m_mis Re: z silnikiem, czy bez - szpetota (n/t) 15.11.05, 16:19 chodzilo mi raczej o wnioski dot. eksploatacji : awaryjnosci , spalania itp. Link Zgłoś
waskes29 Re: z silnikiem, czy bez - szpetota (n/t) 15.11.05, 16:53 m_mis napisał: > chodzilo mi raczej o wnioski dot. eksploatacji : awaryjnosci , spalania itp. Szkda myslalem ze bede sie mogl wykazac i napisac co sadze o wygladzie tej pokraki ale wtakim razie nie zabiore glosu. Link Zgłoś
cc_2004 Re: z silnikiem, czy bez - szpetota (n/t) 15.11.05, 16:57 www.autocentrum.pl czy jakoś tam. Myślę, że siedzi tam kilku miłośników thalii bez talii i chętnie podzielą się wrażeniami. Link Zgłoś
frequentflyer Re: thalia - proszę o opinie 15.11.05, 17:06 m_mis napisał: > najlepiej nt wersji z silnikiem 98 > > Marcin rok temu jeździłem trzyletnią thalią 1.4 75KM z 110.000 km na liczniku po pustyni w maroku, jeździłem 90-100 kph ale pustynia twarda jak dno słonego jeziora i gładka jak stół (chyba że akurat dziura na metr głęboka się zrobiła). radziła sobie dobrze. w dodatku był to samochód z wypożyczalni, pewnie co najmniej w pięćdziesiątych już rękach. jeżeli to wytrzymywała, polskie drogi też wytrzyma. problem z nią jest inny - jest ciasno jak w clio, które jest samochodem dla góra 3 osób. nie widzę możliwości żeby za mną ktoś usiadł, a mam ledwo 184 cm wzrostu. Link Zgłoś
chris62 Re: thalia - proszę o opinie 16.11.05, 08:32 Jakościowo nie dorównuje Clio możesz mieć problemy typu uszczelka, tapicerka linka od schowka itp. Turecki montaż nie ma co ukrywać zdarzają sie lepsze i gorsze egzemple. Ale ogólnie da się jeździć jest cichuteńko w środku mięciutko nie trzęsie w sam raz to jazdy zgodnej z przepisami. Jak szukasz coś do rajdowania to nie to auto. Silnik nawet najsłabszy wyrywa nieźle a 1,6 w tym aucie daje bardzo dobrą dynamikę 1,4 to oczywiście złoty środek ale są jesze diesle (których ja jestem przeciwnikiem) dla tych co bardzo dużo jeżdżą. Co do miejsca dziwne mnie sięwydaje że siedzi sięinaczej niż w Clio jakby wygodniej Bagażnik olbrzymi ale osobiście preferuję otwierane drzwi tylne niż pokrywę przez którą ciężko przepchnąć większe gabaryty więc wielkości bagażnika nijak wykorzystać chyba że wozisz tylko same torby i walizki. A gdybyś nabył jakiekolwiek Renault to unikaj niedouków w ASO wówczas będzie Cię cieszył ten samochód jako i mnie cieszy już 6-sty rok mój vanik. Link Zgłoś
xystos Re: thalia - proszę o opinie 18.11.05, 10:09 m_mis napisał: >chodzilo mi raczej o wnioski dot. eksploatacji : awaryjnosci , spalania itp. ..ZAPAMIETAJ ZE : nie ma tak zlych i tak dobrych aut jak fama o nich glosi , o awaryjnosci aut w duzej mierze decyduje sposób ich exploatacji - u chlopa nawet wóz drabiniasty sie psuje a zelazne obrecze "kapcia" lapia ,- obejzyj auto,jezeli zadbane i bez korozji-sprawdz kompresje silnika , jezeli wszystko jest OK a cena ludzka = KUPUJ . Link Zgłoś