freqenter 07.11.25, 10:29 Używany wiadomo. Raczej w dieslu. Albo jeszcze lepiej gaz? Czy elektryka? Emama się zajmuję takimi tematami czy tylko pazury i płaszcze, a poważne decyzję to tylko wasz misio? Tylko bez osobistych zaczepek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katie3001 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 10:33 Hybryda. I raczej nie w dieslu. Mam samochód w dieslu i chyba diesle będą wygaszane Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 12:31 Te z euro 6 jeszczcze długo, długo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 16:59 Ematka nie wie? Taka proekologiczna... Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 10:34 Też chcę kupić i (chociaż akurat raczej benzyna lub hybryda) i z mojego researchu wynika, że samochodów, jakich szukam z przyzwoicie mocnym silnikiem, w dobrze wyposażonych wersjach i z umiarkowanym przebiegiem to za wiele nie ma, przynajmniej w moim budżecie. Pracuję nad budżetem. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 17:16 Moim zdaniem konsumencki się nie opłaca, a ja na etacie. Zresztą zadłużanie na samochód jest dla mnie trochę ryzykowne. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 15:34 Wielu znajomych ostatnio kupiło chińskie samochody / hybrydy/elektryki/ - niezła cena, super wyposażenie i wykończenie. Nawet moi rodzice ostatnio się skusili. A tata obejrzał, zanim podjął decyzję z różnych. Na jazdach próbnych najlepiej wypadł chińczyk. I fakt, fajnie się jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 17:17 Ja póki co jestem fanką motoryzacji niemieckiej, ew. japońskiej. Nie wykluczam, że się to kiedyś zmieni, ale jeszcze nie dojrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:15 Moj tata też był fanem japończyków.. ja jeżdżę mazdą cx5. I powiem ci, ze jeżdżąc taty samochodem zastanawiam sie czy bym dzisiaj kupila. A moj tata skończył wydział samochodowy na PW. Zna sie na samochodach i lubi czytać o nowinkach. Nie powiem - zaskoczył nas wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:22 To trzymam kciuki, żeby mu się dobrze jeździło, szczerze i bez ironii. Ja muszę zobaczyć jak się te samochody będą trzymać za 10 lat i po 200 tys km i wtedy kto wie, może i ja sobie sprawię. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 10:39 Jak chciałeś bez osobistych zaczepek, to trzeba było pominąć trzecią linijkę. Po czymś takim nie zasługujesz na sensowną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 11:13 To jeszcze nic! On wczoraj napisał żebym się oddawała ruskim żołnierzom, bo prędzej dadzą się zastrzelić na polu bitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
freqenter [...] 07.11.25, 11:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 12:10 Załóż taki wątek na automoto, zapytaj o auto, zakończ swoj post uwaga czy tępe ćwoki coś doradzą czy nie. I oczekuj na merytoryczną odpowiedź 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 11:51 Z automoto cię wywalili na kopach? Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 14:03 Jak używany?! Z wypierdzianymi fotelami? 😝 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 15:03 Polecam nowy a nie używany Odpowiedz Link Zgłoś
enia17 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 15:11 Jakieś suvy ale nie duże polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 15:18 Peugeot 2008 to nie jest duży SUV, ale kompaktowy crossover. Nigdy nie miałem problemów z Peugeotem. A zrobiłem trochę km. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 17:13 pffpffpff napisała: > Jaki konkretnie??? Taki gdzie cała rodzina może wygodnie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:04 Wiesz, tobie było wygodnie w 5 osób w golfie, w tym dwa foteliki. Ja mam jednak inne postrzeganie komfortu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:20 Nie było wygodnie. W nowym aucie jest wygodnie 3 dorosłym osobom obok siebie z tyłu. Nazwy i modelu ci nie podam, poszukaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:39 bywalec.hoteli napisał: > Nazwy i modelu ci nie podam, Dlaczego mnie to nie dziwi?😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:42 Jest w miarę wygodnie, bo nie masz już fotelików. Cały sekret. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:54 Mam fotelik i podstawkę, natomiast środkowe miejsce jest szerokie. Myślę że nie zgadniesz jakie to auto, choć jeździ ich sporo Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 19:14 Mnie to kompletnie nie interesuje. Aż się samej sobie dziwię. Ale nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 20:19 bywalec.hoteli napisał: > Mam fotelik i podstawkę, Musisz byc bardzo skarlały Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:44 bywalec.hoteli napisał: > Nie było wygodnie. W nowym aucie jest wygodnie 3 dorosłym osobom obok siebie z > tyłu. Nazwy i modelu ci nie podam, poszukaj sobie Multipla. Trzy fotele z tyłu i podwójny z przodu na pupkę kierowcy Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:52 Słynna Multipla nie jest już produkowana od 2010 roku. A mówimy o nowym samochodzie. Co do multipli to wielokrotnie zachwycałem się jej brzydota 🙂 ale podobno była bardzo funkcjonalna - nie miałem okazji jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 15:17 Polecasz nowy, ale chcesz kupić używany. Tak, to ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 15:33 Ja bym widziała rozwiązanie… używany z nowymi fotelami 🤓 Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 16:28 pffpffpff napisała: > Ja bym widziała rozwiązanie… używany z nowymi fotelami 🤓 Tu się nie ma co śmiać. Ludziom zarobki spadły. Nie każdego stać na nowy samochód lub brać kredyt na niego. Jest dużo opcji w używkach. I to z niedużym przebiegiem. Choćby kupiony w salonie, używany. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:03 Nie, ale tylko dlatego, że używane mają słabszą baterię i wchodził nowy model. To jest jedyne auto z salonu w moim życiu i mam nadzieję, że ostatnie. Jestem przeciwniczką aut z salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:18 pffpffpff napisała: > Nie, ale tylko dlatego, że używane mają słabszą baterię i wchodził nowy model. > To jest jedyne auto z salonu w moim życiu i mam nadzieję, że ostatnie. Jestem p > rzeciwniczką aut z salonu. A co zrobisz jak będzie się zwiększać udział aut elektrycznych w rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:20 Kupię używane? Bo dostęp do tych z lepszymi bateriami i większym zasięgiem się zwiększy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:37 Ale mówiłaś że używane mają słabsza baterie 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:45 Stary, weź sobie porównaj rozwój elektryków na przestrzeni ostatnich 3 lat. Kiedy kupowaliśmy nasz, używki miały zasięg połowy nowych. Plus o wiele gorsze baterie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:55 Myślałem że polasuliscie się na program "Mój elektryk", jako pazerni Poznaniacy, na dopłatę się rzuciliscie, jak poznański lud na darmowe choinki postoi 3h w kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 19:13 Oczywiście, że skorzystaliśmy. Dlaczego mielibyśmy odpuścić? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:23 Żaden typowy elektryk- tylko hybrydowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:25 Po co? Żeby się i ładować i tankować? Bezsens. Nie widzę już siebie bez elektryka. Mam drugie spalinowe, z mocnym silnikiem, ale fun z jazdy i komfort w jakimkolwiek spalinowym jest nieporównywalny do elektryka. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:26 Plus jeszcze taki, że mogę korzystać z bus pasów i parkować w mieście za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 18:43 pffpffpff napisała: > za darmo. > No i szczezł Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 19:02 Nie kupujemy uzywamych, nowe co 1-2 lata. Elektryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek22 Re: Chcę kupić samochód 07.11.25, 20:42 Dlaczego "używany wiadomo"? Dla mnie wiadomo, znaczy nowy. Czyli nie "wypierdziany", bez ukrytych wad, sladów kowalskich napraw i warstw szpachli. Lepszy tani nowy niż wypiedziana limuzyna ze szrotu. Bez 2 zdań! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 08.11.25, 10:56 marta.graca napisała: > Już nie ma tanich nowych. > To prawda ale stare też drogie. Jak widzę jak ktoś wystawia 5 letnia skodę za 100k to ogarnia mnie pusty śmiech Za to wyprzedaże rocznika i rabaty z tym związane wróciły. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chcę kupić samochód 09.11.25, 00:01 eva_evka napisała: > Wróciły też leasingi 1%. Na czym polega leasing 1%? Że miesięczna rata jest równa 1% ceny auta? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek22 Re: Chcę kupić samochód 08.11.25, 23:48 Relatywne do zarobków samochody są coraz tańsze. To fakt że przed pandemią były wyjątkowo tanie i nastapiła koekta. Ale i tak tanieją. Więc nie bardzo rozumiem co znaczy "już nie ma tanich nowych". Nowy nieduży podstawowy samochód można kupić za 70 tysięcy i nie będzie to ostatnia padlina, np C3. A jakieś maleństwo to niewiele ponad 60 tysięcy. Nowym pojeździsz spokojnie minimum 10 lat a używany bedziesz prawdopodobnie zmieniać co 3-4 lata za każdym razem kupując kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś