Dodaj do ulubionych

Seicento 0.9 1999 benzyna

10.02.24, 01:47
Cześć. Może ktoś się zna, i podpowie o co chodzi. Mam Seicento 0.9 silnik, 99r nie chce mi odpalić, kręci ale nie odpala. Cały czas się świeci kontrolka. Wcześniej miewałem problemy z odpalaniem za drugim razem dopiero załapał np. z rana. Zaś na ciepłym silniku to w ogóle. Trzeba odczekać. Zazwyczaj ta kontrolka po chwili gasła przy odpaleniu. Ja podejrzewam świece zapłonowe, cewki i przewody. Przy ruszaniu jakby tracił moc. Jak wyjechałem nim na miasto, to chcąc wrzucić 4 to zaczęło mi nim szarpać, to z powrotem na 3.Jakieś pomysły o co kaman? Dzieki
Obserwuj wątek
    • waga173 Re: Seicento 0.9 1999 benzyna 10.02.24, 01:52
      Przede wszystkim wymien zychlerek. Jak nie pomoze to caly kombabulator.
      • qqbek Re: Seicento 0.9 1999 benzyna 10.02.24, 15:09
        waga173 napisał:

> Przede wszystkim wymien zychlerek. Jak nie pomoze to caly kombabulator.

Bez bulbulatora i tak nie pojedzie.
        Ale trzeba mieć wihajster, żeby wymienić bulbulator, bo ten mocowany jest dynksem.
        • hell-raiser1 Re: Seicento 0.9 1999 benzyna 10.02.24, 15:43
          Papuga - Tomek Nowaczyk
          Była sobie raz papuga,
          która zawsze była druga.
          Plotkowały okolice:
          „Ciągle druga! Zawsze wice-!”.

„Czy to fatum? Boska kara?” –
          tak się zamartwiała ara. –
          „Wciąż się staram – nadaremno,
          zawsze jakiś ptak przede mną!”
    • hell-raiser1 Re: Seicento 0.9 1999 benzyna 10.02.24, 07:54
      To nie ten co miał wpadł pod koła Szydło🤔. Tu jest wszystko.www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://poszukaj.elektroda.pl/szukaj,seicento-kr%25C4%2599ci-nie-odpala.html&ved=2ahUKEwjVrcqql6CEAxW9QvEDHcdyCXwQFnoECBcQAQ&usg=AOvVaw2LsPbITpX0gBOL9DTLGJXL
    • bolo2002 Re: Seicento 0.9 1999 benzyna 10.02.24, 10:21
      Żeby żyć -człowiek potrzebuje papu i powietrza-samochód też. Czyli -jak kręci- a nie odpala-to możesz nie mieć paliwa w układzie wtryskowym. Wtedy to najczęściej pompa paliwa, albo jakiś zator z paliwem. Np . paprochy Ci sie dostały w układ i filtr paliwa nie działa. Ale jak Twoje cacko ma 25 wiosenek- to przyczyn może być znacznie wiecej.
      I wtedy to może być niezła zabawa. A naprawa tego zabytkowego wózka to juz nieopłacalna. Za 1000-1500 zł sąsiad kupił 22 letnią Toyotę /2002 r/- i 110 KM diesel D-4D. Śmiga aż miło-a Fiat to Fiat-trzeba zapomnieć. I wybrac bp. Toyota, Kia, Hyundai- i po 25 latach nawet bedziesz dalej jezdził-oczywiscie jak Ci karoseria wytrzyma.
      A jak koniecznie musi byc to Fiat-to jest teraz taki nowy e-600- za jedyne...... 165 000 zeta. Wg mnie -bedzie zawsze gorszy od wózka z Azji.
    • qqbek Re: Seicento 0.9 1999 benzyna 10.02.24, 15:07
      Zapłon, albo wtryski (ikonka jest od wtrysku, ale u Fiut-a oznaczać może też awarię układu zapłonowego)
      Musisz znaleźć kogoś, kto ma przejściówkę z OBD2 na fiatowskie złącze 3-pinow i interfejs i odczytać błędy, które się zapisały.

Bez tego możesz spokojnie zacząć wymieniać wszystko po kolei, może w końcu trafisz ;)
      Pompa paliwa, wtrysk, świece, kable WN, cewka... itd.
      My tu jesteśmy opierdalacze w kółku wzajemnej adoracji, a nie wróżki z kryształowymi kulami, które wszystko wiedzą lepiej, niż komputer diagnostyczny.
      • waga173 Re: Seicento 0.9 1999 benzyna 10.02.24, 16:44
        qqbek napisał:

> ikonka jest od wtrysku, ale u Fiut-a oznaczać może też ..

.Przedwczesny wytrysk?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka