transmit 03.02.06, 17:47 Wybaczcie bezpośredniość pytania, ale palnuje kupić V70, dwa auta już mi ukradziono (innych marek) i dmucham na zimne. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
to_me_k Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 18:54 Znajomemu ukradli niedawno nowe Volvo, gdy wybrał się z wizytą do stolicy. Co ciekawe - ze strzeżonego parkingu. Link Zgłoś
transmit Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:04 A czym jeździsz? I gdzie mieszkasz (to w Polsce ma znaczenie)? Link Zgłoś
robert888 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:08 a co, chcesz kupic moje auto? dlaczego cię interesuje czym jeżdżę? mieszkam w stolicy. Link Zgłoś
transmit Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:17 Interesuje mnie gdzie mieszkasz, gdyz ja mieszkam w miescie w ktorym ukradziono mi juz dwa samochodyi zupelnym przypadkiem jest to warszawa. a modelsamochodu moze tez ma znaczenie, dlatego pytam:) Link Zgłoś
robert888 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:34 między innymi mam taki pojazd jaki chcesz kupić. Link Zgłoś
robert888 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 10:14 ciekawe co może wiedzieć dupeńka przesiadująca ciągle na stronie ścigacz.pl Link Zgłoś
bridgewater Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:12 a co za róznica?volvo,fiat,kia....cześci zawsze sie sprzedadzą, a nigdy nie wiadomo komu akurat Twoje auto wpadnie w oko.....moim znajomym ukradziono cos tak niechodliwego jak Carnival,typowa kradziez na zlecenie,a policja nie chciała dac temu wiary bo 'przeciez kto by chciał kię'....a nie tak dawno jak wczoraj,w związku z moim ogłoszeniem w prasie miałam bardzo przyjemna rozmowe z panem,który zaoferował mi szybka pomoc w zdobyciu tego co sobie tylko zamarzę (oczywiscie bez papierów ale ceny kuszące)....rece opadają.... Link Zgłoś
transmit Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:20 Jasne bridgewater, ale powszechnie wiadomo ze jedne czesciej inne mniej... Nie wiemtylko jak akurat teraz to wyglada i chcialbym sie dowiedziec. Link Zgłoś
frax1 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 19:39 Volvo jest marką dość niechodliwą. Poprostu nie ma popytu na wschodzie a w kraju nowszymi Volvami jeżdżą z reguły głównie ludzie którzy nie szukają pokątnie części. Jeżeli Volvo ci pasuje to bierz a będziesz zadowolony. Może nie jest to szczyt bezawaryjności ale nie jest też tak źle. Pozdrawiam Link Zgłoś
01boryna Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 20:46 frax1 napisał: > Może nie jest to > szczyt bezawaryjności ale nie jest też tak źle. I znowu te obiegowe opinie. Mam drugie S60 i do tej pory byla tylko jedna naprawa (gwarancyjna) powtornego wgrania Software procesora sterujacego silnikiem. Poza tym NIC... Link Zgłoś
transmit Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 23:22 Masz drugie volvo to pewnie wiesz czy czesto trzeba sprawdzac czy jeszcze stoi.. Podziel sie. Link Zgłoś
01boryna Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 09:09 transmit napisał: > Masz drugie volvo to pewnie wiesz czy czesto trzeba sprawdzac czy jeszcze stoi. > . > Podziel sie. auto uzytkowane jest w Niemczech wiec nie moge sie na ten temat wypowiadac. Natomiast przed dwoma laty przytrafila mi sie nastepujaca historia. Przyjechalem do rodziny do Wroclawia i wstawilem auto do garazu. Nastepnego dnia chcialem wyjezdzac a tu oba kola po lewej stronie stoja na felgach. Przyjechalo wroclawskie ADAC prowizorycznie podpompowali kola, wzieli na lawete i do wulkanizatora. Wszyscy mowili ze takie przypadki sie nie zdazaja i ktos specjalnie cos podsypal zebym musial sie zatrzymac. Link Zgłoś
frax1 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 03.02.06, 23:34 To nie są obiegowe opinie. Pierwsza ręka od użytkowników i mechaników. A ty poprostu trafiłeś dobry egzemplarz z czego się należy cieszyć :) Pozdrawiam Link Zgłoś
01boryna Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 09:10 frax1 napisał: > A ty > poprostu trafiłeś dobry egzemplarz z czego się należy cieszyć :) > Pozdrawiam W obu przypadkach? Jesli tak to tez sie ciesze. Rowniez pozdrawiam Link Zgłoś
a-ndrzej Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 09:52 Co za bzdura. Przejechalem S70 230000 km. Nic, tylko sprawy eksploatayjne. ZADEN mechanik nie powiedzial mi jeszcze ze Volvo jest awaryjne. Spytaj znajomych o normalne Volvo, a nie 20 letnie 340. Link Zgłoś
frax1 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 04.02.06, 18:09 No właśnie chodzi o nowe Volva, głównie S80. Pierwsze egzemplarze miały problemy z duperelami typu elektryka itd. Ja generalnie nie wierze że jakaś marka jest szczególnie awaryjna czy nie, liczy się egzemplarz i wiek. Volvo generalnie trochę straciło na jakości od czasów 240 i to jest fakt. Jeździłem Citroenem który podobno jest zawodnym autem i nie działo się nic więc sam też nie wierze w opinie. Przytaczam tylko to co usłyszałem z pierwszej ręki. A tak pozatym to Volviaki super wyglądają :) Technicznie odstają trochę od niemieckiej konkurencji, ale mają dużo lepszy image (w Polsce) i poprostu ich nie kradną. Pozdrawiam Link Zgłoś
marcinc3 frax1 napisal wszystko na temat 04.02.06, 10:17 dodam ze volvo jest trudnym autem do zdjecia[ukradniecia] i wiekszosc kradziezy volvo to jest sfingowana przez wlascicieki zeby wyrwac ubezpieczenie lub po prostu im sie znudzilo i nie moga sprzedaclub nie chca na nim stracic Link Zgłoś
transmit Re: frax1 napisal wszystko na temat 04.02.06, 11:29 Dobrze, ale trudne do zdjecia - co to znaczy? Ja rozumiem ze sa lepsze systemy alarmowe itp, ale poprzedni samochod po prostu mi zlawetowano, a volvo chyba tez sie na lawete zmiesci;) Link Zgłoś
tomi_22 Re: frax1 napisal wszystko na temat 04.02.06, 11:44 Zobacz gdzie Volvo (i Saaby tez) maja stacyjki, komputery centalne i sprobuj sie do tego "podpiac" lub podmienic komputer sterujacy. Oczywiscie mozna to zrobic, ale jak by topowiedziec... zrujnujesz cale wnetrze samochodu... Kiedys opisywali jak zlodzieje kupili nowe Volvo zeby je rozpracowac. Po 3 miesiacach sie poddali i stwierdzili ze to bez sensu, bo jak by tego nie robic to musza rozwalic cale wnetrze auta. Na czesci sie tez nie oplaca, bo ci co je maja nie szukaja czesci "uzywanch" po "okazyjnej" cenie. JEdynie pozostaje kradziez "na zamowienie" i laweta. Ale w ten sposob to mozna i Fiata 126P ukrasc - jak sie komus jakas czesc spodoba... Na wschodzie kontynentu marka ta tez nie jst popularna. Link Zgłoś
marcinc3 Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 13:22 ciezko ukrasc w ten sposob zeby odjechac nim na kolach tzn pokonac zamki zabezpieczenia itp i odjechac jak swoim tak jak pisalem wiekszosc kradziezy to zglocha ostatecznosc to wyrwa lub laweta ale to rzadkosc Link Zgłoś
wowo5 Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 15:53 Z kradziezami jest tak jak z awaryjnoscia. Nie aut, ktorych nie kradna podobnie jak nie ma aut zupelnie bezawaryjnych. Nie ma pewnosci tylko rachunek prawdopodobienstwa. Link Zgłoś
tomi_22 Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 15:56 Cos smiesznego wam powiem. Jak oglada sie np wiadomisci i jest np pokazane info z Moskwy ze Ambasador nasz rozmawia o czyms tam, to pokazuja np jak Ambasador PL jedzie autem do urzedu w Moskwie. Jest to Volvo S80 :))) Zabezpieczyli sie :))) Link Zgłoś
hydromanekin Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 16:55 NIe tylko tam. W moich stronach ambasador PL tez jezdzi S80. W ogole widze sporo S80 na dyplomatycznych numerach. Link Zgłoś
tomi_22 Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 19:27 Duzo Volvo jest na dyplomatycznych numerach, poniewaz JEDYNIE Volvo posiada specialne systemy sprzedazy aut np: 1. Diplomat Sales; 2. Military Sales; 3. Ex-patriot Sales; 4. Overseas Sales. Oczywiscie kazdy z "typow" posiada swoje odpowiednie znizki na samochod. Punkty 1 i 2 maja znizki do 20% zalezy od modelu, wyposazenia + zwykle sa zwolnieni z lokalnego podatku - placa go tylko jak sprzedadza auto, ale od mniejszej wartosci, tj wartosci auta w momencie sprzedazy. Punkt 3 rozni sie od punktu 4 tym, ze znizki sa wieksze, poniewaz z punktu 4 korzystaja zwykli smiertelnicy :) Zwykle punkt 3 ma do 15% a punkt 4 - 10%. To by bylo tyle w temacie :) Link Zgłoś
hydromanekin Re: ftomi 22 napisal wszystko na temat 04.02.06, 20:44 Podobne systemy sprzedazy oferuje Saab. Ale Volvo prowadzi sprzedaze "dla dyplomatow" najdluzej. Link Zgłoś
przemekthor Re: frax1 napisal wszystko na temat 04.02.06, 17:58 > Zobacz gdzie Volvo (i Saaby tez) maja stacyjki Hihi, w S40/V50 to musieliby uzyc topora strazackiego,wzglednie porzadnej husqvarny z 60-centymetrowym grotem Link Zgłoś
tomi_22 a na dodatek Volvo... 04.02.06, 19:22 Stosuje podwojnie klejone oraz laminowane szyby ktore nie tylko sa przeszkoda przy wybiciu takiej szyby - trzeba urzyc wrecz topora i uderzac kilkakrotnie w to samo miejsce - a takze skutecznie wyciszaja wnetrze auta. Link Zgłoś
dunczyk1960 Re: CZY KRADNĄ VOLVA??? 05.02.06, 09:49 www.kielce.pl/forum/viewtopic.php?t=3657 Link Zgłoś
sajkopatyk Kradną ... 05.02.06, 10:31 www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?l0=41,70343&path=gs\1073&file=gb_1052.xml "Auta nowe są drogie i bardzo szybko po zakupie tracą na wartości. Małżeństwo z Poznania Jeżyc kupiło na kredyt Volvo S40 za 89 tys. zł. Jednak kłopoty finansowe sprawiły, że już na początku okazało się, iż spłata kredytu przekracza możliwości małżonków. Chcieli pojazd sprzedać, ale aktualna cena rynkowa tego modelu z roku 2005 to 78 tys. zł, a i ją trudno uzyskać. Taka cena nie pokryłaby nawet kredytu, który został do spłacenia, nie wspominając o już zapłaconych ratach. Auto oddali na części, na szrot, jednocześnie zgłaszając kradzież." Ahahaha . Link Zgłoś
tomi_22 Re: Kradną ... 05.02.06, 10:44 Ja sie nie dziwie ze go na czesci dali. Auto za 89 tys, czyli najgorsza podstawowa wersja z silnikiem 1.6 z badziewiastym wyposazeniem. Sie nie ma co dziwic, ze nikt tego nie chcial... Link Zgłoś
hernandez W tym kraju kradna wszystko, nawet bramy wjazdowe 05.02.06, 13:49 wiec volvo wyjatkiem na pewno nie bedzie: Link Zgłoś