi o podejście do klienta... We mnie go już stracili. Aha
            kupiłem auto u konkurencji o 21000 taniej niż w AutoVivie -a raczej
            w autovivie -i jakoś konkurencja nie poszła z torbami . Stanowczo
            odradzam ten salon!!!
          • Gość: Były Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 17:38
            Zadowoleni nie chwalą. Ci którzy czują się pokrzywdzeniu chcą ostrzec innych przed błędem.
    • roney03 Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! 18.06.09, 11:30
      Korzystanie z ASO po wygasnieciu gwarancji jest marnowaniem pieniedzy.
      Nie dosc ze poziom obslugi jest najczesciej fatalny to jeszcze poziomj cen 2
      krotnie wyzszy od warztatow niezaleznych
      Pelna naprawa alternatora jak opisuje autor watku w warsztatach niezaleznych
      ktore w tym sie specjalizuja nie przekroczy 300-400zl
      Mechanik w ASO zarabia tak marne pieniadze ze jesli jest dobry idzie do
      konkurencji lub zaklada wlasny warsztat wobec czego pracuja tam wciaz
      uczniowie ktorzy w dobrych warsztatach beda mieli klopot dostac posade
      podawacza kluczy .
      Teraz jest tyle niezaleznych warsztatow z pelnym dostepem do oprogramowania
      ze naprawde ASO nie jest w zaden sposob racjonalnym wyjsciem . Ale za bledy
      sie placi i moze takie doswiadczenia ucza na przyszlosc
      • Gość: gm Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: 85.222.87.* 23.10.09, 20:16
        zgadzam sie z Waszymi opiniami.
        Dzis oddalem auto do serwisu o godz. 12.00 i do godz. 20.00 nikt nie
        skontaktowal się ze mną. Sam próbowalem sie dodzwonic i nikt nie
        odbieral. W końcu odezwala się panienka i powiedziala, że sprawdzi,
        co dzieje się z moim autem, że pójdzie na halę i do mnie oddzwoni.
        Oczywiście nie oddzwoniła. Po pół godzinie dodzwoniłem się ponownie
        i panienka powiedziała: prosze poczekać przy telefonie. Czekałem
        więc ok 3 minut, zachowując połączenie (na mój koszt, oczywiście)i
        dowiedzialem się, że auto niby wciąż jest diagnozowane. Potem
        okazało się, że musi zostać do nastepnego dnia i rano po
        zdiagnozowaniu problemu umówimy się na naprawę... Poza tym grozę
        budzi zachowanie obsługi salonu wobec klientów. Byłem w VW w
        Berlinie, z drobną naprawą. Serwis ogromny, wręcz fabryka. Spędziłem
        tam ok. 2h podczas, których co chwilę musiałem odpowiadać na
        pozdrowienia różnych pracowników serwisu, którzy przemieszczali się
        tam i z powrotem. Każdy kto na koszulce miał logo vw mnie, jako
        klienta, pozdrawiał. W Auto Viva, gdy wszedłem zastałem
        kilkunastoosobową załogę, ja byłem jedynym klientem w środowy
        poranek jednak NIKT nie tylko mnie nie pozdrowił, lecz nawet na mnie
        nie spojrzał. Super profesjonalna obsługa klienta! W recepcji
        panienki siedziały dwie, oparte łokciami o swoje fotele gaworzyły z
        młodzieńcem, kolegą z pracy, cała trójka piła kawę i była zajęta
        sobą. Pozostali pracownicy również. życze powodzenia! ja tam więcej
        nie pojadę
        • Gość: ktos Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 14:57
          Przyjechałeś do serwisu kolegów szukać czy naprawić auto?Mam mazde i jak jadę na
          przegląd np do odysseya to tez mnie nie pozdrawiają chyba się załamię z tego
          powodu ...dramat .Nie mam pojęcia skąd się tacy ludzie biorą
          • Gość: ... Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.mynow.co.uk 28.10.09, 23:53
            Autor: Gość: ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 14:57

Przyjechałeś do serwisu kolegów szukać czy naprawić auto?Mam mazde i jak jadę na
            przegląd np do odysseya to tez mnie nie pozdrawiają chyba się załamię z tego
            powodu ...dramat .Nie mam pojęcia skąd się tacy ludzie biorą

Tacy ludzie biorą się z cywilizowanego świata gdzie o klienta się dba i walczy,
            Tobie widocznie pasuje poziom ( a raczej jego brak) obsługi w servisach.
            BTW. masz Mazde?!? no to będziesz musiał z tym żyć.
            • Gość: ktos Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 11:57
              Myślisz ze kupiłeś sobie nowe auto w kredycie bądź dostałeś z firmy i jesteś
              Bogiem wszyscy maja Ci się kłaniać w pół bo masz passata czy inne badziewie nie
              koniecznie z grupy vw,właśnie tacy ludzie jak Ty maja zasadę "płacę i wymagam"
              człowiek który ma pieniądze podchodzi do takich spraw z dystansem.Jest naprawa
              która wymaga więcej czasu to biorę auto zastępcze jeśli nie to zostaje jeszcze
              taxi ,komunikacja miejska itd. jadę do domu a nie siedzę jak palant i czekam na
              pozdrowienia ,darmowa kawę lub herbatę obserwując przy tym pracowników serwisu
              co robią . . .dla mnie auto to TYLKO auto nie ważne ile kosztuje
              • Gość: Alojz Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.acn.waw.pl 23.03.10, 19:24
                Ktos się nudzi w pracy - może lepie wykonywac swoje obowiązki to i
                opinie o stacji będą lepsze ?
                VW w Niemczech, gdy się dowie o Waszym wkładzie w budowanie marki z
                pewnością zainteresuje się Waszymi osiągnięciami. Duże pieniądze
                lubia cisze, spokuj i ... kulturę ;o)
    • Gość: yamax1 Re: AUTO VIVA VW Warszawa-skandal, nie polecam!!! IP: *.pl 16.11.09, 10:55
      Ja mam podobne doswiadczenia z Autoviva. Arogancja jak w Polmozbycie
      sprzed 30 lat. Jak wyienili bezpieczniki podnoszonych szyb to
      swiatla nie dzialaly wiec chcieli znow policzyc mi za sprawdzenie i
      wymiane bezpeicznikow swiatel. A to, ze nie mozna sie dodzwonic to
      standard.

• Gość: Ozz Re: Najpierw sprawdź warsztaty na Cartoteka.pl IP: *.chello.pl 19.11.09, 00:29
      Na www.cartoteka.pl możesz sprawdzić/zostawić opinię o jakości pracy warsztatów.
      Szczególnie te w większych miastach mogą być wiarygodne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka