Gość: MAJA IP: 62.233.204.* 10.01.05, 16:52 planuje zakup tego auta rocznik 2002-2003, czy 2-3 letni seicento juz zaczyna sie "sypac", jakie ma spalanie, napiszcie czy jestescie zadowoleni ze swojego auta, czy nigdy wiecej go nie kupicie. pz Link Zgłoś Obserwuj wątek
qqryq77 Re: DO WLASCICIELI SEICENTO 10.01.05, 17:02 ja mialem cienko cienko z silnikiem 700. ogolnie nie bylo awarii. najwieksza wada byl silnik ktory byl poprostu za slaby ale w seicento juz sa tylko 900 lub 1100 wiec nie powinno byc zadnych problemow. Link Zgłoś
Gość: Marta Re: DO WLASCICIELI SEICENTO IP: *.devs.futuro.pl 10.01.05, 17:34 Mam SS Brush 900 rocznik 2002 i jestem bardzo zadowolona. Jak do tej pory nic nie robiłam przy aucie. Nie ukrywam, że wszystko działa bez zarzutu ale z tego co się orientuje to ten typ tak ma. Ja osobiście narzekam na biegi a konkretnie na 1, która czasem poprostu nie wchodzi od razu. Co do spalania to po mieście to u mnie wychodzi 6,1 a na trasie 5,6. Link Zgłoś
Gość: Joasia SEICENTO IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 17:20 Tu spotkasz wlascicieli Seicento autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=seicento Link Zgłoś
Gość: tresea Re: DO WLASCICIELI SEICENTO IP: *.bytom.compnet.com.pl 10.01.05, 18:03 Mam SC 1.1 z 2002, na liczniku 42 kkm, jak na razie ponadplanowy serwis dotyczył tylko wymiany tarcz hamulcowych po 30 kkm- to chyba trochę za wcześnie. Drobnych usterek brak, co trochę kłóci się z obiegową opinią o tym aucie. Pali około 6 litrów. Fajne, zrywne autko do miasta, a dla dwojga i w trasę się nada. Osobiście polecam. Link Zgłoś
Gość: Marta Re: DO WLASCICIELI SEICENTO IP: *.devs.futuro.pl 10.01.05, 19:49 Co do tych tarcz hamulcowych to też mnie na to namiawiali w serwisie, ale pojechałam do innych speców i powiedzieli, że nie ma takiej potrzeby i już 4 miesiąc jeżdżę i wszystko jest ok. Link Zgłoś
Gość: tresea Re: DO WLASCICIELI SEICENTO IP: *.bytom.compnet.com.pl 10.01.05, 19:59 Mnie niestety nikt namawiać nie musiał, klocki się "przytuliły" do tarcz i autko jakieś mułowate się z dnia na dzień zrobiło... A kobieta jeździła. ;-) Teraz już wiem, że trzeba czasem zajrzeć, czy klocki sobie na zbyt wiele nie pozwalają. ;-) Link Zgłoś
pavulon78 Re: DO WLASCICIELI SEICENTO 10.01.05, 21:10 Jeżdże 900ccm z 99 roku. Ogólnie tu coś stuknie, tam puknie (na naszych dziurawych drogach), ale większych awarii nie było (tłumik, tuleje tylnych wahaczy, ogólnie pierdoły b.tanie w naprawach). Gdyby nie jego rozmmiary to następne też bym kupił. To auto można naprawe bardzo polubić. Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: DO WLASCICIELI SEICENTO IP: 195.85.209.* 10.01.05, 21:58 Moje czteroletnie ma 245tys , awarie oczywiście były , ale silnik chodzi dobrze , gazu pali ok 7,5l co w przeliczeniu na PB wyjdzie niecałe 6l na 100km, w skrzyni ( oprócz oczywiście zużycia sprzęgła) jedynie synchronizator 5 biegu. Wadą fabryczną w silnikach 1,1 mpi jest to że alternator nie jest osłonięty przed wadą z kałuży idącą spod kół co przy dużych przebiegach może spowodować konieczność wymiany nawet co rok - koszt kilkaset zł. Dlatego warto u jakiegoś mechanika zrobić jakąś osłonę. Link Zgłoś