janusz2110 18.02.05, 09:27 Witam forumowiczow i przechodze do pytania . Czy jest na tym forum ktos kto jezdzi lub jezdzil samochodem SMART forfour. Jesli tak to prosiłbym o opinie na forum lub na moją poczte. Dziekuje za wypowiedzi Link Zgłoś Obserwuj wątek
dr.dildo Re: Smart 18.02.05, 10:07 Jak dla mnie amochod zbyt "plastkowy"...a i osiagi nie zbyt rewelacyjne. Link Zgłoś
literka_m Re: Smart 18.02.05, 11:28 jezdzilem ze skrzynia polautomatyczna (nie wiem jak to sie prawidlowo nazywa, biegi zmieniaja sie automatycznie, ale miedzy zmiana biegow jest "martwy" cykl w ktorym naped nie jest przenoszony) . Bardzo dobrze sie prowadzi (male autko a gumy mial chyba 195) i trzyma drogi. Jak na ta wielkosc niezly komfort, da sie jechac w 4 osoby (pod warunkiem, ze nie maja bagazy). Bylem mile zaskoczony osiagami (nie wiem o co chodzi poprzednikowi) autko przyspiesza bardzo ladnie, tylko silnik trzeba podkrecic troche wyzej. Silnik bardzo ladnie mozna przeciagac po obrotach. Troche plastikowe, ale w "przyjazny sposob". Bagaznik bardzo maly i lepiej przyjac ze go nie ma. Jak juz tam cos zmiescisz, to widac z zewnatrz (nie ma ani tylniej polki ani rolety zaslaniajacej). Ogolnie ekstra autko, zwlaszcza do miasta, choc na autostradzie tez ladnie sie sprawowal. Jesli 1)masz pieniadze 2)nie potrzebujesz bagaznika 3)chcesz jezdzic czyms oryginalnie wygladajacym polecam. Link Zgłoś
wojtekg1981 Re: Smart 18.02.05, 11:35 ja wolal bym COLTA na tej samej plycie podlogowej a jest tanszy i wiele bardziej przestronny. Link Zgłoś
dr.dildo Re: Smart 18.02.05, 12:54 wojtekg1981 napisał: > ja wolal bym COLTA na tej samej plycie podlogowej a jest tanszy i wiele > bardziej przestronny. No i Colt jest zdecydowanie ladniejszy... Link Zgłoś
janusz2110 Re: Smart 18.02.05, 16:46 Colt jest ładnym samochodem ale bardziej przypomina mi Mercedesa klasy A. A Smart jest chyba ładniejszy choć ten bagaznik ....,ale i w Colcie tez jest mały. No nie wiem?????????? Link Zgłoś
greenblack Re: Smart 18.02.05, 17:41 Zastanów się czego ty właściwie chcesz. Przestronnego samochodu z bagażnikiem czy szpanować przed innymi gejami? Link Zgłoś
janusz2110 Re: Smart 18.02.05, 17:49 Do greenblack A Smart to samochod dla "gejów"????????????????????????? I nie chce szpanowac poprostu podoba mi sie i chce znać opinie ludzi ktorzy juz nim jezdza. Link Zgłoś
literka_m Re: Smart 18.02.05, 18:06 > i chce znać opinie ludzi ktorzy > juz nim jezdza. smartem jezdzilem lacznie przez tydzien, bo to byl smart z wypozyczalni. jezdzilem nim tylko po niemieckich drogach (nie wiem jak bedzie sprawowal sie na polskich dziurach). jezeli bede mial wybierac w wypozyczalni znow auto z malego segmentu (polo, corsa, peugot206, punto, smart) bez wahania wezme smarta (pod warunkiem, ze bede sam). zeby nie bylo, jezdzilem kazdym z ww aut Link Zgłoś