galtomone 10.11.23, 13:10 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30389217,deklarujemy-utworzenie-koalicji-na-rzecz-naprawy-rzeczpospolitej.html#s=BoxMMtImg1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 13:26 Aborcji mi brakuje, natychmiastowego wypowiedzenia koń-kordatu i likwidacji funduszu kościelnego. Z drugiej strony umowy koalicyjnej zjebnoczonej prawicy nigdy nie widziałem... a tutaj proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 13:58 Brakuje kilku spraw, ale też na tym polega polityka i demokracja, że do pewnych spraw trzeba partnera w polityce przekonać, podać pod głosowanie. 8 lat rządów pis przyzwyczaiło nas, że jak wódz coś powie to tak ma być, ale to nie na tym polega. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 14:04 Źle mnie chyba zrozumiałeś. Podoba mi się ta umowa. Obawiam się jednak, że przez pierwsze dwa lata rządów koalicja będzie miała bardzo poważnego "hamulcowego" (rezydenta pałacu przy Krakowskim Przedmieściu) i być może będzie się musiała zadowolić polityką "drobnych kroków" na start. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 14:25 Generalnie niech próbują nawet, jak rezydent będzie hamulcowym, to koalicja pokaże że robi co może. Nie uda się czegoś załatwić w 100% to i dobra będzie metoda małych kroczków. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 12.11.23, 10:38 only_the_godfather napisał: > Generalnie niech próbują nawet, jak rezydent będzie hamulcowym, to koalicja pok > aże że robi co może. Nie uda się czegoś załatwić w 100% to i dobra będzie metod > a małych kroczków. Rezydent to prezydent. Prezydent jak będzie chamował to sejm może zaproponować głosowanie w sprawie odwołania go albo jeszcze lepiej referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 12.11.23, 10:35 qqbek napisał: > Aborcji mi brakuje, natychmiastowego wypowiedzenia koń-kordatu i likwidacji fun > duszu kościelnego. Ciekawe jak podejdą do tematu zakazu handlu w niedzielę. Czy zostanie zniesiony, a jeśli tak, to czy powróci przymus ze strony pracodawcy na zasadzie 'jak ci się nie podoba praca w niedzielę, to szukaj sobie innej pracy'. Kolejna kwestia, czy wrócą gimnazja. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 12.11.23, 11:34 No i to jest największy mit handlu w niedzielę. Całe studia pracowałem w galerii handlowej bo to była dobra praca dla studentów. W soboty/niedziele na sklepie z etatowców to był jeden, dwóch pracowników którzy mieli wtedy dyżury kierownicze, reszta to byli studenci którzy w ten sposób trzaskali godziny bo w weekendy robiło się dwie cale dniówki. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 13.11.23, 11:54 tbernard napisał: > qqbek napisał: > > > Aborcji mi brakuje, natychmiastowego wypowiedzenia koń-kordatu i likwidac > ji fun > > duszu kościelnego. > > Ciekawe jak podejdą do tematu zakazu handlu w niedzielę. Czy zostanie zniesiony > , a jeśli tak, to czy powróci przymus ze strony pracodawcy na zasadzie 'jak ci > się nie podoba praca w niedzielę, to szukaj sobie innej pracy'. > Kolejna kwestia, czy wrócą gimnazja. Jak było 10-20% bezrobocia, to argument o szukaniu pracy działał. Teraz bezrobocia zasadniczo nie ma, sieci mają braki kadrowe więc piłka jest po stronie pracowników. Podwójna stawka za sobotę i niedzielę i wolny dzień w tygodniu z możliwością kumulowania. Każdy ( chyba ? ) na to pójdzie. A praca w łykendy idealna dla studentów na ten przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 13.11.23, 13:13 donvito52 napisał: > Jak było 10-20% bezrobocia, to argument o szukaniu pracy działał. Teraz bezrobo > cia zasadniczo nie ma, sieci mają braki kadrowe więc piłka jest po stronie prac > owników. > Podwójna stawka za sobotę i niedzielę i wolny dzień w tygodniu z możliwością ku > mulowania. Każdy ( chyba ? ) na to pójdzie. A praca w łykendy idealna dla stude > ntów na ten przykład. > Ze wszystkich tych pomysłów "ideolo" ten był po prostu najmniej trafiony. Wylano przy okazji dziecko z kąpielą, bo rzeczywiście studenci studiów dziennych chętnie zawsze brali weekendy. Myślę, że ustawowe podniesienie stawki za pracę w weekendy (ale nie tylko w handlu, ale wszędzie) sprawi, że ci którzy do tej pory mocno tracili na zakazie, teraz musieliby przekalkulować, czy więcej zyskają, niż stracą. Zakaz handlu pokrył cały kraj gęstą siecią drogich sklepów z zielonym płazem w logotypie. Korzystniejszy byłby zakaz sprzedawania wódy i innych alkoholi w sklepach i na stacjach benzynowych po 21-ej, to by się kondycji społeczeństwa bardziej przysłużyło, niż zakaz handlu - i nie mówię tylko o tym, że może by podratowało trochę mocno zdechłą gastronomię. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 13.11.23, 13:20 qqbek napisał: > Ze wszystkich tych pomysłów "ideolo" ten był po prostu najmniej trafiony. > Wylano przy okazji dziecko z kąpielą, [...] > Zakaz handlu pokrył cały kraj gęstą siecią drogich sklepów z zielonym płazem w > logotypie. Przypadek....? oszczednoscie.pl/ile-udziaow-ma-rydzyk-w-abce/#:~:text=Udzia%C5%82y%20Rydzyka%20w%20%C5%BBabce%20s%C4%85%20zarz%C4%85dzane%20przez%20jego,reklam%C4%99%20i%20marketing%20oraz%20inwestycje%20w%20nowe%20produkty. "Tadeusz Rydzyk jest właścicielem udziałów w Żabce. Jego udziały wynoszą około 8,5%, co czyni go jednym z najważniejszych akcjonariuszy spółki. Udziały Rydzyka w Żabce są zarządzane przez jego fundację – Fundację Lux Veritatis." Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 13.11.23, 13:48 galtomone napisał: > qqbek napisał: > > > Ze wszystkich tych pomysłów "ideolo" ten był po prostu najmniej trafiony. > > Wylano przy okazji dziecko z kąpielą, > > [...] > > > Zakaz handlu pokrył cały kraj gęstą siecią drogich sklepów z zielonym pła > zem w > > logotypie. > > Przypadek....? > oszczednoscie.pl/ile-udziaow-ma-rydzyk-w-abce/#:~:text=Udzia%C5%82y%20Rydzyka%20w%20%C5%BBabce%20s%C4%85%20zarz%C4%85dzane%20przez%20jego,reklam%C4%99%20i%20marketing%20oraz%20inwestycje%20w%20nowe%20produkty. > "Tadeusz Rydzyk jest właścicielem udziałów w Żabce. Jego udziały wynoszą oko > ło 8,5%, co czyni go jednym z najważniejszych akcjonariuszy spółki. Udziały Ryd > zyka w Żabce są zarządzane przez jego fundację – Fundację Lux Veritatis." Nie kompromituj się powtarzając tą bujdę. en.wikipedia.org/wiki/CVC_Capital_Partners Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 13.11.23, 14:36 Tyle powiedziały internety. Generalnie mam to dzieś i nie chce mi sie sprawdzac przez pol dnia. W Żabce i tak nie kupuje bo mnie nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 13.11.23, 14:54 galtomone napisał: > Tyle powiedziały internety. Generalnie mam to dzieś i nie chce mi sie sprawdzac > przez pol dnia. W Żabce i tak nie kupuje bo mnie nie stac. Mi starczą "za antyzachętę" konszachty CVC z Rydzykową szkółką w Toruniu, nawet jak udziały Muchomorka w Żabce są tylko miejską legendą. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 13.11.23, 13:23 donvito52 napisał: > Jak było 10-20% bezrobocia, to argument o szukaniu pracy działał. Teraz bezrobo > cia zasadniczo nie ma, sieci mają braki kadrowe więc piłka jest po stronie pracowników. Nieco przewrotnie można by to uznać za sukces 8 lat rządzenia przez PiS, że ludzie nie są tak zagrożeni bezrobociem jak w czasach wcześniejszych. Problem w tym, że taki stan nie musi trwać nie wiadomo jak długo i jak koniunktura globalna zawali się, to niezadowolenie spadnie już na nowy rząd i ponownie jacyś populiści dojdą do władzy. > Podwójna stawka za sobotę i niedzielę i wolny dzień w tygodniu z możliwością ku > mulowania. Każdy ( chyba ? ) na to pójdzie. A praca w łykendy idealna dla stude > ntów na ten przykład. > To brzmi fajowo ale nie zaneguje faktu, że jednak sporo personelu było po prostu zmuszane do pracy w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 14:05 Mało konkretów, mało liczb, ogólnie lanie wody w stylu chata gpt, ale na szczęście jest punkt, na którym mi najbardziej zależało, mianowicie wdrożenie programu odnowy bagien. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 11.11.23, 06:28 Dla mnie jest ok. Toż to generalna umowa miedzy partiami co do tego co chcą zrobić. Kwestia "jak" to i rząd, i parlament i zapowiadane konsultacje społeczne i sytuacja wokoło. Szczegóły będą w rozporządzeniach, uchwałach, ustawach. Tym bardziej, że jeszcze nic nie mogą a już mieliby dać PiS pełne info co i jak żeby mogli kombinować jak to zatrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 11.11.23, 12:06 W sumie dobrze, że coś spisali, łatwiej im będzie zrobić a mi rozliczyć. Wszak nie po to stałem w kolejce do glosowania prawie trzy godziny, żeby teraz w chuja walili. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 11.11.23, 09:55 No tak xD, bo przecież to nie jest taka konkretna umowa jak twoich ulubieńców w której o programie nie było nic, był tylko podział łupów kto jakie ministerstwo, kto ile spółek i która była tajna. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 18:44 Poczekajcie bo juz Baby sie "budza" i za czapki z piorunami ogladaja wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30389272,gdzie-sa-kobiety-zaznaczylismy-koleczkiem.html#s=BoxMMtCzol1 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 20:29 Pozyjemy, zobaczymy Glowny proeblem to dudus, bedzie wetowal KAZDA ustawe, no moze tymi ustawami o karmieniu swin, transportowaniu koleja drewan, itp. Ale polityczne na rozkaz kaczora bedzie wetowal KAZDA.... W ten sposob noby skutecznie sparalizuje rzad, a faktycznie sam siebie sparalizuje, bo WSYZSTKO , co rzadowi nie wychodzi bedzie zwalane na dudusia.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 20:34 Dudus jest za glupi, zeby skojarzyc, ze stanie sie ofiara polityki kaczora i CALE ZLO za to, ze nowy rzad nie wprowadza reform spadnie na niego.... Kazdy bedziw widzial, ze dudus, miarionetka kaczora PARALIZUJE nowy rzad.... A dudus 3 kadencji juz nie moze miec.. Na ROZKA kaczora sam sie zaora, ale to jest jego problem... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 20:47 Tu jest jescze Trybunal Konst. Dudus ustawy nie podpisze, weto prezydenta nie moze byc obalone Jesli wysle bez podpisania do Trybunalu, to tam KAZDA ustawa bedzie obalona, KAZDA, na 100 procent Totalna obstrukcja, totalny strajk przeciwko nowemu rzadowi.... Kaczor pojdzie w zaparte Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 10.11.23, 21:52 Z Trybunałem Kulinarnym to jest już tak, że pozbawiony jest szefowej kuchni, której kadencja się prawie rok temu skończyła (tylko do niej to nie dotarło). Do tego do końca przyszłego roku skończą się kadencje nie tylko szefowej kuchni (już jako zwykłej sędzi), ale także większości składu. Do tego "od ręki" może zasiąść tam 3 sędziów - Hauser, Jakubecki i Ślebzak, wybranych w 2015 i olanych przez Sejm VIII kadencji (czyli nie poprzedni a ten wcześniejszy) - wystarczy uchwała większości sejmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 11.11.23, 18:16 Napisalem, pozyjemy, zobaczymy.... Nawet w kaczej partii sa tacy, co beda chcieli uniknac paralizu panstwa i moga przejsc na druga strone mocy... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 13.11.23, 08:07 Miałem nosa w sprawie tej uchwały w sprawie sędziów-dublerów w TK. Już na pierwszym posiedzeniu chcą to załatwić, czym właściwie unieważni się całe orzecznictwo kulinarnego pod wodzą pierwszej kucharki. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 12.11.23, 07:17 wislok1 napisał: > Tu jest jescze Trybunal Konst. > > Dudus ustawy nie podpisze, weto prezydenta nie moze byc obalone A ja bym tu nie był taki pewny... Jak miałbym obstawiać własną kasę, to bardziej prawdopodobne wydaje mi się dołączenie ludzi z PiS do koalicji demokratycznej za "frukty" niż kogoś z koalicji do PiS... > Jesli wysle bez podpisania do Trybunalu, to tam KAZDA ustawa bedzie obalona, KA > ZDA, na 100 procent Gorzej. Jak wyśle bez podpisu, to ona nie obowiązuje. A tam nie trzeba niczego obalać, wystarczy nic nie robić. Nie ma oceny TK (Pana płaszcza) i tyle... Przecież ustawa dot sądownictwa (chodziło o KPO) tak sobie tam leży i leży... (a ta nawet z podpisem chyba..). > Kaczor pojdzie w zaparte To możliwe. Pytanie brzmi czy i jak długo obóz ZP pozostanie spójny... Mam wrażenie, że jak ruszą pierwsze komisje śledcze, i (jeśli uda się odzyskać niezależność prokuratury) to szybko pojawią się szczury uciekające ze statku "Ja widziałem, ja wiem, ja powiem, tylko status świadka proszę!" - a wtedy kto pierwszy (by sypać) ten lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 12.11.23, 20:52 Jesli kacza partia sie posypie i zaczna uciekac, to jest po kaczorze, dudusiu i pinokio... Oni o tym wiedza, czyli ta trojca.... Tyle, ze do tej pory korumpowali swoich stanowiskami i kasiora, a teraz nie maja czym Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 11.11.23, 08:51 Papier wszystko wytrzyma- najwazniejsze jest jednak życie-czyli rzeczywistość Muszą wytrzymać razem 4 lata- a to nie będzie takie łatwe. Mogę tylko życzyć powodzenia- bo Polacy potrzebują powrotu do normalności - jak wody.. Jest szansa i trzeba ich wspierać. Odpowiedz Link Zgłoś
oixio o transporcie 12.11.23, 11:34 Tam: "Zapewnienie efektywnego i dostępnego transportu publicznego będzie stanowić jeden z priorytetowych obszarów naszej współpracy. Koalicja aktywnie wesprze proces przywracania połączeń autobusowych oraz rozwijania sieci kolejowej, aby zatrzymać i odwrócić negatywne trendy w tym zakresie. Środki budżetowe oraz fundusze unijne, których uruchomienie będzie zadaniem Koalicji, zapewnią poprawę jakości komunikacji zbiorowej. Utworzymy zintegrowany system pozwalający kupić bilet na przejazd z wykorzystaniem dowolnych środków transportu zbiorowego." Czyli będą dalej topić budżet i pieniążki z KPO w zbiorkom. Czyli dalsza walka z motoryzacją, która daje 23% dochodu budżetu. Czyli inwestycje w bezpieczeństwo jako budowle kostkowo-betonowe w jezdni, przy braku rozwiązań wielopoziomowych, braku systemów metra ... Bilety w umowie koalicyjnej ?! Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: o transporcie 12.11.23, 12:13 Ja juz od 1,5 tygodnia nie jezdzilem samochodem. jakos mi go nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: o transporcie 12.11.23, 12:47 Ja z żoną rozważamy sprzedanie Modusa. Ja do pracy jeżdżę zbiorkomem, żona też zmieniła pracę i teraz szybciej jej wychodzi dojazd tramwajem. Więc jedno auto na zakupy i dalsze wyjazdy wystarczy. Czym lepszy transport publiczny tym więcej ludzi się do niego przesiada. Budowa kolejnych dróg i parkingów powoduje tyle, że kolejne osoby przesiadają się do aut. Odpowiedz Link Zgłoś
oixio Re: o transporcie 13.11.23, 10:14 marekggg napisał: > Ja juz od 1,5 tygodnia nie jezdzilem samochodem. jakos mi go nie brakuje. Sprzedaj. U nas ludziska budują się wg posiadanej działki - stąd infrastruktura bytowa jest bardzo droga a wręcz niemożliwa. Aktualnie ilość pojazdów w Polsce zbliża się do ilości mieszkańców ... U mnie pociąg np. cztery wagony wiezie średnio 2 pasażerów ze śmieszną prędkością i ze wstrzymywaniem ruchu dla ok. 100 osób przed przejazdami kolejowymi! U nas robi się przystanki kolejowe w szczerym polu. U nas nie czyści się niezbędnych trójkątów widoczności przed torowiskiem! U nas kierowca nie ma informacji czy strzeżenie przejazdu kolejowego jest sprawne! W Krakowie zamiast budowy metra blokuje się ruch samochodowy pasami busowymi, drogami rowerowymi, przejściami dla pieszych przez wiele pasów i torowiska bez sygnalizacji!!! Czyli planowe korkowanie miast = paraliżowanie systemu komunikacyjnego. Ono już było i wg planów będzie dalej narastało. To nie jest interes narodowy! Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: o transporcie 13.11.23, 10:27 oixio napisał: > Sprzedaj. nie oplaca sie i jest mi potrzebny na dlugie trasy, na ktore sie absolutnie nie oplaca wynajac/wypozyczyc/nie mozna samochod. > W Krakowie zamiast budowy metra blokuje się ruch samochodowy pasami busowymi, d > rogami rowerowymi, przejściami dla pieszych przez wiele pasów i torowiska bez s > ygnalizacji!!! a co robi belgia/bruksela? dokladnie to samo. > Czyli planowe korkowanie miast = paraliżowanie systemu komunikacyjnego. Ono już > było i wg planów będzie dalej narastało. To nie jest interes narodowy! Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: o transporcie 13.11.23, 10:49 Kiedy korwinizm wejdzie za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: o transporcie 16.11.23, 06:59 only_the_godfather napisał: > Kiedy korwinizm wejdzie za bardzo... 🤣🤣🤣🤣👍 Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: o transporcie 16.11.23, 06:56 oixio napisał: > Czyli będą dalej topić budżet i pieniążki z KPO w zbiorkom. Masz rację. Zdecydowanie lepiej będzie jak wszyscy w miastach staniemy w korku a Ci poza będą zapierdalać z buta. Odpowiedz Link Zgłoś
oixio Re: o transporcie 16.11.23, 20:26 galtomone napisał: > oixio napisał: > > > Czyli będą dalej topić budżet i pieniążki z KPO w zbiorkom. > > Masz rację. Zdecydowanie lepiej będzie jak wszyscy w miastach staniemy w korku > a Ci poza będą zapierdalać z buta. Czytaj: "Koalicja aktywnie wesprze proces przywracania połączeń autobusowych oraz rozwijania sieci kolejowej, aby zatrzymać i odwrócić negatywne trendy w tym zakresie." Aktualne korki to celowa robota organizatorów ruchu mająca na celu zniechęcenia do używania własnego samochodu. Na zachodzie, w miastach najpierw wybudowano infrastrukturę np. typu metro a jazda samochodem i chodzenie z buta stało się bezsensowne. Sieci kolejowe, autobusy a także wszelkiego rodzaju szykany tego problemu w dużych aglomeracji nie rozwiążą. Dodatkowo mamy rządy budowlańców - PROJEKTUJ I WYKONAJ - tu dalej królować będzie m.in. okradanie jezdni krawężnikami, kostką i ... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Show kaczora i dudusia 13.11.23, 18:02 Najpierw kaczor; wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30399394,prezes-pis-juz-zrobil-show-wyzwal-tuska-spoznil-sie-a-na.html#s=BoxMMtCzol4 On ma na serio manie przesladowcza i to juz sie traktuje do zamknietego zakladu psycho---- I taki wariat steruje pinokiem i dudusiem A teraz dudus: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30400015,andrzej-duda-wraca-do-idei-z-2020-r-chwali-osiem-lat-pis-i.html#s=BoxMMtImg2 To co wczesniej pisalem, na rpzkaz kaczora calkowity paraliz ustaw sejmowych, wetowanie wszystkiego, zeby nie dopuscic do zmian, bp taki jest kaprys kaczora Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Kabaret niesamowity, science-fiction......... 13.11.23, 21:40 Dudus do pinokia 20:24 Prezydent podkreślił, że Mateusz Morawiecki zapewniał go, że jest w stanie utworzyć koalicję rządzącą. I dlatego Andrzej Duda zaufał dotychczasowemu premierowi. - Wierzę, że jeszcze niejedno dobre przed nami - dodał. 20:21 - Za wszystko dziękuję serdecznie. Pan premier dostał tekę do formowania nowego rządu i wierzę, że to mu się uda - powiedział Duda. wiadomosci.onet.pl/kraj/sensacyjne-rozwiazanie-w-sejmie-pis-bez-waznej-pozycji-relacja-na-zywo/pmnb8v6 Fantasy Boshe, co za cyrk na rozkaz szalonego kaczora, ci na jego rozlaz wyskocza z 10 pietra i sie zabija Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 13.11.23, 23:30 Mnie najbardziej cieszy to, jak "reasumpcję" Witek potraktowano. Właściwie cały parlament pokazał jej "Lichocką". Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 14.11.23, 06:23 W senacie PiS też bez wice marszałka. Dopiero do nich powoli dochodzi, że nie mają większości. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 14.11.23, 11:31 only_the_godfather napisał: > W senacie PiS też bez wice marszałka. Dopiero do nich powoli dochodzi, że nie > mają większości. W Senacie to już się do tego braku większości mogli przyzwyczaić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 14.11.23, 17:30 Ciekawa analiza www.onet.pl/informacje/newsweek/jak-dlugo-przetrwa-koalicja-plan-mastalerka-dyplomacja-tuska-i-dzin-populizmu/j9lddbw,452ad802 Raczej trudno sie nie zgodzic.... Zastanawia mnie na serio ekipa sejmowa-senacka kaczej partii... Rozumiem, ze dudus i pinokio to marionetki kaczora, ale przeszlo 200 osob ? Teraz stracili konfitury, straca cieple posady dla siebie i rodzinki, a dalej popieraja ewidentnego szlaenca z mania przesladowca, osobe chora psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 15.11.23, 05:39 wislok1 napisał: > Rozumiem, ze dudus i pinokio to marionetki kaczora, ale przeszlo 200 osob ? > > Teraz stracili konfitury, straca cieple posady dla siebie i rodzinki, a dalej p > opieraja ewidentnego szlaenca z mania przesladowca, osobe chora psychicznie tylko ze marionetki nie widza ze kaczor to chora osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 15.11.23, 14:49 > tylko ze marionetki nie widza ze kaczor to chora osoba. Myślę, że widzą, ale co to zmienia dla ich dobrostanu? Nic. Teraz się rozbiegną w poszukiwaniu jakiejś tratwy na przetrwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 15.11.23, 20:19 Plany sa inne, maja szybko obalic rzady Tuska i wrocic do wladzy, takimi bajkami ich karmi kaczor wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/to-jego-ostatnia-wojna-wiemy-jaki-plan-ma-kaczynski-na-zniszczenie-tuska/6ccpvz4 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 15.11.23, 20:17 Mysle, ze spora grupa widzi, ale ... No wlasnie, czemu nie spie... z jego ekipy ? Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 14.11.23, 19:08 > Mnie najbardziej cieszy to, jak "reasumpcję" Witek potraktowano. Właściwie cały parlament pokazał jej "Lichocką". Taaa, minki (za Czarzastym) mają nietęgie. Może to i małostkowe, ale qrewsko mnie cieszą te ich nieudolne próby robienia dobrej miny do złej gry. Bezcenne. Ciekawe też jak się potoczy sprawa pozwu Giertycha przeciwko ZZ. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 14.11.23, 19:42 kaczor liczyl, ze zástraszy opozycje i sila wymusi Witekowa .... On jest z innej planety Oni ciagle mysle, ze PL da sie rzadzic dalejj za pomoca bata, choc przegrali wybory Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 14.11.23, 19:46 > choc przegrali wybory Oni myślą, że wygrali 🤣 Serio, takiego betonu partyjnego to nie widziałem od czasów PZPR. Chociaż nie, PZPR to przy nich liberałowie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 14.11.23, 23:38 To fakt Kaczor jest w innym swiecie, swoim wlasnym swiecie.... Swiecie swoich urojen I przeslo 200 poslow i senatorow mu klaska, pinokio i dudus mu klaskaja, nikt nie powie otwarcie, ze to wariat Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Kabaret niesamowity, science-fiction......... 16.11.23, 07:00 qqbek napisał: > Mnie najbardziej cieszy to, jak "reasumpcję" Witek potraktowano. > Właściwie cały parlament pokazał jej "Lichocką". 🤣🤣👍 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 15.11.23, 21:08 O widac ze porawi sie sytuacja na SOR? A moze soie ni epoprawi ale pogorszy? Jak wy to widzicie? next.gazeta.pl/next/7,151003,30408758,skonczy-sie-dlugie-oczekiwanie-na-sor-ze-nowe-zasady-od-1-stycznia.html#do_w=52&do_v=993&do_st=RS&do_sid=1442&do_a=1442&s=BoxBizMT&do_upid=993_ti&do_utid=30408758&do_uvid=1700066867221 Tzn konczy sie leczenie szpitalne a zaczyna w przychodniach? No bo jak sie zglosisz i dostaniezz kartke zielona czy niebieska a wiec wynocha z SOR i rejestracja do przychodni ? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 15.11.23, 21:47 engine8t napisał: > Tzn konczy sie leczenie szpitalne a zaczyna w przychodniach? No bo jak sie zg > losisz i dostaniezz kartke zielona czy niebieska a wiec wynocha z SOR i rejestr > acja do przychodni ? Przykra prawda jest taka, że ludzie pędzą na SOR ze sraczką, albo z grypą. Triaż to zbawienie. Pamiętam jak z 3-miesięcznym wówczas synem, ze skierowaniem do szpitala od lekarza POZ, czekaliśmy od 18 do 3 nad ranem na badanie, bo było "według kolejności zapisów" jeszcze. Większość przyjętych przed nami spokojnie mogła poczekać do rana na wizytę u rodzinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT i mamy umowę - nie jest źle 16.11.23, 07:13 qqbek napisał: > engine8t napisał: > > > Tzn konczy sie leczenie szpitalne a zaczyna w przychodniach? No bo jak > sie zg > > losisz i dostaniezz kartke zielona czy niebieska a wiec wynocha z SOR i r > ejestr > > acja do przychodni ? > > Przykra prawda jest taka, że ludzie pędzą na SOR ze sraczką, albo z grypą. > Triaż to zbawienie. > Pamiętam jak z 3-miesięcznym wówczas synem, ze skierowaniem do szpitala od leka > rza POZ, czekaliśmy od 18 do 3 nad ranem na badanie, bo było "według kolejności > zapisów" jeszcze. Większość przyjętych przed nami spokojnie mogła poczekać do > rana na wizytę u rodzinnego. > > Stąd i pomysł "odpłatnej wizyty konsultacyjnej" u rodzinnego nie był głupi. Jesteś chory - spoko. Wyznacza Ci rodzinny termin kontroli - spoko Ale wpadasz ot tak "na konsultacje czy wszystko ok, bo przez ostatnie 3 tyg mogo sie cos zmienić a w domu sie nudzisz" zapłać coś. Kolejki ZDROWYCH emerytek u lekarzy też by sie zmniejszyly. Ale poki nie bedzie stalej, wiekszej kasy (DLA WSZYSTKICH + na leczenie/lóżko) w systemie nie bedzie wiecej lekarzy, pielegniarek, itd... - a bez tego i tak beda kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Priorytety dot prawa z mojego p. widzenia 16.11.23, 07:09 No to teraz trzymam kciuki by w zakresie naprawiania państwa prawa udało się: - szybko naprawić KRS (posłowie już wybrani... ale najważniejszy będzie wybór sędziów przez sędziów) - żeby wreszcie powołania na stan sędziowski były zgodne z prawem - odblokowanie i odpolitycznienie prokuratury - bez tego UCZCIWE!!!! rozliczenie poprzedniej władzy nie będzie możliwe - w dalszym kroku TK, bo i tak nie wiele robi chwilowo... Przy tym cała reszta planów koalicji to pikuś. Największy problem będzie z prokuraturą niestety. Odpowiedz Link Zgłoś