20.11.06, 12:11
Witam.mam pytanie czy ktos moze uzywal do wygluszenia samochodu tych mat
app???Bo cos tam slyszalem ze sa kiepskie i ze po zimie odpadaja.A chce teraz
sobie zamontowac jakis sprzecik i przy okazji wygluszyc.dziekuje za wszystkie
rady.pozdro
Obserwuj wątek
    • streetfighter69 Re: Car audio 20.11.06, 14:43
      Maty APP nie sa najwyzszych lotow ale moje zima nie odpadly :) Duzo zalezy od
      jakosci ich montazu - zwlaszcza dokladne odtluszczenie powierzchni ma tu spore
      znaczenie. Spokojnie mozesz je zakladac, w koncu nie kazdego stac na Dynamat
      Xtreme (moglyby wyjsc drozej niz sprzet hehe) :)
      • piotrcar Re: Car audio 20.11.06, 19:11
        Witam.Street a czy ksztaltowales te maty na goraco i czy nie bylo z tym
        problemu???Ja juz myslalem nad matami dynamat ale stwierdzilem ze nie bede tyle
        placil za jakies maty ktore w razie odsprzedazy samochodu zostana w nim.Szkoda
        na to kasy,lepiej dolozyc do lepszego sprzetu bo zawsze mozna go
        wyciagnac,przynajmniej ja tak rozumuje.
        • rychu1001 Re: Car audio 20.11.06, 19:30
          właśnie przerabiałem temat wygłuszenia drzwi w alfie 156,zamontowałem maty APP ale te bardziej elastyczne (są trzy rodzaje twardości)jakość do ceny naprawdę dobra.zamontowałem dystanse mdf 22 mm grubości i głośniki infiniti ref. których NIE polecam (zapłaciłem za nie 450 zł i chętnie sprzedam z dużym rabatem )radio deh9300 wzmacniacz audison millenium4 +jbl 4002+ zabudowa Jl 10.Efekt końcowy jest marny ,dzwięk płaski ,może wiecie dlaczego?
          • maydayns Re: Car audio 20.11.06, 20:14
            Mam podobny problem, co prawda nie mam takich glosnikow, ale po poineerach
            spodziewalem sie czegos wiecej... mam wytlumione drzwi, tony srednie sa ok ale
            do niskiego grania im daleko, znajomy w polo ma takie same 13 i lepiej mu
            graja... nie wiem dlaczego brakuje niskich tonow na glosnikach:/ moze wie ktos
            czym to jest spowodowane??
          • mchmiel21 Re: Car audio 20.11.06, 20:35
            Pisalem o tym juz ze 3 razy... dzwiek dobrej jakosci wymaga wygluszenia ... jak
            nie chcesz mat kup paste.... ale powiem tak kup normalne maty odtlusc ladnie
            benzyna drwi naklej maty i dobrze wygrzej opalaką. Dystanse z mdfu koniecznie
            no i glosniki.. na milosc boska nie takie ktore mozna w hipermarkecie kupic. Ja
            mam DSK Herzta 165 ... system na przodzie... super brzmi... pamietaj ze Hertz
            co do barwy nie ma buczacego basu (głębokiego) ale za to jest bardzo
            dynamiczny... chociaz ich skutecznosc jest super. Mam je w 145 i jak na
            glosniki za ta cene to bardzo przewyzszyly moje oczekiwania wybralem je ze
            wzgledu na to ze u siebie nie mam wzmacniacza gdybym mial bralbym serie HSK.
            Polecam

chcesz posluchac zapraszam :-)
          • aquarius01 Re: Car audio 21.11.06, 10:55
            Sprawdź dokładnie polaryzację poszczególnych kanałów. Z tego co widzę masz
            gdzieś zamienioną polaryzację i któraś para działa w odwrotnej fazie czego
            efektem m.in jest zdecydowane obniżenie skuteczności i pasma w dolnym zakresie :)
    • piotrcar Re: Car audio 20.11.06, 21:00
      witam.a jakie kupiles infiniti referenc ile???Wlasnie chce kupic takie.Czyli co
      kupic maty app ale te elastyczne.A moze kupiles te maty na allegro???Jesli tak
      to od jakiego uzytkownika??
      • piotrcar Re: Car audio 20.11.06, 21:12
        a moze doradzicie co kupic do 500 zl???Myslalem o tym zëstawie na przod
        infinity ref6510cs.Ale widze ze ktos tu mi odrazdza ten zestaw.
        • piotrcar Re: Car audio 20.11.06, 21:14
          tylko ze extreme car audio z wroclawia polecili mi ten zestaw i nawet
          powiedzieli ze gra swietnie tak ze subwofer nie bedzie potrzebny.teraz to juz
          sam nie wiem komu wierzyc:
          • aquarius01 Re: Car audio 21.11.06, 10:53
            Tak to jest jak się kupuje głośniki na podstawie wszelkiego typu poleceń, testów
            i innych "artykułów sponsorowanych". Każdy z nas słyszy inaczej i ma zupełnie
            inne preferencje dotyczące barwy, mocy, nasycenia i jakości akustyki. Głośniki i
            cały osprzęt kupuje się słuchem a nie oczyma ;)

Uwierz własnym zmysłom a nie opiniom innych - Twój umysł będzie najlepszym
            doradcą :)
            • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 10:57
              POPIERAM
      • rychu1001 Re: Car audio 20.11.06, 21:29
        Kupiłem infiniti Ref 6510cs chętnie sprzedam .Udzielę rabatu ,mam je 2 miesiące.Symbol mat podam Ci jutro .tel.665 612 636
        • piotrcar Re: Car audio 20.11.06, 21:33
          teraz to sam nie wiem czy je chce jak napisales ze sa kiepskie:)
          • streetfighter69 Re: Car audio 20.11.06, 21:55
            Hertz ESK to naprawde takie minimum. Nawet ludzie z gumowym uchem slysza
            roznice miedzy dobrym a kiepskim audio wiec nie oczekuj ze te glosniki pograja
            u ciebie dlugo. Jak zaczynalem przygode z car audio to tez zaczynalem od
            budzetowek za 400-500 zl. Teraz nie chcialbym tego sluchan nawet u kogos. Tylko
            ci sie moze wydawac ze za ta cene mozna kupic przyzwoity zestaw przedni.
            Zreszta poczytaj troche w moich watkach na forum BMW bo nie chce mi sie tego
            przepisywac:
            www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=29532&highlight=
            www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=28612&highlight=
            Mam nadzieje ze beda pomocne.

PS. I pamietaj, nie kupuj sprzetu w Media Markt! :)
            • malgoska1 Re: Car audio 20.11.06, 22:17
              Witam.

> Zreszta poczytaj troche w moich watkach na forum BMW bo nie chce mi sie tego
              > przepisywac:
              [rachu ciachu]

Mnie to się podoba: " I jest scena taka, że jak zamknę oczy to widzę gdzie stoi
              gitarzysta, gdzie wokalista a gdzie poszczególne elementy perkusji".

A te durne audiofile zamiast się od Ciebie uczyć, to specjalnie dobierają
              pokoje, wieszają ustroje akustyczne, dywany na ścianach, meble przestawiają,
              ściany burzą, kupują kable droższe niż samochody... ;))
              A tu proszę - wystarczy BMW i scena jak na koncercie...
              Mam pomysła - odsprzedaj auto Chesky'emu albo DMP - niech Badi Assad czy Chuck
              Loeb nagrywają swoje płyty w Twoim aucie zamiast w swoich studiach... ;)))))
              A może Stonesów byś skusił? Jakby tak przednie fotele wymontoać, to może by się
              jakoś zmieścili, co?

Pozdrawiam,
              Maciej Loret
            • maydayns Re: Car audio 20.11.06, 23:32
              street fajnie ze masz taki sprzecik, trzeba miec w koncu jakas pasje w zyciu;)
              ale pisanie takich bzdor ze glosniki za 400zl sa zle to przesada, nie trzeba
              miec sprzetu drozszego od auta zeby bawic sie w car audio, poza tym ludzie na
              tym forum to raczej alfy maja na 1 miejscu, a car audio to taki dodatek;)
              • streetfighter69 Re: Car audio 20.11.06, 23:46
                > ale pisanie takich bzdor ze glosniki za 400zl sa zle to przesada

Uwazasz ze pisze bzdury? Uzasadnij. Miales kiedys okazje posluchac w aucie
                zestawu za 400zl a potem takiego jak np. moj? Jezeli nie, to prosze cie,
                posluchaj najpierw a potem oceniaj moje wypowiedzi.

> tym forum to raczej alfy maja na 1 miejscu, a car audio to taki dodatek;)

Piotr zadal pytanie w kwestii car audio i ja udzielilem mu na nie odpowiedzi.
                Skad zreszta wiesz czego on oczekuje? Dasz mu swoja gwarancje ze glosniki za
                400zl, ktore ty uwazasz za dobre, spalenia jego oczekiwania?

Dla jednych audio to dodatek, dla drugich - podstawa. Wiec albo mow na temat
                albo...
                Wg mnie glosniki za 400zl sa dobre dla tych, ktorzy nigdy nie slyszeli niczego
                z wyzszej polki - i wydaje mi sie ze ty do nich nalezysz.

Trzymajmy sie lepiej tematu, ktory rozpoczal Piotr.
                • maydayns Re: Car audio 21.11.06, 00:26
                  No to musze wyprowadzic Cie z bledu street tak sie sklada ze sam posiadam sprzet
                  z raczej niskiej polki ale dobrze zestrojony (poprostu ladnie gra) i baaarzo
                  czesto sluchalem sprzetu z dosc wyskokiej polki skladajacego sie z np wzmakow
                  genesisa, suba emphasera, przod morela, radyjko alpiny (nie pamietam modelu ale
                  to ten co ma powiekszony panel) no i tweeterow ktorych nazwy tez juz nie
                  pamietam i powiem Ci ze jest roznica i to chyba normalne, ale relacja kosztow do
                  tej roznicy w dzwieku jest trudna do zaakceptowania, no chyba ze da fanatykow, a
                  po tym co pisze Piotr, wnioskuje ze raczej nie jest fanatycznym audiofilem,
                  tylko normalnym czlowiekiem, ktory interesuje sie tym w granicach rozsadku i
                  chce zeby mu ladnie gralo, jesli bylo by inaczej to wydaje mi sie ze nie pisal
                  by o tych referencach i matach app tylko o Dego, polk audio albo glosnikach
                  czerwinskiego;)

Pozdrawiam
                  maydayns
                  • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 01:28
                    OK, szanuje twoje prawo do wlasnego zdania w tej kwestii, ale wyprowadzac mnie
                    z bledu raczej nie musisz. Przeszedlem przez wszystkie etapy car audio wiec
                    mojego zdania nie zmienie. Dla mnie glosniki z polki 400-500zl po prostu nie
                    graja, a dokladniej mowiac nie sa w stanie odtworzyc realizacji muzycznej w
                    sposob zgodny z zamiarem artysty. Owszem, sa ludzie, ktorzy maja zwyczajnie
                    gorszy sluch i po prostu slysza mniej detali, sa tez tacy, ktorzy az tak mocno
                    nie koncentruja sie na muzyce. Wiele zalezy tez od tego, jakiego gatunku muzyki
                    sluchasz. Bo jezeli jest to np. jazz lub muzyka powazna (czyli zywe
                    instrumenty) to glosniki za 400zl z metalowymi, skrzeczacymi tweeterami i
                    plaskie midrange niestety tego nie zagraja. Nie bedzie przestrzeni ani barwy, a
                    drobne lecz jakze istotne niuanse calkowicie zagina.
                    W moim systemie audio wiwle uwagi poswiecilem zwrotnicom, mimo ze seryjne
                    zwrotki z zestawu 3-way AD nie sa zle. I jak myslisz, dlaczego zastapilem je
                    dwa razy wiekszymi, dziwnie wygladajacymi klockami, ktore ledwo upchnalem za
                    schowkiem i do ktorych doplacilem w dodatku kilkaset zl? Dla jaj? Otoz nie,
                    zrobilem to dlatego, ze dzwiek zmienil sie zasadniczo. Mam wrazenie ze scena
                    wychodzi mi na zewnatrz samochodu, jest duzo szersza i duzo bogatsza. Jest tez
                    o niebo lepsza kontrola basu, tonow srednich i wysokich. Naprawde roznica ta
                    jest na tyle slyszalna (dla mnie) ze uznalem, iz moj system na fabrycznych
                    zwrotnicach po prostu sie marnuje.
                    Podsumowujac powiem tak: glosniki z przedzialu 400-500zl sa zdatne wytworzyc
                    pewne cisnienie ale ich charakterystyka nadaje sie co najwyzej do sluchania
                    utworow muzyki elektronicznej typu techno, disco, itp. Z zywymi instrumentami
                    sobie niestety nie radza.
                    Proponuje ci zebys posluchal sobie np. dobrego koncertu jazzowego na glosnikach
                    AD W600/M50/T100 pod wzmakiem Sinfoni, a potem wlaczyl ten sam koncert na
                    swoich glosnikach... Gwarantuje ci ze minie troche czasu gdy znow bedziesz ze
                    swoich obecnych glosnikow zadowolony - chyba ze szybko wymienisz je na te,
                    ktore przed chwila wymienilem.
                    • maydayns Re: Car audio 21.11.06, 09:39
                      Muzyki powaznej nie lubie... tak jak hip hopu i disco:/ widze ze nie potrafisz
                      pisac o niczym innym jak tylko o tym konkretnym sprzecie, ktory masz w aucie,
                      niestety nie bede mogl takiego posluchac bo moi znajomi koncentruja sie raczej
                      na innych markach rownie dobrych, a czasami i lepszych, wiec nie jestem taki
                      zielony w temacie, sam powoli dorobie sie konkretnego sprzeciku, narazie mam
                      20lat i dopiero kupilem sobie swoja AR 156 ale narazie mam to co mam, calosc
                      miesci sie w 2000zl. w przeciwienstwie do Ciebie raczej popieram ludzi, ktorzy
                      udoskonalaja swoj sprzet fabryczny glosnikami ktore kosztuja 300/400zl bo to
                      moze nie hi end, ale potrafi ladnie zagrac(oczywiscie jesli sie dobrze zamontuje
                      i pod dobrym radyjkiem chodza)

Pozdrawiam
                      maydayns
                      • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 11:22
                        > niestety nie bede mogl takiego posluchac bo moi znajomi koncentruja sie raczej
                        > na innych markach rownie dobrych, a czasami i lepszych

Lepszych? W jakim sensie? Skoro nie sluchales AD bo nikt z twoich znajomych ich
                        nie posiada, to pewnie sugerujesz sie cena??
                        Widzisz, to jest firma niszowa, stawiajaca na jakosc a nie ilosc. Powiem ci
                        tylko tak: na zawodach sound off startowal raz chlopak z zestawem wlasnie
                        W600/M50/T100 pod Sinfoni Amplitude 90.2, bez suba - i zajal czwarte miejsce wg
                        sedziow, ktorzy ewidentnie starali sie go usrac, zarzucaja mu m.in. liniowa
                        charakterystyke (co jest akurat najwieksza zaleta), itp. Po zawodach wszyscy
                        trzej medalisci przyznali, ze to jemu nalezalo sie zwyciestwo. Zreszta jak
                        sedziowie dowiedzieli sie ze w bagazniku siedzi Sinfoni to tez im miny zrzedly,
                        bo zdali sobie sprawe jakiego walneli babola.

>widze ze nie potrafisz pisac o niczym innym jak tylko o tym konkretnym
                        >sprzecie, ktory masz w aucie

Owszem potrafie, ale celowo pisze o tym, co najlepiej znam, czego najdluzej
                        sluchalem i nad czym najdluzej pracowalem zeby uzyskac zamierzony cel. Ty
                        potrafisz tylko szafowac nazwami - Morel, Focal, DLS - ale to potrafi kazdy.
                        Dla mnie osobiscie wiekszosc zestawow glosnikowych tych firm gra zbyt
                        tecznicznie, zbyt chlodno, bez atmosfery. Na dodatek np. w bardzo drogim
                        zestawie Focal Utopia tweetery robia taka sieczke ze po 5 minutach chce sie
                        wysiasc z auta. AD sa wyjatkowe wlasnie dlatego, ze oprocz podobnych mozliwosci
                        technicznych, poteznego kicka, itp. graja jak zywe instrumenty. Tego zestawu
                        mozna sluchac caly dzien i ani odrobine cie nie zmeczy, nie przestajac
                        jednoczesnie zachwycac.

> narazie mam 20lat i dopiero kupilem sobie swoja AR 156

No wlasnie. Masz 20 lat i wszystko co robi umcy umcy jest dla ciebie cacy. Tez
                        kiedys bylem w twoim wieku wiec znam to uczucie. Pogadamy jak ty bedziesz w
                        moim wieku i bedziesz glosil ta sama "herezje", ktora teraz ja glosze.

>w przeciwienstwie do Ciebie raczej popieram ludzi, ktorzy udoskonalaja swoj
                        >sprzet fabryczny glosnikami ktore kosztuja 300/400zl bo to moze nie hi end,
                        >ale potrafi ladnie zagrac

A ja w przeciwienstwie do ciebie, szanuje czyjes pieniadze i dlatego namawiam
                        ludzi od razu na dobry sprzet. Tym bardziej jesli ktos - tak jak Piotr -
                        wyraznie mowi ze ma takie aspiracje.
                        Gdybym ja zaczal od razu od tego co mam teraz to wydalbym 3 razy mniej kasy na
                        cala zabawe z car audio, niz wydalem. Ty tego narazie nie kumasz bo jestes na
                        drugim koncu tej drogi.

> i pod dobrym radyjkiem chodza

Mam chociaz nadzieje, ze nie zaczniesz nas tutaj przekonywac, ze wbudowana w
                        radio koncowka mocy, zwana szumnie wzmacniaczem moze rozkulac jakiekolwiek
                        glosniki, inne niz seryjne papierowe pierdziszony.
                        • maydayns Re: Car audio 21.11.06, 12:00
                          >No wlasnie. Masz 20 lat i wszystko co robi umcy umcy jest dla ciebie cacy. Tez
                          > kiedys bylem w twoim wieku wiec znam to uczucie. Pogadamy jak ty bedziesz w
                          > moim wieku i bedziesz glosil ta sama "herezje", ktora teraz ja glosze.

tak sie sklada ze bzydze sie takimi instalacjami ktore lepiej graja na
                          zewnatrz... niestety nie trafilaes z tym tekstem bo choc lubie dobry bas, to
                          nie lubie przesady i umc umc raczej do mnie nie pasuje, pisalem przeciez ze nie
                          przepadam za hip hopem i disco ktore sa tymi dzwiekami przesycone, wole
                          posluchac rockowych brzmien gdzie dominuje gitarka:D

>A ja w przeciwienstwie do ciebie, szanuje czyjes pieniadze i dlatego namawiam
                          > ludzi od razu na dobry sprzet. Tym bardziej jesli ktos - tak jak Piotr -
                          > wyraznie mowi ze ma takie aspiracje.
                          > Gdybym ja zaczal od razu od tego co mam teraz to wydalbym 3 razy mniej kasy na
                          > cala zabawe z car audio, niz wydalem. Ty tego narazie nie kumasz bo jestes na
                          > drugim koncu tej drogi.

To dlaczego odrazu nie zaczoles?? budowales, przerabiales i unowoczesniales
                          instalacje przez lata i w koncu doszedles do tego co masz. Domyslam sie ze
                          blokowala Cie kasa i tak jest w wiekszosci przypadkow, bo nie kazdego stac na
                          wylozenie 7/9tys zl na sprzecik, powoli do tego dojda, nie martw sie kazdy
                          bedzie inwestoal tyle, zeby zaspokoic swoje potrzeby, nie wiesz jakie potrzeby
                          ma Piotr, po tym co pisze to raczej nie mysli o sprzecie za tysiace zlotych, a
                          poprostu chce uleprzyc to co juz jest dokladajac glosniczki i tlumiac auto.

> Mam chociaz nadzieje, ze nie zaczniesz nas tutaj przekonywac, ze wbudowana w
                          > radio koncowka mocy, zwana szumnie wzmacniaczem moze rozkulac jakiekolwiek
                          > glosniki, inne niz seryjne papierowe pierdziszony.

widzisz nie do konca rozumiesz o co mi chodzi... nie pisalem o koncowkach w
                          radiu, bo moj przenosny mp3 jest pewnie mocniejszy, a o czystosci grania, jak
                          ktos ma dobre glosniczki i nawet wzmacniacze to i tak nie zagraja one dobrze bez
                          dobrego radyjka. Dobre radio to nie to samo co mocne radio...
                          • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 13:52
                            >nie wiesz jakie potrzeby ma Piotr, po tym co pisze to raczej nie mysli o
                            >sprzecie za tysiace zlotych, a poprostu chce uleprzyc to co juz jest
                            >dokladajac glosniczki i tlumiac auto.

Poczytaj moze uwaznie co pisze Piotr...?

>Dobre radio to nie to samo co mocne radio...

A tu akurat sie z toba zgadzam. Najwazniejsze jest zeby radio gralo liniowo,
                            bez podbic, ubarwien i innych udziwnien. Po prostu neutralnosc.

>To dlaczego odrazu nie zaczoles?? budowales, przerabiales i unowoczesniales
                            >instalacje przez lata i w koncu doszedles do tego co masz.

Bo nikt nie potrafil mnie namowic na dobry sprzet. Musialem dojsc do tego sam.
                            Po prostu nie mialem wtedy znajomych, ktorzy kumali temat.
                            • maydayns Re: Car audio 21.11.06, 19:05
                              Dobra widze ze nadajemy na innych falach i nie dojdziemy do porozumienia;)

Pozdrawiam
                              maydayns
                              • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 19:29
                                > Dobra widze ze nadajemy na innych falach i nie dojdziemy do porozumienia;)

Mysle ze porozumienie miedzy nami jest malo istotne. Glowny zainteresowany,
                                czyli Piotr, zapewne wie juz, co zamierza zrobic w kwestii car audio :)
                • aquarius01 Re: Car audio 21.11.06, 11:11
                  Street niepotrzebnie się denerwujesz...

Kwestia akustyki w tak trudnych i niesprzyjających warunkach jakim jest wnętrze
                  samochodu ograniczone zarówno powierzchnią jak samym jego charakterem -
                  otoczenie posiada wiele zakamarków, elementów rozpraszających i tłumiących.
                  Bardzo ciężko osiągnąć w takim środowisku dobry kompromis akustyczny.

Kupowanie i ganienie danego zestawu głośników tylko dlatego, że kosztuje 400 zł
                  jest co najmniej nie na miejscu, gdyż jednym będzie on grał doskonale a dla
                  drugich będzie niczym - nie jesteśmy wszyscy tacy samo w kwestii fizjologii
                  słuchu. Wierzmy własnym zmysłom a nie cenie i parametrom technicznym. Zapewniam,
                  że większość przetworników, kiedy zapewni się im odpowiednie warunki pracy,
                  potrafi zagrać zdecydowanie lepiej ale do tego należy mieć doświadczenie oraz
                  odpowiednie warunki warsztatowo/montażowe. Takie "grzebactwo" garażowe nigdy nie
                  przyniesie oczekiwanych efektów i raczej nastawione jest na jeden wielki
                  przypadek jeżeli nie jest przemyślane. Niestety zdecydowanie częściej kończy się
                  to pełnym rozczarowaniem. Tutaj jest podobnie jak z konstruowaniem zestawów
                  głośnikowych. Mimo włożenia ogromu pracy i staranności efekt końcowy bez
                  odpowiedniej wiedzy i doświadczenia - mimo błyszczącej fortepianowym lakierem
                  obudowy - będzie mizerny :)

Używajcie własnych uszu a efekty będą zdecydowanie lepsze. Całość zestawu
                  budujcie etapami, kończącymi się dokładnym odsłuchem a nie kompleksowo i na
                  czas. Na pewno w końcu uda się osiągnąć efekt, który będzie Was
                  satysfakcjonował. Niestety to wymaga czasu a czas to pieniądz ;)
                  • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 11:35
                    > Wierzmy własnym zmysłom a nie cenie i parametrom technicznym.

Ja dokladnie to robie. Budowalem, a wlasciwie ulepszalem system przez dlugi
                    czas, oczywiscie dalej zamierzam to robic, mimo ze to co mam obecnie dla wielu
                    byloby juz szczytem marzen. W tej chwili mam juz wszystko jesli chodzi o zestaw
                    przedni - znakomite glosniki 3-way, recznie robione zwrotnice, kable z
                    najwyzszej polki. Pozostalo mi wlasciwie tylko ukierunkowanie tweeterow ale nie
                    mam czasu zrobic slupkow. Najwazniejsza, a zarazem najciezsza finansowo, zmiana
                    w systemie bedzie wymiana wzmaka pod ten przod - na Sinfoni 90.2 i do tego
                    zmiana calej sekcji basowej - na dwie Vipery i monoblock rowniez Sinfoni.
                    Niestety, bedzie to kosztowac duzo wiecej, niz caly dotychczasowy sprzet :(
                    Dlatego musze troche poczekac.

• piotrcar Re: Car audio 20.11.06, 22:59
      Witam.Street masz duzo racji co do sprzetu.Znam sie troszku na tym,poniekad
      jestem audiofilem:))Ja na sprzet grajacy w aucie moglbym wydac wszystkie
      pieniadze jakie mam i siedziec i sluchac,sluchac i sluchac.Tylko jest jeden
      problem.Moja zona jak slyszy slowo nowe radio,glosnik,wzmacniacz to odrazu
      szykuje sie rozwod:)))i to wlasnie jest moim najwiekszym problemem.Mam wybor hi-
      end albo rodzina.Znasz moja odpowiedz.
      • streetfighter69 Re: Car audio 20.11.06, 23:59
        > Moja zona jak slyszy slowo nowe radio,glosnik,wzmacniacz to odrazu
        > szykuje sie rozwod:)))

A zna sie na sprzecie? Czy jesli zalozysz glosniki powiedzmy AD600 to bedzie
        wiedziala ile one kosztuja? Jezeli nie to masz zielone swiatlo, mozesz zawsze
        powiedziec ze kosztuja 3 x mniej :) No chyba ze to ona trzyma kase... ;)
        • piotrcar Re: Car audio 21.11.06, 09:22
          Wiesz nie zna sie na tym,nie ma zielonego pojecia co to jest.Tylkoe ze jest
          taki problem ze kasa wplywa na jedno konto i widac ile jest kasy.Wiec tylko co
          ja wykombinuje to moje.A ciezko bedzie wyciagnac z konta 3000 zl bo to odrazu
          widac:))Ale powoli powoli zlozy sie odpowiedni sprzecik za parenacie
          tysiaczkow,tylko trzeba na to troszku czasu:(Dziekuje za wszystkie
          opinie.pozdrawiam
          • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 10:57
            Fajnie Piotr ze czujesz temat. A zone moze sprobuj jakos przekonac? Zrob jej
            wyklad ze lepiej zainwestowac raz a dobrze ;) Chociaz zapewne nie bedzie to
            latwe, ja z moja tez pomijam ceny gdy rozmawiam o sprzecie :)
            Pozdrawiam i zycze ci zebys szybko uzbieral na fajny sprzet.
    • piotrcar Re: Car audio 21.11.06, 11:35
      Jednak moze jeszcze troszku poczekam z tym sprzecikiem iskubne troszku wiecej z
      konta:)))I kupie co z wyzszej polki.Co by tylko zona sie nie dowiedziala bo
      wtedy to bedzie jazda z najwyzszej polki:)))Heheheh pozdro dla wszystkich
      • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 11:43
        U mnie jazda z najwyzszej polki bylaby gdyby moja zobaczyla ze mam taki opis:

"Ja i ona(156) to jednosc.Reszta to tylko dodatek:)"

;)))
      • aquarius01 Re: Car audio 21.11.06, 11:47
        piotrcar napisał:

> Jednak moze jeszcze troszku poczekam z tym sprzecikiem iskubne troszku wiecej z
        >
        > konta:)))I kupie co z wyzszej polki.Co by tylko zona sie nie dowiedziala bo
        > wtedy to bedzie jazda z najwyzszej polki:)))Heheheh pozdro dla wszystkich

Zanim cokolwiek kupisz lepiej tego wcześniej posłuchaj bo się może okazać, że
        zamiast żony sam sobie każesz łeb uciąć bo się okaże, że bez sensu wywaliłeś 3k
        zł w przysłowiowe błotko ;)
        • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 14:00
          > Zanim cokolwiek kupisz lepiej tego wcześniej posłuchaj bo się może okazać, że
          > zamiast żony sam sobie każesz łeb uciąć bo się okaże, że bez sensu wywaliłeś
          > 3k zł w przysłowiowe błotko ;)

Zgadzam sie z przedmowca. Teoretycznie kazdy sprzet z wyzszej polki powinien
          zagrac dobrze, ale jego charakterystyka moze byc zupelnie inna. To tak jak z
          Mercedesem i BMW - trwa odwieczny spor, ktore auto jest lepsze, ale tak
          naprawde nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Mercedes to auto dla
          kapelusznika, ewentualnie podstarzalego playboya; BMW jest natomiast dla
          mlodych ludzi zyjacych i jezdzacych dynamicznie. Z glosnikami jest podobnie.
          Wiec podobnie jak testujesz auto przed kupnem, musisz tak samo posluchac
          glosnikow. Rady z forum traktuj tylko jako wskazowki.
    • piotrcar Re: Car audio 21.11.06, 11:50
      hehehe jak by moja zona to zobaczyla to tez by byla jazda,ale na szczescie ona
      tu nie zaglada:)))
      • piotrcar Re: Car audio 21.11.06, 11:52
        A street mialem sie ciebie zapytac czy widziales film Getaway in stockholm ???
        Teraz wyszla najnowsza czesc 7 i teraz gosc tam smiga bmw.Cos dla ciebie
        polecam takze starsze filmy.SZOK
        • streetfighter69 Re: Car audio 21.11.06, 13:47
          > Teraz wyszla najnowsza czesc 7 i teraz gosc tam smiga bmw.

Chetnie obejrze bo nie widzialem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka