Dodaj do ulubionych

Poznań - Kraków przez Wrocław? Może Łódź?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 01:56
Witajcie,

Czy ktoś się orientuje, którą drogą najsybciej dojadę z Poznania do Wrocławia. Nie wien jak wygląda sytuacja z TIRami na trasie POZ-WRO. Lepiej może zapłacić autostradą do Łodzi, potem Katowice i autostrada do Krakowa? Jak wygląda sytuacja z TIRami, remontami, radarami? Ktoś się orientuje? Wielkie dzięki za wskazówki!
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Poznań - Kraków przez Wrocław? Może Łódź?! 04.09.13, 17:06
      Mapy podaja drogę do Krakowa przez Wrocław albo Jarocin - nie wiem ja jestem z Łodzi - a jesli chodzi o trase przez Łodź to wiadomo autostrada do Łodzi oczywiscie płatna i tu pewien dylemat bo mozna zjechać w Emilli albo w Strykowie . Zjazd w Emilii to dalej droga na Zgierz i tu moga sie robic korki szczególnie w piatki albo w Strykowie i dalej na Katowice . Ja jeżdże droga przez Zgierz i dalej dwupasmówka po oczywiście przejeździe przez łodź - choc też własciwie dwupasmówka - aleja włokniarzy ale moga byc korki i tniesz na autostrade Katowice Kraków - płatna oczywiscie . Tiry ciebie nie interesuja bo je wyprzedzasz bezproblemowo ale interesuja ciebie radary a tych jest troche ... trudno trzeba miec na nie uwage - najlepiej miec je w GPS chociaż teraz sa tablice pt Fotoradar . No nie wiem którędy lepiej musisz samemu przeanalizowac trasy . pozdrawiam
    • poohdell Re: Poznań - Kraków przez Wrocław? Może Łódź?! 09.09.13, 12:58
      Można ominąć Łódź - jadąc od Poznania zjeżdżasz z A2 na węźle Dąbie i jedziesz po kolei Uniejów-Łask-Bełchatów. Mały ruch, zero fotoradarów, a zresztą i tak w większości teren niezabudowany. Droga krótsza od tej przez Łódź o ok. 20 km.
    • proost Re: Poznań - Kraków przez Wrocław? Może Łódź?! 21.10.13, 13:22
      Poznań - Wrocław? Po prostu jedź DK 5. Do Leszna jest gorzej, od Rydzyny, do Wrocławia bardziej pusto. Droga znośna, większych remontów brak, fotoradarów sporo. W Lipnie nie musisz na foto reagować. Ktoś ocieplił go pianką budowlaną na zimę smile
    • Gość: Pershing Re: Poznań - Kraków przez Wrocław? Może Łódź?! IP: *.1000lecie.pl 02.11.13, 11:45
      Mnie najszybciej zawsze wychodziło DK 11 na Katowice, w Oleśnie zjazd na Zawadzkie (piękna, prosta i praktycznie pusta droga), dalej na Pyskowice, DK 94, A1, A4 i lądujesz w Krakowie. Na pierwszym odcinku sporo TIRów, ale nie więcej niż na DK 5. Równie szybko niekiedy wychodziło przez Wrocław, gdy omijasz go A8, ale trasa dłuższa o 30 km. Przez łódzkie trzeba doliczyć kolejne kilka km, a jeśli nie Zgierz i Łódź, to Łask i Bełchatów Cię zwolnią, nie polecam.
    • Gość: okl Re: Poznań - Kraków przez Wrocław? Może Łódź?! IP: *.alshamil.net.ae 15.02.14, 22:51
      Hrxvj

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka