Dodaj do ulubionych

co zrobić z kanciarzami na stacjach paliw

IP: *.wil.pk.edu.pl 06.11.02, 15:43
wczoraj zatankowałem do ibizy (poj baku 45l - wg instrukcji) 46 litrów, a
wskaźnik pokazywał, ze jeszcze jest pare litrów ( z praktyki wiem, że mogłem
przejechać z 50km) czyli co - 50 litrów w baku? rozumiem, że w przewodach,
rurce dolotowej jest troche miejsca, ale żeby tyle?. Ponadto dodam, ze
tankowałem już kilkakrotnie (po dojeździe na oparach do stacji) i nigdy nie
udało mi się wlać więcej niż 45l.
teraz pytanie: co zrobic w takiej sytuacji, gdzie zgłaszać oszustów?????
jedno jest pewne - nigdy tam nie zatankuję.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: co zrobić z kanciarzami na stacjach paliw 06.11.02, 15:51
      a jaka to stacja, też ominę
      • Gość: pilot Re: co zrobić z kanciarzami na stacjach paliw IP: *.wil.pk.edu.pl 06.11.02, 15:54
        nowy statoil przy nowohuckiej w krakowie
        • Gość: ii internationals - krzyczeć IP: 3.5.* / 212.244.167.* 07.11.02, 11:03
          w sieciach zachodnich szacher-macher jest prawie niemożliwy (no, jeśli już to
          na kartach paliwowych - euroShell, Routex). Tym bardziej na dystrybutorze.

Mój typ: jeśli to nowa stacja, być może jeszcze nie skalibrowali dobrze
          dystrybutora.

Nie zgadzam się z opinią, że generalnie należy w takich sytuacjach olać. Orlen,
          Gdańsk, biali pompiarze - być może. Ale jeśli chodzi o sieci zachodnie, to
          podnoszenie krzyku ma sens. Znane mi firmy mają automatyczny system logowania
          skarg od klientów, każda zarejestrowana skarga ma swój numer i musi być na nią
          jakaś reakcja.
    • Gość: Mar Re: co zrobić z kanciarzami na stacjach paliw IP: skory:* / 10.2.13.* 06.11.02, 15:57
      Należało wziąć rachunek ze stacji paliw i najlepiej mieć świadka do jakiego
      samochodu tankowałeś. Można zgłaszać do centrali koncernu, państwowej inspekcji
      handlowej, być może do izby paliw płynnych... jeśli to "tania" stacja na
      zadupiu, to i tak to nic nie pomoże.
      • Gość: Clin Re: co zrobić z kanciarzami na stacjach paliw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.02, 17:10
        Do mojego P405 kiedyś weszło 52 l LPG.Zawsze wchodzi 46 l a tym razem sześć
        więcej.Pytam kola ,: jak to mozliwe?"Zmieszał sie troszkę i powiedział że byc
        moze pompują gaz pod większym ciśnieniem.Ale dla mnie to zwykły oszust!!Stacja
        LPg przy ul.Ks.Witolda ,w centrum wrocka.Wcale nie tania!
        • ziolek73 Re: co zrobić z kanciarzami na stacjach paliw 06.11.02, 18:17
          Elo.
          Z LPG to nie jest tak prosto jak z benzyna czy ropa.
          Tez mialem P405 :-) i LPG. I nasowaja mi sie dwie rzeczy.
          1. Jak byla zima to wchodzilo wiecej niz latem, jak bonia dydy.
          2. Jak zawor bezpieczensrtwa "nie odbil" to terz miescilo sie wiecej nawet i z
          7 litrow.
          Respect.
          • Gość: Michal Re: co zrobić z kanciarzami na stacjach paliw IP: *.telia.com 06.11.02, 19:58
            Panowie!
            Najlepsza bronia przeciwko nieuczciwosci jest omijanie takiej stacji.Faceci sie
            szybko zorientuje ze obroty spadaja i powroca do normalnego zycia.Tutaj
            naprzyklad wyeliminowano w bardzo krotkim czasie wszystkie warsztaty oszustow i
            punkty sprzedazy samochodow.Po prostu umarli smiercia naturalna,nie mogli
            zrobic zadnej tranzakcji lub naprawic samochodu ,poniewaz nikt im nie powierzyl
            takowej pracy.Pzdr.Michal
            P.S pisac jak najwiecej i powiedamiac innych ze to zlodzieje.
    • Gość: bonk gdański cpn IP: *.pl 06.11.02, 20:16
      cpn przy przeprawie promowej na westterplatte.do pasata weszło 81 litrów benzyny przy nominalnej
      pojemnosci 72!!!
      Omijać z daleka
      • Gość: Wiseguy Sąsiad? IP: *.tpnet.pl / *.chelmnet.pl 06.11.02, 22:34
        Bonk czy nie jesteś przypadkiem z sieci "Ogrody" NSM
        A co do stacji to bym i zrobił niezły "burdel" za takie coś.
    • Gość: cykloop Re: karnister testowy... IP: 5.1.* / *.kennisnet.nl 07.11.02, 10:23
      Wypracowalem prosta metode,oczywiscie jak leje do pelna.Mam 5-cio litrowy
      karnisterek.Wlewam wiec(na licznik)do niego najpierw 5l i patrze na poziom w
      karnistrze.Po wykryciu nieprawidlowosci nawet sie nie sile na reklamacje,tylko
      place za ta 5-tke i jade na nastepna stacje.Zreszta,kto takie reklamacje
      traktuje serio?Wszelkie instancje kontrolne siedza juz dawno w kieszeni
      dystrybutorow paliwa.
    • Gość: Wojtek Re: co zrobić z kanciarzami na stacjach paliw IP: *.gda.cdp.pl, / *.rgsa.pl 07.11.02, 10:33
      - Urząd Miar i Jakości - oni dają atesty na urzxądzenia pomiarowe
      - Urząd Skarbowy - na pewno coś znajdą, niekoniecznie związane z pomiarami
      - Policja - oszustwa ścigane są chyba z urzędu
      - operator sieci - chociaż tutaj mam wątpliwości czy to poskutkuje
      Pozdrawiam
      • Gość: Wacek Stacja Geant - Ursynów omijać IP: 195.205.132.* 07.11.02, 11:31
        Tam zawsze jakimś cudem wychodziło mi 5 litrów więcej niż się mieści w baku.
        Nie sądzę jednak, żeby padli. Cenę mają o 20 gr niższą niż u konkurencji (z
        wyjątkiem automatycznej Neste).

Co do celowości reklamacji, pani w kasie powiedziała, że klienci już się
        skarżyli, przyjechał Główny Urząd Miar i nic nie stwierdził.

Omijać.

Wacek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka