Dodaj do ulubionych

Fiat Multipla

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 02:53
fajny pomysl z tym gazem, gdyby jeszcze tylko ten wyglad
Obserwuj wątek
    • Gość: grogreg Re: Fiat Multipla IP: 212.160.165.* 25.07.02, 08:40
      Akurat do wygladu Multiply nie mam rzadnych zastrzezen. Samochodzik jest
      rozpoznawalny (teraz to rzadkosc) i nie ma kantow (nie cierpie kantow).
      Jedyne co mnie drazni to umiejscowienie przyrzadow (przyrzady maj byz za
      kierownica i juz)
    • Gość: vd Re: Fiat Multipla IP: *.waw.cdp.pl 25.07.02, 09:10
      taksowkarze powinni sie rzucic jak na surowe mieso
    • Gość: lm Re: Fiat Multipla IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 22:22
      Narzekają na muliplę tylko Ci, którzy jej nie mają. Przejechałem
      w ciągu 2 miesięcy ponad 6 tys. km i jestem zachwycony. Takiej
      przestrzeni nie oferuje żaden minivan. Wszystkie beczki typu
      Xara Picasso, Renault Scenic i nawet Zafira nie dorastają jej do
      pięt. Spala średnio 10 litrów LPG na setkę i zabiera komfortowo
      6 osób. Wrażenia z jazdy, szczególnie w górach....niezapomniane.
    • Gość: malko Re: Fiat Multipla IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 11:08
      Multipla... bajka.
      Jeździłem wersją JTD - naprawdę super samochodzik. Ma to co lubie najbardziej -
      super prowadzi się w zakrętach, jest bardzo neutralny i się nie przechyla z
      racji swojej szerokości. Inne vany przyprawiają o zawał serca na każdym
      ostrzejszym zakręcie, jazda nimi po górskiej drodze (nie ma nic ciekawszego niż
      kręta droga w górach a nie jakies nudne autostrady)to horror. Multipla na
      krętej drodze jest prawie jak alfa romeo - poezja. Jedyne co bym zmienił w
      Multipli to fotele na takie z lepszym trzymaniem bocznym i światła na bardziej
      wydajne. Design - cóż kiedys mi się nie podobał, ale jak tylko pojeździłem i
      poczułem wielką przyjemnosć z jazdy to przestał mi przeszkadzać. Po oststnim
      liftingu z kolorowymi zderzakami multipla podoba mi się bardzo - zwłaszcza
      jaśniutki błekitny metalik. Ale co tam wygląd, najważnejsze ze ten samochód
      fantastycznie się prowadzi. Z fiatów lepiej prowadzi się chyba tylko bravo.
      Polecam.
      • Gość: Krzysiek Re: Fiat Multipla IP: *.osd.ausys.se / 192.168.200.* 10.09.02, 11:14
        To prawda, bravo jedzie jak przyklejony do drogi.
      • Gość: Sławek Re: Fiat Multipla IP: *.aries.com.pl 10.09.02, 16:55
        Gość portalu: malko napisał(a):

Jakimi minivanami po za Multiplą jeździłeś,iż twierdzisz,że przyprawiaja o
        zawał serca?
        Jeździłem Multipla i faktycznie w zakrętach prowadzi się bardzo dobrze ale nie
        sadze,że komfortem jazdy jak i komfortem przednich foteli dorównuje Xsarze
        Picasso.Multipla jeździ się jak w miare nowoczesnym samochodem dostawczym
        (szeroko,wysoko,twardo).Multipli najblizej chyba do Ducato (moim zdaniem),nawet
        drążek zmiany biegów w tym samym miejscu ;-) Ducato chyba nawet lepiej sie
        prowadzi z uwagi na wieksza szerokość oraz szalenie twarde zawieszenie...

pozdrawiam

> Multipla... bajka.
        > Jeździłem wersją JTD - naprawdę super samochodzik. Ma to co lubie
        najbardziej -
        >
        > super prowadzi się w zakrętach, jest bardzo neutralny i się nie przechyla z
        > racji swojej szerokości. Inne vany przyprawiają o zawał serca na każdym
        > ostrzejszym zakręcie, jazda nimi po górskiej drodze (nie ma nic ciekawszego
        niż
        >
        > kręta droga w górach a nie jakies nudne autostrady)to horror. Multipla na
        > krętej drodze jest prawie jak alfa romeo - poezja. Jedyne co bym zmienił w
        > Multipli to fotele na takie z lepszym trzymaniem bocznym i światła na
        bardziej
        > wydajne. Design - cóż kiedys mi się nie podobał, ale jak tylko pojeździłem i
        > poczułem wielką przyjemnosć z jazdy to przestał mi przeszkadzać. Po oststnim
        > liftingu z kolorowymi zderzakami multipla podoba mi się bardzo - zwłaszcza
        > jaśniutki błekitny metalik. Ale co tam wygląd, najważnejsze ze ten samochód
        > fantastycznie się prowadzi. Z fiatów lepiej prowadzi się chyba tylko bravo.
        > Polecam.
        • Gość: malko Re: Fiat Multipla IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 08:10
          Gość portalu: Sławek napisał(a):

Cześć Sławek

> Gość portalu: malko napisał(a):
          >
          > Jakimi minivanami po za Multiplą jeździłeś,iż twierdzisz,że przyprawiaja o
          > zawał serca?
          Scenicem i Zafirą

> Jeździłem Multipla i faktycznie w zakrętach prowadzi się bardzo dobrze ale
          nie
          > sadze,że komfortem jazdy jak i komfortem przednich foteli dorównuje Xsarze
          > Picasso.Multipla jeździ się jak w miare nowoczesnym samochodem dostawczym
          > (szeroko,wysoko,twardo

twardo? ja to lubię, nie przepadam za miękkim samochodami. Dla mnie w miarę
          twarde zawieszenie to zaleta. Może gdybym mieszkał w Warszawie to zmieniłbym
          zdanie, tam dziury są niemiłosierne. Przeraża mnie to co fiat zrobił ze stilo.
          Peugeot w końcu w 307 dał twarde zawieszenie, a makarony odwrotnie. Jeździłem
          co prawda tylko stilo 3d 1,8, ale kumpel mówił mi że abarth 2,4 ma tak samo i
          buja niemiłosiernie.

).Multipli najblizej chyba do Ducato (moim zdaniem),nawet
          >
          > drążek zmiany biegów w tym samym miejscu ;-)

Nie wiem jak się jeździ ducato bo to jest poza sferą moich zainteresowań, ale
          drążek biegów w desce to jet to. Po pierwszych paru kilometrach w miescie
          człowiek się przyzwyczaja i zaczyna doceniać ten wynalazek. Szybciej zmienia
          się biegi. W civicu jest to samo i też mi się podobało. No i zegary na środku w
          multipli też są ok.

Ducato chyba nawet lepiej sie
          > prowadzi z uwagi na wieksza szerokość oraz szalenie twarde zawieszenie...
          >
          > pozdrawiam

Jak dla mnie wady multipli to:

- cena
          - brak trzymania bocznego
          - słabe światła (daliby soczewy)
          - kiepskie wyniki w crash testach
          - brak rolety nad bagażnikiem w starszych wersjach
          >
          • Gość: Sławek Re: Fiat Multipla IP: *.aries.com.pl 11.09.02, 16:54
            Zgadzam się co do wad wymienionych przez Ciebie.Światła w Multipli juz w
            momencie prezentacji kilka lat temu były do d...,a co dopiero dzisiaj.

pozdr
    • Gość: XM Re: Fiat Multipla IP: *.lanbanpol.com.pl / 192.168.1.* 10.09.02, 15:23
      Nawet gaz nie pomoże. To będzie największa klapa w historii tego koncernu.
      Inne "brzydactwa" coś w sobie miały, a to jest tak paskudne...
      I jeszcze co do jakości.
      Wykonanie powyżej 6 tys. miesięcznie daje efekty już po 4 miesiącach. Zeby
      chociaż jakiekolwiek europejskie łożyska wkładali, to może byłyby szanse na
      normalną jazdę, a tak to sypie się powoli wszystko. Żaden z optymistów nie
      wróży "temu" przeżycia roku...
    • Gość: XM Re: Fiat Multipla IP: *.lanbanpol.com.pl / 192.168.1.* 10.09.02, 15:24
      I jeszcze co do jakości.
    • Gość: XM Re: Fiat Multipla IP: *.lanbanpol.com.pl / 192.168.1.* 10.09.02, 15:25
      I jeszcze co do jakości.
    • Gość: Rosa Re: Fiat Multipla IP: 217.168.136.* 10.09.02, 16:04
      Samochód rzeczywiście swietny, szczególnie JTD. Inne minivany mu nie dorastają.
      A wygląd to kwestia gustu, choć ja nic do niego nie mam. Tylko 4 m długości a 6
      osób się wygodnie mieści i jeszcze 430 litrów bagażu. MISTRZOSTWO ŚWIATA!!!!
    • Gość: azemski Re: Fiat Multipla IP: *.electrolux-na.com 10.09.02, 16:43
      A co to za dwie dziury ?, swiatla ? pod przednia szyba.
      • palecieli Re: Fiat Multipla 11.09.02, 08:24
        jasne że światła, daj na siebie namiary to Cię sieknę długimi w wtedy
        przekonasz się co znaczą światła na wysokości twojej głowy tzw. dziury:)
        • Gość: xenon Re: Fiat Multipla IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 14:04
          moim zdaniem multipla jest po prostu super!!!!! w środku max przestronna
          (szczególnie jak na 4m długości), z silnikiem jtd po prostu sam miód!!

pozdrawiam!
        • Gość: azemski Re: Fiat Multipla IP: *.electrolux-na.com 11.09.02, 14:28
          palecieli napisał:

> jasne że światła, daj na siebie namiary to Cię sieknę długimi w wtedy
          > przekonasz się co znaczą światła na wysokości twojej głowy tzw. dziury:)
          Sieknij mnie przez Atltantyk :))= .
    • Gość: XM Re: Fiat Multipla IP: *.lanbanpol.com.pl / 192.168.1.* 12.09.02, 09:24
      Ludzie!
      Kurde, wczoraj pracownik miał wypadek tą cholerną multilupą....
      Będę się modlił, aby wszyscy inni nie stracili nóg jak on...
      Najpierw pudełko dla samobójców (126p), a teraz to. Wspaniała firma fiat, wie
      jak przywiązać swoich klientów aż do śmierci...
      • Gość: Lesio Re: Fiat Multipla IP: *.echostar.pl 12.12.02, 20:42
        Jeżeli ktoś zna tę obrzydliwą Multiplę na sprzedaż to chętnie
        kupię szczególnie JTD z klimą. Lesio113@poczta.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka