Dodaj do ulubionych

Popcorn i szampan gotowe?

05.11.24, 22:24
Ja popcornu nie trawie ale piwo plus wino czeka. U mnie dopiero 2:20 ale za 0.5godz wyłączam kompa i nasiadówka przed TV. Moim zdaniem dzisiaj się decydują losy Ameryki na najbliższe 20-40 lat a może i więcej a wiadomo jaki wpływ ma US na cały swiat…na otarcie łez moja zona już lepi pierogi z kapusta. No to typujcie - nie kto powinien wygrac z tego a tego powodu ale kto po prostu wygra. Ja nie będę typował bo znowu podpadne tutaj…
Obserwuj wątek
    • hukers Re: Popcorn i szampan gotowe? 05.11.24, 22:38
      Wygra Donald.
      Zbieżność imion przypadkowa
      .
      • xstefciax Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 07:10
        Dobre wino wystarczy. Obstawiam kto wygra, gdy kobieta walczy z facetem o ważne stanowisko:-)
      • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 08:58
        Wróciłeś? Coś byś napisał
        • hukers Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 10:13
          trypel napisał:

> Wróciłeś? Coś byś napisał
          >
          Miałem coś pisać, ale stary temat zniknął, a na nowy nie mam za bardzo czasu (bo to późnej trzeba śledzić i odpowiadać).
          W NY przez tydzień zaliczyłem Edge (w nocy, polecam), Top of the rock (w dzień), rejs po Hudson, wizytę nad oceanem (Jones Beach), mecz NHL NY Islanders (przegrany, z kaczkami), kolację w Chart House (zajebisty widok na Manhattan, polecam), Most Brookliński, dzielnicę żydowską Borough Park, Highline, promenadę, Time Square (w dzień i w nocy, rozczarowanie), piątą aleję, byka z wall street, Park Centralny i jeszcze pewnie parę innych rzeczy, których nie pamiętam.
          W Las Vegas byliśmy sześć dni. Wieczorami, nocą to kasyna, a w dzień pobliskie parki narodowe. Byliśmy w Grand Canyon, Bryce Canyon, Red Canyon, Death Valley. Wszystkie "breathtaking", polecam. Byliśmy jeszcze w Sphere, czyli największym kinie na świecie i tu już naprawdę odlot (choć nie jest tanio, na dwa bilety i dwa piwa, tysiaka trzeba przyszykować). Kasyna na plus, za wygraną nakupiłem sobie ciuchów w galeriach w NY (bo trasę mieliśmy NY-Vegas-Chicago-NY). .
          No i jeszcze dwa dni w Chicago, downtown, park Millenium (fasolka), jezioro Michigan).
          Ogólnie Stanami (jako turysta) jestem zachwycony i pewnie za rok, najpóźniej dwa, tam wrócę, a na emeryturę może na stałe.
          A Ty gdzie byłeś, co widziałeś, co polecasz?
          • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 10:29
            My tak samo zachwyceni :)
            Kolejny raz w maju albo wrześniu przyszłego roku i albo trasa Chicago - Portland interiorem albo San Francisco- portland oceanem.
            My jesteśmy mniej miejscy a bardziej preriowi.
            Jesteśmy zafascynowani przestrzeniami i przyroda. Miasta to nie nasza bajka. Zrobiłeś helikopter nad grand canyonem? Bo to było 45 minut wartych każdego centa.
            Jak pogoda w październiku na północy? Dało radę? Bo południe to całkiem nieźle
            Do Twoich parków dorzuciliśmy Yosemite i Sekwoje ale za to nie byliśmy w kinie w LV Bo generalnie LV to dla mnie było najsłabsze miejsce. Ale to ja tak mam :)
            No i jak napisałem już planujemy kolejne stany. Wakacyjny kierunek numer 1 na razie.
            No i jedyne miasto jakie chce odwiedzić drugi taz to san francisko
            • duze_a_male_d_duze_m Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 10:39
              Moja żona z córkami wróciła w niedzielę z NY. Były dobry tydzień, może nie zachwycone wszystkim, ale robi na pewno duże wrażenie i warto. Takie zdjęcie, w temacie
              • hukers Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 11:32
                duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Moja żona z córkami wróciła w niedzielę z NY. Były dobry tydzień, może nie zach
                > wycone wszystkim, ale robi na pewno duże wrażenie i warto. Takie zdjęcie, w tem
                > acie
                >

Mam i ja, zdjęcia ruchasia.
            • hukers Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 11:40
              trypel napisał:

> Jesteśmy zafascynowani przestrzeniami i przyroda. Miasta to nie nasza bajka. Zr
              > obiłeś helikopter nad grand canyonem? Bo to było 45 minut wartych każdego centa
              > .
              Nie, łazikowaliśmy.

> Jak pogoda w październiku na północy? Dało radę? Bo południe to całkiem nieźle

Pogoda jak na zamówienie. Cały czas słońce.
              W NY 22-24, w Vegas 30-32 stopnie.
              Jedynie w Bryce jak zmierzchało, to temp. spadła do 4 stopni, trzeba było kurteczkę zarzucić.

> Do Twoich parków dorzuciliśmy Yosemite i Sekwoje ale za to nie byliśmy w kinie
              > w LV Bo generalnie LV to dla mnie było najsłabsze miejsce. Ale to ja tak mam :)

Ja myślę, że warto zobaczyć kwintesencję USA, czyli NY, Vegas, a zaraz po nich parki narodowe.
              • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 11:46
                Moja żona by chciała NY ale ja się chyba wtedy zamknę w pokoju w hotelu na 2 dni.
                Za to yellowstone za nami łazi bardzo.
                I ta Niagara zachodu :)
                A super ze masz podobne odczucia. Zajebista opcja urlopową
                • hukers Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 12:11
                  trypel napisał:

> Moja żona by chciała NY ale ja się chyba wtedy zamknę w pokoju w hotelu na 2 dn
                  > i.

E tam w pokoju, przecież żona może łazikować po city, a Ty blisko natury, jeden dzień w Central Parku (rowerek, łódeczka, spacerek) i jeden dzień nad oceanem.
                  Ale fakt, faktem, ze jeżdżenie po NY (czy raczej ciągłe stanie w korkach), parkowanie, czy jeżdżenie metrem, na dłuższą metę by mnie wykończyło.
            • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 17:28
              Jest takie powiedzenie ze każdy powtarzam każdy powinien pojechać i zobaczyc NYC!
              • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 19:09
                Ja tak słyszałem też o Londynie. Do dzisiaj nie znam rownie męczącego miasta
          • bywalec.hoteli Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 22:44
            hukers napisał:

> Ogólnie Stanami (jako turysta) jestem zachwycony i pewnie za rok, najpóźniej dw
            > a, tam wrócę, a na emeryturę może na stałe.

A gdzie i za co będziesz się leczyć na tej emie? :)
            • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 08.11.24, 00:29
              bywalec.hoteli napisał:

> hukers napisał:
              >
              > > Ogólnie Stanami (jako turysta) jestem zachwycony i pewnie za rok, najpóźn
              > iej dw
              > > a, tam wrócę, a na emeryturę może na stałe.
              >
              > A gdzie i za co będziesz się leczyć na tej emie? :)

Kupi sobie ubezpieczenie?
              • bywalec.hoteli Re: Popcorn i szampan gotowe? 13.11.24, 17:09
                A sprzedają je seniorom, którzy wcześniej nie byli w USA ubezpieczeni?
                Nie słyszałem o przenoszeniu do USA na starość z Europy.
                • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 13.11.24, 19:13
                  bywalec.hoteli napisał:

> A sprzedają je seniorom, którzy wcześniej nie byli w USA ubezpieczeni?
                  > Nie słyszałem o przenoszeniu do USA na starość z Europy.

Wszytko tu mozna kupic - kwestia ceny. Dla emrytow to niestety ni ebedzie tanio bo powyzej $1k/mies.. Ale jak ktos ma kase to ni ema problemu - setki options do wybopru
                  Przeprowadzaja sie ale niewileu bo niewiele ludzi na to stac.
                  Ubezpieczenia i koszty domow sa glowna przeszkoda i za to macie (tansze) lepsze opcje w EU.
                  Na moje ulicy Niemiec kupil 2 domy i mowi ze sie przneisie na emeryture - czy na stale to nie wiem.
                • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 13.11.24, 19:38
                  Bo jednak jak endzin pisze finansowo to się gorzej spina.
                  Jak pojadę do Włoch na emeryture to mam ekuza. Jak zdecyduje że mieszkanie tam to prima casa i zacznę tam płacić podatek to (wydaje mi sie) będę mógł korzystać normalnie z opieki zdrowotnej a jak nie to daleko do Poslki nie będzie.
                  No i ostatnie i nie mniej wazne- jak poszliśmy w sobotę do naszego baru to za 4 kolejki wina z 4 kanapkami każda zapłaciłem 12 euro.
                  W stanach tyle za jednego drinka. Więc CCC.
                  Brutalne ale prawdziwe. Póki mnie stać mogę tam pojechać ale na emeryture to raczej wlochy
                  • nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 13.11.24, 20:01
                    > jak poszliśmy w sobotę do naszego baru to za 4 kolejki wina z 4 kanapkami każda zapłaciłem 12 euro
                    My tydzień temu na Sycylii w Forza d'Agro w knajpie od pokoleń prowadzonej przez jedną rodzinę, taras z widokiem ze skały na morze, zajebiste jedzenie, porcje nie do przeżarcia, najdroższe danie 12 ojro, 7 ojro za litr dobrego domowego wina do tego. Ja też na emeryturę Włochy, albo raczej Sycylia, bo to takie Włochy inaczej : )
                    • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 13.11.24, 20:07
                      Dokladnie tak. Dobre wino. Dobra opieka medyczna. Wysoki poziom wyjebania na wszystko.
                      Idealne miejsce.
                      Na południe od Rzymu to już takie wlochy inaczej. Dlatego my wolimy północne;)
                    • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 13.11.24, 20:11
                      Patrze ze wino wychodzi na Sycylii lepiej :) chyba się trzeba przejechać
                      Co tam mają za wino domowe?
                      • nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 15.11.24, 15:06
                        > Co tam mają za wino domowe?
                        Dobre i tanie : ) Dalej nie wnikam, koneser ze mnie żaden. Ale będę znowu niebawem, to zasięgnę (i zamoczę) języka, co najbardziej warto. Wiem tyle, że w marketach w Polsce można kupić "sycylijskie" Grillo, ale niewiele ma wspólnego z tym, co się tam na miejscu pije, zresztą wiesz sam jak z tym jest.
                        • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 15.11.24, 15:53
                          U nas teraz było młode wino ale mnie po tym łeb pęka, nawet cena nie pomaga :D
                          • nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 15.11.24, 16:46
                            Bo młode wino jest dla młodych : )))
                  • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 13.11.24, 20:17
                    Kalifornia sie oplaca tylko jako long term investment :)
                    No niesety czy stety jestesmy na 5 miejscu w USA jerlsi chodzi o koszty zycia na emryturze.
                    I jak pominiesz wileki miasta typu NewYork czy SF ... to pozastaj Hawaje - ale to wyspa i tam wiadomo ze wszytko musi byc drogo, to pozostaje OC..
                    A to dlatego ze bardzo duzo ludzi chce tu mieszkac i nie ma na to rady jak na razie. A syf w LA "pomag"a bo ludzie uciekaja stamtad do nas ( jako ze blisko i bezpiecznie jak na razie) i winduja ceny domow, koszty serwisow i ceny w restauracjach.

www.fool.com/retirement/relocation/most-expensive-places-to-retire/
    • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 05.11.24, 22:57
      Spoko zerkam na Republikę, bo tam na żywo leci. I dziennikarze też tam są. Co zrobi Donald Tusk jak wygra Donald Trump? O to jest pytanie? Te wszystko co na Twitterze o nim wypisywał. Rano się okaże. Ważne wybory dla Polski.
      • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 00:11
        hrasier_2 napisał:

> Spoko zerkam na Republikę, bo tam na żywo leci. I dziennikarze też tam są. Co z
        > robi Donald Tusk jak wygra Donald Trump? O to jest pytanie? Te wszystko co na
        > Twitterze o nim wypisywał. Rano się okaże. Ważne wybory dla Polski.
        Super ważne wybory dla całego świata. Były takie wybory - JFK, Reagan to tylko najnowsza historia…
        • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 00:53
          Telewizja Republika jako jedyna stacja zagraniczna została zaproszona na wieczór wyborczy Donalda Trumpa. I chłopaki już tam są.
          • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 09:39
            Łatwiej się dostać do Donalda Trumpa niż do Donalda Tuska😂
    • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 05.11.24, 23:25
      Obawiam sie ze losy sie moga dzis nie zdecydowac.
      Ja tam nie zagladam na nic az do poznego wieczoru. Swoje zrobilem i na nic wiecej wplywu nie mam.
      A wygra ten na ktorego wiecej ludzi zaglosuje i trzeb bedzie sie z tym pogodzic.
      Deep State ma ciezka robote aby sie utrzymac przy stolkach bo dl anich to byc albo nie byc. Dla mnie jzu niekoniecznie.
      JA typuje oczywoscie ze wygra Trump i Republikanie przjema obie izby.. :) Wtedy dopiero walnie szampan
      • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 00:14
        engine8t napisał:

> Obawiam sie ze losy sie moga dzis nie zdecydowac.
        > Ja tam nie zagladam na nic az do poznego wieczoru. Swoje zrobilem i na nic wiec
        > ej wplywu nie mam.
        > A wygra ten na ktorego wiecej ludzi zaglosuje i trzeb bedzie sie z tym pogodzic
        > .
        > Deep State ma ciezka robote aby sie utrzymac przy stolkach bo dl anich to byc a
        > lbo nie byc. Dla mnie jzu niekoniecznie.
        > JA typuje oczywoscie ze wygra Trump i Republikanie przjema obie izby.. :) Wte
        > dy dopiero walnie szampan
        Dla mnie bardzo ważne wybory bo mieszkam w zach Kanadzie i biorąc pod uwagę co się u nas dzieje to może być tzw pivotal moment dla Alberty…
        • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 04:08
          Engine jestem zaskoczony….looking good!!!
          • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 05:49
            jackk3 napisał:

> Engine jestem zaskoczony….looking good!!!

Keeping fingers crossed :)
            • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 06:43
              engine8t napisał:

> jackk3 napisał:
              >
              > > Engine jestem zaskoczony….looking good!!!
              >
              > Keeping fingers crossed :)
              Georgia w rękach REP i Pennsylvania już prawie.
              It’s over! Jestem pod wrażeniem Engine bo się okazało po raz kolejny ze wygrała demokracja w Ameryce!
              • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 08:24
                Jeszcze żeby w Polsce w przyszłym roku wygrała...
              • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 17:51
                jackk3 napisał:

> engine8t napisał:
                >
                > > jackk3 napisał:
                > >
                > > > Engine jestem zaskoczony….looking good!!!
                > >
                > > Keeping fingers crossed :)
                > Georgia w rękach REP i Pennsylvania już prawie.
                > It’s over! Jestem pod wrażeniem Engine bo się okazało po raz kolejny ze wygrała
                > demokracja w Ameryce!

Wygrala Ameryka
                • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 09.11.24, 10:50
                  engine8t napisał:

> jackk3 napisał:
                  > > It’s over! Jestem pod wrażeniem Engine bo się okazało po raz kolejny ze wygrała
                  > > demokracja w Ameryce!
                  >
                  > Wygrala Ameryka

Bardzo dobre sprostowanie, engine.
                  Jakkolwiek jeszcze się okaże, czy wygrała. Na pewno wszyscy inni przegrali.
                  • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 09.11.24, 11:07
                    klemens1 napisał:

> engine8t napisał:
                    >
                    > > jackk3 napisał:
                    > > > It’s over! Jestem pod wrażeniem Engine bo się okazało po raz kolejn
                    > y ze wygrała
                    > > > demokracja w Ameryce!
                    > >
                    > > Wygrala Ameryka
                    >
                    > Bardzo dobre sprostowanie, engine.
                    > Jakkolwiek jeszcze się okaże, czy wygrała. Na pewno wszyscy inni przegrali.

Errata - nie wszyscy przegrali. Fiutin wygrał. No chyba że do waszego pomarańczowego narcyza jednak dotrze, co odpierdala - w co wątpię.
                • tbernard Re: Popcorn i szampan gotowe? 11.11.24, 11:49
                  engine8t napisał:

> Wygrala Ameryka

Tak jak Angole twierdzili, że Brexit to wygrana Anglii. Po paru latach filmik z prostymi Brytyjczykami zrobiono i już nie są tak zadowoleni, bo nie o to im chodziło gdy kacapskiej agenturze dali się omamić.
                  • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 11.11.24, 13:52
                    tbernard napisał:

> engine8t napisał:
                    >
                    > > Wygrala Ameryka
                    >
                    > Tak jak Angole twierdzili, że Brexit to wygrana Anglii. Po paru latach filmik z
                    > prostymi Brytyjczykami zrobiono i już nie są tak zadowoleni, bo nie o to im ch
                    > odziło gdy kacapskiej agenturze dali się omamić.

To dla mnie było zaskoczenie, że Brytole tak dali się nabrać tępym kacapom.
                    Amerykanie - jak widać - są jeszcze głupsi. W większości są tacy, jak nasz forumowy engine - umieją tylko gaz i hamulec.
                    • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 12.11.24, 09:21
                      klemens1 napisał:

> tbernard napisał:
                      >
                      > > engine8t napisał:
                      > >
                      > > > Wygrala Ameryka
                      > >
                      > > Tak jak Angole twierdzili, że Brexit to wygrana Anglii. Po paru latach fi
                      > lmik z
                      > > prostymi Brytyjczykami zrobiono i już nie są tak zadowoleni, bo nie o to
                      > im ch
                      > > odziło gdy kacapskiej agenturze dali się omamić.
                      >
                      > To dla mnie było zaskoczenie, że Brytole tak dali się nabrać tępym kacapom.
                      > Amerykanie - jak widać - są jeszcze głupsi. W większości są tacy, jak nasz foru
                      > mowy engine - umieją tylko gaz i hamulec.
                      Fajnie oceniasz ludzi. "Za pośrednictwem Andrzeja Dudy, Trump podziękował Polakom mieszkającym w Stanach Zjednoczonych, którzy oddali na niego głos. - Powiedział, że jest za to ogromnie wdzięczny, że pamięta o Polsce, że obiecuje nam wszystkim, że zawsze będzie o Polsce pamiętał. Jeden Donald zupełnie nam wystarczy. Nie ten z tępym wyrazem twarzy. Co wszystkim obiecywał cuda i drugą Japonię.
                      • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 12.11.24, 09:49
                        Trump o Polsce mówił zawsze same superlatywy. A tymczasem Duduś najpierw stał, a później klęczał obok siedzącego wygonie Trumpka, podpisując umowy. Liczą się czyny, a nie deklaracje - a te chyba najlepiej świadczą o tym, jak pomarańczowy narcyz nas szanuje.
                        I owszem - fajnie oceniam ludzi.
                        • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 12.11.24, 17:42
                          trumpek jako biznesmen wie, jak robic reklame swojej firmy....

A jego firma to on sam ...

Wiec jak trafi na takiego dudusua, co go nie krytykuje, to bedzie mu kadzil, chwalil, PL tez przy okazji pochwali...

Nic go to nie kosztuje, a zwolennicy kaczej partii dostaja orgazmu

Ale jak putin dobrze zaplaci, to mu sprzeda PL , wczesniej Ukraine....

On ma jedna zasade: nie ma zadnych zasad
                        • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 12.11.24, 18:55
                          klemens1 napisał:

> Trump o Polsce mówił zawsze same superlatywy. A tymczasem Duduś najpierw stał,
                          > a później klęczał obok siedzącego wygonie Trumpka, podpisując umowy. Liczą się
                          > czyny, a nie deklaracje - a te chyba najlepiej świadczą o tym, jak pomarańczowy
                          > narcyz nas szanuje.
                          > I owszem - fajnie oceniam ludzi.

No jakPolacy mu bez mydla do D wlazili to mial narzekac?
                    • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 12.11.24, 18:54
                      klemens1 napisał:

> tbernard napisał:
                      >
                      > > engine8t napisał:
                      > >
                      > > > Wygrala Ameryka
                      > >
                      > > Tak jak Angole twierdzili, że Brexit to wygrana Anglii. Po paru latach fi
                      > lmik z
                      > > prostymi Brytyjczykami zrobiono i już nie są tak zadowoleni, bo nie o to
                      > im ch
                      > > odziło gdy kacapskiej agenturze dali się omamić.
                      >
                      > To dla mnie było zaskoczenie, że Brytole tak dali się nabrać tępym kacapom.
                      > Amerykanie - jak widać - są jeszcze głupsi. W większości są tacy, jak nasz foru
                      > mowy engine - umieją tylko gaz i hamulec.

No ale zobacz poztywy - jak im sie z tym dobrze zyje :)
                      • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 13.11.24, 14:43
                        engine8t napisał:

> klemens1 napisał:

> > To dla mnie było zaskoczenie, że Brytole tak dali się nabrać tępym kacapom.
                        > > Amerykanie - jak widać - są jeszcze głupsi. W większości są tacy, jak nasz foru
                        > > mowy engine - umieją tylko gaz i hamulec.
                        >
                        > No ale zobacz poztywy - jak im sie z tym dobrze zyje :)

Na krótką metę, obawiam się.
                        Nie fiutin zwojuje więcej, wzmocni się - i wtedy z Chinami się dogadają. Tu już USA będzie ciężko - a opuszczeniu sojusznicy swoje będą pamiętać.
                        Głupawy jesteś, engine, jakkolwiek pozytywny i poczciwy.
                        • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 13.11.24, 20:24
                          klemens1 napisał:

> > No ale zobacz poztywy - jak im sie z tym dobrze zyje :)
                          >
                          > Na krótką metę, obawiam się.
                          > Nie fiutin zwojuje więcej, wzmocni się - i wtedy z Chinami się dogadają. Tu już
                          > USA będzie ciężko - a opuszczeniu sojusznicy swoje będą pamiętać.
                          > Głupawy jesteś, engine, jakkolwiek pozytywny i poczciwy.

No widzisz ze nawet glupawym sie tu dobrze zyje a co dopiero jakbym byl choc troche madrzejszy? Sky is the limit.
                          A raz jeszcze pwiem ze pojmowanie swiata i jego polityki ni ejest Twoja mocna strona wiec ci wybaczam komentarze na poziomie 5 klasy szkoly podstawowej.
                          W USA jest juz ciezko wiec nawet jak sie zrobi ciezej to ciagle EU - tzn panstwa europy bo EU nie wiem jak dlugo wytrzyma, bedzie na USA patrzec do gory :) Ale to ciezkie zycie ciagle jest calkiem klawe..
                          • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 14.11.24, 21:29
                            engine8t napisał:

> A raz jeszcze pwiem ze pojmowanie swiata i jego polityki ni ejest Twoja mocna s
                            > trona wiec ci wybaczam komentarze na poziomie 5 klasy szkoly podstawowej.

Przecież każdy widzi, że nie masz pojęcia, co odpowiedzieć.
                            Ty jesteś prosty człowiek - i próbujesz proste sztuczki stosować.

• engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 14.11.24, 21:31
                              klemens1 napisał:

> engine8t napisał:
                              >
                              > > A raz jeszcze pwiem ze pojmowanie swiata i jego polityki ni ejest Twoja m
                              > ocna s
                              > > trona wiec ci wybaczam komentarze na poziomie 5 klasy szkoly podstawowej.
                              >
                              >
                              > Przecież każdy widzi, że nie masz pojęcia, co odpowiedzieć.
                              > Ty jesteś prosty człowiek - i próbujesz proste sztuczki stosować.
                              >

Ja prosty ty prostak. Kak zwal tak zwal
                              • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 15.11.24, 19:23
                                engine8t napisał:

> klemens1 napisał:
                                >
                                > > engine8t napisał:
                                > >
                                > > > A raz jeszcze pwiem ze pojmowanie swiata i jego polityki ni ejest Twoja mocna s
                                > > > trona wiec ci wybaczam komentarze na poziomie 5 klasy szkoly podstawowej.
                                > >
                                > >
                                > > Przecież każdy widzi, że nie masz pojęcia, co odpowiedzieć.
                                > > Ty jesteś prosty człowiek - i próbujesz proste sztuczki stosować.
                                > >
                                >
                                > Ja prosty ty prostak. Kak zwal tak zwal

Ja bym się wstydził tak głupio wymigiwać jak ty, gdybym nie miał argumentów.
    • waga173 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 03:12
      O co chodzi? O Akt z piatego listopada 1916? Nie wiesz jeszcze ze o swoim losie decydujesz swoja glowa na swoim karku a une to niech se glosujom na kogo chcom, nawet nie czlowieka a kaczke?
    • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 06:36
      Ciekawy jestem na ile Kamali "pomoglo" poparcie europejskich partii zielonych?
      Czy o tym się w ogóle mówiło?
      • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 06:51
        trypel napisał:

> Ciekawy jestem na ile Kamali "pomoglo" poparcie europejskich partii zielonych?
        > Czy o tym się w ogóle mówiło?
        >
        Ależ skad. Te wybory były bezpieczeństwie obywateli, nielegalnej imigracji , ekonomi, inflacji czy o sytuacji gospodarczej - słowem o tych problemach które dotyczą normalnych ludzi. Niesłychane uczestnictwo ludzi w wieku od 20-30 lat którzy w większości głosowali na Trumpa.
        • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 07:00
          Oby nie było jaj z liczeniem
          • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 07:14
            trypel napisał:

> Oby nie było jaj z liczeniem
            >
            Jest do przodu o kilka procent w Wisconsin i Michigan i jeszcze pozostaje Pennsylvania…
            • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 08:10
              TVN nie został wpuszczony do Trumpa. Ciekawe czy ten oszołom Sikorski dostanie akredytacje do Białego Domu? Ale ból tyłka mają.
              • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 16:37
                Sami go wycofają aby nie dostać afrontu.
                • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 16:43
                  Klich jest w USA i uważał Trumpa niezrównoważonego. Teraz zmieniają zdanie, żona Sikorskiego porównała Trumpa do Stalina i Hitlera. Miała wygrać Harris. A sondaże pokazywały że będą bardzo wyrównane, a tu miazga. Warto było nie przespać nocy.
                  • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 16:51
                    Wg mnie jeśli facet ma resztki honoru to powinien sam się wycofać no ale czego oczekiwać po dyplomacie?
                    • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 17:10
                      On zrobi to co mu zona każe.
                      Widać było to po jego jąkaniu na temat ludobójstwa w w strefie gazy
                      • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 17:20
                        To są te zawiłe zasady dyplomacji o których mi mój braciszek nieraz opowiadał. Jak się zmienia ekipa w kraju to zazwyczaj zmieniają ambasadorów czy konsulów gen na swoich ludzi. Ale działa to tez w druga stronę jak ktoś przegiął pale i nie wiedział ze jest dyplomata w najważniejszej placówce na świecie to tez powinien zostać zastąpiony. Co jest ważniejsze? Jego praca czy tzw. Polska racja stanu? Tu nie ma zlituj się…
                        • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 17:53
                          Co teraz zrobi zona Radka Sikorskiego? Gdzie sie schowa? A maz chyba dostanie rykoszetem?
    • bolo2002 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 08:28
      Wygra wariat z zółtym tupecikiem i nawiedzony narcyz-czyli Trumpek, bo Hameryka potrzebuje chłopa a nie jakiejś hinduskiej baby. Musimy tylko pamietać- że on co innego mówi a zupełnie co innego robi i , że jego obietnice są gówno warte. Jedyny jego sukces to wejscie do Białego domu a nie do kicia, bo taki by mu groził- gdyby nie wygrał. I pamietajcie-tam w tej Hameryce-mieszkajacy Polacy- ze Trump jest takim przyjacielem Polaków jak ja przyjacielem Putina. A co do pierogów- to przypomnij żonie- że trzeba dodać grzybów . Krótko mówiąc -wygrana Trumpa nic dla nas nie znaczy, bo narcyz bedzie sie tylko bawił swoją urodą/ z tupecikiem/.
      • nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 11:01
        > I pamietajcie-tam w tej Hameryce-mieszkajacy Polacy- ze Trump jest takim przyjacielem Polaków jak ja przyjacielem Putina.
        No właśnie. I tego nie mogę zrozumieć, że mieszkając tam nie widzą (albo nie chcą widzieć i rozumieć) oczywistych konsekwencji i zagrożenia dla Polaków tutaj. No ale cóż, znaleźli nowy dom, stary może im już niepotrzebny.
      • jackk3 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 16:45
        Z grzybami to my uszka na Wigilie robimy. Bolo bez obrazy ale nie masz pojęcia o tym co się właśnie stało w Ameryce. Rasa cy to ze Kamala jest rodzaju żeńskiego nie miało najmniejszego wpływu na wynik głosowania. Tak jak napisałem olbrzymie znaczenie tym razem miały głosy młodej generacji głównie mężczyzn w wieku 20-30. W największym skrócie większość Amerykanów ma dość lewactwa i jego BS.
        • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 08:56
          Takie bzdury co bolo pisze czasami to głowa mala. Już sfiksował od tych grzybów. W święto zmarłych idzie na grzyby. Całkowicie jest oderwany od reala. Ty mu tłumaczysz o lewactwie. Ale bolo takim dokładnie jest.
    • bywalec.hoteli Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 08:51
      Nie mam zdania kto dla Polski lepszy. A jak uważacie?
      I co z wojną na Ukrainie?
      • thorpe Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 09:34
        Problem w tym, że Trump dużo rzeczy mówi, obiecuje, a tak naprawdę nie sposób przewidzieć co zrobi, bo mu się może coś odbździć w 5 minut.
        No ale ja czekam aż zakończy wojnę w 24 godziny. To oznaczałoby zwycięstwo roSSji, zajęcie całej Ukrainy w perspektywie kilku lat. Zresztą zwycięstwo Republikanów w Senacie oznacza chyba koniec pieniędzy dla Zelenskiego. Na koniec kadencji Trump będzie już naprawdę starym dziadem i to też jest ryzyko.

Jestem pewien tylko jednego - to oznacza za jakiś czas kolejną dużą falę uchodźców z Ukrainy, bo wszyscy walczący i mundurowi dobrze wiedzą, że ruSScy ich na miejscu rozstrzelają.
        • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 17:56
          thorpe napisał:

> Problem w tym, że Trump dużo rzeczy mówi, obiecuje, a tak naprawdę nie sposób
          > przewidzieć co zrobi, bo mu się może coś odbździć w 5 minut.
          > No ale ja czekam aż zakończy wojnę w 24 godziny. To oznaczałoby zwycięstwo roSS
          > ji, zajęcie całej Ukrainy w perspektywie kilku lat. Zresztą zwycięstwo Republik
          > anów w Senacie oznacza chyba koniec pieniędzy dla Zelenskiego. Na koniec kadenc
          > ji Trump będzie już naprawdę starym dziadem i to też jest ryzyko.
          >
          > Jestem pewien tylko jednego - to oznacza za jakiś czas kolejną dużą falę uchodź
          > ców z Ukrainy, bo wszyscy walczący i mundurowi dobrze wiedzą, że ruSScy ich na
          > miejscu rozstrzelają.

Eh, tym razem to Trump Prezydent bedzie bardzo inny.. Mila jedn kadencje gdzi poznal jak to ustrojstwo pracuje, mila 4 lata aby sie przygladc i przygotowac a wiec to bedzie inna prezydentura.
          • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 19:28
            Mnie to teraz bardzo ciekawi co będzie z cbdc. Trump na to nie pozwoli a w UE Polska była jedynym krajem który do tej pory nie dotknął nawet tematu. Za pisu nie chciał a za po jakoś nie dobrnęli do tego tematu.
            I co teraz będzie, może się uda ominąć wdrożenie w eu, bo zawsze ludzie będą mieli opcje trzymania kasy w usd
      • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 09:45
        bywalec.hoteli napisał:

> Nie mam zdania kto dla Polski lepszy. A jak uważacie?
        > I co z wojną na Ukrainie?
        Ty jak zwykle niekumaty. Drugi raz Trump wybrany, a ty dalej nie jarzysz kto lepszy dla Polski. Teraz jak jest prawo łamane i nie ma demokracji. Facet wykształcony, buja się na różnych forach. I nie wyciąga wniosków. Że ludzie wychowani na GW, ale ty człowieku.
        • mietek8 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 11:12
          Donald tę wojnę zakończy. Oby.
          • nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 11:17
            > Donald tę wojnę zakończy.
            Zakończy dla siebie. Rozpocznie dla nas.
            • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 13:27
              Goowno zakończy i goowno zacznie
              Nie jest w interesie usa stracić wpływy w tej części Europy. I my akurat możemy dużo na tym wygrać. I dlatego trzeba zagrać z nim a nie przeciwko niemu
              Nas nie musi motywować żeby więcej inwestować w obronność bo to od paru lat robimy. Ale warto zmotywować (nawet boleśnie) inne kraje do tego samego i to trump na pewno zrobi.
              Natomiast ukraina na pewno do nato nie wejdzie.
              • nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 17:11
                > Nie jest w interesie usa stracić wpływy w tej części Europy.
                Niestety ich potęga nie jest nieskończona, nie mogą "obsługiwać" wszystkich kierunków, a od pewnego czasu dla usa priorytet to główny wróg ekonomiczno-militarny, czyli Chiny, region Pacyfiku, Tajwan itp. Plus oczywiście Izrael (DT jest otoczony ludźmi, którzy zrobią wszystko, żeby żydowskie państwo chronić za wszelką cenę). A jak znacząco ograniczy pomoc finansowo-zbrojeniową dla Ukrainy (obiecał to wyborcom), to Ukraina będzie w czarnej dupie i będzie się musiała zgodzić na wszystko. A taki niby "pokój" to tragedia dla nas. Zamrożenie wojny uspokoi tzw. zachód, bo oni ciągle nie rozumieją, o co się toczy gra, i stosują myślenie życzeniowe, Putin nie zrobi tego czy tamtego, Rosja przecież tego czy tamtego nie zrobi. A gówno. Poczeka i zrobi swoje. Jak już pokazała nie raz. I zawsze jest to samo: nie, to niemożliwe, po co mieliby to robić? Qrwa, co za naiwność nieskończona. Tylko że na celowniku nie są oni, tylko docelowo też my.
                > Natomiast ukraina na pewno do nato nie wejdzie.
                Niestety. Dla nas byłoby super, gdyby "buforem" między zachodem a ruskimi był inny kraj, nie my.
                Obym się mylił w swoich przewidywaniach, ale optymistycznie ta układanka się absolutnie dla nas nie układa.
                • trypel Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 06:42
                  Widzisz, lepiej nie słuchać polityków tylko patrzeć co robią.
                  Wtedy lepiej widać komu zależy na odnowieniu relacji z ruskimi a komu nie.
                  A druga kodencja trumpa będzie dużo sprytniejsza. Mogę się założyć np że vance był wzięty tylko do tego żeby w razie czego w drugiej turze pomoc w wygranej oddając głosy. A potrzebny już nie jest więc pójdzie w odstawkę itd
                  Ja czekam na kolejne msc raczej z optymizmem
                  • nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 17:46
                    Obyś miał rację. Myślę jednak, że co do całości sytuacji jej nie masz, to jest znowu wishful thinking. Pisząc "Widzisz, lepiej nie słuchać polityków tylko patrzeć co robią.", oczywiście ją masz. Ale to jest tylko taki truizm i tyle.
                  • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 20:08
                    trypel napisał:

> Widzisz, lepiej nie słuchać polityków tylko patrzeć co robią.
                    > Wtedy lepiej widać komu zależy na odnowieniu relacji z ruskimi a komu nie.
                    > A druga kodencja trumpa będzie dużo sprytniejsza. Mogę się założyć np że vance
                    > był wzięty tylko do tego żeby w razie czego w drugiej turze pomoc w wygranej od
                    > dając głosy. A potrzebny już nie jest więc pójdzie w odstawkę itd
                    > Ja czekam na kolejne msc raczej z optymizmem
                    >
                    Z Vancem chyba sie mylisz. Vance jest daalej bardzo potrzebny i bedzie widoczny o wiele czescije niz poprzedni VP's. Trump go podejrzewam dopusci do powazniejszych zadan bo po pierwsze sam Trump juz sie konkurencji nie boi bo to jego druga kadencja a na pewno chce aby Vanc po nim przejal paleczke -a fecet bardzo do tego sie nadaje i spokojnie sobie radzi z najdzikszymi mediami. I za bardzo nie maj sie demokraci o co do niego pryczelic.... Te karty co mieli to wykrzystali i nic z tego sie nie przykleilo.
      • bolo2002 Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 08:46
        Wybór Trumpka nie ma wiekszego znaczenia dla Polski, bo miłośc polsko-amerykanska trwajaca w mediach-od lat jest udawana. Trumpek kocha / czytaj akceptuje/ tylko swoich darczyńców a sprawy Europy czy jakiejs tam Polski sa na marginesie. To jest taki tym. Tymczasem PIS-owskie dzbany w Sejmie/ a tak naprawdę- cepy/ juz ostentacyjnie zakładali czerwone Czapki=Trampki. Gówno to znaczy!.
    • wislok1 fiutin wygral 06.11.24, 17:48
      Dla Ukrainy to koszmar, bo trumpek,a szczegolnie Vance nawet nie udaja, ze ja sprzedadza fiutinowi...

Kapitulacja jak w Monachium w 1938 i oni to nazywaja sukcesem, no sukcesem dla fiutina....

Dla PL to jest tez katastrofa, bo ruscy po opanowaniu Ukrainy zabiora sie za PL

A trumpek jak fiutin dobrze zaplaci, chetnie im PL dorzuci...

Najweselsze jest to, ze sa liczni Polacy w PL co sie z wygranej trumpka ciesza...

TO tak jakby karpie sie cieszyly z nadejscia Bozego Narodzenia..

Ci z Ameryki maja PL w d....
      Wierza w cuda, ze trumpek im USA odbuduje i inne pie.doly...

Jak zacznie od kapitulacji przed ruskimi to ta odbudowa sie fajnie skonczy...

Jedyna nadzieja w tym, ze Musk i normalni republikanie tych szalencow trupka i Vance jakos zatrzymaja..
      Chocia nadzieja jest matka glupich, to czasem glupi maja szczescie
      • agamakota8 Re: fiutin wygral 06.11.24, 18:27
        Najweselsze jest to że krytykujecie Polaków za cieszenie się z wygranej Trumpa.
        Ambasador USA powiedział , że Trump jest przyjacielem Polski. Trump przecież już był prezydentem pamiętacie co wtedy? Odwiedził Polskę jako prezydent w 2017 r. „W słynnym oświadczeniu przy pomniku Powstania Warszawskiego” mówił wówczas o rozwijaniu dwustronnych relacji i o roli Polski jako lidera i „wzoru do naśladowania”. "Chciałem również podziękować narodowi polskiemu za życzliwość dla ponad 5 tysięcy żołnierzy amerykańskich stacjonujących w Polsce. Silny sojusz z Polską i z NATO pozostaje nadal kluczowym elementem niedopuszczania do konfliktów i do zapewnienia, że wojna pomiędzy mocarstwami już nigdy nie doprowadzi do spustoszenia" - powiedział amerykański przywódca.
        "Nigdy chyba bliżej z Polską nie byliśmy związani. Polska to nie tylko wielki przyjaciel Stanów Zjednoczonych, ale prawdziwy ważny sojusznik i partner, jeśli idzie o współpracę wojskową; ta współpraca umocniła nasze kraje - mówił prezydent USA. - Jak wiecie, Amerykanie polskiego pochodzenia bardzo licznie popierali mnie w ostatnich wyborach i bardzo byłem z tego zadowolony i chciałem za to podziękować" - dodał.
        • duze_a_male_d_duze_m Re: fiutin wygral 06.11.24, 19:12
          Będzie lepiej, miejmy nadzieję, że z am racją stanu będzie nam po drodze.
      • heniek.8 Re: fiutin wygral 06.11.24, 19:53
        martwisz się na zapas imho
        jeszcze nie wiesz a już płaczesz jak baba xD
        • wislok1 Re: fiutin wygral 06.11.24, 21:02
          Lepiej sie martwic na zapas niz udawac, ze wygrana kolezki fiutina to jest cos fajnego dla PL....

• heniek.8 Re: fiutin wygral 06.11.24, 21:11
            wislok1 napisał:

> Lepiej sie martwic na zapas niz udawac, ze wygrana kolezki fiutina to jest cos
            > fajnego dla PL....

nic to nie da zamatwianie się na zapas
            albo coś się będzie działo - spieniężaj aktywa i uciekaj z Polski
            albo nic się nie będzie działo - to po co podnosić sobie kortyzol

w obu przypadkach siedzenie teraz na forum i biadolenie nic nie daje
            • wislok1 Re: fiutin wygral 06.11.24, 21:14
              Ja nie mieszkam w PL, ale mam tam rodzine...

Jak padnie Ukraina, to PL bedzie nastepna na liscie fiutina....

Wtedy bedzie za pozno

No, ale mozna miec to w d....

I obudzic sie z reka w nocniku

• heniek.8 Re: fiutin wygral 06.11.24, 21:18
                wislok1 napisał:

> Ja nie mieszkam w PL, ale mam tam rodzine...
                >
                > Jak padnie Ukraina, to PL bedzie nastepna na liscie fiutina....
                >
                > Wtedy bedzie za pozno
                >
                > No, ale mozna miec to w d....
                >
                > I obudzic sie z reka w nocniku
                >

po pierwsze nie Polska ale raczej kraje bałtyckie
                a po drugie - czy będziesz teraz biadolił, czy mial do w d… - efekt dla twojej rodziny jest taki sam : Amerykanie wybrali Trumpa a my nie wiemy jakie będą jego posunięcia w Europie
                • wislok1 Re: fiutin wygral 06.11.24, 21:36
                  No, tak najlepiej to olac i zamiast sie przygotowac na rozne warianty,

to jakos to bedzie,

nas najpierw nie zaatakuje, tylko Litwe, Lotwe i Estonie...

Itp...

Przed 1939 tez tak myslala wladza, a potem spier... do Rumunii
                  • heniek.8 Re: fiutin wygral 06.11.24, 21:54
                    wislok1 napisał:

> No, tak najlepiej to olac i zamiast sie przygotowac na rozne warianty,

no to jak się przygotowujesz na różne warianty?
                    dowiedziałeś się dzisiaj że w USA wygrał Trump
                    nie mogłeś temu zapobiec :) nie możesz teraz też nic zmienić w jego polityce

która nawet nie wiesz jaka będzie - a może on rozmieści głowice w Polsce?
                    a może dokona rozbioru Polski?

wszystko to jakieś majaczenie, nic nie poradzisz swoim jęczeniem

bo wytłumacz mi, w jaki sposób "przygotowujesz się na różne warianty" wypisując na forum jakieś teksty w stylu że sprzeda Polskę Rosji?

nie masz wiedzy, i z tej niewiedzy próbujesz zrobić jakiś atut że to niby jakies przygotowanie jest? :D
                    • wislok1 Re: fiutin wygral 06.11.24, 21:59
                      Calkiem niedawno sie cieszyles z jego wygranej, teraz juz jest niepokoj....

Co ma robic ? Tak kombinujesz, bo ktos zachwial twoim dobrym samopoczuciem...
                      Nic nie bede robil, bede krytykowal tych, co mi to dobre samopoczucie odebrali...

Rob co chcesz, spraw adla PL jest wyjatkowo prze.rana
                      • heniek.8 Re: fiutin wygral 06.11.24, 22:06
                        wislok1 napisał:

> Calkiem niedawno sie cieszyles z jego wygranej, teraz juz jest niepokoj....

ani się nie cieszę ani nie niepokoję
                        no może czekam na tą akcję z Elonem i jego fuchą, to można powiedzieć że się cieszę

a gdyby Elon Musk zrobił audyt twojej działalności, to co by stwierdził?

- Powiedz mi wislok1, czym ty się zajmujesz cały dzień?
                        - Dowiedziałem się że wygrał Trump i prowadzę działania które mają ochronić Polskę przed nim
                        - W jaki sposób to robisz?
                        - Piszę na jakimś zakurzonym forum, że Trump sprzeda Polskę Rosji
                        - Aha. Zwalniam cię
                        • wislok1 Re: fiutin wygral 06.11.24, 22:10
                          Zacznij myslec

To nie boli

I sam kombinuj rozwiazania......

Dobranoc
                          • heniek.8 Re: fiutin wygral 07.11.24, 06:22
                            wislok1 napisał:

> Zacznij myslec
                            >
                            > To nie boli

zacznij działać
                            organizuj przerzut swojej rodziny z Polski do gdzie tam mieszkasz
                            załatw im mieszkanie, pomyśl o pracy, przygotuj ciepłą odzież i suchy prowiant

dla mnie już nie ma ratunku, zostałem sprzedany, ale ich jeszcze masz szansę uratować
                            • tbernard Re: fiutin wygral 07.11.24, 10:47
                              heniek.8 napisał:

> wislok1 napisał:
                              >
                              > > Zacznij myslec
                              > >
                              > > To nie boli
                              >
                              > zacznij działać
                              > organizuj przerzut swojej rodziny z Polski do gdzie tam mieszkasz
                              > załatw im mieszkanie, pomyśl o pracy, przygotuj ciepłą odzież i suchy prowiant

Świetna rada aby uchronić się przed bandziorem. Ukraińcy, którzy nie chcą walczyć i ryzykować życiem, bo po prostu chcą normalnie żyć, uciekają do Polski i innych krajów. Ale tu im coraz bardziej się wypomina, że powinni wracać do siebie i walczyć. A ty radzisz, że jak bandziorowi zachce się więcej, to my mamy też spieprzać. No to może pół świata niech gdzieś spieprza, bo bandzior ma chęć wpaść do nich z wizytą?
                              • heniek.8 Re: fiutin wygral 07.11.24, 11:34
                                tbernard napisał:

> A ty radzisz, że jak bandziorowi zachce się więcej, to my mamy też
                                > spieprzać. No to może pół świata niech gdzieś spieprza, bo bandzior ma chęć wpa
                                > ść do nich z wizytą?

ale co ja radzę? to jest moja odpowiedź do tego panikarza króry wpadł w "meltdown" bo Trump wygrał wybory w USA
                                to jest objaw przedawkowania gazety wyborczej itp.

jeżeli jego obawy są uzasadnione, to niech zabiera rodzinę do siebie

w jaki niby sposób, jęcząc na forum, chcesz walczyć z tym bandziorem? odkręcisz wybory w Stanach i Kamala wróci na białym koniu żeby cię uratować? litości…
                                • tbernard Re: fiutin wygral 07.11.24, 12:22
                                  Ale on ma rację, że idiotami są ci Polacy, co cieszą się z wygranej kogoś nieobliczalnego. Gość deklarował szybkie zakończenie wojny. Dobrze wiemy w jaki sposób szybko zakończyć wojnę z bandziorem, który zakończyć jej nie chce. Albo dać bandziorowi co tam chce albo przywalić od razu atomami bandziorowi ale z ryzykiem odwetu. NIE MA INNEJ OPCJI na zakończenie szybkie.
                                  Każde zakończenie skutkujące, że granice nie powrócą do stanu z czasów memorandum budapesztańskiego, to w istocie oznacza, że bandzior zwyciężył i podanie na koniec ręki bandycie aby powrócić do interesów, to sygnał aby każdy kto tylko może, po cichu majstrował u siebie broń jądrową aby na przyszłość zabezpieczyć się przed agresywnym bandziorem.
                                  • heniek.8 Re: fiutin wygral 07.11.24, 12:37
                                    czyli konkretnie co się stanie? Trump obejmuje władzę gdzieś na początku 2025 i co robi? wycofuje się z Europy jak z Afganistanu? - powiedzmy marzec 2025?
                                    co wtedy robi Rosja? uderza na Polskę? - powiedzmy kwiecień 2025?
                                    tak będzie?

no to coś trzeba robić a nie narzekać na amerykańskich wyborców że takiego sobie prezydenta wybrali - nie wiem - zastanów się co zabierasz, co zostawiasz, dokąd się ewakuujesz

a jeśli nie wiesz nic o mającym nadejść konflikcie, to możesz obniżyć sobie poziom kortyzolu po prostu nie nakręcając się
                                    • tbernard Re: fiutin wygral 07.11.24, 12:54
                                      Nie wiem co konkretnie się stanie ale możesz jakoś klarownie opisać jakie inne możliwości widzisz na szybkie zakończenie wojny które obiecał Trump? Może porozmawia z Putinem przez telefon o tym i go przekona aby dobrowolnie stawił się przed międzynarodowym trybunałem dla zbrodniarzy wojennych?
                                      • heniek.8 Re: fiutin wygral 07.11.24, 12:59
                                        myślisz że ja wiem co on wymyśli? nie wiem, dlatego się nie denerwuję na zapas
                                        powiedział że szybko zakończy wojnę i tego mam się bać?

może tak powiedział, jak Donek ze swoimi 100 obietnicami na 100 dni, zrealizował cztery a 96 okazało się że się nie da i nikt okiem nie mrugnął

Donald Trump miałby być bardziej wiarygodny niż Donald Tusk? tak uważasz?

swoją drogą jeden jest podobny do drugiego z nazwiska, do obu pasuje wyrażenie regularne
                                        "Donald Tr?u[a-z]{2}"
                                        • tbernard Re: fiutin wygral 07.11.24, 15:08
                                          Faktycznie pasują. Osobnik "Donald Truje" też znajduje się w tym gronie. A z nadmiarem ale też pasuje "Donald Truskawka" i jeszcze wiele innych.

"Naqemrw Qh[cq]n"
                                          • heniek.8 Re: fiutin wygral 07.11.24, 15:29
                                            tbernard napisał:

> Faktycznie pasują. Osobnik "Donald Truje" też znajduje się w tym gronie. A z na
                                            > dmiarem ale też pasuje "Donald Truskawka" i jeszcze wiele innych.

jeszcze zapomniałem $ na końcu dowcipnisiu :)
                                            • tbernard Re: fiutin wygral 11.11.24, 12:04
                                              heniek.8 napisał:

> jeszcze zapomniałem $ na końcu dowcipnisiu :)

Nie rzucim ziemi skąd nasz ród ... - 'a' + '13'
                                      • trypel Re: fiutin wygral 07.11.24, 13:01
                                        Zobacz ile obiecał tusk i dalej na to czekamy.
                                        Wiara w to co mówią politycy jest jakaś odmiana szaleństwa. Nigdy nie robią to co obiecali a ty dalej wierzysz.
                                        Czekaj na zakończenie wojny w 15 minut razem z tymi co czekają na 60 tys kwoty wolnej od podatku od Tuska. W kupie bezpieczniej i cieplej
                                        • heniek.8 Re: fiutin wygral 07.11.24, 13:13
                                          zwłaszcza że nasz Donek pogratulował tamtemu Donkowi, już cieszy się na współpracę dla dobra naszych narodów - to jaki jest powód żeby owieczki z jego trzódki wpadały w panikę?
                                        • engine8t Re: fiutin wygral 07.11.24, 20:20
                                          trypel napisał:

> Zobacz ile obiecał tusk i dalej na to czekamy.
                                          > Wiara w to co mówią politycy jest jakaś odmiana szaleństwa. Nigdy nie robią to
                                          > co obiecali a ty dalej wierzysz.
                                          > Czekaj na zakończenie wojny w 15 minut razem z tymi co czekają na 60 tys kwoty
                                          > wolnej od podatku od Tuska. W kupie bezpieczniej i cieplej
                                          >
                                          >

Trump obiecal:

-mur na granicy i wybudowal ile zdazyl A Biden go zatrzymal
                                          - zlikwidowac Omabacare. Tego nie dotrzmal bo zrozumila ze to bylby blad
                                          - zachecic producentow do powrotu do USA. . Na pewnoe nie zaniechal ale zrobil ile sie dalo poniewaz tego si enie da zrobic na psryknieci epalcami.
                                          - wzrost ekonomii. Kazdy to widziala ze ekonomi sie poprawila. I to mu teraz pomoglo
                                          - obnizyc podatki.. Absoolutnie dotrzymal
                                          - zawetowac przepisy Obamy jesli chodzi o imigracje... I nie tylko dotrzymal ale Biden sie na nich opieral.
                                          - mianowac konserwatywnych sedziosw do Sadu najwyzszwgo i sadow federalnych. Dotrzymal
                                          - rengecjowac NAFTA - dotrzymal
                                          - - wycofac sie z uzgodnien PAryskich - wycofal sie.
                                          - wycofac sie z umow z Iranem - dotrzymal
                                          - przenisc ambasade w Izraelu do Jerozilimy - dotrzymal
                                          - zakonczyc wojny i nie zaczynac nowych - dotrzymal
                                          - - nalozyc cla/sankcje na wyrobu Chinski - dotrzymal.

Wiecje grzechow nie pamietam
                                          • trypel Re: fiutin wygral 08.11.24, 01:34
                                            Ale w tekst że w 15 min zakończy wojnę i tak nikt nie wierzy.
                                            A gdyby to zrobił to zrobiłby dobrze nie sobie tylko Niemcom. A tego raczej nie zechce.

Teraz dopiero można wziąć popcorn i patrzeć na wydarzenia.
                                            Cały misterny plan globalistów w pizdu
                                            • engine8t Re: fiutin wygral 08.11.24, 04:56
                                              trypel napisał:

> Ale w tekst że w 15 min zakończy wojnę i tak nikt nie wierzy.
                                              > A gdyby to zrobił to zrobiłby dobrze nie sobie tylko Niemcom. A tego raczej nie
                                              > zechce.
                                              >
                                              > Teraz dopiero można wziąć popcorn i patrzeć na wydarzenia.
                                              > Cały misterny plan globalistów w pizdu
                                              >
                                              >

Ktos kto sie uczepi do tych 15min bedzie pokroju demkratow co zrobili afere z tego ze afrykanscy imigranci jedz psy i koty..
                                    • engine8t Re: fiutin wygral 07.11.24, 20:22
                                      heniek.8 napisał:

> czyli konkretnie co się stanie? Trump obejmuje władzę gdzieś na początku 2025 i
                                      > co robi? wycofuje się z Europy jak z Afganistanu? - powiedzmy marzec 2025?
                                      > co wtedy robi Rosja? uderza na Polskę? - powiedzmy kwiecień 2025?
                                      > tak będzie?
                                      >
                                      > no to coś trzeba robić a nie narzekać na amerykańskich wyborców że takiego sobi
                                      > e prezydenta wybrali - nie wiem - zastanów się co zabierasz, co zostawiasz, dok
                                      > ąd się ewakuujesz
                                      >
                                      > a jeśli nie wiesz nic o mającym nadejść konflikcie, to możesz obniżyć sobie po
                                      > ziom kortyzolu po prostu nie nakręcając się

Posluchaj Wojciecha Szewko - on to dosc dokladnie tlumaczy
                                  • wislok1 Re: fiutin wygral 07.11.24, 20:31
                                    tbernard napisał:

> Ale on ma rację, że idiotami są ci Polacy, co cieszą się z wygranej kogoś nieob
                                    > liczalnego. Gość deklarował szybkie zakończenie wojny. Dobrze wiemy w jaki spos
                                    > ób szybko zakończyć wojnę z bandziorem, który zakończyć jej nie chce. Albo dać
                                    > bandziorowi co tam chce albo przywalić od razu atomami bandziorowi ale z ryzyki
                                    > em odwetu. NIE MA INNEJ OPCJI na zakończenie szybkie.

Dokladnie walsnie tak to jest
                                    • engine8t Re: fiutin wygral 07.11.24, 20:33
                                      No chyba tylko kompletny idiota mysli ze lepiej poczekac na zakonczneie wojny do momentu kiedy Putin zajmie Lwow.
                                      • wislok1 Re: fiutin wygral 07.11.24, 20:42
                                        Jasne, najlepiej putinowi oddac Ukraine jak jeszcze Charkowa nie zodobyl, a co dopiero Kijowa...

I cala kasa wydana przez USA na obrone Ukrainy pojdzie w bloto....

Fajna polityka, nie mozesz sobie poradzic z bandyta, to sie poddaj i oddaj mu cash...
                                        A on obieca, ze cie nie zabije...
                                        Potem i tak zabije, bo bandyta ma w d.... wszystkie umowy...

Tak proponuje trumpek, oddac Ukraine putinowi, a jak putin podobije Ukraine, to potem zaatakuje WZMOCNIONY PL i inne kraje..

Genialny debil trumpek

Ustepowanie bandycie i mordercy prowadzi tylko do tego, ze bandyta i morderca zdobywa kolejne panstwa

trumepk to skonczony debil jesli chodzi o polityke zagraniczna
                                        • wislok1 Re: fiutin wygral 07.11.24, 20:49
                                          Ukraine putina zaatakowal, jak prezydentem byl Biden i to Biden podjal zdecydowane dzialania, zeby Ukrainy bronic...
                                          Bo ja padnie Ukraina, to potem padnie Polska, potem reszta Europy..

trumpek by na dzien dobry odmowil obrony Ukrain i od razu ja sprzedal putinowi...
                                          A potem sie putina zapytal: a ile chcesz za Polske ?
                                          Robimy deall ?
                                          • engine8t Re: fiutin wygral 08.11.24, 05:03
                                            wislok1 napisał:

> Ukraine putina zaatakowal, jak prezydentem byl Biden i to Biden podjal zdecydow
                                            > ane dzialania, zeby Ukrainy bronic...
                                            > Bo ja padnie Ukraina, to potem padnie Polska, potem reszta Europy..
                                            >
                                            > trumpek by na dzien dobry odmowil obrony Ukrain i od razu ja sprzedal putinowi.
                                            > ..
                                            > A potem sie putina zapytal: a ile chcesz za Polske ?
                                            > Robimy deall ?

Pomijajac juz ref do Polski...
                                            Czy nie uwazasz ze to bylby najlpeszy ruch - ile ludzi by obecnie zylo, ile ludzi by nie emigrowalo, ile struktur by oszczedzono? Bo teraz po smierci miliona ludzi i zniszczonej infrasturktury dojdzie do tego samego.
                                            Prtzeciez Biden nie broni Ukrainy ale ja powoli oddaje a Ukraina za to placi (USA oddaje Ukrainie swoj sprzet ktory by poszedl na zlom) i celem jest tylko zubozenie Rosji kosztem setek tysiecy Ukraincow... Uwazasz ze to warte?
                                        • wislok1 Re: fiutin wygral 07.11.24, 20:52
                                          Taki trumpek przed 1939 byl w Wielkiej Brytanii i nazywal sie Neville Chamberlain
                                        • engine8t Re: fiutin wygral 08.11.24, 04:57
                                          >Fajna polityka, nie mozesz sobie poradzic z bandyta, to sie poddaj i oddaj mu cash...
                                          A on obieca, ze cie nie zabije...

No wlasnie, Czyz to nie jest najrosadnieszy ruch ? To ci przynajmnije daje szanse przezyc a upartosc nie daje?
                                          • marekggg Engine, ty juz zydiocialesz na maksa 08.11.24, 09:06
                                            engine8t napisał:

> No wlasnie, Czyz to nie jest najrosadnieszy ruch ? To ci przynajmnije daje sza
                                            > nse przezyc a upartosc nie daje?

odkiedy ruSSkie komuchy sie trzymali czegokolwiek co obiecywali? jakies umowy? naprawde?
                                            • bywalec.hoteli Re: Engine, ty juz zydiocialesz na maksa 08.11.24, 11:50
                                              Russkie szanują tylko tych, których się boją, umowy to dla nich nic jak się kogoś nie boją, niestety taka mentalność.
                                              Z drugiej strony ktoś ten bezsensowny rozlew krwi musi powstrzymać. Bo co zyskali ruskie przez te 2,5 roku wojny? czy właściwie 10 lat wojny.
                                              • marekggg Re: Engine, ty juz zydiocialesz na maksa 08.11.24, 12:05
                                                tobie juz tez odwala? historii nie znasz?
                                            • nousecomplaining Re: Engine, ty juz zydiocialesz na maksa 08.11.24, 14:42
                                              > odkiedy ruSSkie komuchy sie trzymali czegokolwiek co obiecywali? jakies umowy? naprawde?
                                              No właśnie. Pokłady naiwności najwyraźniej są u wielu nieskończone, niestety dotyczy to również "sprawczych" polityków. A może to wyrachowanie i cynizm po prostu? Nieistotne, konsekwencje dla nas zawsze są przykre.
                                              • trypel Re: Engine, ty juz zydiocialesz na maksa 08.11.24, 15:38
                                                A tu masz np zupełnie inny punkt widzenia niż forumowych znaffcow mówiących głupoty o prorosyjskim trumpie
                                                wiadomosci.onet.pl/swiat/trump-wygral-wybory-samce-alfa-putin-i-xi-jinping-maja-prawdziwego-konkurenta/2pttdvr
                                                • nousecomplaining Re: Engine, ty juz zydiocialesz na maksa 08.11.24, 17:14
                                                  Ależ ja wcale nie twierdzę, że Trump jest prorosyjski. Nie może być z definicji, bo Rosja zawsze była, jest i będzie wrogiem USA. Tyle że ważniejszym wrogiem stały się Chiny, no i USA będą działać zgodnie ze swoimi priorytetami, co też nie dziwi. My jesteśmy tylko takim punktem na mapie do wykorzystania przez dużych graczy.
                                                  • trypel Re: Engine, ty juz zydiocialesz na maksa 08.11.24, 20:37
                                                    Pożyjemy, zobaczymy.
                                                    Większość ludzi boi się dużych zmian a ja raczej upatruje w nich pozytywow
                                                    A na pewno Trump nie będzie działał standardowo jak aktualne towarzystwo
                                                    Zresztą bardzo ciekawe wnioski można wysnuć z rozmów z krajanami endzina.
                                                    Ponieważ większość ludzi z jakimi się spotykaliśmy chciała gadać o wyborach to było widoczne że trump wygra. Tylko ciekawe były argumenty- generalnie- może trump nie jest idealny ale nie chcemy już demokratów i tego do czego nas prowadzą.
                                                  • trypel Re: Engine, ty juz zydiocialesz na maksa 09.11.24, 09:29
                                                    Nawet ukraincy wola trumpa od bidena
                                                    www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/potencjalny-plan-pokojowy-trumpa-tego-moze-zazadac-od-ukrainy/rw40hdf,79cfc278
                                    • hrasier_2 Re: fiutin wygral 07.11.24, 20:47
                                      wislok1 napisał:

> tbernard napisał:
                                      >
                                      > > Ale on ma rację, że idiotami są ci Polacy, co cieszą się z wygranej kogoś
                                      > nieob
                                      > > liczalnego. Gość deklarował szybkie zakończenie wojny. Dobrze wiemy w jak
                                      > i spos
                                      > > ób szybko zakończyć wojnę z bandziorem, który zakończyć jej nie chce. Alb
                                      > o dać
                                      > > bandziorowi co tam chce albo przywalić od razu atomami bandziorowi ale z
                                      > ryzyki
                                      > > em odwetu. NIE MA INNEJ OPCJI na zakończenie szybkie.
                                      >
                                      >
                                      > Dokladnie walsnie tak to jest
                                      Sam ból tyłka jak reaguje ta koalicja to sprawia mi wyjątkową radość. Pieprzysz takie farmazony wislok że głowa mała. Taki sam ból mają Niemcy z Trumpem. Naczytasz się jakiś mediów co ci robią ci wodę z mózgu. Wygrał i musisz to zaakceptować. Jak zakończy wojnę to gitara będzie, o co ci biega. Takie obietnice składają nie raz politycy. I gówno się sprawdza. Rząd niemiecki się rozlatuje i to powinno cię martwić. Bo to jest twoje podwórko.
                                      • wislok1 Re: fiutin wygral 07.11.24, 20:50
                                        Moze kiedys zmadrzejesz, ale to jest barzo malo realne
                                        • heniek.8 Re: fiutin wygral 07.11.24, 23:20
                                          weź ty mi powiedz taką rzecz
                                          powiedzmy że wczoraj żartowałem i trochę prowokowałem pisząc że cieszę się jak Elon Musk zrobi inbę w instytucjach publicznych

tak naprawdę całą środę przepłakałem na wieść że Trump wygrał, w nocy nie spałem, a dzisiaj nie mogłem pójśc do pracy bo jestem na lekach uspokajających

czy teraz uznasz mnie za człowieka pełnego rozsądku i dobrze oceniającego rzeczywistość? proszę …
                                          • engine8t Re: fiutin wygral 08.11.24, 05:27
                                            A teraz Trum zrobi Muska odwiedzialnym ze likwidacje " nieefektywnosci" tworzac DOI (Department Of Inefficiencies ) gdzie on zrobi rewolucje organizacyja w Rzadzie Fedralnym i wywali wszelkie pruchno i niepotrzebna biurokracje a celem bedzie stworzenie rzadu na model Tesli. Albo zapierd i jestes uzyteczny i potrzebny alebo bye..
                                            • heniek.8 Re: fiutin wygral 08.11.24, 07:02
                                              engine8t napisał:

> A teraz Trum zrobi Muska odwiedzialnym ze likwidacje " nieefektywnosci" tworza
                                              > c DOI (Department Of Inefficiencies ) gdzie on zrobi rewolucje organizacyja w
                                              > Rzadzie Fedralnym i wywali wszelkie pruchno i niepotrzebna biurokracje a celem
                                              > bedzie stworzenie rzadu na model Tesli. Albo zapierd i jestes uzyteczny i pot
                                              > rzebny alebo bye..

chętnie bym coś takiego obejrzał, jak się okazuje że można połowę staffu z ministerstw powyrzucać i nikt nie zauważy różnicy
                                              ale gdzieś słyszalem że trudno będzie to zrobić, bo konflikt interesów, a przeciez Elon nie sprzeda swoich spółek

pożyjemy zobaczymy
                                            • klemens1 Re: fiutin wygral 09.11.24, 11:19
                                              engine8t napisał:

> A teraz Trum zrobi Muska odwiedzialnym ze likwidacje " nieefektywnosci" tworza
                                              > c DOI (Department Of Inefficiencies ) gdzie on zrobi rewolucje organizacyja w
                                              > Rzadzie Fedralnym i wywali wszelkie pruchno i niepotrzebna biurokracje a celem
                                              > bedzie stworzenie rzadu na model Tesli. Albo zapierd i jestes uzyteczny i pot
                                              > rzebny alebo bye..

Musk już chyba zrobił coś podobnego z Twitterem. Kupił za 44 miliardy, a firma warta teraz poniżej 10 miliardów. Ale najważniejsze, że z "innefficiencies" sobie poradził.
                                              Wg mnie nie tylko fiutin się cieszy z wygranej trumpka. PingPong również.
                                              • wislok1 Re: fiutin wygral 09.11.24, 19:22
                                                Ruscy i chinole sie ciesza, bo wybrali oszoloma na prezydenta,

reszta bedzie beczec.....

• engine8t Re: fiutin wygral 10.11.24, 02:16
                                                  wislok1 napisał:

> Ruscy i chinole sie ciesza, bo wybrali oszoloma na prezydenta,
                                                  >
                                                  > reszta bedzie beczec.....
                                                  >

Nimiecka prasa beczy :)
                                                  Teraz wiem skad sie wziely Twoje poglady..

youtu.be/4ZvVc8grhq0
                                              • engine8t Re: fiutin wygral 09.11.24, 21:47
                                                klemens1 napisał:

>
                                                > Musk już chyba zrobił coś podobnego z Twitterem. Kupił za 44 miliardy, a firma
                                                > warta teraz poniżej 10 miliardów. Ale najważniejsze, że z "innefficiencies" sob
                                                > ie poradził.
                                                > Wg mnie nie tylko fiutin się cieszy z wygranej trumpka. PingPong również.

Dziwne ze niepotrafisz tego zrozumiec...
                                                Sprobuj moze jeszcze raz pomyslec i znajdziesz w tym duzo sensu.
                                                A jak nie do napisz - podpowiem
                                                • klemens1 Re: fiutin wygral 10.11.24, 14:21
                                                  engine8t napisał:

> klemens1 napisał:
                                                  >
                                                  > >
                                                  > > Musk już chyba zrobił coś podobnego z Twitterem. Kupił za 44 miliardy, a firma
                                                  > > warta teraz poniżej 10 miliardów. Ale najważniejsze, że z "innefficiencies" sob
                                                  > > ie poradził.
                                                  > > Wg mnie nie tylko fiutin się cieszy z wygranej trumpka. PingPong również.
                                                  >
                                                  > Dziwne ze niepotrafisz tego zrozumiec...
                                                  > Sprobuj moze jeszcze raz pomyslec i znajdziesz w tym duzo sensu.
                                                  > A jak nie do napisz - podpowiem

Oczywiście podpowiedz - nie wahaj się ani chwili.
                                                  • hrasier_2 Re: fiutin wygral 10.11.24, 17:27
                                                    klemens1 napisał:

> engine8t napisał:
                                                    >
                                                    > > klemens1 napisał:
                                                    > >
                                                    > > >
                                                    > > > Musk już chyba zrobił coś podobnego z Twitterem. Kupił za 44 miliar
                                                    > dy, a firma
                                                    > > > warta teraz poniżej 10 miliardów. Ale najważniejsze, że z "inneffic
                                                    > iencies" sob
                                                    > > > ie poradził.
                                                    > > > Wg mnie nie tylko fiutin się cieszy z wygranej trumpka. PingPong ró
                                                    > wnież.
                                                    > >
                                                    > > Dziwne ze niepotrafisz tego zrozumiec...
                                                    > > Sprobuj moze jeszcze raz pomyslec i znajdziesz w tym duzo sensu.
                                                    > > A jak nie do napisz - podpowiem
                                                    >
                                                    > Oczywiście podpowiedz - nie wahaj się ani chwili.
                                                    Dalej pisze, że twoje wiadomości są tyle warte co nic. Na ten czas pokaże kto jest warty. Nie dziwię się że niektórzy dostają rozwolnienia z wygranej Trumpa.
                                                  • marekggg Re: fiutin wygral 10.11.24, 17:32
                                                    hrasier_2 napisał:

> Dalej pisze, że twoje wiadomości są tyle warte co nic. Na ten czas pokaże kto j
                                                    > est warty. Nie dziwię się że niektórzy dostają rozwolnienia z wygranej Trumpa.

no tak, piSSuary i dudus.

• engine8t Re: fiutin wygral 10.11.24, 18:23
                                                    hrasier_2 napisał:

> Dalej pisze, że twoje wiadomości są tyle warte co nic. Na ten czas pokaże kto j
                                                    > est warty. Nie dziwię się że niektórzy dostają rozwolnienia z wygranej Trumpa.
                                                    >

Nie wazne co sadzi o moich wiadomosciach - najwazniejsze ze je czyta i reaguje a to znaczy ze albo to do niego przemawia albo go wkur co znaczy ze jednak cos dociera i jest szansa ze z czasem zmadrzeje i zrozumie? LOL
                                                  • engine8t Re: fiutin wygral 10.11.24, 18:19
                                                    klemens1 napisał:

> Oczywiście podpowiedz - nie wahaj się ani chwili.

Potrafisz zrozumiec roznice pomiedzy inwestycjami oraz kosztami i podejscia do nich jesli chodzi o wzrost i spadek?
                                                  • klemens1 Re: fiutin wygral 11.11.24, 11:26
                                                    engine8t napisał:

> > Oczywiście podpowiedz - nie wahaj się ani chwili.
                                                    >
                                                    > Potrafisz zrozumiec roznice pomiedzy inwestycjami oraz kosztami i podejscia do
                                                    > nich jesli chodzi o wzrost i spadek?

Gdyby inwestycje były rokujące, to raczej wartość firmy by aż tak bardzo nie spadła. Pomijając fakt, że Musek raczej koszty ciął.
                                                    Ale kontynuuj. Nie pytaj - po prostu podaj te podpowiedzi.
                                                  • engine8t Re: fiutin wygral 11.11.24, 17:39
                                                    klemens1 napisał:

> engine8t napisał:
                                                    >
                                                    > > > Oczywiście podpowiedz - nie wahaj się ani chwili.
                                                    > >
                                                    > > Potrafisz zrozumiec roznice pomiedzy inwestycjami oraz kosztami i podejs
                                                    > cia do
                                                    > > nich jesli chodzi o wzrost i spadek?
                                                    >
                                                    > Gdyby inwestycje były rokujące, to raczej wartość firmy by aż tak bardzo nie sp
                                                    > adła. Pomijając fakt, że Musek raczej koszty ciął.
                                                    > Ale kontynuuj. Nie pytaj - po prostu podaj te podpowiedzi.

Ju ci podalem.. Reszte sobie wymysl...
                                                    Dan ci nastepny "hint".

Demokraci prowadzili cenzure a FBI blokdy i szpiegowanie i sie wkur na Muska ze im ta opcja zabral a FBI obnazyl i nakazali firmom nie reklamowac aby Muska polozyc czyli liczyli na totalny upadek a oni otworzyliby znow swoja wersje .
                                                    A sie okazalo ze i to im nie wyszlo bo Muskowi kasy nie brakuje i pomimo srta firme utrzyml w imie "free speach" a wiec patriota nie dal sie zagonic w kat lewactwu i narod to widzi.
                                                    I zaloze sie ze niedlugo firmy wroca bo na X jest duzy ruch a jaj Musk zostanie jakim carem w rzadzie Trumpa to dopiero bedzie ..
                                                  • klemens1 Re: fiutin wygral 11.11.24, 22:52
                                                    To FBI ma aż tak mocne narzędzia, by zabronić reklamować się prywatnym firmom. U was to właściwie już faszyzm był. Ale Trumpek wprowadzi wreszcie rządy prawa - zgadza się?
                                                  • engine8t Re: fiutin wygral 12.11.24, 18:58
                                                    klemens1 napisał:

> To FBI ma aż tak mocne narzędzia, by zabronić reklamować się prywatnym firmom.
                                                    > U was to właściwie już faszyzm był. Ale Trumpek wprowadzi wreszcie rządy prawa
                                                    > - zgadza się?

Tak to przynajmniej wyglada.

FBI niczego nie zabrania ale "delikatnie sugeruje i ostrzega"..
                                                    a aby portal istnial to wymaga klucz do tylnych drzwi i tam sibie siedzi i podglada, podsluchuje i tnie co im sie podoba. A dlaczego to robis? A dlatego ze moga.
                                                    I teraz mam nadzieje im troche przytna pazurki.
                                                  • bywalec.hoteli Re: fiutin wygral 12.11.24, 22:06
                                                    A fbi to jest po stronie demokratów i cenzuruje republikan by default?
                                                  • engine8t Re: fiutin wygral 13.11.24, 00:45
                                                    bywalec.hoteli napisał:

> A fbi to jest po stronie demokratów i cenzuruje republikan by default?

Bylo. Teraz Jak Kristi Noem przejmi enad tym kontrole to ten pies co zginal z jej reki sie przypomni. LOL

Teraz mamy dwie ladne i mlode dziewczyny ktore wiedza jak strzelac...
                                                    A Tulsi to tez niezla surferka.
                                                  • klemens1 Re: fiutin wygral 13.11.24, 14:44
                                                    engine8t napisał:

> klemens1 napisał:
                                                    >
                                                    > > To FBI ma aż tak mocne narzędzia, by zabronić reklamować się prywatnym firmom.
                                                    > > U was to właściwie już faszyzm był. Ale Trumpek wprowadzi wreszcie rządy prawa
                                                    > > - zgadza się?
                                                    >
                                                    > Tak to przynajmniej wyglada.
                                                    >
                                                    > FBI niczego nie zabrania ale "delikatnie sugeruje i ostrzega"..
                                                    > a aby portal istnial to wymaga klucz do tylnych drzwi i tam sibie siedzi i podg
                                                    > lada, podsluchuje i tnie co im sie podoba. A dlaczego to robis? A dlatego ze
                                                    > moga.
                                                    > I teraz mam nadzieje im troche przytna pazurki.

U nas byłoby FBI do rozwiązania za takie "sugestie". Więc albo u was to norma, albo się za dużo nasłuchałeś kłamstw.

• engine8t Re: fiutin wygral 13.11.24, 20:33
                                                    klemens1 napisał:

>
                                                    > U nas byłoby FBI do rozwiązania za takie "sugestie". Więc albo u was to norma,
                                                    > albo się za dużo nasłuchałeś kłamstw.
                                                    >

No bo u was macie inny system i najwazniejsze ze jestescie z niego zadowoleni.
                                                    A za nasze FBI sie wezma nowi ludzi Trumpa i podejrzewam ze go "poprawia" bo rozwiazanie niekoniecznie musi byc najlepszym rozwiazaniem. Tam jest masa dobrych i uczciwych oraz lojalnych ludzi (wiem bo mam duze ich biuro na podoredziu i znam kilku) ale maja lewackich szefow i ci poleca
                                                  • klemens1 Re: fiutin wygral 14.11.24, 21:30
                                                    engine8t napisał:

> klemens1 napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > U nas byłoby FBI do rozwiązania za takie "sugestie". Więc albo u was to norma,
                                                    > > albo się za dużo nasłuchałeś kłamstw.
                                                    > >
                                                    >
                                                    > No bo u was macie inny system i najwazniejsze ze jestescie z niego zadowoleni.
                                                    > A za nasze FBI sie wezma nowi ludzi Trumpa i podejrzewam ze go "poprawia" bo
                                                    > rozwiazanie niekoniecznie musi byc najlepszym rozwiazaniem. Tam jest masa dobr
                                                    > ych i uczciwych oraz lojalnych ludzi (wiem bo mam duze ich biuro na podoredziu
                                                    > i znam kilku) ale maja lewackich szefow i ci poleca

"Polecą"? U nas wylądowaliby w pierdlu za takie machinacje i nadużywanie władzy.
                                                    Może dokładnie "u nas" to nie - ale w normalnym europejskim kraju już na pewno.
                                                  • trypel Re: fiutin wygral 14.11.24, 21:37
                                                    klemens1 napisał:

> engine8t napisał:
                                                    >
                                                    > > klemens1 napisał:

> "Polecą"? U nas wylądowaliby w pierdlu za takie machinacje i nadużywanie władzy
                                                    > .
                                                    > Może dokładnie "u nas" to nie - ale w normalnym europejskim kraju już na pewno.

To w jakich normalnych europejskich krajach i ile osób wylądowało w pierdlu za machinacje przy zakupie szczepionek na szczeblu rządowym?
                                                  • klemens1 Re: fiutin wygral 15.11.24, 19:24
                                                    trypel napisał:

> klemens1 napisał:
                                                    >
                                                    > > engine8t napisał:
                                                    > >
                                                    > > > klemens1 napisał:
                                                    >
                                                    > > "Polecą"? U nas wylądowaliby w pierdlu za takie machinacje i nadużywanie władzy.
                                                    > > Może dokładnie "u nas" to nie - ale w normalnym europejskim kraju już na pewno.
                                                    >
                                                    > To w jakich normalnych europejskich krajach i ile osób wylądowało w pierdlu za
                                                    > machinacje przy zakupie szczepionek na szczeblu rządowym?

To chyba trochę inny przypadek. Ja piszę o przypadku, gdzie jedna opcja polityczna nadużywa władzy, a inna ją rozlicza.
                                                  • trypel Re: fiutin wygral 15.11.24, 19:59
                                                    Dlatego czekam na zmianę władzy i rozliczenie. Może w normalnych krajach do tego dojdzie
    • heniek.8 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 19:47
      ciekawy jestem czy Trump zrobi ruch ktory zapowiedział: nominuje Muska do przeglądu instytucji państwowych, na co i ile są wydawane środki publiczne i jakie cele są osiągane.
      w podcascie u Joe Rogana wypowiadał się o nim z uznaniem, o tych rakietach itp ale to że Musk zwolnił z twittera 90% załogi i firma dalej działa

może się odbyć niezłe trollowanie instytucji za kilka miesięcy
      • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 21:03
        Musk ma wlasna firme, nawet duza i nie ma czasu na fuche od trumpka
        • heniek.8 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 21:08
          wislok1 napisał:

> Musk ma wlasna firme, nawet duza i nie ma czasu na fuche od trumpka

no to będzie ciekawie jak by np. zrobił audyt NASA i sprawdził ile tam osób pracuje, co robią i jak im idzie w porównaniu np. ze SpaceX
          • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 06.11.24, 21:17
            Musk jest sponsorem trumpka i teraz moze byc WAZNIAKIEM, ktory mu bedzie wybijal z glowy
            durne pomysly

Kto daje CIEZKA kase, ten ma prawo zadac pewnych rzeczy....

Ale na etat u trumpka sie nie skusi

• engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 20:31
              wislok1 napisał:

> Musk jest sponsorem trumpka i teraz moze byc WAZNIAKIEM, ktory mu bedzie wybija
              > l z glowy
              > durne pomysly
              >
              > Kto daje CIEZKA kase, ten ma prawo zadac pewnych rzeczy....
              >
              > Ale na etat u trumpka sie nie skusi
              >

Musk bedzie doraadac Trumpa do spraw "technicznych" :) Ale moze z dobrego serca i politycznje poprawnosci zdecyduje aby Kamale wyslac jako pierwsza czarna kobiete na Marsa?
              • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 20:36
                Musk szybko wyleci z ekipy trumpka bo jest zbyt bogaty i trumpek sie go obawia, ze moze objac faktyczne rzady
                • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 21:56
                  wislok1 napisał:

> Musk szybko wyleci z ekipy trumpka bo jest zbyt bogaty i trumpek sie go obawia
                  > , ze moze objac faktyczne rzady

Ty wogole nie potrafisz rozumowac?
                  • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 08.11.24, 17:59
                    A ty nie znasz natura takich egoistow jak trumpek....

Nie moze pozwolic, zeby inni za jego plecami rzadzili
                    • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 08.11.24, 19:17
                      wislok1 napisał:

> A ty nie znasz natura takich egoistow jak trumpek....
                      >
                      > Nie moze pozwolic, zeby inni za jego plecami rzadzili

Ty znasz nature Trumpa?
                      • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 08.11.24, 19:47
                        Jaki trumpek jest, kazdy widzi

( jak nie jest slepy )
                        • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 08.11.24, 20:35
                          wislok1 napisał:

> Jaki trumpek jest, kazdy widzi
                          >
                          > ( jak nie jest slepy )

"Kazdy" to w zasadzie G widzi i jesli nie potraafi go zrozumiec na podstwie tego co robi a nie co mowi to powinien skromnie siedziec i sluchac.
                          • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 09.11.24, 19:21
                            Nie moja wina, ze jestes slepy i tego nie widzisz
                            • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 09.11.24, 20:11
                              Gdyby Musk mial poparcie republikanow w parlamencie USA, czyli w Izbie Reprezentantow i w Kongesie, to by trumpka zrobil marionetka....

I by rzadzil Musk ,a trumpek bylby praktycznie pozbawiony wladzy...

Ale tp malp realny scenariusz....
                              • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 09.11.24, 21:49
                                wislok1 napisał:

> Gdyby Musk mial poparcie republikanow w parlamencie USA, czyli w Izbie Repreze
                                > ntantow i w Kongesie, to by trumpka zrobil marionetka....
                                >
                                > I by rzadzil Musk ,a trumpek bylby praktycznie pozbawiony wladzy...
                                >
                                > Ale tp malp realny scenariusz....

Poddaje sie.. Ty naprawde ni epotrafisz oceniac polityki....
                                Skup sie wiec na motoryzacji bo to ci chyba lepiej idzie.
        • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 20:27
          wislok1 napisał:

> Musk ma wlasna firme, nawet duza i nie ma czasu na fuche od trumpka

Nie boj sie - znajdzie czas. Nie po to skakl po scenie aby teraz sie wycofac i nie ugrac tego na co postawil.
          Trump, Vance, RFK junor i Musk zrobia niezla rewolucje.
          RFK juz mowi ze nalezy wywalic cal wierchuszke w FDA a ze jest any-szczepionkowcem i zna sie na srodowisku to bedzie wesol i traw wyschnie. Podobnie sie stanie z departami Edukacji i Sprawiedliwosci orz Bezpieczenstwa..
          Home Depo w D zarobi na sprzedazy pudelek do przeprowadzki a U-hall na wynajmie aut LOL
          • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 20:29
            engine8t napisał:

> wislok1 napisał:
            >
            > > Musk ma wlasna firme, nawet duza i nie ma czasu na fuche od trumpka
            >
            > Nie boj sie - znajdzie czas. Nie po to skakl po scenie aby teraz sie wycofac i
            > nie ugrac tego na co postawil.
            > Trump, Vance, RFK junor i Musk zrobia niezla rewolucje.
            > RFK juz mowi ze nalezy wywalic cal wierchuszke w FDA a ze jest any-szczepionkow
            > cem i zna sie na srodowisku to bedzie wesol i traw wyschnie. Podobnie sie sta
            > nie z departami Edukacji i Sprawiedliwosci orz Bezpieczenstwa..
            > Home Depo w D zarobi na sprzedazy pudelek do przeprowadzki a U-hall na wynajmi
            > e aut LOL

A o Bannonie nie wspomnialem... Tez Organizowal duzo akcji z pierdla (tam mial dojscie do tych" co siedza ale wiele moga) to teraz to dokonczy a u niego nie ma zmiluj sie i wiora beda leciec..
          • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 07.11.24, 20:34
            Ja si e nie boje o USA, skoro ludzie go chcieli, to teraz go maja....

Problemem jest to, ze on ma w d... Europe, a najbardziej Ukraine...

Poza tym jako oszust, przestepca i notoryczny klamca caly czas robi w wala swoich wyborcow....

No, ale ty tego nie zauwazasz, milosc jest slepa
            • mietek8 Re: Popcorn i szampan gotowe? 08.11.24, 12:21
              Ciekawe czy Donald T. z Donaldem T. się dogadają? Oto jest pytanie.
              • marekggg Re: Popcorn i szampan gotowe? 08.11.24, 18:14
                trumpeta patrzy tylko na swoj portfel i swoje ego. cala reszta to jest margines.
              • hrasier_2 Re: Popcorn i szampan gotowe? 08.11.24, 20:47
                mietek8 napisał(a):

> Ciekawe czy Donald T. z Donaldem T. się dogadają? Oto jest pytanie.
                No pewnie😂 PO ma b.dobre kontakty z Trumpem, poza tym ze Tusek go nazwał ruskim zdrajcą.
                Sikorski i Sikorskiego zona nazywali go drugim Hitlerem, Stalinem, faszystą i zbrodniarzem. Zapomni o tym, tylko doradcy nie.
              • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 09.11.24, 11:20
                mietek8 napisał(a):

> Ciekawe czy Donald T. z Donaldem T. się dogadają? Oto jest pytanie.

Jeden z nich (i wiadomo, który), będzie klęczał przy biurku, jak ongiś Duduś.
                • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 09.11.24, 21:50
                  klemens1 napisał:

> mietek8 napisał(a):
                  >
                  > > Ciekawe czy Donald T. z Donaldem T. się dogadają? Oto jest pytanie.
                  >
                  > Jeden z nich (i wiadomo, który), będzie klęczał przy biurku, jak ongiś Duduś.

Ludzie w kosciele ciagle klecza i jakos tego nie uwaza nikt za ujme?
                  • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 10.11.24, 14:22
                    engine8t napisał:

> klemens1 napisał:
                    >
                    > > mietek8 napisał(a):
                    > >
                    > > > Ciekawe czy Donald T. z Donaldem T. się dogadają? Oto jest pytanie.
                    > >
                    > > Jeden z nich (i wiadomo, który), będzie klęczał przy biurku, jak ongiś Duduś.
                    >
                    > Ludzie w kosciele ciagle klecza i jakos tego nie uwaza nikt za ujme?

No widzisz, jak elegancko znalazłeś rozwiązanie? Ty to jednak wyjątkowo inteligentny jesteś.
                    Klęknij sobie przed kimś - już teraz wiesz, że możesz.
                    • nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 10.11.24, 17:07
                      > No widzisz, jak elegancko znalazłeś rozwiązanie? Ty to jednak wyjątkowo inteligentny jesteś.
                      Klęknij sobie przed kimś - już teraz wiesz, że możesz.
                      Kilka celnych ciosów w poprzednich postach i nokaut na koniec 🤣 🤣🤣 Ale wiesz, nieważne jak się pada na kolana, ważne, jak się z nich wstaje. Trump (przestępca w świetle prawa amerykańskiego, ale komu to przeszkadza) już naświetlił wielką przyszłość. Hallelujah, we love him so 😁
                      • tbernard Re: Popcorn i szampan gotowe? 11.11.24, 15:14
                        nousecomplaining napisał(a):

> Trump (przestępca w świetle prawa amerykańskiego, ale komu to przeszkadza) już naświetlił wielką przyszłość. Hallelujah, we love him so 😁

Jak zasiądzie na tronie, to ogłosi przestępcami tych prawników, którzy jego za przestępcę uznali i każe ich zamknąć do więzienia. Demokraci wystawiając kobietę i do tego pochodzącą z Indii i innych kolorowych domieszek popełnili wielki błąd. To nie jest czas na takie eksperymenty, gdy ryzyko wielkiej zawieruchy bardzo rośnie. Brzmi to trochę rasistowsko i seksistowsko ale rzeczywistości nie da się zaklinać. Z jakiegoś powodu nie był prezydentem i jeszcze długo nie będzie Indianin, chociaż to on jest prawdziwym Amerykaninem a nie takie przybłędy co im zasoby przemocą zrabowały ale teraz chętnie o innych gadają "nielegalni". Tu nawet na forum mamy przykład takiego "legalnego pełną gębą Amerykanina". Prawo i racja są po stronie tych, co potrafią skutecznie przekonać oponentów, że są w stanie sprawniej zabijać. Rabowanie prawdziwym Amerykanom ziemi połączone z eksterminacją to w zasadzie to samo, co kacapy robią Ukrainie i innym słabszym. Hitler też tak chciał ale zrobił to zbyt zachłannie i ugryzł o wiele za dużo niż był w stanie przełknąć i się udławił.
                        • wislok1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 11.11.24, 17:33
                          tbernard napisał:

. Demokraci wystawiając kobiet
                          > ę i do tego pochodzącą z Indii i innych kolorowych domieszek popełnili wielki b
                          > łąd.

Przede wszystkim Harris nie ma charyzmy, jest bezbarwna jako polityk...
                          Nie ma sily przebicia

Demokraci mogli ustalic, kto ma najwieksze szanse na pokonanie trumpka,

bylo tam troche nazwisk politykow z ich partii, ktorzy wygrywali z republikanami ----
                          Mlodych i zdolnych

Ale poszli na latwizne ( raczej Biden poszedl ) i od razu bez konsultacji wyznaczyli Harris

• engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 10.11.24, 18:21
                      klemens1 napisał:

> No widzisz, jak elegancko znalazłeś rozwiązanie? Ty to jednak wyjątkowo intelig
                      > entny jesteś.
                      > Klęknij sobie przed kimś - już teraz wiesz, że możesz.

co tydzien to robie i wiem ze nie tylko mge ale ze to pracuje. :)
                      • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 11.11.24, 13:53
                        engine8t napisał:

> klemens1 napisał:
                        >
                        >
                        > > No widzisz, jak elegancko znalazłeś rozwiązanie? Ty to jednak wyjątkowo intelig
                        > > entny jesteś.
                        > > Klęknij sobie przed kimś - już teraz wiesz, że możesz.
                        >
                        > co tydzien to robie i wiem ze nie tylko mge ale ze to pracuje. :)

I to jeszcze jak ...

• nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 11.11.24, 15:02
                          > co tydzien to robie i wiem ze nie tylko mge ale ze to pracuje. :)
                          "co tydzien" to ważny wskaźnik. W pozostałe dni nie ma się na to czasu, zresztą nieważne, raz na tydzień do kościółka, wybaczone wszystkie grzechy, alleluja i do przodu dalej jedziemy z tymi samymi postępkami. Wiara to genialny wynalazek, sukienkowi mają kasę, a ludziska usprawiedliwienie swoich postępków i poczucie, że w sumie to są przecież tacy dobrzy, choćby byli chu..wi. No i jeszcze obietnica życia po śmierci w raju. Genialny system, trzeba przyznać tej firmie z funkcjonariuszami w dziwnych strojach.
                          • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 11.11.24, 17:42
                            nousecomplaining napisał(a):

> > co tydzien to robie i wiem ze nie tylko mge ale ze to pracuje. :)
                            > "co tydzien" to ważny wskaźnik. W pozostałe dni nie ma się na to czasu, zresztą
                            > nieważne, raz na tydzień do kościółka, wybaczone wszystkie grzechy, alleluja i
                            > do przodu dalej jedziemy z tymi samymi postępkami. Wiara to genialny wynalazek
                            > , sukienkowi mają kasę, a ludziska usprawiedliwienie swoich postępków i poczuci
                            > e, że w sumie to są przecież tacy dobrzy, choćby byli chu..wi. No i jeszcze obi
                            > etnica życia po śmierci w raju. Genialny system, trzeba przyznać tej firmie z f
                            > unkcjonariuszami w dziwnych strojach.

Ty zas w piekle skonczysz i zobaczymy kto wtedy bedzie zadowolony - znajde cie tam i ekstra godziny w kadzi z gownami zalatwie :)
                            • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 11.11.24, 22:54
                              engine8t napisał:

> nousecomplaining napisał(a):
                              >
                              > > > co tydzien to robie i wiem ze nie tylko mge ale ze to pracuje. :)
                              > > "co tydzien" to ważny wskaźnik. W pozostałe dni nie ma się na to czasu, zresztą
                              > > nieważne, raz na tydzień do kościółka, wybaczone wszystkie grzechy, alleluja i
                              > > do przodu dalej jedziemy z tymi samymi postępkami. Wiara to genialny wynalazek
                              > > , sukienkowi mają kasę, a ludziska usprawiedliwienie swoich postępków i poczuci
                              > > e, że w sumie to są przecież tacy dobrzy, choćby byli chu..wi. No i jeszcze obi
                              > > etnica życia po śmierci w raju. Genialny system, trzeba przyznać tej firmie z f
                              > > unkcjonariuszami w dziwnych strojach.
                              >
                              > Ty zas w piekle skonczysz i zobaczymy kto wtedy bedzie zadowolony - znajde cie
                              > tam i ekstra godziny w kadzi z gownami zalatwie :)

Jeszcze nie wiadomo, kto z was skończy (pomijając fakt, czy w ogóle skończy).
                              W końcu ty też możesz się mylić i dostać karę za wybór niewłaściwego bóstwa do czczenia.
                              A ateista powie uczciwie "ja byłem neutralny".
                              • engine8t Re: Popcorn i szampan gotowe? 11.11.24, 23:37
                                klemens1 napisał:

> Jeszcze nie wiadomo, kto z was skończy (pomijając fakt, czy w ogóle skończy).
                                > W końcu ty też możesz się mylić i dostać karę za wybór niewłaściwego bóstwa do
                                > czczenia.
                                > A ateista powie uczciwie "ja byłem neutralny".

Wiadomo , wiadomo. Religia zydowska i zaloze sie ze tam maja swoje lobby
                                A neutralnego ateiste zneutralizuja?
                                • klemens1 Re: Popcorn i szampan gotowe? 12.11.24, 09:52
                                  engine8t napisał:

> > Jeszcze nie wiadomo, kto z was skończy (pomijając fakt, czy w ogóle skończy).
                                  > > W końcu ty też możesz się mylić i dostać karę za wybór niewłaściwego bóstwa do
                                  > > czczenia.
                                  > > A ateista powie uczciwie "ja byłem neutralny".
                                  >
                                  > Wiadomo , wiadomo. Religia zydowska i zaloze sie ze tam maja swoje lobby
                                  > A neutralnego ateiste zneutralizuja?

Nie ma sensu neutralizować kogoś, kto już jest neutralny, geniuszu logiki.
                                  Tymczasem na świecie są tysiące religii i raczej mało prawdopodobne, byś obstawił tę prawdziwą. O ile oczywiście jakakolwiek jest prawdziwa.
                                  Więc jeżeli faktycznie jakiś demiurg istnieje, to na 99% masz przesrane. A jeżeli nie istnieje, to robisz z siebie idiotę za życia - jakkolwiek tutaj wątek religijny nie jest już konieczny.

• nousecomplaining Re: Popcorn i szampan gotowe? 12.11.24, 15:28
                                > znajde cie tam i ekstra godziny w kadzi z gownami zalatwie :)
                                Ooo, czyli zakładasz, że też tam trafisz... No nie spodziewałem się takiej samokrytyki po klęczącym co tydzień. To po ch, w sumie klęczysz, jak i tak pójdziesz do piekła 🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka