Dodaj do ulubionych

OT - ktoś testuje przyszłość?

18.04.25, 07:53
Tym razem Niemcy

next.gazeta.pl/next/7,151003,31863686,niemcy-przetestowali-bezwarunkowy-dochod-obalamy-ten-mit.html#s=BoxMMtImg1
ale...

"Idea bezwarunkowego albo uniwersalnego dochodu podstawowego budzi kontrowersje. Testowano ją już w Finlandii i USA."

Tak się zastanawiam, czy to nie jest początek testów przyszłości, kiedy pracy praktycznie dla nikogo nie będzie.... A raczej na pewno nie dla 85% populacji na ziemi.
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 18.04.25, 08:23
      Etam, stu Szkopów i niereprezentatywna grupa. W Polsce od 10 lat jest to testowane na znacznie większą skalę, choć na mniejszych kwotach rzędu 120, a obecnie 190 euro.

Nie da się ukryć, że efekt jest pozytywny. Owszem, byli tacy (głównie kobiety), którzy zrezygnowali z pracy, ale to ci, którzy mieli naprawdę chujową pracę za gówniane pieniądze. Zdecydowana większość pracuje nadal, a płace wzrosły i janusze biznesu tez się musieli trochę ucywilizować, bo jak ktoś ma choćby te głupie 400 euro miesięcznie i wie, że nie zdechnie tak od razu z głodu, to nie da sobą pomiatać.
    • trypel Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 18.04.25, 08:57
      To jeden z punktów związanych z wprowadzeniem CBDC. Bezwarunkowa kasa ale obwarowana data ważności, sposobem jej wydania i pozostająca pod kontrolą emitenta.
      Chujoza na maxa.
      Wydawało mi się ze po ostatnich wyborach po Europie te idiotyzmy przycichły ale jak widać trzeba być czujnym
      • bigimax4444 Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 18.04.25, 10:23
        Z ograniczeniami ile mozesz czego kupic, 2kg wolowego z koscia na miesiac , dwie pary gaci na rok i "mundurek" raz na trzy lata, robaki bez ograniczen
        • bigimax4444 Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 18.04.25, 10:25
          A "najlepsze" ze niektore glaby uwazaja ze panstwo o ciebie zadba bo panstwo wie czego potrzebujesz i to jest fajne i przyjemne
          • trypel Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 18.04.25, 11:04
            Niestety sa tacy co tak myślą. Nioska w hodowli przemysłowej też myśli jak ma fajnie- żarcia w opór, lekarstwa za free, socializing, a jak jak się zrobi starsza to zabiorą ją na wakacje. Bo koleżanki zabierają
    • wislok1 Bzdura 18.04.25, 12:57
      To byl jakis idiotyczny eksperyment....

Logiczne, za jak ktos pracowal i za friko dostawal do pensji jeszcze 1200 euro, to nie bedzie sie wypisywal z roboty...
      Za 1200 euro ciezko przezyc niezle w DE, za np. 2000 +1200 da sie juz o wiele lepiej

Wnioski z tego to takie wywazanie otwartych drzwi..

CO innego jakby te 1200 dostal w DE koles bez znajomosci niemieckiego lub angielskiego, bez kwalifikacji, bez checi do tego, zeby sie jednego z tych 2 jezykow ( najlepiej obu ) porzadnie nauczyc,
      bez checi zeby zdobyc kwalifikacje zawodowe
      • bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 13:32
        CO innego jakby te 1200 dostal w DE koles bez znajomosci niemieckiego lub angielskiego, bez kwalifikacji,

Ten eksperyment to niemiaszki prowadza od lat na milionach

Skutek raczej mizerny
      • galtomone Re: Bzdura 18.04.25, 13:41
        Dla mnie wniosek z art jest taki, że powinniśmy wiecej zarabiać. Im wiecej sie zarabia tym mniej stresowo sie zyje (mniej wiecej).
        • trypel Re: Bzdura 18.04.25, 13:44
          Jak to 30 lat temu powiedziała moja koleżanka ze studiów co ja poderwał jakiś wloski mafioso co przyjechał tu robic interesy - może i pieniądze szczęścia nie dają ale ona woli płakać w mercedesie niz w tramwaju :D
        • bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 14:30
          Im wiecej sie zarabia tym mniej stresowo sie zyje (mniej wiecej).

Nobel prize dla galto za odkrycie rzeczywistosci
          Jest jednak minus jak to w zyciu
          Na przykladzie europy zachodniej, zgnusniale rozleniwione dobrobytem spoleczenstwo, bezdzietne, bo dzieci burza wygode i sa wymagajace wiec z psieckiem co najwyzej , z dwoch dochodow zyje sie w miare dobrze, jak jest dobrze to glosuja te pokraki na lewactwo , na zielony lad , na nachodzcow z nadzieja ze nachodzca ich popcha na wozku jak beda starzy i zniedolezniali ,kompletna destrukcje cywilizacji, ale co ich to obchodzi, nie musza sie przejmowac co potem, oni widza tylko swoje wygodne zycie, to oczywiscie czesc spoleczenstwa, czesc jest normalna, niestety jak obsrane wygodnicie glaby staja sie co raz wieksza czescia spoleczenstwa , erozja tylko przyspiesza , a i hordy niezbyt ucywilizowanych barbazyncow tylko czekaja na sygnal zeby tych kretynow poprostu albo zarznac albo zupelnie zdominowac , myslac ze to zaoewni im mercededy wygodne zycie od tak bez robienia niczego, bo im sie nalezy , bo byli przesladowani i tak dalej

Gnusnosc , zawsze prowadzi do upadku
          • bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 14:58

Universe 25

wiadomosci.onet.pl/nauka/mysia-utopia-zakonczyla-sie-katastrofa-wynik-byl-druzgocacy/f12mg97

Niektóre samce myszy, które nie odgrywały żadnej roli społecznej

W grupie tej bardziej dominujące samce stały się znacznie bardziej złośliwe i brutalne, atakując innych bez prowokacji i walcząc bez wyraźnego powodu. Wiele z tych samców włóczyło się po okolicy, atakując i gwałcąc inne myszy

zdominowane samce z kolei stawały się niezwykle potulne i pasywne, a niektóre z nich stawały się celem powtarzających się ataków innych samców, odmawiając jednocześnie walki.

Przypomina ci to cos galtus?

No i chyba domyslasz sie do ktorej grupy samcow bym cie zaliczyl

• bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 15:07
              Na marginesie galto miales mi odpowiedziec o reklamach z murzynami wszedzie, przy okazji chcialbym poznac twoja opinie o tym wydazeniu

W Warszawie odbędzie się „Blacked Warsaw”. To zamknięta „impreza” organizowana jak się okazuje nie pierwszy raz, polegająca na międzyrasowej orgii. Wstęp mają wyłącznie murzyńscy mężczyźni i białe kobiety. Ponadto kobiety muszą zapłacić za wstęp. Co ciekawe, wydarzenie ma „charytatywny” charakter.

wolnemedia.net/polki-zaplaca-za-orgie-z-murzynami/
              • trypel Re: Bzdura 18.04.25, 15:15
                sklepanimatora.pl/product-pol-4077-Farba-do-twarzy-i-ciala-Snazaroo-18-gram.html
                Wejdziesz za darmo. Nie dziękuj.
                • bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 15:19
                  Nie dzieki, jakies szlaufy z syfem hifem przejechane przez 20stu murzynow we wszystkie otwory mnie zbytnio nie interesuja

Chodzilo mi bardziej o programowanie zdebilowacialych podatnych na uwierzenie w kazde gowno mlodych polek i wplyw na spoleczenstwo,
                  • trypel Re: Bzdura 18.04.25, 15:34
                    A skąd wiesz ze tam młode chodzą?
                    • bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 15:48
                      Tu akurat racja , jesli musza placic i nie chce ich pierwszy lepszy murzyn z ulicy to raczej mozna sie spodziewac dramatu

W mysli o mlodych p0lkach chodzilo mi raczej o reklamy i programowanie tych idiotek murzyn super biake polak blee
                      • trypel Re: Bzdura 18.04.25, 16:01
                        No właśnie. Mnie to raczej zaciekawia jak można tak w zaklamaniu zyc. Bo jakby w tym samym miejscu pojawiło się ogłoszenie ze wstęp tylko dla białych to byłby dopiero dym.
                        • bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 16:15
                          Dym jest amplifikowany sztucznie , przez skorumpowane łze media

Co mnie ubawilo do lez dzisiaj to cos co przeczytalem w gazowni

www.tokfm.pl/Tokfm/7,189663,31865989,dom-otwarty-z-warszawy-grozi-nam-zamkniecie-pytamy-narodowy.html

organizacji pozarządowych, które działają na rzecz wartości takich jak praworządność, demokracja czy prawa człowieka -

najpierw stracił pieniądze od Amerykanów,

Powstaliśmy jako grupa nieformalna( taa napewno tak bylo), w odruchu sprzeciwu wobec fali pogardy wobec uchodźców,

osoby migranckie, uchodźcy i uchodźczynie

Kto sie lapie na ten zlewaczony jezyk to ja nie ogarniam

Ale przechodzimy do najlepszej puenty

Fundacja robi, co może, by w ogóle przetrwać. Zachęca do wpłat na konto, założyła profil na Patronite,

Widze ze usuneli adres patronite, bo wczesniej byl, ale niestety zbyt dosadnie pokazal poparcie spoleczne dla tego typu dzialan , bo uwaga otrzymuja wsparcie od 24 oszolomow na oszalamiajaca kwote 1215 zeta miesiecznie

Wiem mam nadzieje ze te wszystkie drace mordy scierwa , poprostu zdechna z glodu i ,nikna z oczu
                • bywalec.hoteli Re: Bzdura 19.04.25, 13:06
                  trypel napisał:

> sklepanimatora.pl/product-pol-4077-Farba-do-twarzy-i-ciala-Snazaroo-18-gram.html
                  > Wejdziesz za darmo. Nie dziękuj.
                  >

😂😂😂
              • galtomone Re: Bzdura 18.04.25, 16:53
                bigimax4444 napisał:

> Na marginesie galto miales mi odpowiedziec o reklamach z murzynami wszedzie, pr
                > zy okazji chcialbym poznac twoja opinie o tym wydazeniu

A ja to jakiś ekspert od reklamy jestem?
                Włacz uBlocka i przestań marudzić

> W Warszawie odbędzie się „Blacked Warsaw”. To zamknięta „impreza” organizowana
                > jak się okazuje nie pierwszy raz, polegająca na międzyrasowej orgii. Wstęp mają
                > wyłącznie murzyńscy mężczyźni i białe kobiety. Ponadto kobiety muszą zapłacić
                > za wstęp. Co ciekawe, wydarzenie ma „charytatywny” charakter.

No i? Mało to różnych imprez otwartych/zamknietych?
                Nie bardzo wiem w czym mi ma to przeszkadzać?

Ludzie do kosiola co niedziela nie wiadomo po co lataja - też to zlewam.

Fascynujace jak rzeczy, które Cie nie dotycza cie mocno ruszaja.

Taka impreza to nie cla trupma, od tego gumki drozsze nie beda i gupich polek i dla ciebie jeszcze starczyc powinno.
                • bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 16:59
                  A ja to jakiś ekspert od reklamy jestem?
                  Włacz uBlocka i przestań marudzić

Na ulicy nie chodzisz? Siedzisz pod stolem ze strachu przed nachodzca? , no w sumie sie nie dziwie
                  • galtomone Re: Bzdura 18.04.25, 17:33
                    A co to ma do reklamy?

Znowu kontakt z baza tracisz?
          • galtomone Re: Bzdura 18.04.25, 16:49
            Co Ty sie tak o te cywilizacje martwisz? Planujesz żyć 5 tys lat?
            • bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 16:58
              Zadalem ci ze trzy pytania, i tylko z taka puenta potrafisz wyjsc zalosny cuckoldzie?

Oczywiscie nie dziwi mnie ze takie zdominowane przez murzyna zlewaczone cos ma zerowa zdolnosc przewidywania przyszlosci, i skad ty wytrzasnoles 5 tysiecy lat, jak tak dalej pojdzie to za 2o lat bedziesz obgryzal paznokcie murzynowi, w zamian za garsc robakow
              • galtomone Re: Bzdura 18.04.25, 17:35
                Tylko 3?

JA juz nie zlicze pytan (i to o poglady, TWOJE KURWA GŁABIE) ktore ci zadalem... i co - chuj.

A ty mnie pytasz o jakies reklamy czy imprezy o ktorych bladego pojecia nie mam.

O lot w kosmos mnie jeszcze zapytaj - tez sie nie znam.
                • bigimax4444 Re: Bzdura 18.04.25, 20:23
                  O lot w kosmos mnie jeszcze zapytaj - tez sie nie znam.

Ostatnio byl lot w kosmos silnych niezaleznych kobiet, w rakiecie zbudowanej przez bialych mezczyzn
                  • galtomone Re: Bzdura 18.04.25, 20:31
                    widze, ze . od ? tez nie odrozniasz
    • caesar_pl Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 18.04.25, 15:32
      galtomone napisał:

> Tym razem Niemcy
      >
      > next.gazeta.pl/next/7,151003,31863686,niemcy-przetestowali-bezwarunkowy-dochod-obalamy-ten-mit.html#s=BoxMMtImg1
      > ale...
      >
      > "Idea bezwarunkowego albo uniwersalnego dochodu podstawowego budzi kontrowersje
      > . Testowano ją już w Finlandii i USA."
      >
      >
      > Tak się zastanawiam, czy to nie jest początek testów przyszłości, kiedy pracy p
      > raktycznie dla nikogo nie będzie.... A raczej na pewno nie dla 85% populacji na
      > ziemi.
      W Niemczech ok.6 mln nierobow otrzymuje zaplacone mieszkanie,wode,ogrzewanie i do reki 560 euro.
      To jest przeciez uniwersalny dochod podstawowy.
      • bigimax4444 Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 18.04.25, 15:49
        Reszte ukradna i sie jakos zyje a ty zapierdalaj na to
      • tbernard Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 19.04.25, 14:02
        caesar_pl napisał:

> W Niemczech ok.6 mln nierobow otrzymuje zaplacone mieszkanie,wode,ogrzewanie i do reki 560 euro.
        > To jest przeciez uniwersalny dochod podstawowy.

To trochę dziwne, bo kiedyś tak było w Niemczech Federalnych i kapitalistycznych. W Niemczech Demokratycznych i socjalistycznych tak nie było. A przecież tego typu wsparcie ma cechy socjalizmu. No chyba, że to kapitalizm narodowy, który powoli zamieni się w narodowy socjalizm.
        • wislok1 Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 19.04.25, 18:24
          Kapitalisci daja kase, bo twierdza, ze jak nie bedzie socjalu, to biedni ludzie beda MASOWO krasc i dopiero bedzie niefajnie
    • tbernard Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 19.04.25, 14:12
      Mam wrażenie, że takie eksperymenty gdzieś maskują oszustwo. To jak z pokazami maszynek które przeczą zasadzie zachowania energii.
      Na większą skalę takie coś nie ma prawa zadziałać. Coś mi w pamięci kołacze eksperyment na myszach, który zakończył się klapą, chociaż na początku beneficjenci eksperymentu wydawali się być zadowoleni z życia "w raju".
      • wislok1 Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 19.04.25, 18:32
        Czytalem o tym...

Myszy dostaly zarcie za friko i skretynialy....

Szwajcarzy to jednak madry narod, bo w referendum zdecydowanie odrzucili pomysl, zeby z ich podatkow placic dochod gwarantowany tym, co nie pracuja...
        Uznali to za skrajny idiotyzm...

Kalwin nauczal Szwajcarow, ze bogactwo bierze sie z ciezkiej pracy, a kto pracuje ten powinien pomnazac majatek, a nie liczyc na panstwo
        Kto nie pracuje ,a jest zdrowy, ten jego zdaniem jest skonczonym leniem godnym najwyzszej pogardy...
        Panstwo powinno pomagac chorym, niepelnosprawnym, kobitkom wyrzuconym przez zlego meza z gromadka dzieci, itp. przypadki, gdzie biedyn sam nie jest winien swojej sytuacji...

Katolicy w Szwajcarii sie z nim zgodzili i tak powstala tam specyficzna szwajcarska mentalnosc...
        • tbernard Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 19.04.25, 20:25
          No tak, Szwajcarzy mają bogactwo z pracowitości a polscy chłopi byli biedni bo leniwi i nawet jakiś polski szlachcic napisał "Satyra na leniwych chłopów".
          Ale jakoś tak się dziwnie składa, że przez wieki Szwajcaria jakoś szczególnie bogata nie była i dopiero jak rozkręcili paserskie usługi bankowe oraz przemysł farmaceutyczny i precyzyjny najpierw bez patentów to dołączyli do grona krajów bogatych. Potem już zaczęli uznawać patenty, gdy mieli z tego korzyść. To trochę jak USA co na głos się wydziera, że własność intelektualna to świętość a sami kradną albo wręcz jawnie ogłaszają, że mają w dupie prawa patentowe słabszych.
          • bywalec.hoteli Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 19.04.25, 20:47
            A to nie Amerykanie ukradli ziemię Indianom, ukradli Afryce Murzynow by uczynić z nich niewolników a potem krzyczeli o świętym prawie własności?🤔
            • trypel Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 19.04.25, 22:05
              Nie. Murzynów nie ukradli. Murzynów sprzedawali ich kacykowie za paciorki.
              • vogon.jeltz Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 19.04.25, 22:33
                Za paczkę fajek. Bo i tak nie miałby z nich żadnego pożytku
          • wislok1 Re: OT - ktoś testuje przyszłość? 19.04.25, 22:54
            Ale tez biedna Szwajcaria nie byla
            Na poczatku XVI wieku przylaczyla kanton Ticino, szwajcarscy Wlosi rekami i nogami popierali Szwajcarie przeciwko wloskim feudalom
            Bo w Szwajcarii mieszczanie i chlopi to byli obywatele, u sasiadow smieci, poddani

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka