Dodaj do ulubionych

w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D

17.11.05, 10:20
miesiąc temu złożyłem zamówienie :-)
Pierwsza w Polsce w kolorze złoto-miedzianym i szarą skórą
0-100km/h w 9s. - jak na tą pojemność i cenę chyba dobrze, wszak Otlyia miała pod maską 3.5 a do 100km/h przyspieszenie 9.3 wiec z czym do ludzi :-D
no i nie rzuca się w oczy jak "bejca"
Obserwuj wątek
    • fru.fru Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 10:25
      No to super zajefajnie..mi sie delikatnie sni 6 mps, ale to tylko sni ;-))
      • neuken Test Mazdy6 2.0 na autorevue.cz 18.11.05, 10:03
        autorevue.cz/Automobilka/Ar.asp?ARI=6917&CHID=3&EXPS=&EXPA=
        0-100 9,4 s
        80-120 7.5 s na III biegu
    • xystos Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 10:27
      dlugopisem napisał:

> miesiąc temu złożyłem zamówienie :-)
      > Pierwsza w Polsce w kolorze złoto-miedzianym i szarą skórą
      > 0-100km/h w 9s. - jak na tą pojemność i cenę chyba dobrze, wszak Otlyia miała
      p
      > od maską 3.5 a do 100km/h przyspieszenie 9.3 wiec z czym do ludzi :-D
      > no i nie rzuca się w oczy jak "bejca"

.. ponoc zgodnie z dyrektywami EU , paliwa kopalne/plynne maja byc zrównane w
      cenie ..., ale diesel mniej "pije" wiec moze sie oplaci ?
    • cc_2004 Re: ponad 85,000 zł za kompakt, bo ja wiem ... 17.11.05, 11:08
      Są chyba lepsze opcje.
      • robert888 taaa? a np. jakie? 17.11.05, 12:56
    • junkier Jesli od dilera w Polsce to przeplaciles 17.11.05, 11:10
      W US Mazda3 2.0 150 KM kosztuje w przeliczeniu ok. 48 tys. PLN. I w odroznieniu
      od corolli czy civicow, to samochod made in japan. Niezawodny.
      W Polsce ceny mazd sa niestety z kosmosu.
    • pawebdgo Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 12:49
      Zmartwie cie bo octavia 1.8T ma 8.4s do setki wiec to nie to co twoja
      maździna,więc z czym do ludzi heh
      • szymcior1 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 13:16
        a Brabus V12 biturbo ma 4,5 sek do 100 i co ??? On ma 9 sek i sie cieszy, ty
        masz 8 i sie ciesz, w ruchu miejskich w mieście wyprzedziłbym cie silnikiem
        1.0, od 0-100 - 14 sek.... :P
    • jimmi11 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 13:14
      A podobno jest kryzys na rynku. Mimio sa tacy co będą 4 miesiace czekać na
      odbiór samochodu. Ja chyba nie miałbym takiej cierpliwości. Podziwiam. Jeszcze
      tylko dwa miesiące - wytrzymasz??
      • dlugopisem tylko 80tys pln 17.11.05, 13:43
        jimmi11 napisał:

> A podobno jest kryzys na rynku. Mimio sa tacy co będą 4 miesiace czekać na
        > odbiór samochodu.

na srebrny czeka sie maksymalnie miesiąc, ale ja chciałem w specyficznym kolorze, może niektórzy będą wiedzieć to jest taki jaki był na Astrze II sport
        no i wytargowałem upust bo odbiór będzie już w 2006roku więc tylko 80tys zamiast 87195pln- bo tyle jest normalna cena letnia bez upustów

Niby to drogo jak na kompakt, ale to jest coś nie samowitego, myślę że i tak warto. Moja żona chciała Avensisa, ale nie chciałbym jeżdzić autem jakim jeżdzi ochroniarz w mojej firmie :-D

> Jeszcze tylko dwa miesiące - wytrzymasz??

ciężko, ale tak, chcieli dużą zaliczkę
    • crz4u Macie przechlapane w PL z cenami 17.11.05, 15:10
      Nie tylko Mazdy. Cena 89.000 za kompakt naprawdę jest chora. Musisz być
      naprawdę fanem tej marki albo snobem bo inaczej sie tego wytłumaczyć nie da.
      Jeśli fanem, to faktem jest ze Mazda przyciąga wzrokiem i niezawodnością. Ale
      cena faktycznie jak ktos tu wspomnial jest z księzyca. Szkoda.

Za taką "3" tu w usa trzeba zaplacić $16.000 (2.0l/150KM) lub $19.000
      (2.3l/160KM), czyli 2 X mniej.
      Ceny Mazdy"6" z silnikiem 160KM zaczyna się od $19000. Za twoje wydane 89.000
      zł (prawie $30.000) można kupić albo topową Mazdę 6S G.Touring z 3.0l/215KM
      silnikiem a dla fanów sportu MazdeSPEED z 2.3l/274KM.

• cc_2004 Re: Macie przechlapane w PL z cenami 17.11.05, 15:33
        ALE W USA nie sprzedają mazdy 3 z turbodyzlem ;-))
      • robert888 przestańcie za faceta wydawac jego pieniądze 17.11.05, 15:33
        kupił sobie gościu upatrzone auto, dobrze je wyposazył i natychmiast odezwała
        się cała zgraja, która "lepiej wie" jak powinien wydac swoje pieniądze.

A poza tym kupił te Mazdę nie za $30 tylko za $23 i koniec. (80 PLN/3,45), i
        nie udawaj ze zielone jest czerwone, bo jak zaczniemy tak "zaokrąglać" to zaraz
        wylądujemy w obszarach $100k.
        • xystos Re: przestańcie za faceta wydawac jego pieniądze 17.11.05, 15:46
          crz4u 17.11.05, 15:10

Nie tylko Mazdy. Cena 89.000 za kompakt naprawdę jest chora. ( ... ).

.. nie tylko w Polsce, w Szwecji cena Mazdy 323 / 3 byla zawsze i jest w
          dalszym ciagu wyzsza niz cena Corolli , gdy sie Mazde compakta jako czesc
          zaplaty w salonie zostawia,-z reguly nigdy nie trafia do salonu uzywek -
          zawsze ktos z dealerow lub mechaniorow ,lub ktos z ich krewnych lub przyjaciol
          "lape kladzie" na Mazdzie 323 / 3 , Mazda 323 trzyma lepiej cene niz jej
          wieksza siostra Mazda 626 / 6 ,no i wszystkie pozostale "japsy" , ten kto ma
          stara lecz dobra i bez rdzy Mazde 323 - trzyma ja jak klejnot rodowy , widzi sie
          na drogach Mazdy 323 z lat ´80-tych bardzo zadbane a w nich rownie zadbani
          kierowcy ktorzy na swoj wyglad powinni jezdzic MB,ale u nas nikt autem nie
          schpanuje ... .
          • xystos Re: p 17.11.05, 15:50
            • xystos Re: Mazda 3 - ceny w szwecji 17.11.05, 15:59
              Mazda 3 sedan (4 drzwi)

1,6 Exlusive
            • dlugopisem Jetta jest droższa 17.11.05, 16:16
              jako były użytkownik VW Bory 1.9Tdi odwiedziłem salon VW i ceny Jetty to:
              -2.0 FSI 150KM Sportline 83,690
              -1.9TDi 105KM Sportline 85,990
              -2.0TDi 140KM Sportline 93,990
              Za skórę trzeba dodatkowo dopłacić 7850zł
              Za lakier metalik 1320zł - tylko, że nie nie ma dostępnego interesującego koloru
              Alufelgi 2000zł
              Przygotowanie do montażu radia 580zł
              Za interesujący model musiałbym zapłacić 95tys pln! Nawet jeśli by dali 10tys zł rabatu z tytułu rocznika (w co wątpię) to wychodzi i tak dużo drożej
              • xystos Re: Jetta jest droższa 17.11.05, 16:23
                dlugopisem napisał:

> jako były użytkownik VW Bory 1.9Tdi odwiedziłem salon VW i ceny Jetty to:
                > -2.0 FSI 150KM Sportline 83,690
                > -1.9TDi 105KM Sportline 85,990
                > -2.0TDi 140KM Sportline 93,990
                > Za skórę trzeba dodatkowo dopłacić 7850zł
                > Za lakier metalik 1320zł - tylko, że nie nie ma dostępnego interesującego
                kolor
                > u
                > Alufelgi 2000zł
                > Przygotowanie do montażu radia 580zł
                > Za interesujący model musiałbym zapłacić 95tys pln! Nawet jeśli by dali 10tys
                z
                > ł rabatu z tytułu rocznika (w co wątpię) to wychodzi i tak dużo drożej

.. sadzac po cenach aut ,Polskie spoleczenstwo jest bardzo bogate , Ameryka w
                Srodkowej Europie !
          • cc_2004 Re: fakt 17.11.05, 16:25
            widziałem w Skandynawii dużo Mazd, dużo więcej "6" niż Skody Octavii ;-))
            • xystos Re: fakt 17.11.05, 16:26
              cc_2004 napisał:

widziałem w Skandynawii dużo Mazd, dużo więcej "6" niż Skody Octavii ;-))

.. jeszcze tak jest,ale Skoda bierze rynek sztormem :-))
          • junkier Re: przestańcie za faceta wydawac jego pieniądze 17.11.05, 16:28
            >>>cena Mazdy 323 / 3 byla zawsze i jest w dalszym ciagu wyzsza niz cena
            Corolli

Nie dziwota. Gdzie tam corolli, zwlaszcza tej skladanej w Turcji, do Mazdy 3 /
            323.
            • xystos Re: przestańcie za faceta wydawac jego pieniądze 17.11.05, 16:30
              junkier napisał:

> >>>cena Mazdy 323 / 3 byla zawsze i jest w dalszym ciagu wyzsza niz
              > cena
              > Corolli
              >
              >
              > Nie dziwota. Gdzie tam corolli, zwlaszcza tej skladanej w Turcji, do Mazdy
              3 /
              > 323.

.. konsumenci szwedzcy sie wyspecjalizowali,po numerze nadwozia wiedza gdzie
              auto bylo montowane , acceptuje sie Angielskie Toyoty lecz nie Tureckie,jeszcze
              nie , te Corolle które sie u nas sprzedaje pochodza z Japoni-pewnik na 100% +
              VAT .
              • maly.burek Re: przestańcie za faceta wydawac jego pieniądze 17.11.05, 16:32
                za taka kasiorke mozna juz szukac w klasie wyzszej i z racji tej ze to klasa
                wyzsza nawet bieda powinna starczyc. no ale co kto lubi. moze i warto dla
                silnika i mniejszej masy.
                • tomi_22 do maly buerk 17.11.05, 16:35
                  Na zachodzie sie kupuje takie auta jakie Ci sie podobaja, bo w stosunku do
                  zarobkow to roznice w cenie za auto sa niewielkie. Jeden lubie smarta inny cos
                  innego.
                  • maly.burek Re: do maly buerk 17.11.05, 16:42
                    > Na zachodzie sie kupuje takie auta jakie Ci sie podobaja, bo w stosunku do
                    > zarobkow to roznice w cenie za auto sa niewielkie. Jeden lubie smarta inny
                    cos
                    > innego.

mazda 3 nie jest na tyle oryginalna stylistycznie,komfortowa,bogata,bezpieczna
                    od passata,avensisa,mondeo by traktowac ja jako alternatywe. smarta rozumiem,
                    rozumiem ze ktos moze dac za mini 70 tys. za bmw 1 100 tys tez rozumiem.
                    ale czym takim wyroznia sie mazda 3?
                    • tomi_22 Re: do maly buerk 17.11.05, 16:47
                      Wiesz, sa tacy co im sie to auto podoba. I tyle.
                    • cc_2004 Re: wg Clarksona? 17.11.05, 17:11
                      driving.timesonline.co.uk/article/0,,12529-1074048_3,00.htmldisappointing
              • devote Re: przestańcie za faceta wydawac jego pieniądze 17.11.05, 16:44
                xystos napisał:

>> .. konsumenci szwedzcy sie wyspecjalizowali,po numerze nadwozia wiedza gdzie
                > auto bylo montowane

nie wiem jak jest w innych markach ale w VW jest tak ze pierwsza pozycja (numer
                lub lietra) to panstwo gdzie jest auto montowane

przyklady

W-niemcy
                3-meksyk
                9-brazylia

wracajac do Mazdy 3 to jest naprawde fajny samochod.bardzo mi sie podoba no i
                jest produkowany w japan co napewno jest duza zaleta.dobrze wyposazona mazda 3
                kosztuje tyle za ile zaczyna sie nowa jetta.
        • devote Re: przestańcie za faceta wydawac jego pieniądze 17.11.05, 16:33
          robert888 napisał:

> kupił sobie gościu upatrzone auto, dobrze je wyposazył i natychmiast odezwała
          > się cała zgraja, która "lepiej wie" jak powinien wydac swoje pieniądze.

popieram,kupa zazdrosnikow i tyle
          typowo polskie zachowanie

• maly.burek Re: przestańcie za faceta wydawac jego pieniądze 17.11.05, 16:37
            > popieram,kupa zazdrosnikow i tyle
            > typowo polskie zachowanie

w koncu mogl sie nie chwalic,nie?
            :-)
            poniosl ryzyko i ma za swoje.
        • junkier tu o polskiej drozyznie mowa 17.11.05, 16:48
          robert888 napisał:

> kupił sobie gościu upatrzone auto, dobrze je wyposazył i natychmiast odezwała
          > się cała zgraja, która "lepiej wie" jak powinien wydac swoje pieniądze.

Jak kto wydaje swoje pieniadze to jego sprawa. Motor pisal kiedys, ze co roku
          sprowadza sie do Polski kilka samochodow maki Wolga, wiec na nie tez jest popyt
          i jest to indywidualna sprawa nabywcow.

Jest tez jednak problem ogolny, na ktory kazdy ma pelne prawo sie wypowiedziec,
          jest to motoryzacyjna DROZYZNA panujaca w Polsce. Drogie jest wszystko:
          samochody, ubezpieczenia, paliwo. Z jakiej racji benzyna w tak obogim kraju jak
          Polska jest dwa razy drozsza niz w US czy identyczna w cenie z o wiele
          zamozniejszymi od nas krajami typu Wlochy czy Austria, tego naprawde zrozumiec
          nie sposob. Nie sposob zrozumiec akcyzowego zlodziejstwa uprawianego przez
          ponad 16 lat przez "prospoleczne" rzady III/IV RP.

Jeden Lepper znalazl na to sposob: zazyczyl sobie ze ma byc zwolnienie z akcyzy
          dla swojakow/rolnikow, i juz nawet w exposé Marcinkiewicza byla o tym mowa!
          Kierowcy powinni wziac przyklad z Leppera, zamiast siedziec za kolkiem czy
          klawiatura i bidolic powinni na sile zablokowac pare ministerstw, zrobic
          zadyme, i mielibysmy paliwo na normalnym poziomie. Gdyby zniesiono akcyze na
          samochody i zmniejszono VAT, to i cena mazdy by spadla.
    • jackk3 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 16:37
      Gratulacje. Mazda 3 to b. fajne auto (jechalem tylko wersja Soprt z troche
      wiekszym silnikiem i bez skory). Dosc d. trzyma sie drogi, wykonanie
      przyzwoite, wyposazenie tez. Nie wiem czy kupiles automat czy standart (9 sec.
      do 100 z 2 litrow to nie jest najlepiej), ale ta ktora jechalem to miala
      adekwatna moc (nie jest to d. auto). Najlepszym plusem tego auto to
      chyba 'prowadzenie'.
      Pzdr
      P.S.
      W ta sobote mam zamiar zobaczyc i przejechac sie ta nowa Mazda 6 Speed. Wyglada
      b. dobrze ale opinie ludzi sa mieszane (znacznie ciezsze auto przez co wcale
      nie jest szybsze od Mazdy 6 (V6), ktora tez nie jest za szybka (w swojej
      klasie).
      • maly.burek Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 16:46
        he he, dosc dobrze trzyma sie drogi- mondeo zajebiscie sie trzyma drogi.
        przyzwoite wykonanie- he he - passat zajebiste wykonanie.

czyli dosc dobry zeby wydac 70-79 tys :-)
        szczegolnie majac swiadomosc jak sie w polsce za mazde przeplaca?
        • jackk3 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 17:02
          Co do Mondeo to sie nie wypowiadam - nigdy nie jechalem. Co do Passata, tgo
          jesli dla ciebie Passat jest synonimem dobrej jakosci to wspolczuje. Poza tym
          Passat to jest prawie 2 razy drozsze auto (w normalnym kraju). Jak mam dluzej
          jechac na trasie za tymi cudami paroletnimi Passatami, Jettami, itd. to mnie
          szlag trafia od tego dymu i robie wszystko zeby go wyprzedzic (to pewno ta
          solidna niemiecka robota). Powtarzam, Mazda 3 to b. dobry wobor.
          • maly.burek Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 17:12
            Co do Mondeo to sie nie wypowiadam - nigdy nie jechalem. Co do Passata, tgo
            > jesli dla ciebie Passat jest synonimem dobrej jakosci to wspolczuje.

owszem. nowy passat ma swietna materiałówkę. najlepsza w tej cenie.zaczyna sie
            od 80 tys bez promocji.
      • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 16:47
        nie chodzi tylko o same przyspieszenia
        auto z 4x4 nie kupuje sie to wyscigow na 1/4 mili
        • jackk3 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 16:55
          To jest oczywiste, ale wiecej mocy to by sie przydalo.
          Pzdr
      • dlugopisem Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 16:52
        Niech gadają, proszę bardzo, nie mam nic przeciwko, ja wiem czego chcę :-)
        Podejrzewam, że Ci co zachęcają do kupna czegoś innego, jeszcze nigdy nie jechali 3-ką :-) polecam przejść się do salonu i nawet jeśli nie kupicie to przynajmniej zobaczyć, dotknąć i powąchać ...ten zapach nowości, którego nie ma już w używanych. Widzę, że nie rozumiecie chęci posiadania samochodu o którym nie da się powiedzieć złego słowa........nie da, bo jest ich tylko kilkanaście sztuk w kraju.
        • maly.burek Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 16:58
          > Niech gadają, proszę bardzo, nie mam nic przeciwko, ja wiem czego chcę :-)

gadaja bo sie dziwia i chca zrozumiec.gadaja bo jechali i nie rozumieja.
          alfa bije wzornictwem na glowe, wlasciwosciami jezdnymi rowniez. mazda jest
          ciasna, sedan ma karkolomna bryle, zrozumialbym heczbeka. czyli mazda 3 to
          przecietne, specjalnie nie wyrozniajace sie auta za ktore w polsce sie ostro
          przeplaca.

no chce zrozumiec- dlaczego?
        • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 16:59
          juz kiedys pisalem ze w polsce przy wyborze auta decyduje jego cena
          najwiecej ludzi zwraca sie uwage na cene a dopiero pozniej na wyposazenie
          ma to zwiazek z tym ze po prostu jestesmy biedniejszym krajem niz zachod europy
          • maly.burek Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 17:03
            devote napisał:

> juz kiedys pisalem ze w polsce przy wyborze auta decyduje jego cena
            > najwiecej ludzi zwraca sie uwage na cene a dopiero pozniej na wyposazenie
            > ma to zwiazek z tym ze po prostu jestesmy biedniejszym krajem niz zachod
            europy

sugerujesz ze na zachodzie lubia przeplacac?
            szczegolnie gdy auto nie nalezy do aut szpanerskich.
            • maly.burek Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 17:07
              > sugerujesz ze na zachodzie lubia przeplacac?
              > szczegolnie gdy auto nie nalezy do aut szpanerskich.

przeoczylem. u nas bedzie szpanerskie bo jest ich kilkanascie w kraju a
              miedzianozloty jeden jedyny. zapewne ha ha ha ha ha ha.
              w sumie to moze i sposob na wyroznienie sie. ale czy nie byloby taniej-bo nie
              wypada jezdzic avensisem co go ma jakis ochroniarz- zeby sobie kupic malego
              fiata i pomalowac na rozowo w zielone gwiazdki?
              ostatnio widzialem malucha co ma dwie maglownice. to jest dopiero cos. zaden
              avensis nie podskoczy :-)
        • sakhal Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 17:01
          fajne auto
          gratz :)
          • dlugopisem a za Toyotę sie nie przepłaca?? 17.11.05, 18:01
            jeśli ktoś chce mnie namówić na Avensis, to ja mówię, że jeśli by zależało mi na wyższej klasie to celowałbym w Mazdę 6 tylko to dodatkowe 30tys zł! do tego dochodzi droższe AC, większe zużycie paliwa, słabsze osiągi, przyjemność z jazdy ta sama, tak mi się wydaje, poza rozmiarem, więc po co mi to?

A jeśli porównujemy Passat, Avensis, Accord, Mazda 6
            oceniam Mazdę i Accord jako dające największą frajdę z użytkowania samochodu, Avensis i Passat to już trochę słabiej.

80% czasu w samochodzie spędzam sam, bez pasażerów, więc po co mi większe auto?Po co wozić więcej powietrza i mieć mniej możliwości do manewrowania na ciasnych parkingach?
            • maly.burek Re: a za Toyotę sie nie przepłaca?? 17.11.05, 18:06
              rozmiar to przede wszystkim bezpieczenstwo. bedziesz mial rodzine zrozumiesz.
              nie sadze ze gdybys puknal swoja trojka tak jak pewna plywaczka byloby co
              zbierac.
              a najwyrazniej podnosisz tu racje prosportowosci mazdy.
        • xystos Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 20:45
          Mazda,szczególnie model 3 , mimo ze tak rózne auto od VOLVO lub BMW i MB -
          ma pewna rzecz wspólna z tymi autami ;
          zmieniajac na nowe,-zmienia na te sama marke i model - przyzwyczajenie ?,
          czy tez uzaleznienie ?. Pzdr.
    • szymizalogowany Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 18:08
      Ja 80 tys PLN nie dalbym nawet za mazde 6 3.0 v6 z ktora ostatnio robilem
      filmiki z kumplem (bylo na forum) a co dopiero za trojke z 2.0 hehe.

80 tys to bym dal za uzywana M3 E46.

No ale i tak gratuluje!
      • dlugopisem Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 18:18
        > 80 tys to bym dal za uzywana M3 E46.

po stuknięciu, a właściciel wcześniej zdąrzył opierdzieć Ci fotele.............
        kupujesz/jeżdzisz używanymi bublami, a póżniej gadasz takie głupoty

Co do Otylii to jest taka ze mną różnica, że ja nie mam prawka od pół roku jak Ona i wiem gdzie mogę jechać szybko a gdzie wolno, wbrew pozorom nie chodzi mi o rozwijanie dużych prędkości, tylko o sprawne przyspieszanie i przyjemność
        Nie zawsze większe to bezpieczniejsze. Tak czy inaczej jak już będę miał taki samochód to nie mam zamiaru go stracić ;-)
        • maly.burek Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 19:46
          no wiec tak. duzo rzeczy ci sie wydaje. chcesz przyszpanowac,byc
          niepowtarzalny,wybrales nawet tandetny,krzykliwy kolor by wrecz wywrzeszczec
          jaki jestes boski, ale...

...ale jest caly szereg ale. nie che byc brutalny. nie chce pisac ze zwyczajnie
          jestes pusty.

malo kto sie spodziewa ze mazda 3 kosztuje tak duzo w polsce a jak juz sie
          dowiaduje to sie kaze dealerom pukac w czolo.
          mazda 3 nawet w miedzianozlotym kolorze nigdy nie bedzie miala wiekszego
          prestizu od aut klasy sredniej. m.in. wlasnie od avensisa.

mazda 3 nie ma porownania ze sportowym charakterem alfy, brak jakiegokolwiek
          porownania z jej wlasciwosciami jezdnymi czy glupiego mondeo.
          auto nie musi miec wielkosci gokarta by sie sie prowadzilo jak gokart. a mondeo
          prowadzi sie jak gokart.

wracajac do bum w drzewo przypominam ze akurat mozesz nie byc w humorze do
          nastroju,akurat mozesz byc calkiem spiacy gdy z przeciwka zaczna sie wyprzedzac
          ciezarowki i nie pozostanie nic innego jak spieprzac w pole. nie ma wiekszego
          sensu madrowac sie na temat dlugosci posiadanego prawa jazdy bo sa sytuacje
          kiedy niewiele juz zalezy od ciebie a wszystko od konstrukcji twojego wozu.

no i konkluzja jest taka ze za ta ułude wylozysz kupe kasy. ladne auto ale
          nieszpanerskie (chyba ze stiuningujesz), nie jezdzi az tak swietnie, nie ma
          swietnych materialow, jest ciasne, nie jest szczegolnie bezpieczne, a placisz
          jakbys mial to wszystko.
          placisz tyle bo przeplacasz kierujac sie falszywym pogladem ze twoj prestiz
          bedzie wiekszy jak ochroniarza w avensisie.

• jackk3 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 19:56
            Ales ty sie do niego przyp....
            'wybrales nawet tandetny,krzykliwy kolor' - wytlumacz mi co to jest tandetny
            kolor??? Wykonanie moze byc tandetne ale kolor? Jak ktos lubi to moze sobie
            wybrac nawet 'sraczkowaty' i dobrze. Przeplacil? I dobrze. Nie jezdilem nigdy
            Mondeo ale jak go-kart to sie na pewno nie prowadzi (Ferrari to tak - tez nie
            jezdzilem). A propos drzewa to moze wszyscy mamy jezdic F150?
            To tyle
            • maly.burek Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 20:06
              wytlumacz mi co to jest tandetny
              > kolor???

-w linii prostej: odpustowy :))))))))))))
              chec bycia zauwazonym za wszelka cene. patrzcie na mnie!

>Przeplacil? I dobrze.

-moze i dobrze,ale nie ma czym sie chwalic. prestizu na takich fundamentach sie
              nie zbuduje. wrecz przeciwnie. ludzie beda pukac sie w czolo.

Nie jezdilem nigdy
              > Mondeo ale jak go-kart to sie na pewno nie prowadzi

-zaluj. z zewnatrz cegla a jak juz siedzisz i kierujesz ho ho!
              pewnie ze nie ferrari ale dyskutujemy o pulapie 80 tys. i w tym przedziale
              mondeo i alfeczki jezdza jak gokarty.

jeszcze raz drzewo: pewnie ze najlepiej byloby poruszac sie czolgami.ale sie
              nie da. w kazdym razie swoje szanse zwiekszasz kupujac bezpieczny ciezki wozek.
              kwestia rachunku prawdopodobienstwa.kwestia podstaw fizyki. i ja rozumiem ze
              mozna z tej wiedzy zrezygnowac bo ktos sie zakochal w alfie,ale w mazdzie 3?
              yyyyyyyy
              nie rozumiem.

• iberia29 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 20:52
          dlugopisem napisał:
          właściciel wcześniej zdąrzył opierdzieć Ci fotele.............
          kupujesz/jeżdzisz używanymi bublami, a póżniej gadasz takie głupoty

gratuluje wyboru, tyle tylko, ze nie rozumiem czemu wydaje ci sie , ze jestes
          lepszy bo kupujesz nowe auto? Akurat za takie jak TY nie dalabym tyle kasy-po
          prostu drogie pudelko,wole wieksze a 2-3 letnie.
          • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 20:55
            iberia29 napisała:

> tyle tylko, ze nie rozumiem czemu wydaje ci sie , ze jestes
            > lepszy bo kupujesz nowe auto

to ty nie rozumiesz
            chodzilo o to ze nowe jest lepsze od staregoa
            a nie ze wlasciciel jest lepszy

• iberia29 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 21:02
              "polecam przejść się do salonu i
              nawet jeśli nie kupicie to przynajmniej zobaczyć, dotknąć i powąchać ...ten
              zapach nowości, którego nie ma już w używanych"

i dlatego nowe jest lepsze od uzywanego??wybacz ale sposob w jaki to napisal
              dla mnie jest jednoznaczny.
            • swoboda_t Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:59
              Że nowe jest lepsze od starego, to jasna sprawa. Pytanie, czy Mazda 3 jest
              lepsza od BMW 3. Tak czy inaczej gratuluję. Mnie się to auto podoba, jeśli do
              tego dobrze się prowadzi to jak najbardziej mógłbym takie kupić, ale nie za te
              pieniądze-wg. mojej subiektywnej oceny nie jest tego warte(vide ceny w USA).
              Ale to nie moje pieniądze i długo jeszcze nie będę miał takich dylematów, więc
              po prostu życzę satysfakcjonującego i bezpiecznego użytkowania, oraz żeby diler
              nie dał ciała przy dostawie(terminy!!)oraz obsłudze posprzedażnej ;)
        • szymizalogowany Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:08
          dlugopisem napisał:

> > 80 tys to bym dal za uzywana M3 E46.
          >
          > po stuknięciu, a właściciel wcześniej zdąrzył opierdzieć Ci
          fotele.............
          > kupujesz/jeżdzisz używanymi bublami, a póżniej gadasz takie głupoty

Od razu widac ze mamy do czynienia ze specjalista ktory nie jedna i nie dwoma
          furami w zyciu jechal :)

tak jak juz ci powiedzialem gratuluje zakupu ale za taka mala slaba wolna kiche
          dac tyle kasy to przesada :)

jest facet w bialym stoku co sprowadza z usa mazdy i slyszalem ze sprowadza
          wlasnie mi.n trojki z silnikiem 2.3 z 2004 pewnie wyszlo by auto jak nowe za
          polowe tego co ty dales (inna sprawa to czy 2.0 czy 2.3 to taka sama tandetna
          zabawka)

pozdrowienia
          • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:14
            szymizalogowany napisał:

>> jest facet w bialym stoku co sprowadza z usa mazdy i slyszalem ze sprowadza
            > wlasnie mi.n trojki z silnikiem 2.3 z 2004 pewnie wyszlo by auto jak nowe za
            > polowe tego co ty dales

cos slyszales
            myslisz ze bylo by taniej ale nie wiesz napewno
            a jak nie wiesz to nie pisz
            najbardziej mnie wkurzaja takie wpisy

ps: a gwarancja gdzie?
            • szymizalogowany Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:19
              devote napisał:

> szymizalogowany napisał:
              >
              > >> jest facet w bialym stoku co sprowadza z usa mazdy i slyszalem ze sp
              > rowadza
              > > wlasnie mi.n trojki z silnikiem 2.3 z 2004 pewnie wyszlo by auto jak nowe
              > za
              > > polowe tego co ty dales
              >
              >
              > cos slyszales
              > myslisz ze bylo by taniej ale nie wiesz napewno
              > a jak nie wiesz to nie pisz
              > najbardziej mnie wkurzaja takie wpisy

dobrze - napisalem ze slyszalem ale powaznie to WIEM ze tak jest

gwarancje to sobie mozesz narysowac, wiadomo ze te samochody sa po lekkich
              strzalach ale co z tego?

rownio wiadomo jest to ze ludzie ktorzy pieprza o "zapierdzialych siedzeniach"
              nie beda w stanie nigdy i zadnym sposobem zauwazyc czy woz dostal ciosa czy nie
              wiec po co przeplacac? :)

a w wozie z 2004 to nawet dalej jebie plastikiem jak w nowce w salonie - co dla
              niektorych jest bardzo wazne (patrz "pachnie nowoscia") - mozna sobie z pralni
              automatycznej wziac troche przezroczystej folii naciagnac na fotele nadrukowac
              cene i postawic za szyba i odebrac jak nowy :)

jak placic wiecej to zeby bylo wiadomo za co :)
              • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:23
                ja nidgy bym nie kupil tak samochodu
                czym taniej tym bardziej podejrzane
                • szymizalogowany Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:24
                  devote napisał:

> ja nidgy bym nie kupil tak samochodu
                  > czym taniej tym bardziej podejrzane

Dlatego mieszkasz w USA, jestes fanem samochodow a mimo wszystko
                  jezdzisz ....Jetta hihihi :)
                  • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:30
                    szymizalogowany napisał:

> jestes fanem samochodow a mimo wszystko
                    > jezdzisz ....Jetta hihihi :)

sorry ale nie rozumiem co chciales przez to powiedziec
                    jesli chciales mi przysrac to ci sie udalo bo to zawsze fajnie przysrac komus
                    kto sie wymadrza z za granicy.co nie ?

• szymizalogowany Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:35
                      devote napisał:

> szymizalogowany napisał:
                      >
                      >
                      > > jestes fanem samochodow a mimo wszystko
                      > > jezdzisz ....Jetta hihihi :)
                      >
                      >
                      > sorry ale nie rozumiem co chciales przez to powiedziec
                      > jesli chciales mi przysrac to ci sie udalo bo to zawsze fajnie przysrac komus
                      > kto sie wymadrza z za granicy.co nie ?

przepraszam nie chcialem cie urazic :)

chodzilo mi o to ze gdzie jak gdzie ale w usa to auta sa tanie jak barszcz, jak
                      patrze w ogloszenia to za 10 tys USD mozna miec rocznego pontiaca GTO albo
                      Accorda 3.0 V6 w full opcji a ty jezdzisz jetta a jestes podobno fanem
                      samochodow :)

przepraszam raz jeszcze najmocniej :)

a tak poza tym to na forum lubie sobie posmiac sie z tych co nowe kupuja ale w
                      rzeczywistosci to chce aby je kupowali bo jak przestana to czym ja bede jezdzil
                      hihihi
                      • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:41
                        szymizalogowany napisał:

> patrze w ogloszenia to za 10 tys USD mozna miec rocznego pontiaca GTO albo
                        > Accorda 3.0 V6 w full opcji

to jest bzdura.nie wierz ogloszeniom i reklamom
                        kolejny mit ameryki oczami ludzi ktorzy nigdy tu nie byli
                        i wierza w kity jakie im ktos wciska

lepiej popatrz na ceny u dilerow na ich stronach
                        to sa realne ceny.mozna nieco utargowac.
                        jak chcesz kupic rocznego accorda to mosisz dac 2-3 tys $ mniej od nowego

popatzr na ceny uzywek u mojego dilera vw
                        www.worldvw.net/en_US/
                        klikaj na pre-owned a pozniej od razu na search i ci wyskocza wszystkie uzywki
                        jakie ma na placu

• szymizalogowany Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:49
                          ale ja nie bede u zadnego dealera kupowal :)

w Polsce jakbym mial kupic u dealera uzywane to co mam to tez bym dal z 80-90
                          tys hihihi

kiedys jeden dziadzio sprzedawal zlota Camre i chcial za nia 28 tys o ile
                          pamietam - kupila to Toyota Chodzen i wystawila za 45 tys :))))

u dealera czy to nowe czy uzywane kupuja tylko ci co mowia o "wypierdzianych
                          fotelach" oraz gwarancji
                          • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:51
                            no to nie wiem gdzie ty znajdziesz rocznego accorda za 10k$ w dobrym stanie
                            nawet na aukcji nie uda ci sie kupic bo wszystko wykupuja dilerzy handlarze
                            • polo60 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:52
                              Kuffa ale was wzięło. Kolo się tylko pochwalił kupnem a tu taka wielka dyskusja
                              się z tego zrobiła...
                            • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 22:53
                              nawet z ogloszen nie kupisz za tyle.ludzie nie sa glupi zeby oddawac roczne
                              auto za pol ceny

tutaj jest strona ktora podaje realne ceny uzywek w usa

www.kbb.com
      • devote Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 20:00
        szymizalogowany napisał:
        > 80 tys to bym dal za uzywana M3 E46.

prosze tylko nie porownywac nowego auta do starego bo to nie ma najmniejszego
        sensu
        za 80 tys mialbys kilkanascie starych maluchow itd
      • robert888 coś takiego jak M3E46 za 20 ojro w przyrodzie nie 17.11.05, 20:37
        występuje. Proponuje skończyc z bajkami. Możliwe że wystąpi za 2 lata, a chłop
        potrzebował auto juz teraz.
        • szymizalogowany A moze sie zalozymy? :) 17.11.05, 22:05
          wystepuje, wystepuje i to nie jedno

oczywiscie nie w gieldzie samochodowej czy jakiejs tam aukcji komputerowej
          trzeba wiedziec gdzie
          • robert888 Re: A moze sie zalozymy? :) 17.11.05, 22:06
            I jak zamierzasz mi to udowodnić?
            • szymizalogowany Re: A moze sie zalozymy? :) 17.11.05, 22:14
              > I jak zamierzasz mi to udowodnić?

No fakt. Zwracam honor. Nie mam jak wiec niech bedzie na twoim.
    • frax1 Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 17.11.05, 19:47
      Gratuluje zakupu :) Fajne nietuzinkowe auto, mam nadzieje że będzie się dobrze
      sprawowało.
      Pozdrawiam
      • devote niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:04
        proponuje aby maly burek pochwalil sie czym jezdzi,co on wybral,jaki tandetny
        kolor ma jego auto i ewentualnie co by kupil za 80 tys i to wytlumaczyl
        • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:07
          Nie jezdilem nigdy
          > Mondeo ale jak go-kart to sie na pewno nie prowadzi

no przeciez mondziaka :-) jak mozna miec watpliwosci?
          a kolor? czarnego.
          • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:19
            ałć. nie ten komentarz nie do tego postu. info czym jezdze bylo dla devote :)
          • robert888 Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:42
            I tym mondeo za przeproszeniem "zadaje sie szyku"? Niby lepszym niz mazdą?
            Ciekawe spostrzeżenie. Rodem z dyskusji dwóch prowincjonalnych przedstawicieli
            handlowych, perorujących o metodach na laski podczas spożywania "lanczu" na
            stacyjnym makdonaldzie.

Czego ja się jeszcze dowiem w kwestii "prestyżu" na tym forum? Umieram z
            ciekawości.
            • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:47
              robert888 napisał:

> I tym mondeo za przeproszeniem "zadaje sie szyku"? Niby lepszym niz mazdą?
              > Ciekawe spostrzeżenie. Rodem z dyskusji dwóch prowincjonalnych
              przedstawicieli
              > handlowych, perorujących o metodach na laski podczas spożywania "lanczu" na
              > stacyjnym makdonaldzie.

nie z taka mysla kupowalem auto.nie tedy droga. szyku zadawac chce pan ktory
              zamowil miedzianozlota mazde 3 a ja tylko uwazam ze wlasciwie kazde auto z
              klasy sredniej ma jednak wiecej prestizu od mazdy 3. proste?
              • xystos Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:51
                maly.burek napisał:

> robert888 napisał:
                >
                > > I tym mondeo za przeproszeniem "zadaje sie szyku"? Niby lepszym niz mazdą
                > ?
                > > Ciekawe spostrzeżenie. Rodem z dyskusji dwóch prowincjonalnych
                > przedstawicieli
                > > handlowych, perorujących o metodach na laski podczas spożywania "lanczu"
                > na
                > > stacyjnym makdonaldzie.
                >
                > nie z taka mysla kupowalem auto.nie tedy droga. szyku zadawac chce pan ktory
                > zamowil miedzianozlota mazde 3 a ja tylko uwazam ze wlasciwie kazde auto z
                > klasy sredniej ma jednak wiecej prestizu od mazdy 3. proste?

.... kazde auto z klasy sredniej ma jednak wiecej prestizu od mazdy 3

W Polsce moze TAK , ale nie w EUROPIE !
                • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:54
                  > W Polsce moze TAK , ale nie w EUROPIE !

na jakim zachodzie?
                  ludzie na zachodzie kupuja na potege octavie za kase rowna mazdzie 3!!
                  czyli wola octavie ale snobuja sie przedrozona mazda 3?
                  zabawne
                  • devote Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:59
                    maly.burek napisał:

> > W Polsce moze TAK , ale nie w EUROPIE !
                    >
                    > na jakim zachodzie?
                    > ludzie na zachodzie kupuja na potege octavie za kase rowna mazdzie 3!!
                    > czyli wola octavie ale snobuja sie przedrozona mazda 3?
                    > zabawne

to wrescie co ma wiekszy prestiz ???
                    samochod czy ilosc kasy wywalona na samochod ???

przyklad.ktos kupuje golfa z 1.4 i sie cieszy a inny kupuje Golfa R32 i tez sie
                    cieszy.i teraz ludzie tacy jak ty zapewne powiedza ze kupil Golfa R32 dla
                    szpanu bo za ta kase mialby np: mondeo czy innego Passata ktory twoim zdanie
                    jako klasa srednia ma wiekszy prestiz.
                    • xystos Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:02
                      devote napisał:

> maly.burek napisał:

> >
                      > > na jakim zachodzie?
                      > > ludzie na zachodzie kupuja na potege octavie za kase rowna mazdzie 3!!
                      > > czyli wola octavie ale snobuja sie przedrozona mazda 3?
                      > > zabawne
                      >
                      >
                      > to wrescie co ma wiekszy prestiz ???
                      > samochod czy ilosc kasy wywalona na samochod ???
                      >
                      > przyklad.ktos kupuje golfa z 1.4 i sie cieszy a inny kupuje Golfa R32 i tez
                      sie
                      >
                      > cieszy.i teraz ludzie tacy jak ty zapewne powiedza ze kupil Golfa R32 dla
                      > szpanu bo za ta kase mialby np: mondeo czy innego Passata ktory twoim zdanie
                      > jako klasa srednia ma wiekszy prestiz.

... nie tak ostro kolego,gdy maly_burek duzym_burkiem sie stanie - ZMIENI ZDANIE
                    • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:06
                      > to wrescie co ma wiekszy prestiz ???
                      > samochod czy ilosc kasy wywalona na samochod ???

zaleznosc nie jest prosta. mozesz wywalic na matiza 100 tys. ale nadal bedziesz
                      boski tylko wsrod matizow. i to jest przy okazji odpowiedz na pytanie w sprawie
                      golfa. owszem wiejskich scigaczy moze zainteresowac stiuningowany matiz i wydac
                      sie ciekawsza oferta jak auto wieksze i bardziej prestizowe :-)
                      tak jak temu panu wydala sie mazda 3 w kolorze miedzianozlotym bardziej
                      prestizowa jak avensis. no avensis obciach bo niby jakis ochroniarz ma :-)

tak swoja droga czy mi sie wydaje czy mazda 3 ma z tylu belke skretna?
                      • xystos Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:13
                        maly.burek napisał:

tak swoja droga czy mi sie wydaje czy mazda 3 ma z tylu belke skretna?

.. nie,z tylu (niestety) jest zawieszenie indiwidualne typu "multilink" -
                        wystarczyla by "belka skretna" - bezproblemowe zawieszenie-nie trzeba
                        ustawiac "to in" z tylu równiez - na polskich drogach to koniecznosc ,
                        conajmniej raz do roku albo opony szlak trafi.

Te brzydale z Mazdy nie daja klientom daemowej VIAGRY , jako VAG robi !
                        • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:21
                          > tak swoja droga czy mi sie wydaje czy mazda 3 ma z tylu belke skretna?
                          >
                          > .. nie,z tylu (niestety) jest zawieszenie indiwidualne typu "multilink" -
                          > wystarczyla by "belka skretna" - bezproblemowe zawieszenie-nie trzeba
                          > ustawiac "to in" z tylu równiez - na polskich drogach to koniecznosc ,
                          > conajmniej raz do roku albo opony szlak trafi.
                          >
                          > Te brzydale z Mazdy nie daja klientom daemowej VIAGRY , jako VAG robi !

no dobra. to inaczej. mazda 3 ma wiekszy prestiz niz mondeo i avensis. tak?
                          czyli mazda 6 ma przynajmniej dwa razy wiekszy prestiz, bo jest klasy wyzszej
                          jak mazda 3? to by byla kalsa s mercedesa?
                          skoda specjalnie nie ma prestizu wiec skoda octavia to dno przy mazdzie 3,tak
                          na poziomie zaawansowania mazdy 2 toyoty yaris?
                          a superb moglby od biedy podskoczyc mazdzie 3 czy nie bardzo panowie fachowcy?

coraz lepsza zabawa :-)
                          jakos zadna powazna prasa nie lokuje mazdy 3 nawet klasie kompakt premium.
                          • duze_a_male_d_duze_m Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:26
                            Co ma lokować, jak się Mazda w żadnej poważnej prasie nie reklamuje? Wolałbyś
                            Superba w wersji za 80tys. (biały z kocem na siedzeniach i cyt."w słabszym dizlu")?
                            • xystos Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:28
                              duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Co ma lokować, jak się Mazda w żadnej poważnej prasie nie reklamuje? Wolałbyś
                              > Superba w wersji za 80tys. (biały z kocem na siedzeniach i cyt."w słabszym
                              dizl
                              > u")?

.. bez przesady ale ; MAZDA NIE POTRZEBUJE REKLAMY ,juz nie .
                            • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:32
                              > Co ma lokować, jak się Mazda w żadnej poważnej prasie nie reklamuje? Wolałbyś
                              > Superba w wersji za 80tys. (biały z kocem na siedzeniach i cyt."w słabszym
                              dizl
                              > u")?

owszem wolalbym.i tak bedzie bogatszy bo pochodzi z dwoch klas wyzej.
                              takimi superbami jezdza dygnitarze w europie. ot chocby w berlinie oprocz bmw 5
                              widzialem przy reichstagu calkiem spora ilosc czarnych superb-ow.
                              jakos zadnej mazdy 3. ciekawe?
                              • devote Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:36
                                maly.burek napisał:

>w berlinie oprocz bmw 5
                                >
                                > widzialem przy reichstagu calkiem spora ilosc czarnych superb-ow.

ale nie w slabym dizlu za 80 tys
                                moim zdaniem prestiz jest wtedy jak sie kupuje jakies auto z full wypasem z
                                duzym silnikiem.

bo jak mozna miec prestiz na przyklad w passacie 1.6 z kapselkami na kolach i
                                czarnymi listwami na bokach.lepsze wrazenie zrobi kompakt z duzym
                                silnikiem,alusami i skora.i nie mowmy juz o matizach,please ;)
                                • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:41
                                  > ale nie w slabym dizlu za 80 tys

tego nie widac. dlatego chocbys wlozyl rakiete w mazde 3 i postawil obok superb-
                                  a bedzie wygladala przy superbie jak dziecinna zabawka. zaparkuj tym pod
                                  palacem prezydenckim . smieja sie? to wloz w niego 100 tys. odpicuj do granic
                                  mozliwosci i zaparkuj jeszcze raz. nadal sie smieja?
                                  no widac w mazdie 3 prestizu trudno sie dopatrzyc :-)
                          • xystos Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:26
                            maly.burek napisał:

no dobra. to inaczej. mazda 3 ma wiekszy prestiz niz mondeo i avensis. tak?
                            czyli mazda 6 ma przynajmniej dwa razy wiekszy prestiz, bo jest klasy wyzszej
                            jak mazda 3? ( ... ).

.. po pierwsze, nie bedziemy porównywac jablka z gruszka - to dwa rózne owoce ,

Mazda 6 jest autem familijnym , w szwecji 65% Mazda 6 to wersja combi - szwedzi
                            sa praktyczni do bólu , w % liczac Mazda 6 traci na cenie wiecej niz Mazda 3

Mazda 3 trzeba porównywac z innymi compaktami , nie tylko niezawodnosc i
                            trwalosc ,lecz równiez ile ta trwalosc/niezawodnosc kosztuje w przeliczeni na
                            ew.dlugosc "zycia" auta .
                          • robert888 Ułatwię ci zycie bo nie moge patrzeć jak się męczy 17.11.05, 21:28
                            sz.

Żaden z wymienionych przez ciebie samochodów nie ma prestiżu. Wszystkie to sa
                            samochody uzytkowe. Jedne troche większe, inne troche mniejsze. Przeważnie
                            uzywane w celach zarobkowych, słuzbowych, w wypozyczalniech i tym podobnych
                            miejsc, o zerowym prestizu.
                            Przestań rozdrapywać ten wrzód, bo ci zyłka peknie.

Aby zrozumieć kwestię prestiżu trzeba wejść na trochę wyzszy poziom konsumpcji.
                            Przeważnie w miejscu gdzie kończy się praktyczność a zaczyna zbytek, mozna
                            mówić o pojawianiu się elementów prestizu. Wszystkie inne próby sa nieudolne i
                            żenujące, tak jak żenujące jest opowiadanie o tym że kupowanie w Geant jest
                            bardziej prestiżowe niz w Biedronie, albo noszenie Levisów jest bardziej
                            prestizowe niż Elpo.
                            Mi to przypomina dyskusję pryszczatych nastolatków, a o ile mi wiadomo im sie
                            myli prestiż z "prestyżem". Mniej hiphopu więcej smaku.
                            • maly.burek Re: Ułatwię ci zycie bo nie moge patrzeć jak się 17.11.05, 21:33
                              Żaden z wymienionych przez ciebie samochodów nie ma prestiżu. Wszystkie to sa
                              > samochody uzytkowe. Jedne troche większe, inne troche mniejsze. Przeważnie
                              > uzywane w celach zarobkowych, słuzbowych, w wypozyczalniech i tym podobnych
                              > miejsc, o zerowym prestizu.
                              > Przestań rozdrapywać ten wrzód, bo ci zyłka peknie

ale zabawa jest przednia. i nie ja kupuje zlotomiedziany kompakt za 80 tys zeby
                              poszpaniowac i sie wyrozniac- co wyraznie dalo si eodczuc z wypowiedzi nabywcy.
                              • devote Re: Ułatwię ci zycie bo nie moge patrzeć jak się 17.11.05, 21:42
                                maly.burek napisał:

> nie ja kupuje zlotomiedziany kompakt za 80 tys zeby
                                >
                                > poszpaniowac i sie wyrozniac- co wyraznie dalo si eodczuc z wypowiedzi
                                nabywcy.

dlaczego ty na sile mu wciskasz ze to auto do szpanu?
                                gdyby kupil mazde 3 w kolorze czarnym to by nie bylo szpanu?

to ja sie teraz pytam.kto bardziej szpanuje?
                                on kolorem miedzianym czy ty wielkoscia mondeo ktory jak twierdzisz ma wiekszy
                                prestiz bo jest wiekszy?
                                • maly.burek Re: Ułatwię ci zycie bo nie moge patrzeć jak się 17.11.05, 21:47
                                  > dlaczego ty na sile mu wciskasz ze to auto do szpanu?
                                  > gdyby kupil mazde 3 w kolorze czarnym to by nie bylo szpanu?

no coz,troszke mnie sprowokowal. wyszlo z niego co wyszlo i postanowilem sie
                                  zabawic. kolor jaki wybral i w jaki sposob obwieszczal, jasno powiedzial po co
                                  go kupuje. szczegolnie ordynarna byla wstawka o ochroniarzu jezdzacym avensisem.
                                  normalnie sam sie swoja glupota podlozyl :-) a ja rozrywkowy facet jestem.
                                  • duze_a_male_d_duze_m Re: Ułatwię ci zycie bo nie moge patrzeć jak się 17.11.05, 21:52
                                    maly.burek napisał:
                                    a ja rozrywkowy facet jestem.

Noo, faaajny gość jesteś. Zniszczyłeś całe towarzystwo :-)
                                  • devote Re: Ułatwię ci zycie bo nie moge patrzeć jak się 17.11.05, 21:59
                                    maly.burek napisał:

>zczegolnie ordynarna byla wstawka o ochroniarzu jezdzacym avensisem
                                    > normalnie sam sie swoja glupota podlozyl :-)

nie ordynarnie a z chumoremn
                                    nie zaywazyles usmiechu na koncu zdania
                                    jakbys byl rozrywkowy to bys zakumal
                      • duze_a_male_d_duze_m Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:16
                        Ma podwozie z FocusaII, nie ma się czego czepiać. Wg mnie Mazda 3 to niezbyt
                        ładny samochód, prestiżu niewiele, ale i tak więcej niż w Mondeo. Autorowi wątku
                        gratuluję zakupu i pozdrawiam.
              • robert888 Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:53
                nie, nie proste.

Człowiek kupił sobie samochód i się z tego cieszy. Napisał jaki kolor mu się
                podoba.
                Całą późniejszą gadanine na temat szyku i szpanowania dorobiłeś TY i wyłącznie
                TY. Wkładasz ludziom w usta słowa, których oni nie wypowiadają aby potem ku
                swojemu zadowoleniu z nimi "dyskutować" i "obalać ich błędne mity". To nie jest
                zdrowe. A juz napewno nie jest proste. Odczep sie od tej jego mazdy, a
                zobaczysz jak piekniejszy i prostszy wyda ci sie świat.
              • devote Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:53
                maly.burek napisał:

> kazde auto z
                > klasy sredniej ma jednak wiecej prestizu od mazdy 3. proste?

nie zgodze sie z ta opinia.na przyklad taki A3 to kompakt i ma wiekszy prestiz
                niz twoj mondeo.zreszta dlugopis nie pisal ze kupil mazde 3 dla prestizu a
                dlatego ze mu sie podoba.koniec.
                • xystos Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:56
                  devote napisał:

maly.burek napisał:

kazde auto z
                  klasy sredniej ma jednak wiecej prestizu od mazdy 3. proste?

nie zgodze sie z ta opinia.na przyklad taki A3 to kompakt i ma wiekszy prestiz
                  niz twoj mondeo.zreszta dlugopis nie pisal ze kupil mazde 3 dla prestizu a
                  dlatego ze mu sie podoba.koniec.

.. noo wlasniee , jeden lubi swoja Tesciowa,drugi Jej kase , he he ... .
                • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 20:56
                  > nie zgodze sie z ta opinia.na przyklad taki A3 to kompakt i ma wiekszy
                  prestiz
                  > niz twoj mondeo.zreszta dlugopis nie pisal ze kupil mazde 3 dla prestizu a
                  > dlatego ze mu sie podoba.koniec.

ja natomiast nie zgodze sie z twoja. co jest w twoim mniemaniu wyznacznikiem
                  prestizu?
                  przeplacenie? to zazadaj za matiza 100 tys.
                  • devote Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:02
                    jakie przeplacenie?
                    juz rozumiem twoje myslenie.twoim zdaniem jak male auto jest drozsze od
                    wiekszego to znaczy ze ktos przeplacil ?
                    • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:11
                      devote napisał:

> jakie przeplacenie?
                      > juz rozumiem twoje myslenie.twoim zdaniem jak male auto jest drozsze od
                      > wiekszego to znaczy ze ktos przeplacil ?

i znowu to nie jest takie proste :-)
                      wrocmy do tego ze wchodzisz do salonu dełu i pan mowi ze matiz za 100 tys.
                      czujesz niesmak? czujesz ze ktos chce cie wydymac?
                      takiego niesmaku nie budzi we mnie wiele innych malych aut drozszych od
                      wiekszych. mazda 3 akurat budzi. i sadzac po ilosci sprzedanych egzemplarzy
                      mazdy 3 sporo polakow ma podobne odczucia. otoz sprzedaja sie niezle bmw serii
                      1 za minimum 100 tys, zupelnie niepaktyczne mini itd itp
                      • devote Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:32
                        trzeba tez odrozniac prestiz danego modelu a prestiz marki
                        bo marka mazda ma taki sam prestiz niz ford

jednak caly czas nie moge zrozumiec jakim cudem twoj mondeo ma wiekszy prestiz
                        niz mazda3 lub vice versa.wieksze nie oznacza automatycznie wiekszy prestiz.oto
                        mi chodzi.

a czy prestiz to to samo co szpan?
                        • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 21:37
                          > a czy prestiz to to samo co szpan?

zakladam ze szpan to czerwony matiz z silnikiem diesla 200 KM na 16 calowych
                          felgach.
                          prestiz daje lizmuzyna. jakakolwiek. i jakiejkolwiek marki kurdupel nie niesie
                          prestizu. co najwyzej szpan. nawet jak mu polozyc krzykliwy lakier. albo tym
                          bardziej :-)
                      • dlugopisem Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 22:04
                        myślicie, że BMW daje więcej przyjemności z jazdy przeliczając na każdą wydaną złotówkę?
                        prestiż czy nie - mi się tym lepiej jeżdzi niż Focusem, jeżdziłem nie raz Avensisem i brakuje tam czegoś co daje tą przyjemność

mały.burek - życzę Ci, żebyś kupił sobie auto jakie Ci się maży i żeby Ci póżniej ktoś powiedział, że bardziej prestiżowe od nowego BMW (czy jakiekolwiek inne, które Ci się podoba) jest używany Bentley.....
                        • maly.burek Re: niech maly burek sie pochwali 17.11.05, 22:13
                          dlugopisem napisał:

> myślicie, że BMW daje więcej przyjemności z jazdy przeliczając na każdą
                          wydaną
                          > złotówkę?
                          > prestiż czy nie - mi się tym lepiej jeżdzi niż Focusem, jeżdziłem nie raz
                          Avens
                          > isem i brakuje tam czegoś co daje tą przyjemność
                          >
                          > mały.burek - życzę Ci, żebyś kupił sobie auto jakie Ci się maży i żeby Ci
                          póżni
                          > ej ktoś powiedział, że bardziej prestiżowe od nowego BMW (czy jakiekolwiek
                          inne
                          > , które Ci się podoba) jest używany Bentley.....

a dzieki dzieki. niestety brak marzen zwiazanych z autem, autami. no jakos mnie
                          perspektywa posiadania mniej czy bardziej prestizowego,sportowego czy w innym
                          wzgledzie wybitnego wózka nie podnieca.
    • bemeta no i nie rzuca się w oczy jak "bejca" 17.11.05, 22:11
      no i nie rzuca się w oczy jak "bejca"
      Taa.... bardzo madre stwierdzenie, ale jak nie chcesz sie rzucac w oczy to
      mozna duzo taniej, na przyklad Polskim Fiatem 125 P z gazem i w kolorze
      wyblaklej zieleni, sraczkowatym Polonezem i jest jeszcze o - Lada, jakas
      przegnila Skoda 105 lub tez poczciwy Zuk blaszak z napisem na drzwiach "Uzytek
      Wlasny".
      Efekt "nie rzucania sie" ten sam a o ile taniej.....
      • robert888 Re: no i nie rzuca się w oczy jak "bejca" 17.11.05, 22:15
        znowu kolejny człowiek z kłopotami z czytaniem. Uprzejmie tłumaczę - ma się
        rzucać w oczy mniej niż: "BMW" a nie mniej niż: "kubeł na śmieci w sąsiedztwie
        dworca w Kutnie".
        • maly.burek Re: no i nie rzuca się w oczy jak "bejca" 17.11.05, 22:20
          brawooooo klepnelismy stówke.

devote:piszemy humor nie chumor :-)
    • garbizaur Re: w styczniu odbieram Mazdę 3 2.0 sedan :-D 21.11.05, 13:31
      Imho kupowanie nowych samchodów jest chore... Nigdy nie dałbym 8 dych za Mazdę 3. :)

Btw. wolę swojego Opla Astrę III "tylko" z 1.7 CDTi, który jest zajebiście
      wyposażony i nie kosztował mnie 80 tys. Oczywiście kupiłem go nie w Polsce,
      tylko w Niemczech, samochód ma rok czasu i wygląda jak nowy a cena była bardzo
      atrakcyjna. Ale oczywiście wszystko jest kwestią gustu... :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka