Dodaj do ulubionych

Potrzebne wsparcie

30.05.14, 22:22
Jestem żoną i proszę kolegów z forum o trzymanie kciuków za mojego męża bo niespodziewanie nasz dzisiejszy dzień w jednej chwili zmienił się w koszmar i strach.Po raz kolejny mąż dostał zawał ale tak potężny że dwa razy musieli go reanimować.W tym momencie sytuacja jest stabilna ale każda pomoc się przyda, więc proszę o kciuki aż stan krytyczny minie.
Obserwuj wątek
    • marcinek101 Re: Potrzebne wsparcie 30.05.14, 23:11
      Trzymam, choć nie jest to ostatnio w modzie, pomodlę się się Lexusa. życzę powrotu do zdrowia!
    • dr.verte Re: Potrzebne wsparcie 30.05.14, 23:20
      trzymam i sciskam bardzo mocno

informuj jak bedzie cos dalej wiadomo
    • sven_b Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 00:06
      Bardzo smutna wiadomość. Jesteśmy z Wami z nadzieją na dobre wieści.
    • truskava Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 00:15
      Również mocno trzymamy.
    • tomek854 Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 00:44
      Nono! Bez takich! Kciuki oczywiście są!
    • marekatlanta71 Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 02:32
      Bede o nim myślał! Bardzo współczuje! Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.
      • yamasz Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 05:57
        To strasznie przykra wiadomość. Trzymam kciuki. Wszystko na pewno będzie dobrze.
        • t-tk Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 09:26
          Trzymam mocno kciuki, wierzę że wszystko skończy się jak najlepiej.
    • shadow63 Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 11:06
      trzymam bardzo mocno-bedzie dobrze,
    • edek40 Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 12:40
      Trzymam
    • rapid130 Ciary mnie przeszły... 31.05.14, 12:40
      ...jakby mi kogoś z rodziny trzepnęło.

I trzymam jak jasna cholera.
    • wujaszek_joe Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 12:42
      Obydwoje kciuki trzymamy baardzo mocno!!!
      • bassooner Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 13:44
        jestem z wami i trzymam!!!
    • mapmuh Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 18:30
      Bardzo mocno trzymam.
      • lexus400 Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 08:46
        Witam wszystkich i znowu dziękuję za kciuki. Wróciłem do świata żywych ale tym razem walczyłem o życie 2 razy bo juz bylem po tamtej stronie. Jestem jeszcze na intensywnej ale już stabilnie. Potrzebujecie jeszcze chwilkę tak na zapas żeby było pewne ze juz jest ok.
        • lexus400 Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 08:48
          Tak to jest pisać z telefonu. Potrzymajcie jeszcze chwilkę miało być.
        • yamasz Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 08:51
          Dobrze Cię czytać Lexusie. Potrzebujesz długiego bezstresowego urlopu teraz. :) Ja trzymam kciuki cały czas, odpoczywaj i wracaj do zdrowia.
        • sven_b Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 09:45
          No coż Lexie, witamy wśród ludzi:) Napędziłeś nam tu porządnego stracha. Myślę, że jesteś naszym forumowym przerażaczem nr 1. Już tak nie rób:)

Nigdy nie przyzwyczaję się do charakteru medium jakim jest forum. Jednego dnia czytam wpis o podwójnej reanimacji. Myślę, kur*a tam człowiek walczy o życie. Drugiego cisza, trzeciego 'już jestem, sorry za błędy'. Trochę to nie na moją głowę i serducho. Ja mam obowiązki:)
          Pozdrowienia dla małżonki.
          • wujaszek_joe Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 10:33
            :-)
        • pluto1977 Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 11:06
          Zdrowiej szybko !!!! I do do domu- w końcu musisz jeszcze Hondę ,,wyklepać'' :)
          • wujaszek_joe Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 11:14
            nie denerwuj go!
            :)
        • marcinek101 Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 12:04
          Dobrze się czyta, że już lepiej! Trzymaj się mocno!
          • lexus400 Re: Potrzebne wsparcie 02.06.14, 12:31
            No to żeby nie było że wszystko jest cacy😞 Miałem dzisiaj zostać wpisany ale niestety wczoraj późnym popołudniem chciałem wstać i się okazało ze nie mogłem stanąć na lewą nogę. Dzisiaj zgłosiłem problem i po wielu konsultacjach i badaniu usg okazało się ze trafiła mi się zakrzepica podudzia. Tak więc walą mi zastrzyki w brzuch i czekam na efekty. Kurde składam reklamacje na kciuki 😏bo chyba ktoś udaje że trzyma albo słabo trzymacie😏
            • t-tk Re: Potrzebne wsparcie 02.06.14, 13:53
              ja trzymam dalej, wszystko się na spokojnie poukłada ;)
            • edek40 Re: Potrzebne wsparcie 02.06.14, 14:50
              > No to żeby nie było że wszystko jest cacy😞 Miałem dzisiaj zostać wpisan
              > y ale niestety wczoraj późnym popołudniem chciałem wstać i się okazało ze nie m
              > ogłem stanąć na lewą nogę. Dzisiaj zgłosiłem problem i po wielu konsultacjach
              > i badaniu usg okazało się ze trafiła mi się zakrzepica podudzia. Tak więc walą
              > mi zastrzyki w brzuch i czekam na efekty. Kurde składam reklamacje na kciuki &
              > #128527;bo chyba ktoś udaje że trzyma albo słabo trzymacie😏

Zaraz, zaraz. To my za noge trzymalismy?
            • tomek854 Re: Potrzebne wsparcie 02.06.14, 15:20
              No to ja czasowo zwalniam fotum z trzymania za moje sprawy zeby moce przerobowe uwolnic!
        • pizza987 Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 22:20
          O w życiu.... Dopiero doczytałem.... Ściskam aż do zbielenia, zdrowiej , trzymaj się dobrze, pamiętaj ze niedlugo sezon się zaczyna, wiesz, wiatr zacznie ładnie dmuchać... Trzymam.
    • tomek854 Re: Potrzebne wsparcie 31.05.14, 20:52
      A jak będzie głowa do tego to prosimy o wieści!
      • lobuzek1 Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 12:21
        Trzymamy bardzo mocno. Wracaj do zdrowia!!!
    • mapmuh Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 13:49
      Podpisuję się pod wypowiedzią Svena.
      Lex, spokoju i powrotu do sił!
      • bassooner Re: Potrzebne wsparcie 01.06.14, 16:25
        lexus400 01.06.14, 08:48 Odpowiedz
        Tak to jest pisać z telefonu. Potrzymajcie jeszcze chwilkę miało być.

___________________________________________________________________________________

pisać lex, to ty teraz możesz co ci się kurwa żywnie podoba... bylebyś pisał!!!

i za to masz mega kciukotrzymanie u mnie i rodzinki ;-)
        • wowo5 Re: Potrzebne wsparcie 02.06.14, 03:56
          Trzymaj sie Lex i wracaj do zdrowia.
        • franek-b Re: Potrzebne wsparcie 02.06.14, 10:33
          O żesz w mordę, 3 dni na forum nie zaglądałem a tutaj taki horror się odbywa!

jak pisał Bass, chłopie pisz co chcesz! byle byś pisał :-)

Nawet nie wiesz jak się cieszę, jak przeczytałem, że piszesz osobiście!
          • lobuzek1 Re: Potrzebne wsparcie 02.06.14, 17:21
            Trzymamy dopóki oficjalnie nie odwołasz akcji. Szprycuj się heparyną (miałem podobnie, czułem się jakbym sobie co wieczór walił działkę) i wracaj do nas.
            • lexus400 Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 06:13
              No to znowu ja. Więc jest nieco lepiej bo do kibla sam doszedłem i w/g najświeższych informacji jutro mam zostać wpisany jak się oczywiście nic nie wydarzy Pani jakaś z dyplomem ma mi udzielić instrukcji jak się szprycowac w brzuch żeby sobie kuku nie zrobić.
              • bassooner Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 11:05
                a jak pikawa? napisz coś - jakie zalecenia, leczenie itd...
                • franek-b Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 11:36
                  no właśnie?

trzymamy kciuki, byś dalej dotarł niż tylko do kibelka na własnych nogach ;-)
                • lexus400 Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 14:01
                  Już w domu:)) Pikawa działa i mam nadzieję jeszcze Was to nawiedzać:)) W końcu trafiłem do Polsko-Amerykańskiej Kliniki Serca, więc mogę powiedzieć, że przez 4 dni byłem w Ameryce;D i łóżko miałem na pilota;D potem napiszę jakieś szczegóły techniczne, bo na razie się ogarniam w nowym życiu i odwołuję trzymanie kciuków. Dzięki za kciuki wszystkim na forum i poza nim, bo wiem, że w domach też trzymaliście.
                  • t-tk Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 14:30
                    Ja wiedziałem, że tak będzie ;)
                    Wszystkiego dobrego Lex, trzymaj się zdrowo, za co nadal trzymam kciuki ;)
                  • pizza987 Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 14:51
                    Dobrze że już w domu, odbudowuj siły a kciuki potrzymać można, tym razem za dalszą rekonwalescencję ;)
                  • truskava Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 15:18
                    Git :) Zdrufka życzymy.
                  • sven_b Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 15:23
                    Witamy na wolności.
                    Gdybyś miał podsumować to stłuczka była tą główną przyczyną?
                    Mój senior też otarł się o drzwi garażu i pierwsze co to sięgał po walidol.
                    • lobuzek1 Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 16:50
                      Na wszelki słuczaj potrzymamy jeszcze ze 2 dni :-)))
                    • lexus400 Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 18:01
                      sven_b napisał:

> Witamy na wolności.
                      > Gdybyś miał podsumować to stłuczka była tą główną przyczyną?

Nieee no svenie bez jaj :D podejrzewam, że na to złożyła się sytuacja trwająca od września do ubiegłego tygodnia, stres psychiczny, stres egzystencjalny + praca ponad siły od rana do rana. Jako, że nie mam już 30 lat to chyba się przeceniłem a biorąc jeszcze pod uwagę mój stan zdrowia to przegiąłem pałkę najwyraźniej.
                      • sven_b Re: Potrzebne wsparcie 03.06.14, 18:38
                        To jest właśnie piękne - teorię mamy w palcu, tylko w praktyce kto to wszystko za nas zrobi:)
                        Taki np. ja, ambitnie rzucam się na plany i jak szybkoi się to rozłazi. Już pomijając pracę, przykład z brzegu listy - obiecałem sobie - zamykam sezon w robocie, wyłączam telefon i w weekend zakładam nowy, piękny trawnik. Taki, który ambicjonalnie koszę, pedantycznie oczyszczam i namiętnie podziwiam:) Zamówiłem 6m ziemi i bardzo szybko od wbicia szpadla przyszło mi dzwonić po pomoc. Usiadłem sobie na chwilę i patrzę, że nie.., że dziś juz nie wstanę:D
                        Trawa juz wzeszła, a ja jeszcze czuję plecy:)
                • lexus400 Szczegóły techniczne. 04.06.14, 09:03
                  Chyba bardziej dokładnie nie przekażę szczegółów jak wypis ze szpitala. Może to będzie przestroga dla kogoś, że życie jest jedno. Ja już widziałem je od tej drugiej strony.
                  http://www.fotoszok.pl/out.php/t2064652_wypis2.bmp.jpg http://www.fotoszok.pl/out.php/t2064651_wypis1.bmp.jpg
                  • bassooner Re: Szczegóły techniczne. 04.06.14, 10:40
                    no ładnie... jak z przeglądu technicznego samochodu... ale w tym wypadku mało co rozumiem... ;-)
                  • wiktor_l Re: Szczegóły techniczne. 04.06.14, 14:23
                    UFF. Nie strasz lex nie strasz :)

Clexane w brzuchol łatwo sobie dajesz. W zeszłym roku miałem tak 2 tygodnie (mocno się polamalem i skonczylo sie na skrecaniu na sruby i blachy).
                    Jutro klade sie na wyciaganie blachy ze stopy, wiec pozniej dolaczam na kilka tygodni do oszczednego trybu zycia i walenia zastrzyków w brzuch.

Zdrowiej!
                    • bassooner Re: Szczegóły techniczne. 04.06.14, 15:35
                      też sobie waliłem w brzuch przeciw zakrzepowe, jak mi żyłę przez kostkę z giry wyrwali... ;-(
                      • sven_b Re: Szczegóły techniczne. 04.06.14, 18:52
                        Pora spojrzeć prawdzie w oczy. Nie możemy się z nimi równać. Kolega podwójnie odratowany oraz kolega poskręcany kontra my z żyłką i pleckami. Nawet jak dorzucę korektę przegrody i migdały reprezentujemy zakładową drużynę piłkarską z Przysuchy kontra Real Madryt.
                        • krakus.mp Wybacz lexus 04.06.14, 20:56
                          Nie było mnie na necie dwa dni a tu takie straszne wieśći. :(((
                          Jestem z Tobą zawsze całym sercem bo jesteś najfajniejszą postacią na tym forum.
                          Pomogłeś mi kilka razy w potrzebie (motoryzacyjnej) więć zawsze możesz liczyć na moją pomoc.
                          Trzebinia nie tak daleko od Krakowa więc mówisz i masz. :)

Trzymam kciki za Twoje zdrowie.
                        • bassooner Re: Szczegóły techniczne. 04.06.14, 22:17
                          łe no pewnie sven... nasze problemy to przysłowiowa betka przy problemach lexa...
                          • wiktor_l Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 06:29
                            Otoz to. Poskrecana srubkami gira to kupa smiechu w porownaniu do tego o czym tu czytamy.
                            Btw- ponoc przegroda to okrutny zabieg, tak z ciekawosci?
                            playingforchange.com
                            • truskava Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 06:44
                              wiktor_l napisał:

> ponoc przegroda to okrutny zabieg, tak z ciekawosci?

Jak masz robione pod narkozą (jak ja), to jest spoko :-)
                            • sven_b Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 11:41
                              > Btw- ponoc przegroda to okrutny zabieg, tak z ciekawosci?

Samego zabiegu nie czujesz. Potem to przede wszystkim ogromny dyskomfort dla organizmu. Nie jest przyzwyczajony że przez 1-2 tyg. nos jest zatkany i nie działa więc wentylacja jest b.ograniczona. Jedzenie i picie w tych warunkach to sport ekstremalny.
                              Gorzej wspominam wycięcie migdałów. Rzecz niby banalna - dzieci juz na drugi dzień jeżdżą po oddziale na kolanach. Dla dorosłych to ból jakiego nie pamiętam z dzieciństwa. Głęboki, tępy, świdrujący do pięt. I też nie pojesz:)
                          • lexus400 Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 10:30
                            Panowie nie jest tak źle, nowy biznes się rozkręca w dobrym kierunku a właściwie już się kręci i to dosyć zaskakująco pozytywnie a zdrowie chyba pomału wraca.
                          • lexus400 Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 10:39
                            Jak na 4 zawały to i tak jeszcze dobrze się trzymam;D
                            • yamasz Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 12:06
                              Mógłbyś w końcu zdradzić co to za biznes nie motoryzacyjny :D A co do zdrowia to dobrze. Liczy się pozytywne myślenie.
                              • lexus400 Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 12:31
                                yamasz napisał:

> Mógłbyś w końcu zdradzić co to za biznes nie motoryzacyjny :D A co do zdrowia t
                                > o dobrze. Liczy się pozytywne myślenie.

....ale yamasz to chyba tylko Ty nie wiesz co to za biznes;D
                                • pizza987 Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 14:59
                                  Przyzwoity warsztat tak sprofanować... teraz już rozumiem dlaczego pikawa się na Ciebie wkurzyła (pomijając juz wypłacenie Hondą w jelenia) :D
                                  • yamasz Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 15:08
                                    Ej, no to na brak towarzystwa narzekać nie możesz, przynajmniej jest się z kim napić. :)))
                              • wujaszek_joe Re: Szczegóły techniczne. 07.06.14, 22:58
                                lexusie, jak już się całkiem zregenerujesz to przerób ten biznes na zamtuzik z jednoczesną naprawą pojazdów. tu się dyma, a tam ci auto naprawiają
                                po kilku latach rozwoju marki ludzie z mcdonalda to będą ci buty czyścić!
                            • 1realista Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 16:31
                              No i na tych 4 poprzestań.
                              JAk ogłaszałem wiosenną promocję trzymania kciuków to oczywiście musiałeś sie załapać :-/. Nie każda promocja jest warta by z niej skorzystać.
                              • bassooner Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 18:27
                                kurde... Ja tez nie wiedzialem co to biznes... Jak mnie kiedys rzuci w twe strony to pewno skorzystam... Zdrowka!
                              • lexus400 Re: Szczegóły techniczne. 05.06.14, 21:17
                                1realista napisał:

> No i na tych 4 poprzestań.
                                > JAk ogłaszałem wiosenną promocję trzymania kciuków to oczywiście musiałeś sie z
                                > ałapać :-/. Nie każda promocja jest warta by z niej skorzystać.

No ale wiesz realista jaki jest Polak - jest promocja to czy trzeba czy nie trzeba to się korzysta, tak na zapas ;D
                                • tiges_wiz Re: Szczegóły techniczne. 07.06.14, 22:20
                                  i fajnie, że jest dobrze :)

a tak przy okazji to zajrzałeś czy tam dają hurysy czy gar ze smołą? ;)
                                  • tomek854 Re: Szczegóły techniczne. 08.06.14, 11:02
                                    I czy jest wulkan piwny :-)
    • margotje Re: Potrzebne wsparcie 08.06.14, 16:24

Bardzo Ci wspolczuje Basiu. I jak najbardzidej trzymam kciuki.
      Mnie i Ericowi nie pomoglo nic... Eric odszedl.... 19 maja nad ranem :(
      • lexus400 Re: Potrzebne wsparcie 08.06.14, 17:15
        margotje napisała:

> Mnie i Ericowi nie pomoglo nic... Eric odszedl.... 19 maja nad ranem :(

Nasze wyrazy współczucia.
        • margotje Re: Potrzebne wsparcie 08.06.14, 17:23
          dzieki i zycze CI powrotu do zdrowia
          • lexus400 Re: Potrzebne wsparcie 09.06.14, 08:04
            Dziękuję. Wciąż trudno mi w to uwierzyć.
            • margotje Re: Potrzebne wsparcie 09.06.14, 08:44
              mnie tez... :(
      • tomek854 Re: Potrzebne wsparcie 08.06.14, 22:48
        :((((((((((

NIe bardzo wiem co powiedzieć, moje wyrazy też, trzymaj się!
        • margotje Re: Potrzebne wsparcie 08.06.14, 23:06
          dzieki Orys... :( Ty Go poznales, nieprawda? wtenczas w swieta spedzlaismy z Typsonem - wpadles do nas... niestety, juz Go nie ma... :(

tomek854 napisał:

> :((((((((((
          >
          > NIe bardzo wiem co powiedzieć, moje wyrazy też, trzymaj się!
          • pizza987 Re: Potrzebne wsparcie 08.06.14, 23:29
            Margo, co powiedzieć... Trzymaj się. Z Ericiem ładnych kilka lat temu przez chwilę się zetknąłem, cholerna czarna seria...
            • margotje Re: Potrzebne wsparcie 09.06.14, 08:44
              dzieki Przemku ...
              • bassooner Re: Potrzebne wsparcie 09.06.14, 10:19
                moje kondolencje margo...
                • margotje Re: Potrzebne wsparcie 09.06.14, 13:25
                  dzieki Bass
          • tomek854 Re: Potrzebne wsparcie 09.06.14, 14:16
            Dwa razy u Was bylem nawet...
      • franek-b Re: Potrzebne wsparcie 11.06.14, 09:54
        Szczere kondolencje
        • margotje Re: Potrzebne wsparcie 11.06.14, 10:47
          Dzieki Franku.
          Wlasnie przywiozlam urne do domu.... wrocil do domu ze mna... zaraz jedziemy w jego ostatnia droge do Rotterdamu

Dziekuje wszystkim za kondolencje :(
          • krakus.mp Re: Potrzebne wsparcie 12.06.14, 08:13
            Witam
            Moje szczere wyrazy wspolczucia.
            Nie poddawaj sie i zyj z nadzieja ze On Wciaz jest gdzies blisko Ciebie.
            pzdr.
            • margotje Re: Potrzebne wsparcie 12.06.14, 08:51
              Dzieki.
              Ja wiem, ze On jest przy mnie.. Dzieki

krakus.mp napisał:

> Witam
              > Moje szczere wyrazy wspolczucia.
              > Nie poddawaj sie i zyj z nadzieja ze On Wciaz jest gdzies blisko Ciebie.
              > pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka