Dodaj do ulubionych

Będą Lexusy z dieslami

02.09.02, 16:22
Wczoraj przeczytałem w gazecie. Common-raile mają mieć od 2003-04 IS, LS i
nowy GS. Ciekawe co na to fani i wrogowie Lexusa ?
Obserwuj wątek
    • Gość: vd Re: Będą Lexusy z dieslami IP: *.waw.cdp.pl 02.09.02, 16:34
      w Polsce lexusy sa jak palmy kokosowe .... rownie egzotyczne
      • dreaded88 Re: Będą Lexusy z dieslami 02.09.02, 16:43
        Niezależnie od tego mają jak widać w dyskusjach na tym forum legiony zaciekłych
        przeciwników i fanów.
        • Gość: Adam W. Re: Będą Lexusy z dieslami IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 02.09.02, 16:57
          dreaded88 napisał:

> Niezależnie od tego mają jak widać w dyskusjach na tym forum legiony
          zaciekłych
          >
          > przeciwników i fanów.
          Pewnie dlatego , że jedni są wściekli , iż nie mogą sobie na nie pozwolić i
          wyklinają autoterapeutycznie ich cechy a drudzy liczą , że kiedyś może ,
          może... i chwalą je karmiąc swoje nadzieje .
          Bardziej zaliczam się do tych drugich.
          PZDR.
          • Gość: toyot Re: Będą Lexusy z dieslami IP: 62.233.165.* 02.09.02, 20:35
            Gość portalu: Adam W. napisał(a):

> dreaded88 napisał:
            >
            > > Niezależnie od tego mają jak widać w dyskusjach na tym forum legiony
            > zaciekłych
            > >
            > > przeciwników i fanów.
            > Pewnie dlatego , że jedni są wściekli , iż nie mogą sobie na nie pozwolić i
            > wyklinają autoterapeutycznie ich cechy a drudzy liczą , że kiedyś może ,
            > może... i chwalą je karmiąc swoje nadzieje .
            > Bardziej zaliczam się do tych drugich.

Zgadzam się i zdecydowanie do tych drugich należę ;-)
            A Lexus z dieslem ? Czytałem w nowym AutoMotorSport. Na pewno to tylko na
            Europę, bo kto by gdzie indziej kupił Lexa z dieslem ? Dla mnie to absurd, ale
            jeśli rynek tego chce... Pamiętacie jak wchodził paręnaście lat temu LS 400 i
            pokazywali jak stawiają kieliszki na masce i nalewają szampana ? Nie wylewał
            się (zero wibracji), do tej pory jest to też najcichszy samochód. A z dieslem ?

Pzdr
            • Gość: is300 Smiac mi sie chce IP: *.dyn.optonline.net 02.09.02, 21:05
              Lexus z Dieslem?
              Nie wiem smieszne to mi troche, a tym bardzie ze autor tego watku pisal ze IS
              ma miec diesla, przeciez to auto w miare sportowe a nie jakisc traktor.
              Nie mysle ze nigdy tak sie stanie?
              Nie ma potrzeby, mozna go wrzucic do modeli Toyoty, ale nie do Lexusa.
              • Gość: Marek Re: Smiac mi sie chce IP: *.atlanta-26-27rs.ga.dial-access.att.net 02.09.02, 21:52
                Diesel moze calkiem fajnie napedzac samochod "sportowawy" - diesle maja zwykle
                duze momenty obrotowe + niezla moc z jednostki pojemnosci. Niestety maksymalne
                obroty silnika limituja uzycie diesla do samochodow naprawde sportowych.
                • Gość: Osmond Re: Smiac mi sie chce IP: *.proxy.aol.com 03.09.02, 21:38
                  Slyszales kiedy o 24-godzinnym wyscigu w Les Mans (jeden z najtrudniejszych na
                  swiecie). Od 2 lub 3 lat na 1 miejscu byly diesle.
                  • Gość: Marek Re: Smiac mi sie chce IP: *.atlanta-33-34rs.ga.dial-access.att.net 04.09.02, 04:46
                    Cos mi sie nie zgadza - zajrzalem na strone 24h Le Mans i zadnych diesli tam
                    nie znalazlem:
                    www.lemans.org/course/aco2002/statique/main/classement_live_2_2.shtml
                    • Gość: toyot Re: Smiac mi sie chce IP: 62.233.165.* 04.09.02, 07:05
                      Gość portalu: Marek napisał(a):

> Cos mi sie nie zgadza - zajrzalem na strone 24h Le Mans i zadnych diesli tam
                      > nie znalazlem:

Bo to bzdura. Audi R8, Bentley, Cadillac Northstar czy Corvetty z dieslami ?
                      ROTFL

Pzdr
                      • Gość: Marek Dla pocieszenia "raktorow" IP: *.atlanta-33-34rs.ga.dial-access.att.net 04.09.02, 22:49
                        Czyzby Osmond chcial pocieszyc wlascicieli "traktorow" i wmowic im ze maja
                        wyscigowe samochody?
              • dreaded88 Re: Smiac mi sie chce 03.09.02, 13:16
                W zasadzie masz rację ale co powiesz np. o BMW 330 d ( 184 konie ), 530 d, 740
                d, Mercu S 400 CDI ?
                W Toyotach diesle są chyba od zawsze, np. teraz w Avensisie 2 litry, 115 koni.
    • Gość: Darek Re: Będą Lexusy z dieslami IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 02.09.02, 21:13
      Czesc!
      Osoby,ktore stac na zakup Lexus'a -kompletnie nie dbaja o cene benzyny.Stac
      mnie na auto,to i stac mnie na exploatacje.To tak jak kupic
      najzdrowszy/najdrozszy chleb i posmaroje go najtansza i przeterminowana
      margaryna.A wiec smacznego i szerokiej drogi dla Lexus'owcow-dieselowcow.PZDR.
    • Gość: Marek Re: Będą Lexusy z dieslami IP: *.atlanta-26-27rs.ga.dial-access.att.net 02.09.02, 21:49
      W USA zauwazylem ostatnio duze starania lobby producentow diesli:
      - ze niby autobus z dieslem mniej zanieczyszcza srodowisko niz autobus na gaz
      - ze diesle sa jedyna nadzieja USA na unikniecie kryzysu paliwowego
      Problem w tym ze pomimo tego lobby jakos ciezko kupic w tym kraju diesla. Z
      osobowych to praktycznie tylko Jetta ma oferowany silnik TDI - czasem mozna
      taki model na ulicy zobaczyc (najpopularniejsza jest V6). Z rzadka widuje
      Mercedesy z dieslem (zwykle stare modele). Trucki tak - F250 i F350 maja
      diesle Cumminga, Hummer H1 tez ma 8'mio litrowego diesla. I to by bylo na
      tyle. Mysle ze to co odstrasza ludzi od dieslow to:
      1) cena paliwa - ropa kosztuje zwykle tyle co najlepsza benzyna
      2) dostepnosc paliwa - nie wszystkie stacje maja
      3) to ze trzeba z ciezarowkami tankowac + to ze zwykle pistolet jest usrany w
      ropie i po tankowaniu trzeba umyc rece + to ze ropa smierdzi

• Gość: polak Re: Będą Lexusy z dieslami- IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.02, 19:53
      oj chyba to jedna wielka bzdura
      polski ryszard
    • Gość: polak Re: Będą Lexusy z dieslami IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.02, 19:58
      dreaded88 napisał:

> Wczoraj przeczytałem w gazecie. Common-raile mają mieć od 2003-04 IS, LS i
      > nowy GS. Ciekawe co na to fani i wrogowie Lexusa ?

sadza ze to wielka bzdura
      pozdrawiam
      ryszard
    • Gość: toyot Re: Będą Lexusy z dieslami IP: 62.233.165.* 03.09.02, 20:34
      dreaded88 napisał:

> Wczoraj przeczytałem w gazecie. Common-raile mają mieć od 2003-04 IS, LS i
      > nowy GS. Ciekawe co na to fani i wrogowie Lexusa ?

Po prostu Lex chce mocno wejść do Europy, a bez diesli mu się to nie uda. W
      Stanach ich na pewno nie zaoferuje. Dla mnie kupno Lexa z dieslem to bezsens.
      Ale zobaczymy jaką będzie miał Lex pozycję w Europie za 10 lat. To jest kolejny
      krok.

Pzdr
    • Gość: ot co Re: Będą Lexusy z dieslami IP: *.proxy.aol.com 03.09.02, 21:47
      tak dlugo, jak szefowie toyoty (bo lexus to przeciez toyota) beda jezdzic
      pancerwagenami, nic lexusowi nie pomoze.
      niestety.
      • Gość: toyot Re: Będą Lexusy z dieslami IP: 62.233.165.* 03.09.02, 22:33
        Gość portalu: ot co napisał(a):

> tak dlugo, jak szefowie toyoty (bo lexus to przeciez toyota) beda jezdzic
        > pancerwagenami, nic lexusowi nie pomoze.
        > niestety.

Wiesz, Osmond, odkąd napisałeś na poprzednim wątku o Lexie, że jest to gówno
        dla czarnuchów, to jakoś ci nie wierzę. W tę rewelację też nie bardzo. Po
        prostu masz jakieś dziwne uprzedzenia. Potrącił cię ktoś Lexem czy jak ?

Pzdr
      • Gość: toyot Re: Będą Lexusy z dieslami IP: 62.233.165.* 03.09.02, 22:38
        Gość portalu: ot co napisał(a):

> tak dlugo, jak szefowie toyoty (bo lexus to przeciez toyota)

Aha, Audi to przecież VW, Jag, Volvo i Lincoln to Ford, a Cadillac czy saab to
        GM. Wszyscy wiedzą. SO F'KIN WHAT ? Ile razy jeszcze to można wałkować na
        forum ?

Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka