Dodaj do ulubionych

Jakie auto kupić?

IP: *.popnet.pl 17.05.02, 12:50
Zamierzam kupić jakiś używane auto, rocznie przejeżdżam ponad 20 tkm.
Głównie z żonom bez pasażerów, mamy nie całe 25 tyś zł.
Chciałbym kupić jakiegoś diesla, myślałem o lagunie, megane, 406,
czy może coś mniejszego.

Proszę o poradę.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Jakie auto kupić? IP: *.popnet.pl 17.05.02, 12:52
      Dodam jeszcze że auto to będzie stało pod blokiem, oszczędzaliśmy na te auto
      prawie 3 lata, nie uśmiecha mi się aby go ubezpieczyć?
    • Gość: bolek Re: Jakie auto kupić? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 13:17
      to kup francuza, może i nie trzeba ubezpieczać, ale za to będzie sie psuł
      • Gość: martynka Re: Jakie auto kupić? IP: *.lukowa7.waw.pl 17.05.02, 16:36
        Nie prawda - mam 2 francuza i nie mam z nim żadnuch problemów poza standrtową
        konserwacją
    • Gość: Pio Re: Jakie auto kupić? IP: *.tele2.pl 17.05.02, 13:25
      Polecam Toyote Corolle z 96/97; raczej z silnikiem 1.6 niz 1.3 (model z przed
      tych takich obziedliwyh obłych badziewi). Taka tojka powinna kosztowac w
      granicach 20 - 22 tysiecy w dobrym stanie.

Samochod ma same zalety i jedna wade - jest nudny. Nic sie nie chce zepsuc :(
      Co ciekawe ze statystyk wynika ze nie kradna tych modeli.

pzdr.

Pio
      • Gość: Lennon Re: Jakie auto kupić? IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 17.05.02, 13:30
        W tych modelach byl silnik 1,4 a nie 1,3
        • Gość: Pio Re: Jakie auto kupić? IP: *.tele2.pl 17.05.02, 13:36
          Racja

a konkretnie zdaje sie 1380 coś ;)

pzdr.
          • Gość: polokokt Re: Jakie auto kupić? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 21:32
            Czesc
            Ja polecam japonczyka
            A konkretnie Mitsubishi Carisma model 1997.
            Samochod ktory ma tata ma przejechane 100 tys km i piec lat na karku. Zero
            usterek (stan idealny, zarowno mechanika jak i blacha i lakierek). Silnik co
            prawda 1,8 litra w benzynie ale jak nie szalejesz to zejdziesz ponizej 8 litrow
            srednio w cyklu mieszanym.
            Poza tym jak ostatnio bylismy w renault to "ekspert" wycenil go na 23-24 tys
            zl. Wiec mysle ze podobny egzemplarz na wolnym rynku gdzies za 25-27 tys
            dostaniesz.
            Nasz ma wszystko: poduszki, klimka polautomat,elektryczny szyberek, welur,
            elektryka, dwa komplety kol (jedne alu). Wiec za te pieniadze cos takiego
            powinienes znalezc. A co do kradziezy to sie nie slyszy zeby kradli, bo na
            czesci nie potrzeba(zbyt malo jezdzi tego po drogach a w ASO czesci wcale nie
            takie drogie), a wygladowo sie nie rzuca w oczy.
            Samochod duzy, wygodny, dosc miekki , ale jak trzeba mozna w zakretach niezle
            ciac. Zreszta za uklad jezdny jest chwalony. Duzy bagaznik. Mozna przerobic go
            na gaz, wtedy bedzie taniej niz na ropie.
            Acha i najlepiej jak bys kupowal od jakiejs znajomej osoby (to pewnie
            oczywiste). Albo masz moze jakiegos znajomego w komisie, ktory by zatrzymal
            jakis niezly egzemplarz. Bo tak to wiesz, roznie moze byc.
            W kazdym razie zycze powodzenia.
            • Gość: is300 Re: Jakie auto kupić? IP: *.dyn.optonline.net 17.05.02, 21:42
              Ja tez bym ci radzil jakiegosc Japonca.
              Auta sa niezawodne, mowie glownie o Toyocie lub Hondzie.
              Z tymi dwoma gatunkami nie powinienes miec zadnych problemow.
              Auta te co prawda tanie chyba nie sa w Polsce, ale cosc mozesz chyba w miare
              znalesc za te pieniadze.
              Civic lub Corolle, nie wiem jak starszy model Corroli w Polsce wyglada,
              niektozy nazekali ze te auto za ciekawie nie wygladaja, ale wyglad to nie
              wszystko.
              • Gość: Niknejm Re: Jakie auto kupić? IP: 5.1R2D* / *.pg.com 17.05.02, 21:48
                Gość portalu: is300 napisał(a):

> Civic lub Corolle, nie wiem jak starszy model Corroli w Polsce wyglada,
                > niektozy nazekali ze te auto za ciekawie nie wygladaja, ale wyglad to nie
                > wszystko.

Carina, lub (nowsza wersja) Avensis. Jedno z najbardziej niezawodnych aut świata.
                Ale uwaga - Avensisy (zwłaszcza nowsze) bardzo kradną!
                Co do Civica - będzie niewiele tańszy od Avensis lub Cariny z tego samego
                rocznika. Niby klasa niżej, ale obszerność wnętrza (w wersji 5D) niemal
                identyczna. Też bardzo dobre auta, sam takim jeżdżę, polecam.

Pozdrawiam,
                Niknejm

• Gość: olo Re: Jakie auto kupić? IP: *.popnet.pl 20.05.02, 09:16
                  Dziękuję wam wszystkim bardzo, o Corolli to dużo myślałem, tylko chciałbym
                  diesla, a te modele od 1997 roku nie mają w żadnej wersji diesla.
                  Pozostaje tylko gaz, ale zainstalowanie gazu do tego auta jest bardzo drogie.
                  W tym tygodniu wybieram się na giełde poprzyglądam się japończykom.

• Gość: Sławek Re: Jakie auto kupić? IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 20.05.02, 09:32
      Jeśli jeździsz 20 koła rocznie to wydaje mi sie,że nie powinieneś przejmować
      się specjalnie usterkami (japońce vs reszta świata).Możesz mieć wiele nowsze i
      NOWOCZEŚNIEJSZE (ładniejsze,bezpieczniejsze,lepiej wyposażone) samochody z
      Europy za cene wymienionych japońców.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka