Dodaj do ulubionych

Nowy Junak

29.08.02, 19:29
Czesc,
jestem ciekawa, co sądzicie o nowym Junaku.
I co wiecie o nim oraz o ludziach którzy go stworzyli?
pozdrawiam
weronika
Obserwuj wątek
    • spiwor Re: Nowy Junak 30.08.02, 21:15
      junkers17 napisała:

> Czesc,
      > jestem ciekawa, co sądzicie o nowym Junaku.
      Mnie się podoba choć nazwa Hyosung bardziej by pasowała. Powtórzę się: dobrze
      że jest choć taki, coś na wzór skody w czesii.
      > I co wiecie o nim oraz o ludziach którzy go stworzyli?
      Są koreańczykami?
      > pozdrawiam
      > weronika
      Ja równierz spiwor.
      • junkers17 Re: Nowy Junak 01.09.02, 17:46
        dzięki,
        jesteś pierwszą osobą która odpowiedziała na mój temat.

Prawa do Junaka kupił młody Polak, który chciał wznowić produkcję kultowego
        Junaka M-10.
        Niestety w Polsce się produkcji nie udało wznowić produkcji, cena tego
        motocykla produkowanego u nas w kraju, wyniosła by 24tys. zł. a obecnie
        kosztuje on 17,5 tys. zł, jest różnica.

Naprawde jest to dobry motocykl, ramę ma angielską, silnik na licencji Suzuki.
        Co z tego że jest on produkowany w Korei, buty Nike lub Adidasa też są
        produkowane na wsch. a są przecież dobre, innym przykładem jest Harley, jest on
        produkowany w USA, ale prawie każdy jego właściciel musi choć raz w roku
        odwiedzić serwis w celu naprawy.
        Jakość oraz sprawność nie zależy od miejsca produkcji.

Na tyle ten Junak będzie polski, na ile my go będziemy traktować jako polski
        produkt.

P.S
        Jeśli byście mieli jakieś pytania związane z Junakiem,
        piszcie.
        weronika
        • e_m_b_e Re: Nowy Junak 01.09.02, 19:30
          Cześć,

Na oficjalnej, polskiej stronie nowego junaka jest ankieta na temat nowego
          modelu. Zastanawiam się, czy na prawdę będzie jakiś nowy model? Bardzo
          chciałbym, żeby pojawił się pożądny polski motorek.

Pozdrawiam, Michał
        • spiwor Re: Nowy Junak 01.09.02, 20:43
          Osobiście jestem za przecinakami ale podoba mi się ten Junak i nie uważam jego
          jako coś gorszego bo produkowany w Koreii, tylko ta nazwa mi nie pasuje do
          charakteru tego motocykla. Junak to legenda-nacked i tylko tak sobie bym
          wyobrażał nowego Junaka, mógłby być nawet ruski na takich samych zasadach, ale
          nie mógł się nazywać po prostu Millenium, albo coś z bardziej polskich nazw?
          Pzdr.
          • junkers17 Re: Nowy Junak 03.09.02, 19:28
            co do nowego Junaka,
            będzie naked bike, całkowicie na licencji Suzuki, o poj. 600ccm, wygląd będzie
            miał Bandita.
            już niedułgo zobacz
          • junkers17 Re: Nowy Junak 03.09.02, 19:28
            co do nowego Junaka,
            będzie naked bike, całkowicie na licencji Suzuki, o poj. 600ccm, wygląd będzie
            miał Bandita.
            już niedułgo zobaczymy także skuter Junaka o poj. 125ccm,
            pokaz skutera i naked bike jest przewidziany na początku października.
            Co do ankiety,
            i produkcji całkowicie polskiego Junaka,
            mówię tak,
            ma powstać polski Junak, który będzie produkowany w Polsce,
            sądzę że będzie to cruiser,
            zbliżony stylistyką do bmw jamesa bonda.
            Ale to jeszcze nie jest potwierdzone przez Junaka,
            wiem natomiast że projektantem tego motocykla jest Polak który stworzył MUNCH
            MAMUTA, więc równie dobrze może powstać naked bike - ścigacz,
            poj. tego motorku jest już znana będzie to 1600ccm i 200KM
            efekty pracy, poznamy na wystawie motocyklowej w kwietniu
            w Warszawie,
            co do Junaka Millenium, ma być stworzona oferta dla klientów którzy chcą dodać
            swojemu jednośladowi 10KM, poprzez zmiane wtrysku paliwa, oraz będzie możliwość
            zakupu kosza.

p.s
            piszcie do mnie nadal, na każde Wasze pytanie, odpowiem Wam.

pozdrawiam
            weronika
            • e_m_b_e Re: Nowy Junak 03.09.02, 20:11
              Aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
              Naked o wyglądzie Bandita! Boże Swięty!!
              Dzięki za wieści! Ta wiadomość będzie mnie teraz trzymała przy życiu...

Pozfrawiam, Michał

pees:buziaki dla Weroniki
            • jinx Re: Nowy Junak 24.02.04, 21:08
              mam pytanie ile kosztuje uzywany junak i gdzie sa jakies cenniki w necie
              tsary model i ten nowy
              pozdro
        • jutta77 Re: Nowy Junak 03.06.03, 11:45
          junkers17 napisała:

> >
          > Naprawde jest to dobry motocykl, ......., silnik na licencji Suzuki.

Niestety widzę że mam doczynienia z amatorami w tym temacie. Jeśli chos trochę
          orientowałabyś się w temacie silników motocyklowych, to wiedziałabyś że silniki
          suzuki i przy okazji kawasaki nie są dobre. Dobre są Yamaha i honda (jeśli
          chodzi o japńce oczywiście), a nowy junak to pomyłka. Jak nie wierzycie to
          jedźcie na jakiś zlot - widział tam kto kiedy nowego junaka?

bez urazy

Jutta, pozdrawiam
          • cabaniero Re: Nowy Junak 10.12.03, 16:29
            jutta77 napisała:

> junkers17 napisała:
            >
            > > >
            > > Naprawde jest to dobry motocykl, ......., silnik na licencji Suzuki.
            >
            >
            > Niestety widzę że mam doczynienia z amatorami w tym temacie. Jeśli chos
            trochę
            > orientowałabyś się w temacie silników motocyklowych, to wiedziałabyś że
            silniki
            >
            > suzuki i przy okazji kawasaki nie są dobre. Dobre są Yamaha i honda (jeśli
            > chodzi o japńce oczywiście), a nowy junak to pomyłka. Jak nie wierzycie to
            > jedźcie na jakiś zlot - widział tam kto kiedy nowego junaka?
            >
            > bez urazy
            >
            > Jutta, pozdrawiam

Hmmmm.... twierdzisz że Suzuki robi złe silniki ??? To dziwne bo jakoś
            ostatnie modele serii GSXR mają najmocniejsze silniki w swoich klasach...a o
            Hayabuzie już nie wspomnę...twierdzę właśnie że Suzuki robi bardzo dobre
            silniki...może nie lepsze od Hondy, ale lepsze od Yamahy i Kawy...znajomy na
            swoim GSXR 1100 nawinął ponad 200 tys km bez zadnej awarii... a silniki serii
            SV też są uznawane za bardzo dobre w szanującej się prasie motocyklowej...
            pozdr od amatorów.
    • e_m_b_e Re: Nowy Junak 04.09.02, 11:41
      Witam,

Wczoraj wieczorem przyszło mi do głowy pytanie...Kim jest owa Weronika, któa
      tyle wie o losach naszych Junaków? Masz jakiś kontakt z 'fabryką'?

Pozdrawiam, Michał
      • junkers17 Re: Nowy Junak 05.09.02, 18:15
        kim jest Weronika...?
        jestem miłośniczką jednośladów,
        moja historia z motocyklami zaczeła się (kiedy jeszcze mnie nie było na świecie)
        mój dziadek miał warsztat motocyklowy który się mieści na ul.Chłodnej 41 ,
        teraz warsztat należy do babci która obecnie ma 82, cały czas prowadzi
        samochód, oraz ciągle wspomina jazdy motocyklami. Moja mama też w młodości
        poruszała się motorkami, a tata no cóż "Pogoń za lisem" to dla niego nic nowego.

A ja mam 17 lat, sprzedaje Junaki w jednym z warszawskich salonów Autokwapisz,
        kocham jednoślady, obecnie jestem posiadaczka skutera marki Hyosung, a w
        przyszłości chciała bym jeździć Junakiem Millenium, a później jak już opanuję
        całkowicie jazdę motocyklem, może zmienię go na większego Junaka, a wierzcie mi
        będzie w czym wybierać.
        Sądzę że Junaki mają przyszłość w Polsce,
        ja osobiście wolę je od innych azjatyckich marek.

serdecznie wszystkich pozdrawiam,
        a w szczególności Michała e_m_b_e
        weronika
        p.s
        nadal czekam na wasze pytania.
    • junkers17 Re: Nowy Junak 05.09.02, 18:24
      dla zainteresowanych podaje adres strony internetowej, pierwszego klubu nowego
      Junaka www.junakmilleniumklub.prv.pl,
      weronika
      • chrikri Miła Weroniko.. 05.09.02, 19:47
        .. tak sie składa, że z racji podeszłego wieku miałem okazję jeździć prawdziwym
        Junakiem M10. Bez obrazy (naprawdę), ale to coś koreańskie nijak się ma do
        starego Junaka. To po prostu zupełnie inny motocykl, dla zupełnie innych
        ludzi ..
        To tak jakby mały wycieczkowy stateczek nazwać "Stefan Batory"... trochę
        śmieszne!
        Chrikri
        • e_m_b_e itd... 06.09.02, 18:16
          Witam,

Dziękuję za pozdrowienia od panny Weroniki :-). Na mojej twarzy zagościł
          rumieniec. Mam nadzieję, że na prawdę za kilka lat będziemy mieć w Polsce
          markę "serwującą" motorki dla każdego odbiorcy. Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam

Michał
          • junkers17 Re: ;/ 08.09.02, 17:58
            zastanawiam się tylko czy pan kiedyś jeździł tym jak to pan nazwał (niczymś)
            czyli junakiem millenium,
            wiadomo ze nie mozna porownywac m-10 do millenium, bo to sa dwa rozne
            motocykle, z roznych epok naszego kraju, ale naprawde warto dac mu szanse,
            prawie wszyscy redaktorzy pism motocyklowych nie dosiadli nigdy nowego junaka a
            pisza jego test, jak wogle tak mozna robic, to jest oszustwo,
            zobaczymy jak kilku osobom miny zbladną, kiedy pojawi sie nowy junak calkowicie
            polski o poj.1600 i 200km, ciekawe co wtedy bedziecie mowili.
            pozdrawiam weronika
            • alterego Re: ;/ 08.09.02, 19:56
              junkers17 napisała:

> prawie wszyscy redaktorzy pism motocyklowych nie dosiadli nigdy nowego junaka
              a
              >
              > pisza jego test, jak wogle tak mozna robic, to jest oszustwo,

Moze dosiadali Jing Czenga Aquile i na tej podstawie pisali testy. Bo jak
              powszechnie wiadomo pani promotorzy na baku tej maszyny umiescili napis Junak i
              to jest wlasnie oszustwo! Jesli koniecznie chcieli, mogli tem motocykl nazwac
              polskim produktem i dac mu jakakolwiek nazwe swiadczaca o polskosci
              (np. "Huzar", "Janosik", "Lanosik" lub podobnie"), dlaczego Junak? Bo tak
              najlatwiej bylo za pare groszy kupic prawa do legendy, kultowego motocykla,
              jednego z nielicznych powodow do dumy polskiej motoryzacji i osmieszyc ja przez
              skojarzenie z jakims koreanskim pokurczem - "babskim" czoperkim o podstarzalej
              konstrukcji.

> zobaczymy jak kilku osobom miny zbladną, kiedy pojawi sie nowy junak
              calkowicie
              > polski o poj.1600 i 200km, ciekawe co wtedy bedziecie mowili.

Czytalem, ze podobno bankrutuje wytwornia Muncha. Moze odtworcy polskiej
              motoryzacji podjeliby sie ratowania tego pieknego motocykla i przeniesli jego
              produkcje do Ostrowa Wielkopolskiego? Wtegy gotow jestem wszystko odszczekac.
              Nie wiem czemu zginely z tego forum watki redakcyjne o Junaku Millenium. Czyzby
              to byla jakas kampania kryptoreklamowa? Napisalem tam, ze do stworzenia
              naprawde polskiego motocykla oprocz wielkich pieniedzy, potrzebna jest jeszcze
              pasja i wytrwalosc. O zadna z tych rzeczy nie podejrzewam tworcow Junaka
              Millenium.

Alterego
              Yamaha XS 360 ('77)
              CT 0316
              • alterego Sprostowanie 09.09.02, 19:34
                alterego napisał:

>
                > Moze dosiadali Jing Czenga Aquile...

Oczywiscie powinno byc Hyosunga Aquile. Wybaczcie, ale te dalekowschodnie nazwy
                sa tak do siebie podobne... ;-)

Odnalazlem tez wczesniejsze watki o Junaku Millenium, przeszukujac forum
                tematycznie. Moja podejrzliwosc jest wiec nieusprawiedliwiona. Swoja droga nie
                latwiej byloby umozliwic internautom proste wertowanie watkow chronologicznie
                wstecz? A internauci zamiast mnozyc watki o tym samym temacie nie mogliby sie
                dopisywac do istniejacych? :-P
            • chrikri Droga Weroniko.. 09.09.02, 15:07
              junkers17 napisała:

> zastanawiam się tylko czy pan kiedyś jeździł tym jak to pan nazwał (niczymś)
              > czyli junakiem millenium,
              Nie jeździłem - ale podejrzewam że jeździ się normalnie: tj. do przodu :)
              Nie krytykuję zresztą samego motorka (jak dla mnie stanowczo za mały..), ale
              śmieszy mnie sam pomysł przylepienia przez sprytnego importera nazwy Junak na
              zbiorniku wyrobu, który nie ma z owym Junakiem niczego wspólnego. No i ta
              pompatyczna nazwa - Junak Millenium... Trochę śmieszne.

> zobaczymy jak kilku osobom miny zbladną, kiedy pojawi sie nowy junak
              calkowicie
              >
              > polski o poj.1600 i 200km, ciekawe co wtedy bedziecie mowili.
              Wtedy odszczekam wszystko i dodatkowo kaktus mi na dłoni wyrośnie. Jeżeli ktos
              myśli że można ot, tak sobie uruchomić produkcję motocykli (zwłaszcza tak
              ciężkich), bez olbrzymich nakładów finansowych - to jest niepoprawnym
              marzycielem. Ciekawe także, kto kupowałby owe polskie mastodonty: w Polsce
              motocykl to dalej jest "artykuł drugiej potrzeby". A konkurencyjnych wyrobów
              japońskich jest dużo, dobrej jakości, sieć serwisowa, itd.
              A więc dajmy sobie spokój z opowieściami o 1600 ccm i 200km, bo to nie ma
              najmniejszego sensu.

> pozdrawiam weronika
              Też pozdrawiam :)
              Chrikri
              • junkers17 Re: Droga Weroniko.. 09.09.02, 20:37
                Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał, ja nie bronię Hyosunga jest to firma jak
                wszystkie inne, po prostu jestem pełna podziwu dla Polaków którzy chcieli
                cokolwiek zrobić w tym cudnym kraju. Zakup wszelkich praw do Junaka, oraz
                postawienie dosyć dużych piniędzy na jedną kartę było odważnym krokiem w Polsce.

Wiadomo, że Junak Millenium (Hyosung Agilla) to motocykl dobry na naukę jazdy,
                lub wznowienie jej po długiej przerwie, a nie dla weteranów dróg.
                Większość osób nie kupiła by tego motocykla gdyby na jego baku nie widniał
                napis Junak, gdyż ten motocykl sam w sobie niczym się nie wyróżnia od innych.

Ale naprawde dajcie szansę tej firmie, on ma dopiero rok a i tak pełną parą
                wkracza na nasz rynek, może w przyszłym roku nas naprawde zaskoczy.
                Co do tej 1600, zadał pan pytanie kto ją kupi, kto wyda tyle piniędzy na ten
                motocykl, to ja zadaję pytanie kto kupuje v-road-a, a jest juz ich w Polsce
                sprzedanych 25 i cały czas jest kolejka po następne motocykle.
                Za owiele niższą cenę naprawde można kupić ładnijszy motocykl, o podobnych
                osiągach.
                Wracając do tematu redaktorów, którzy pisali testy, chciała bym dać przykład
                uczciwego redaktora jednego z polskich motoryzacyjnych pism,
                wziął on j.m. na testy przejechał nim 1200km, jeździł nim po różnych drogach.
                Taki gość może naprawde opisać sprawiedliwie każdy motocykl, no ale cóż...

pozdrawiam wszystkich
                weronika
                p.s
                przypominam o imprezie na warszawiance połonczonej z zakończeniem sezonu.
          • junkers17 Re: itd... 08.09.02, 18:05
            w ten weekend odbyl sie pierwszy mały zlot klubu "v-twin junak klub",
            impreza odbyła sie w Kazimierzu, było super.
            jechalismy w 9 motocykli w sumie było 17 osób,
            wszyscy sie swietnie bawili, jeśli chcecie dowiedziec sie więcej lub zobaczyć
            zdjęcia z naszego wypadu, zapraszam na stronę www.junakmilleniumklub.prv.pl,
            pozdrawiam
            weronika
            (oby tak ładna pogoda utrzymała się do końca października)
            ;)
            • mierzej Re: itd... 12.09.02, 15:14

Prosze przestan juz pisac o nowym hujaku, twoja radosna tworczosc w moim
              odczuciu to czysty spam.

wykorzystanie loga junaka na czyms tam, napewno nie zacheci do kupna tych
              ktorzy jezdzili prawdziwym polskim junakiem a sam sie do takich zaliczam
              • junkers17 Re: itd... 12.09.02, 16:43
                przecież nikt Ci nie karze czytać tego co ja piszę,
                naprawde jest grono ludzi którym się podoba nowy Junak,
                wiadomo że nie jest to szczyt możliwości technologicznych, ale jest to dobry
                motocykl, w szczególności jak na pierwszy jednoślad.
                pozdrawiam
                weronika
                p.s
                czy ktoś będzie w ten weekend na imprezie w Warszawie na "Warszawiance"?
                • vwdoka Re: itd... 13.09.02, 15:22
                  A gdzie można by go kupić?
                  vwdoka
                  • junkers17 Re: itd... 14.09.02, 09:23
                    gdzie można kupić nowego Junaka?
                    jest takie miejsce w Warszawie, gdzie można odbyć każdym z modeli Junaka próbną
                    jazdę, jest to salon firmy Autokwapisz na ul.Szyszkowej 7 na Okęciu vis a vis
                    Walter Meble, Media Markt, handlowiec odpowie na każde Twoje pytanie, oraz
                    przedstawi Tobie ofertę ratalną a także leasingową.
                    pozdrawiam
                    weronika
    • junkers17 Re: Nowy Junak 19.09.02, 19:01
      pogoda nie dopisała na ostatniej imprezie ktora odbyla sie w Warszawie, wystawa
      nie cieszyla sie duza popularnoscia i się nie dziwię.
      jesli chcecie spedzic milo czas wstapcie do klubu "dziki" na ul. Chlubnej 1a w
      Warszawie, co piatki muza na zywo, naprawde warto. (dojazd od ul.mehoffera)
      pozdrawiam
      weronika
    • junkers17 Re: Zaproszenie 24.09.02, 13:28
      Polecam wszystkim motocyklistom, wspaniałą sztukę pt. "Dwoje na jednośladzie".
      Warszawska premiera spektaklu odbędzie się 12.10.03 - Teatr Nowy
      Dlaczego warto wybrac się do teatru :
      - wspaniała obsada Piotr Machalica oraz Justyna Szafran
      - cudowne teksty piosenek
      - dobra muzyka

pozdrawiam
      weronika
      • alterego Re: Zaproszenie 26.09.02, 15:07
        No dobrze, ale nie wymienilas najwazniejszej pozycji w obsadzie. Co wystapi w
        roli jednoslada ?! ;-)
        Pozdrowionka.
        • vwdoka Re: Zaproszenie 26.09.02, 15:23
          Pewnie Junak Millenium....
          vwdoka
          • junkers17 Re: Zaproszenie 26.09.02, 18:46
            no, pewnie że Junak,

zapraszam na stronę: www.junakmotor.pl,
            tam dowiecie się wszystkiego (no prawie wszystkiego) o najnowszym projekcie
            firmy Junak Motor,
            pozdrawiam
            weronika
            • alterego Re: Zaproszenie 26.09.02, 21:40
              Naprawde Junak Millenium?????? To obsada raczej taka sobie... ;-)
              A ja slyszalem, ze Gilera DNA, ale moze cos mi sie pomylilo. Tak czy inaczej
              warto sie wybrac - oczywiscie motorkiem. Tylko nie wiem gdzie mozna kupic
              wieczorowa skore motocyjklowa :-)
              Pozdrawiam i zycze milych wrazen w teatrze!!
              • junkers17 Re: news 28.09.02, 11:41
                gilera, gra w innym przedstawieniu,
                news:
                junak motor ma zamiar wprowadzić na rynek jeszcze w tym roku większego
                czterokołowca, oraz enduro 125ccm, czy uda się to zrobić przed pogonią za
                lisem, zobaczymy?

pozdrawiam
                weronika
                • junkers17 Re: zdjęcia 30.09.02, 20:57
                  dla wszystkich chętnych, oferuje możliwość przesłania zdjęć nowych Junaków,
                  jak już pewno wiecie nie będzie to 100% polski naked, ale nie od razu Rzym
                  zbudowano, wszyscy oczekują po rocznej firmie, że będzie działała jak
                  Microsoft, przecierz polski rynek nie posiada takiego kapitału jak amerykański
                  czy japoński, a nawet jeśli znalazła by się taka osoba która posiadała by
                  potrzebną kwotę, to musiała bybyć niezłym hazardzistą, żeby na niepewnym a do
                  tego małym rynku polskim zaczynać od podstaw produkcje, więc cieszmy się
                  narazie z tego co mamy,a dopiero za 2 lata zaczynajmy wymagać więcej.
                  pozdrawiam
                  weronika

• chrikri Polski junak... 01.10.02, 19:02
                    Hm, weroniko, a w ilu procentach będzie on (ten junak) polski? Pomijam
                    kalkomanię z napisem :)
                    Pozdrawiam.
                    Chrikri
                    • pkris Re: Polski junak... 01.10.02, 19:48
                      A ile on bedzie kosztowal?
                      kris
                    • junkers17 Re: Polski junak... 02.10.02, 17:15
                      na tyle będzie polski na ile go będziemy szanować,
                      przecierz legenda m-10 składała się z zagranicznych części i nikt nie narzekał,
                      wiem że nigdy pasjonaci legendy, nie staną po stronie nowego Junaka, gdzie
                      kolwiek byłby on produkowany bo tamten Junak był indywidualnością, on miał
                      DUSZĘ,

co do ceny nowego Junaka, jeszcze nie jest znana,

pozdrawiam
                      weronika
                    • junkers17 Re: Polski junak... 02.10.02, 17:20
                      na tyle będzie polski na ile go będziemy szanować,
                      przecierz legenda m-10 składała się z zagranicznych części i nikt nie narzekał,
                      wiem że nigdy pasjonaci legendy, nie staną po stronie nowego Junaka, gdzie
                      kolwiek byłby on produkowany bo tamten Junak był indywidualnością, on miał
                      DUSZĘ,

co do ceny nowego Junaka, jeszcze nie jest znana,

pozdrawiam
                      weronika
                  • e_m_b_e Re: zdjęcia 01.10.02, 22:07
                    Jestem chętny. Po zdjęcia mam zgłosić się osobiście? ;-)

Pozdrawiam Michał
                    • vlaad1 Re:po zdjęcia... 04.10.02, 10:43
                      po zdjęcia JUNAKA 600 vel HYOSUNG Comet 600 można zajrzeć:
                      www.auto-news.de/motorrad/hyosung_comet_600.htm

miłego oglądactwa
                      pzdr
                      vlaad
                      • e_m_b_e Re:po zdjęcia... 05.10.02, 14:46
                        Dzięki za link i z całym szacunkiem dla...wszystkich, ten sprzęt wydaje mi się
                        podobny raczej do SV650 pomieszanego z GS500 niż do Bandita.

Pozdrawiam, Michał
                        • junkers17 Re:pokaz 11.10.02, 19:21
                          dla wszystkich zainteresowanych,
                          pokaz nowych modeli Junaka odbędzie się 26.10.02, w salonie Autokwapisz na
                          ul.Szyszkowej 7 w Warszawie impreza zaczyna się ok. godz. 15:30, mapka
                          dojazdowa na stronach:
                          www.autokwapisz.com.pl, www.junakmilleniumklub.prv.pl, www.junakmotor.pl
                          pozdrawiam
                          weronika
                  • geminix Re: zdjęcia 03.10.02, 09:11
                    To ja poproszę te zdjęcia :)

pozdrawiam
                    Rafał
    • cetes Re: Nowy Junak 03.10.02, 19:40
      W 1962 jako nastolatek mialem Junaku.Teraz tez bym pojezdzil Junakiem.Ale jak
      pisze Rafal obejrzalbym chetnie zdjecie i dowiedzialbym sie,gdzie np.moge go
      obejrzec,albo wyprobowac.
      • junkers17 Re: Nowy Junak 05.10.02, 17:44
        Narazie można zobaczyć i wypróbować jedynie trzy modele: millenium, qumpel,
        pionier, natomiast 26.10.02 odbędzie się oficjalna premiera nowych trzech
        modeli: enduro 125ccm, quad 90ccm, skuter 125ccm, natomiast premiera naked-a
        nie jest jeszcze znana.
        pozdrawiam
        weronika
        • junkers17 Re: Nowy Junak? 17.10.02, 18:50
          Mam propozycje dla wszystkich, którzy są negatywnie nastawieni do nowego
          Junaka. Stwórzmy własny motocykl, na pewno firma Junak Motor ucieszy się z
          pomocy rodaków a odpłaci się niebyle czym. Ustalcie jaki miał by to być model
          motocykla, jego parametry tzn. pojemność, moc, waga, rodzaj napędu itd.
          Może znacie dobrego producenta który mógł by dostarczać części do nowego Junak,
          albo jeszcze lepiej dobrego konstruktora, który by stworzył prototyp, może w
          którymś z Was drzemie talent artystyczny, spróbujcie naszkicować motocykl
          Waszych marzeń. Zbierajcie podpisy wszystkich którzy chcą aby wznowiono
          produkcje polskiego motocykla w Polsce przekarzemy je do rządu, może oni
          pomogli by stworzyć coś dobrego, polskiego, przecierz przy każdej produkcji
          jest potrzebna siła robocza, a co za tym idzie (zmnijszenie bezrobocia).
          Czekam na wasze propozycje, może razem uda nam się wznowić produkcje Legendy.
          A ja wam polecam zrobienie pierwszego kroku, czyli odwiedzenie strony
          www.junakmotor.pl i wypełnienie ankiety która się na niej znajduje.
          pozdrawiam
          weronika
          p.s
          no moze przesadziłam z tymi planami, ale dla odważnych świat należy
          • alterego Re: Nowy Junak? 18.10.02, 15:58
            junkers17 napisała:

> Ustalcie jaki miał by to być model motocykla, jego parametry tzn. pojemność,
            moc, waga, rodzaj napędu itd.
            Proponuje ci Weroniko - i twoim mocodawcom - przyjrzec sie motocyklowi Triumph
            Bonneville. Poprzednik tego modelu byl produkowany rownolegle z Junakiem. Juz
            pierwszy rzut oka na nowego Bonnevilla wskazuje na podobienstwo do jego
            protoplasty i kontynuacje tradycji tego motocykla, jednoczesnie zastosowano
            szereg nowych rozwiazan, co czyni nowego Bonnevilla nowoczesnym motocyklem.
            Sprzet ten sprzedaje sie jak cieple buleczki, a firma nawiazujac do swojej
            historii poprawila swoj wizerunek w oczach mlodych klientow. Nie zawadzi tez
            spojrzec na Triumha Thunderbeard. Jesli szukacie inwencji, to tam znajdziecie
            odpowiedz na pytanie - o co chodzi w tej nowej fali odtwarzania starych,
            kultowych modeli motocykli i samochodow w nowej szacie.

A tak na marginesie, to stajesz sie juz namolna z tym uporczywym powtarzaniem
            kryptoreklamy Junaka. Czy ty naprawde nie umiesz rozmawiac na inne tematy?
            • junkers17 Re: Dlaczego o Junaku? 18.10.02, 17:55
              wybrałam ten dział, a nie inny bo chce rozmawiać o motocyklach, jak bym wolała
              o muzyce to napewno na tym forum bym o tym nie rozmawiała, poza tym tytuł tego
              forum brzmi "nowy Junak" więc chyba jest to oczywiste, że chce na jego temat
              rozmawiać, natomiastjeśli ten temat Cię nie interesuje to zapraszam na inne
              fora a jest ich naprawde dużo,
              tak naprawde jestem bardzo słabo związana z firmą Junak Motor, pewno teraz
              uśmiechneliście się. Za to co ja piszę, mówię nie dostaje ani grosika.
              Ja się poprostu cieszę, że coś może kiedyś drgnie w polskim przemyśle
              motoryzacyjnym. Jestem pokoleniem które wychowuje się w czasach, gdzie zanika
              polskość dla mnie firma Romet oraz inne to historia wspomnienia rodziców.
              Jesteśmy zmuszeni do kupowania zagranicznych produktów. No ale cóż jeśli nawet
              powstanie dobra polska firma to i tak nie jest wspierana przez państwo. A gdy
              zaczyna się jej powodzić, prawie każdy próbuje coś "ugryść" dla siebie, albo co
              gorsza zaczyna tę firmę oplówać. Nie mówię tu tylko o Junaku, są setki firm
              małych i dużych, które starają się nietylko zarobić ale stworzyć coś na rynku.
              Ja wolę wspierać taką firmę jak Junak, czy Americanos, choć ich prawie
              wszystkie produkty nie są produkowane w Polsce, ale mam świadomość, że zarobek
              z tych produktów zostanie w naszych rękach, a nie obco krajowców.
              Może kiedyś mentalność Polaków zmienie się na lepszą, i będziemy mogli dorównać
              innym krajom, w których obywatele doceniają to co jest ich...
              pozdrawiam
              weronika
              p.s
              zaraz ktoś napisze, że nowy Junak nie jest nasz tylko koreański, bzdura, tak
              jak możecie przeczytać na jednym forum, są dwa takie same samochody Opel Agila
              oraz Suzuki R+, a do tego ten Opel jest produkowany w Polsce, a jakoś Niemcy
              się nie żalą, a przecież dla nich Polska to zacofany wschód. Wiele firm
              współpracuje z innymi krajami i nikt się temu nie dziwi.
              • alterego Do weroniki 19.10.02, 01:22
                1. Piszac "inne tematy" - mialem na mysli inne watki w temacie "Motocykle".
                2. Twoj przyklad Opla Agili tak sie ma do Junaka Millenium jak licencja do
                importu.
              • robert.m1 Re: Dlaczego o Junaku? 19.10.02, 11:07
                Droga Weroniko !!!
                Opel Agila to jeden przykład, drugi to Toyota i Peugeot-Citroen auto gędzie
                wyglądało identycznie odróżni ich tylko naklejka (logo firmy)produkowane bedzie
                przez Czechów w ( Czechach )a silniki będa produkowanew Polsce.
                Tak dzis wygląda rynek motoryzacyjny na świecie.
                Oglądałem Junaka Millenium i myśli iż Polski import musiał uzyskać zgodę na
                używanie nakleiki Junak Millenium na motocyklach wyprodukowanych w Koreii.
                Sprawdziłem Fabryka Koreańska produkuje rocznie 150 000 motocykli.
                Odkryłem 20% polskości Junaka po roku działań firmy Motor Junak.
                Są to zamontowane akcesoria wyprodukowane przez Polaków.
                (Szyba, sakwy,gmole,oparcie i inne akcesoria) a to już dobre początki.

Pozdrawiam Weroniko

Robert M.
                • e_m_b_e Polskość Junaka. 19.10.02, 14:23
                  Przeczyatłem post Roberta o 20% polskości nowego Junaka. Pomyślałem, czy firma
                  Junak Motor mogłaby wytwarzać więcej akcesoriów zastępujących częsci z
                  koreańskiego odpowiednika? Dostępne są te "wizualne" (szybki, gmole..)a może
                  dałoby się w ofercie importera dołożyć coś ekstra...co jeszcze bardziej
                  spolszczyłoby motocykl? Jest zwiększenie mocy do 36KM - fajnie...może coś
                  jeszcze dałoby się wykombinować...Tak żeby większy niż obecnie % sprzętu był z
                  Polski. Gdyby (teoretycznie) jedynie rama łączyła Junaka z Hyosung'iem, pewnie
                  mniej osób burzyłoby się przeciw temu projektowi. Tylko kwestia znalezienia w
                  PL ludzi-rzemieślników, którzy mogliby zrobić resztę...no może jeszcze orpócz
                  silnika. Powiedzice co o tym myślicie, i czy jest to w ogóle choć trochę realne.

Pozdrawiam, Michał
                  • junkers17 Re: Polskość Junaka. 25.10.02, 19:18
                    Co do zwiększenia % polskości JM, jest to na pewno możliwe i realne, jedynie
                    potrzeba na to czasu. Jak już pewno słyszałeś, będzie produkowany w Polsce
                    wtrysk paliwa. Który ma być w ofercie akcesoriów, a także będzie możliwość
                    modernizacji ramy, aby była możliwość doczepienia kosza, który z tego co wiem
                    również ma być produkowany u nas w kraju. Oprócz tego, w przyszłości mają być
                    dostępne perfumy Junaka, oraz inne gadżety.
                    pozdrawiam
                    weronika
    • plmarek Re: test junaka 20.10.02, 20:56
      Cześć, jestem posiadaczem Junaka Millenium,
      przejechałem w tym sezonie, bez awaryjnie 6 tys. km.
      Ostatnio dowiedziałem się, iż dzienikarze radia 94, jeździli na nowym Junaku.
      Swoje opinie nie zależne od naszych emocji, udostępnią od 4 listopada do 11
      listopada, na antenie swojego radia (radio tylko dla mężczyzn).
      Sam jestem ciekaw Ich opini,
      pozdrawiam
      marek
      • vlaad1 Re: test junaka 22.10.02, 07:44
        Co prawda nie jestem dziennikarzem, ale o jeździe na JM pisałem w wątku Junak
        cd... Nie ma na co narzekać. Co prawda brakowało trochę mocy przy niskich
        obrotach, ale to przecież 250 i cudów nie ma (moc można wykręcić obrotami).

pzdr
        vlaad
        VT500C
        WA0225
      • junkers17 Re: biesiada z junakiem 27.10.02, 15:33
        podobno już jutro (28.10) w radiu 94, będą odbywały się testy JM.

Dziękuję, wszystkim odważnym motocyklistom, którzy przyjechali na imprezę
        pt. "Biesiada z Junakiem", naprawdę jestem pełna podziwu, w taki deszcz?
        Stworzyliście wspaniałą atmosferę, dziękuję także innym przybyłym gościom, mam
        nadzieje, że się dobrze bawiliście.
        pozdrawiam
        weronika
    • dokako Re: Nowy Junak 26.10.02, 16:16
      Nowy rekordowy Junak
      strony.wp.pl/wp/kulesza.w/junak.htm
    • junkers17 Re: Test Junaka w radiu 94 03.11.02, 17:13
      Ciekawa jestem, czy ktoś z was słuchał w radiu 94, testu Junaka?
      Jak wam się podobały opinie jednego z klubowiczów?
      Podczas imprezy pt. "Biesiada z Junakiem", Junak Motor zapewniał iż w przyszłym
      sezonie powstanie Junak chopper o poj. 600ccm.
      pozdrawiam
      weronika
      • plmarek Re: Test Junaka w radiu 94 10.11.02, 18:19
        Testujący Junaka Millenium w radiu 94, przekazał bardzo pozytywne i miłe dla
        każdego motocyklisty opinie. Potwierdzające iż nowy Junak wygląda bardzo
        ładnie. W mieście w ruchu ulicznym prowadzi się znakomicie. Zgadzam się, iż
        lusterka zamocowane są na takiej wysokości, że nie kolidują z lusterkami
        samochodów osobowych. Testujący potwierdził iż za te pieniądze otrzymujemy
        porządny motocykl którego inni mogą nam tylko pozazdrościć.
        Marek
        • junkers17 Re: Junak znowu w teatrze 04.12.02, 09:13
          Już niedługo będziemy mogli zobaczyć Junaka w nowym spektaklu pt. "Moulin
          Rouge".
          pozdrawiam
          weronika
    • jackuch Re: Nowy Junak 13.03.03, 14:56
      Czekam jak bedzie Junak z jakims silniczkiem 600-700 cm.
      wtedy pewnie sie juz nie opre i kupie :))))))

Pozdrawiam Jacek
    • hay Re: Nowy Junak 14.03.03, 02:41
      junkers17 napisała:

> Czesc,
      Motorek OK, fajny design, dobra cena, jednak ma jedną wadę: moralną
      prawdopodobnie są żółci, mali i boją się fikać szefowi
      > pozdrawiam
      > weronika
      i na wzajem,

A propos,
      Ty też boisz się szefów, że tak im "wjeżdzasz"?

Powiem Ci zatem, co uważam o Junaku:
      Dawno temu był produkowany, a teraz ktoś "ujeżdżając" (a może zajeżdżając)
      zacną markę próbuje po najniższej linii oporu zrobić kasę i tak naprawdę jest
      mu wszystko jedno, czy to będą motocykle, skarpetki, młocarnie, czy może
      jeszcze coś innego.

A... może sześćsetkę z silnikiem od SV lepiej będzie nazwać "Sokół Millenium".
      to nic, że pojemność się nie zgadza, ale brzmi nieźle, co?

Słowo, "Sokół" lepiej się sprzeda niż "Junak".

Wiesz Weroniko, szkoda mi Ciebie, bo albo masz zrobione pranie mózgu, albo
      próbujesz uprać mózg gościom Forum.

Pozdrawiam

hay

• hay Re: Nowy Junak 14.03.03, 03:04
      junkers17 napisała:

> Czesc,
      Motorek OK, fajny design, dobra cena, jednak ma jedną wadę: moralną
      prawdopodobnie są żółci, mali i boją się fikać szefowi
      > pozdrawiam
      > weronika
      i na wzajem,

A propos,
      Ty też boisz się szefów, że tak im "wjeżdzasz"?

Powiem Ci zatem, co uważam o Junaku:
      Dawno temu był produkowany, a teraz ktoś "ujeżdżając" (a może zajeżdżając)
      zacną markę próbuje po najniższej linii oporu zrobić kasę i tak naprawdę jest
      mu wszystko jedno, czy to będą motocykle, skarpetki, młocarnie, czy może
      jeszcze coś innego.

A... może sześćsetkę z silnikiem od SV lepiej będzie nazwać "Sokół Millenium".
      to nic, że pojemność się nie zgadza, ale brzmi nieźle, co?

"Sokół" lepiej się sprzeda niż "Junak".

Wiesz Weroniko, szkoda mi Ciebie, bo albo masz zrobione pranie mózgu, albo
      próbujesz uprać mózg gościom Forum.

Pozdrawiam

hay

PS. Zapomniałem dodać, że pod Hyosungiem Aquila 250 podpisałbym się obiema
      rękami, jednak Junak Millenium jest be, bo jest NIEMORALNY (oczywiście tylko ze
      względu na nazwę). Jeśli junak jest czymś, co ma tylko polską naklejkę, to nie
      jest junakiem. A bzdury o "polskich gmolach, kufrach, sakwach" i innych
      bzdetach nie oznaczają, że Junak jest bardziej polski. W polsce robi się cały
      szereg akcesoriów do wszelkich motocykli i to wcale nie oznacza, że taka Honda,
      Suzuki, czy Yamaha jest bardziej polska.
      Twoi szefowie milczeli na temat pochodzenia motocykla, wkręcali, że zlecili
      prace polskim inżynierom z PW, jednak Ci ??podobno?? nie podołali. Krążyły
      legędy, że skonstruowanie Junaka zlecono "doświadczonym koreańskim" inżynierom,
      którzy mają duże doświadczenie w konstruowaniu motocykli. Dopiero gdy
      dziennikarze wywąchali spisek zaczęły się tłumaczenia.
      Nie trzeba być inżynierem, by zamiast dowolnej naklejki przykleić cokolwiek
      innego. Mylę się?
      Jeśli ktoś ma doskonałych inżynierów, nie buduje motocykli na lucencji np.:
      Suzuki. Mylę się?

Dodam tylko tyle, Wyżej będę cenił WFM, która mam nadzieję powstanie, choć na
      bazie wschodniego silnika, i choć nie będzie szybsza, większa itp, to ze
      względu na uczciwe stawianie sprawy od początku - lepsza.

Junak to ... jednak nie największy w tym kraju.
      • robert.m1 Re: Nowy Junak 15.03.03, 10:02
        kolego hay dlaczego tyle jadu i nienawisci w twojej wypowiedzi,dlaczego elity
        trzeciej rzeczpospolitej nie potrafja wyprodukowac polskiego roweru,motorynki,
        czy wspomnianej przez ciebie wfmki sadze iz to raczej twoj mozg jest pelen
        betonu a ty jestes prawdziwym reprezentantem polskigo piekielka potrafisz
        tylko krytykowac wyluzuj sie troszeczkie pozdrawiam werenike za uruchomienie
        tylu emocji
        • hay Re: Nowy Junak 17.03.03, 00:59
          robert.m1 napisał:

> kolego hay dlaczego tyle jadu i nienawisci w twojej wypowiedzi,dlaczego elity
          > trzeciej rzeczpospolitej nie potrafja wyprodukowac polskiego
          roweru,motorynki,
          > czy wspomnianej przez ciebie wfmki sadze iz to raczej twoj mozg jest pelen
          > betonu a ty jestes prawdziwym reprezentantem polskigo piekielka potrafisz
          > tylko krytykowac wyluzuj sie troszeczkie pozdrawiam werenike za uruchomienie
          > tylu emocji

Robercie,
          To nie jest jad i nienawiść, a jedynie moja subiektywna ocena zjawiska. W tej
          wypowiedzi i tak byłem powściągliwy, gdyż nie powiedziałem o szczegółach
          dotyczących „Junaka zaprojektowanego przez polskich konstruktorów”. Wydział
          SiMR (Samochodów i Maszyn Roboczych) Politechniki Warszawskiej jest również
          powściągliwy i nie upublicznia informacji nt. realizacji zobowiązań finansowych
          związanych z tym projektem. Ja również tego nie będę komentował, jako sprawę
          instytutu naukowego i prywatnej firmy zlecającej wykonanie projektu.
          Jeśli więc myślisz, że „elity trzeciej rzeczpospolitej nie potrafią
          wyprodukować...”, masz rację, nie potrafią, bo jak słusznie zauważyła Weronika
          na to trzeba kupę kasy, jednak inne „elity” – te od projektowania skonstruowały
          coś, moim zdaniem, znacznie lepszego i odpowiadającego wizerunkowi JUNAKA.
          Jeśli chodzi o „mózg pełen betonu” masz prawo do takiej oceny, a ja mam prawo
          to zlekceważyć, gdyż nie chcę mówić że Ty np. zamiast mózgu masz próżnię lub
          czarną dziurę”. Nie o to chodzi w tym forum, aby komuś ubliżać.

Komentarz na temat moralności bierze się stąd, że uwielbiam analizować
          zjawisko, jakim jest reklama, marketing i propaganda oraz doskonalić swą wiedzę
          na ten temat. Jeśli chodzi o „ujeżdżanie zacnej marki”, jest to parafraza
          cytatu „Rzeczy siedzą w siodle i ujeżdżają ludzkość” – autorstwa Ralpha W.
          Emersona - wielkiego znawcy reklamy i przekazu, oraz ich wpływu na ludzką
          świadomość i podświadomość..
          Być może Ty jesteś reprezentantem właśnie tej ludzkości, która jest „ujeżdżana”
          bez swojej wiedzy – czyli podświadomie.
          Być może się powtórzę, ale to właśnie różnica zdań jest przyczyną ewolucji
          człowieka, a krytykowanie leży u podstaw tejże różnicy zdań. Jeśli
          poklepywalibyśmy się po plecach, nadal polowalibyśmy na zwierzęta kamieniami i
          mieszkali w jaskiniach.
          Uważam jednak, że nie powinno się oceniać ludzi, a jedynie ich zachowania. Nie
          powiedziałem, że firma Junakmotor jest niemoralna, a jedynie jeden z elementów
          tej dość dużej już machiny. Uważam, że niemoralne jest „podszywanie się” pod
          wizerunek obdarzony konkretnymi cechami, aby sprzedać coś, co jest zupełnie
          niekompatybilne, choć jest zgodne z kulawym polskim prawodawstwem. To jest
          trochę tak, jakbyś zaczął na chińskie nieźle wykonane rowery przyklejać
          naklejkę Porsche, czy NSU. Jednoznacznie i błędnie sugeruje to odbiorcy, że
          pracowali nad tymi rowerami inżynierowie Porsche, lub są to produkty
          niemieckiej, ponownie powołanej do życia wytwórni NSU, do której duża część
          społeczeństwa ma sentyment. Może się zdarzyć, że producent, który z czegoś
          słynie może mieć wykupione prawa znaku handlowego tylko do np. samochodów, a
          gdy ktoś inny, korzystając z niedopatrzenia, czy przeoczenia zacznie produkować
          rowery, czy komputery pod tą nazwą. Jest to zgodne z prawem, lecz niemoralne i
          obłudne, prawda? Jest to nieco inna, jednak analogiczna sytuacja. Inaczej się
          dzieje, jeśli NSU upadło, a ktoś postanowił odbudować fabrykę, czy montownię i
          zaczyna w niej produkować motocykle i samochody NSU zgodnie z ideą, która
          dziesiątki lat temu przyświecała tamtym konstruktorom, próbuje stworzyć coś
          sam.
          Pragnę podkreślić, że takie działanie uważam za niemoralne i obłudne. Cieszę
          się, że znalazł się ktoś, kto chce importować, sprzedawać i serwisować
          motocykle tanie i (mam nadzieję) solidne, czyli atrakcyjne. Takie działanie
          pomimo wymiernych korzyści finansowych ma też wyższy wymiar: popularyzowanie
          motocykli. Dla nas motocyklistów oznacza to normowanie sytuacji, większą
          tolerancję ogółu społeczeństwa dla motocyklistów, niższe ceny akcesoriów,
          ubiorów, dostrzeganie praw motocyklistów przez rząd i ustawodawcę, co z kolei
          może wpłynąć na nasze bezpieczeństwo [chociażby zakaz malowania znaków
          poziomych (linii, przejść dla pieszych, strzałek) stosowaną ciągle bardzo
          niebezpieczną, bo śliską farbą].

Nie oceniam również Weroniki, a jedynie jej poczynania na tym forum. Jej
          wypowiedzi przesiąknięte są spamem, kryptoreklamą i próbą wbicia się w
          świadomość potencjalnych klientów, a nie rozmową na jakiś temat. Takie
          działanie uważam za złe.

Pozdr

hay
          • ioe8 Re: Nowy Junak 17.02.04, 18:58
            „elity” – te od projektow
            > ania skonstruowały
            > coś, moim zdaniem, znacznie lepszego i odpowiadającego wizerunkowi JUNAKA
            może byś jednak zdradził szczegóły (jakieś szkice), bardzo mnie ten temat
            interesuje bo sam jestem miłośnikiem Junaka( tego prawdziwego) i jestem pewien,
            że możliwe jest stworzenie jego godnego następcy. Nawet jeżeli na dzień
            dzisiejszy projekt ten ie ma szans realizacji, to chociaż serce można by
            nacieszyć.
      • robert.m1 Re: Nowy Junak 15.03.03, 10:03
        • junkers17 Re: Witam 15.03.03, 12:45
          Bardzo mnie cieszy tak żywiołowa dyskusja na forum.
          Co do Junaka jest on jaki jest i trzeba się cieszyc, że
          wogle JEST, wiadomo, że lepiej byłyby, aby jakis polski
          inwestor za inwestowal 2mln$ i stworzyl nowoczesna
          fabrykę Junaka, ale jesli ktos oglada tv, czyta gazete,
          to wie iż w obecnej Rzeczpospolitej Polskiej jest to
          niemożliwe, ani nie ma szans przetrwania,
          pozdrawiam
          weronika
          • hay Re: Witam 15.03.03, 13:50
            kwoli wyjaśnienia popieram
            - ideę sprzedawania tanich motocykli,
            - konieczność zbudowania w polsce fabryki (lub przynajmniej montowni motocykli
            - działalność firmy Junakmotor (poza nazwą produktów)

jednak niezmienia to faktu, że:
            Junak (pierwowzór nazwy) był:
            - wykonywany w Polsce,
            - stworzony piórem polskich inżynierów (choć nie był zupełnie nowatorską
            konstrukcją),
            - wówczas należał do motocykli "dużych",

Uważam, że polscy miłośnicy weteranów i właściciele Junaka (M 07, M 10 i B 20)
            mają prawo uważać nowego Junaka za (pozwolę sobie na skrót myślowy) "bękarta"
            polskiego przemysłu motocyklowego.
            Podkreślam, że słowo "bękart jest skrutem myślowym, jednak obrazującym
            najtrafniej problem i nie ma na celu obrażanie kogokolwiek.

pozdr
            hay

• junkers17 Re: Piszcie wiecej 17.03.03, 18:13
              Zapraszam do dalszego wypowiadania sie na temat Junaka,
              prosze takze osoby ktore posiadaja Junaka o zabranie
              glosu na jego temat, jak nim sie jezdzi i wogle jakie sa
              reakcje innych uczestnikow ruchu?
              pozdrawiam
              weronika
              • junkers17 Re: jak tam sezon? 02.04.03, 10:33
                za nami juz kilka ladnych (sezonowych) dni, jak je spedzacie, gdzie jezdzicie?
                pozdrawiam
                weronika
              • strobus Re: Piszcie wiecej 07.07.03, 21:54
                junkers17 napisała:

> Zapraszam do dalszego wypowiadania sie na temat Junaka,
                > prosze takze osoby ktore posiadaja Junaka o zabranie
                > glosu na jego temat, jak nim sie jezdzi i wogle jakie sa
                > reakcje innych uczestnikow ruchu?
                > pozdrawiam
                > weronika
                Jestem wlascicielem motocykla Junak i nie wiem czy sie moge wypowiadac?
                Moze Weronika nie zycze sobie wypowiedzi posiadaczy motocykli wyprodukowanych
                w PRL?
                Ale co tam, naraze sie :) Wiec jestem szczesliwy posiadaczem M-10, rok
                produkcji 63. Oczywiscie motocykl wymagl remontu - ale jedynie silnika.
                Lakier - piecowy!!!, zachowal sie znakomicie (male zmatowienia na zbiorniku od
                kolan i ud), powloki galwaniczne tez ok. Zycze bardzo Junakowi Milenium takiej
                trwalosci. Silnik przeszedl kapitalny remont - nakrecone (od tego czasu) cos
                okolo 20000 km, pisze ok bo przez pare pierwszych tygodni brak bylo linki
                predkosciomierza. Awarie? oczywiscie byly zapchany kranik, spalony stojan
                prodnicy (w czasie mycia woda dostala sie do rynieniki w silniku i prodnica
                miala chlodzenie wodne :), ale przez 30 km jeszcze dziala). Moze sie Weronika
                przyczepi slynych wyciekuw oleju? A moze o nich nie zdaje sobie sprawy?
                Wspulczesne uszczelniacze i wiedza pokolen uzytkownikuw tego motocykla
                pozwalaja je wyeliminowac w 100%. Podsumowanie - 99% bezawaryjnosci.
                Wrazenia z jazdy - motocykl wzorcowy pod wzgledem prowadzenia, stabilnosci,
                zdolnosc pokonywania zakretuw, mozliwosci jazdy w terenie. Poprostu klasa sama
                dla siebie. Muwie tak, bo jezdzilem wieloma motocyklami i rozmawialem z
                wieloma motocyklistami i zdanie to zawsze sie powtarza - trudno jest znalezc
                wspulczesny motocykl o tak dobrym prowadzeniu i uniwersalnosci.
                Zdarzylo wam sie kiedys podrozowac motocyklem i byc ciagle zagadywanym przez
                ruzne osoby na temat motocykla kturym wlasnie jedziecie? Na starym dobrym
                Junaku macie to zagwarantowane. Upiardliwosc ludzka? Czy tyle dobrych
                wspomnien wiaze sie z tym motocyklem? Wiecie ile razy nie placilem na polu
                namiotowym albo mialem duza znizka? Oczywiscie wlasciciel tez mial taki Motur.
                Jestem ciekaw czemu nie ma wiecej podobnych glosuw na wypowiedzi Weroniki?
                Moze ludziom po prostu sie nie chce? Bo maja swoje zdanie, calkowicie odmienne
                na temat Junka milenium.
                Swojego zdania na temat tego motocykla nie umieszcze bo bedzie oparte tylko na
                ogledzinach zewnetrznych. Jednak nalezo sie duuuzeee brwa dla osub
                odpowiedzialnych za reklame tego motocykla. Nie spotkalismy sie jeszcze do tej
                pory z tak chalasliwa i zwracjaca uwage kampania, mysle Wereoniko ze jestes
                jej czescia. Nawet mam taka penosc.
                Pozdrowienia dla wszystkich motocyklistek i motocyklistuw
                strobus
                Ps przepraszam za ortografy ale nie moge uzywac polskich znakuw, chwilowo
    • junkers17 Re: ;) 22.04.03, 11:34
      Ale piekna pogoda, na liczniku coraz wiecej kilometrow :)
      jak tam wasze motorki zmienialiscie cos, jakies dodatki?
      pozdrawiam
      weronika
    • junkers17 Re: heeee 07.05.03, 21:27
      co sie dzieje nikt nie pisze nic,
      ktos widzial nowego junaka z koszem jak wam sie podoba,
      co sadzicie o nim?
      pozdrawiam
      weronika
    • junkers17 Re:zlot Amazonek 23.05.03, 20:00
      kto był na zlocie organizowanym przez Amazonki?
      jak wam sie podobało i jaki był najladniejszy motocykl
      zlotu, waszym zdaniem?
      pozdrawiam
      weronika
    • junkers17 Re: Lesko 07.07.03, 17:50
      do wszystkich Junakowców, którzy jadą na zlot do Leska 11-13.07,
      ruszamy spod salonu Autokwapisz (ul.Szyszkowa7-warszawa) o 5:00AM w piatek
      11.07.
      pozdrawiam
      weronika
      • junkers17 Re: Zlot w Lesko 24.07.03, 16:55
        bylismy w Lesku, było super - świetny zlot, cudowna 100km parada z finałem na
        tamie. Ci co nie pojechali niech żałują!!!
        pozdrawiam
        weronika
        p.s
        Junaki sprawowały się cudnie.

• mdziengi Wypożyczalnia Junaków 09.07.03, 13:29
      Na stronach junaka jest informacja o wypożyczalni (niestety
      w Sopocie). Może ktoś się nie orjętuje czy w okolicy Warszawy
      jest też taka wypożyczalnia?
      MD
      • junkers17 Re: Wypożyczalnia Junaków 09.07.03, 17:34
        Tak jest w józefowie,
        pozdrawiam
        weronika
        • mdziengi Re: Wypożyczalnia Junaków 10.07.03, 13:31
          junkers17 napisała:

> Tak jest w józefowie,
          > pozdrawiam
          > weronika
          Dzięki,
          MD
          • junkers17 Re: jak tam sezon? 31.07.03, 17:48
            Jak spedzacie sezon?
            gdzie jezdzicie?
            ile juz km zrobiliscie?
            pozdrawiam
            weronika
    • junkers17 Re: nowe wcielenie junaka millenium 22.08.03, 12:27
      od dzis sa dostepne dwa nowe kolory junaka millenium srebrno-czarny i srebno-
      czerwony,
      pozdrawiam
      weronika
    • wojtis Re: Nowy Junak 23.08.03, 12:29
      No, ludzie, którzy go produkują niewątpliwie mają skośne oczy... Moim zdaniem
      Millenium to nic ciekawego. Ni to polskie, ni to koreańskie, ni to dobre...
      Pojemność jakaś taka nieciekawa (chyba, że się mylę) jak na motocykl o takim
      wyglądzie. ale za to fajnie się błyszczy jak wystawiany jest w salonie (ciekaw
      jestem tylko jak długo poza nim). A odnośnie marzeń e_m_b_e o dobrym polskim
      motocyklu to takie już istnieją i ich produkcja datuje się w okolicach 1964
      roku... W naszym kraju (jak to widać na przykładzie nowego Junaka) już chyba
      nic nic nie będzie dobre i polskie a już na pewno nie motocykl-bo to polska
      własnie... Pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń. WOJTIS
      • e_m_b_e Re: Nowy Junak 06.09.03, 11:24
        Dzięki za życzenia. Przeczytałem to co napisałeś i chyba niestety się zgodzę.
        Nie wiem jak zdeterminowany i bogaty musiałby być prtzedsiębiorca, żeby
        wskrzesić cokolwiek w Polsce. Mój ojciec pracuje w rządowych "strefach" i jest
        (że tak powiem) uczciwym urzędnikiem. Po ostatniej kontroli gdzieś w Polsce
        stwierdził, że "ten kraj się kończy". Z resztą takie zdanie ma nie tylko mój
        ojciec, który bądź co bądźwyroczniąnie jest :). Wybudować fabrykę, opłacić
        wszystkie podatki i łapówki... na to trzeba majątku. Kto się poświęci?

Pozdrawiam,M
        • wojtis Re: Nowy Junak 07.09.03, 22:21
          Uczciwy urzędnik państwowy...Hmmm... to taki troszkę paradoks. Niby śmiesznie
          to brzmi a jednak godne podziwu. Fakt - kupy szmalu by trzeba ma takie
          przedsięwzięcie. Ale, ale... jeżeli kraj nasz nosi jeszczce idealistów to czemu
          nie - i ja mogę się pochwalić wyjątkowo optymistycznym ( a zarazem realnym!)
          podejściem do sprawy. Otóż - jeżeli by tak od każdego aroganckiego kierowcy na
          naszych "pIĘKNYCH pOLSKICH" drogach pobrać po złotówce to na taką nowoczesną
          fabrykę z pewnością by starczyło. A jak by tak jeszcze dodatkowo od każdego kto
          wymusił motocykliście pierwszeństwo pobrać kolejną złotówkę to
          wyprodukowalibyśmy całą gamę motocykli (przez chopery, nake'i, cruisery,
          przecinaki i Bóg jeden wie co jeszcze...) i zostało by trochę na badaniami nad
          poduszkami powietrznymi. A wszystko to dzięki "uprzejmości" szanownych
          kierowców czterech kółek - niech Bóg im w tuningu wynagrodzi... Pozdrawiam
          serdecznie. WOJTIS.
    • junkers17 Re: Kazimierz 05.09.03, 16:55
      Wszystkich chętnych zapraszam na wyjazd do Kazimierza 13-14wrzesnia,
      gwarantujemy mila atmosfere oraz wspaniale towarzystwo
      pozdrawiam
      weronika
    • junkers17 Re: odbyła się super impreza 17.09.03, 14:16
      cykliczna impreza klubu v-twinjunakklub odbyla sie jak zwykle w kazimierzu bylo
      super, kto nie przyjechal niech zaluje.
      w tym roku bylo 20 motocykli,

p.s
      (bardzo dziekujemy Panu burmistrzowi za zgode na wjazd na rynek i mamy
      nadzieje, że nie sprawialismy klopotu),
      pozdrawiam
      weronika
      • junkers17 Re: koniec sezonu? 01.10.03, 13:23
        czy to juz koniec slonecznych dni?
        co robicie w te paskudne dni, jezdzicie motorkami, jak spedzacie czas?
        czy mozecie polecic jakies imprezy?
        pozdrawiam
        weronika
    • junkers17 Re: nowe modele 10.10.03, 15:20
      w przyszłym roku bedzie juz dostepny w sprzedazy Junak Gladiator 650ccm 79KM,
      takze w przyszlym roku ma sie odbyc premiera nowego modelu Junaka Millenium
      Cruis o poj. 650ccm i 1000ccm zdjecia obu modeli mozna znalesc na stronie
      Junaka www.junakmotor.pl.
      Jak i rowniez dochodza mnie sluchy, iz wkrotce bedziemy mogli zobaczyc pierwszy
      prototyp polskiego w 100% Junaka.
      pozdrawiam
      weronika
    • junkers17 Re: ? 29.10.03, 13:26
      czy ktos widzial na zywo cruise650/1000 np. w Mediolanie ?
      jakie sa wasze reakcje , czy wam sie podoba?
      pozd
      weronika
      • junkers17 Re: motocykle 31.10.03, 17:23
        motocykle zakonserwowane, przygotowane do zimy?
        czy ktos jeszcze jeździ? :)
        pozdrawiam
        weronika
        p.s
        nie moge sie juz doczekac sezonu 2004
        • patmate Re: motocykle 31.10.03, 20:00
          Oczywiście,dzisiaj +10 C-Szczecin, 77km
          • mensajero Re: motocykle 11.11.03, 23:33
            Ja tak samo , jak codziennie .
            Rano +5 ale dzieki sloneczku doszlo do +17 .
            • junkers17 Re: sezon zimowy 26.11.03, 14:02
              23.11, kolumna z 8 motocykli, jedziemy sie przejechac, bo nie mozemy wytrzymac
              jesiennej nudy.
              mam nadzieje, ze wy tez jeszcze jezdzicie
              pozd
              weronika
    • rysiek24 Re: Nowy Junak 26.11.03, 23:37
      Junak 1000 cm to jest cos widzialem rysunki na stronie junaka niezla maszynka
      przypomina Yamahe Dragstar 1800 ciekawe jaka bedzie waga na moje oko ze 300
      musowo :) wiec trza przypakowac troszke odnóża :) tak na wszelki wypadek :)
      mam nadzieje ze bedzie mial ze 100 KM
      p.s Weroniko w wieku 17 lat czas odstawic skuterka i poszukac cos wiekszego :)

pozdrawiam Łukasz
      • junkers17 Re: jaki sprzet? 03.12.03, 13:54
        obecnie mam juz 18 lat , ale tak naprawde nie mam czasu na zrobienie prawka -
        (matura te klimaty?), ale mam nadzieje, iz uda mi sie zmienic moj skuterek na
        cos wiekszego moze na junaka milenium (bardzo bym chciala miec taki motocykl
        na wlasnosc ;) moze w przyszlosci to marzenie uda sie zrealizowac...
        pozd
        weronika
        p.s.
        gorace pozdrowienia dla motocyklistow ktorzy jeszcze jezdza...
        • rysiek24 Re: jaki sprzet? 04.12.03, 17:37
          20 konny Junak Millenium jak to sie mowi o tkim moto w jezyku producenta
          kupachuku nie dziekuje wole cos mocniejszego i tak katam caly rok nawet w
          snieg (rok temu w zime bylem moto na zamarznietym jeziorze i paru
          centymetrowej warstwie sniegu fajna jazda tylko zimno wtedy bylo -14 :)
          ludzie na lyzwach a ja na moto rozpedzam sie do 100 smierc w oczach troszke
          sie krzywo patrzyli :) ciekawe czemu :)?? )
          pozdrawiam
          • junkers17 Re: sprzet? 10.12.03, 13:22
            a jakim motorkiem jezdzisz?
            p.s
            junak ma 30KM,
            dla mnie jak na pierwszy motocykl w 100% by to wystarczylo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka