motomaniak-1990 21.04.06, 09:44 Zobaczcie jaka ma moc- 1360 KM. Mocny diabeł! Link Zgłoś Obserwuj wątek
bishopandroid [...] 21.04.06, 11:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
tomeeeek Ten redaktorek to jakiś z księzyca 23.04.06, 08:19 Chciał koniecznie zabłysnąć, tylko nie wiem przed kim. Niech porówna grandisa z zajebistym produktem myśli technicznej toyoty - avensis verso. Zobaczymy, czy nadal będzie twierdził, że grandis mu się nie podoba. Widziałem grandisa kilka razy na żywo i uważam, że design tego samochodu to bardzo duży plus tego auta. No, ale jeśli ktoś zachwyca się toyotą yaris, to trudno, żeby jego gusta wspięły się na jakieś wyżyny... Link Zgłoś
jasiek111 Re: Wreszcie z dieslem 21.04.06, 12:28 Coś mi się wydaje że już od dłuższego czasu cło na samochody z Japonii (spoza UE) nie wynosi 35%... ale cóż... pozdrawiam - jasiek Link Zgłoś
mobile5 Re: Wreszcie z dieslem 23.04.06, 09:54 Cło na samochody z Japonii wynosi 10 procent. Link Zgłoś
aapa cło 24.04.06, 12:09 mi też się tak wydaje, ale kto tam ich wie? może kaczory po cichu coś zmienili, a my w jakiejs niewiedzy żyjemy? Link Zgłoś
crannmer Koncern VAG nie istnieje 23.04.06, 10:35 Jak wyzej: cos takiego, jak koncern VAG nie istnieje. A przynajmniej nie sprzedaje samochodow i silnikow. Autor ma zapewne na mysli koncern Volkswagen AG (w skrocie VW AG). W sklad ktorego naleza marki Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda, Volkswagen i Volkswagen Nutzfahrzeuge. MfG C. Link Zgłoś
waskes29 Re: Koncern VAG nie istnieje 23.04.06, 11:13 crannmer napisał: > Jak wyzej: cos takiego, jak koncern VAG nie istnieje. A przynajmniej nie > sprzedaje samochodow i silnikow. > > Autor ma zapewne na mysli koncern Volkswagen AG (w skrocie VW AG). > W sklad ktorego naleza marki Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda, > Volkswagen i Volkswagen Nutzfahrzeuge. > Nie wiem jak jest teraz ale wczesniej rzeczywiscie byl VAG ,mam ksiazke obslugi VW Passata z 98r i jest napisane na niej V.A.G SERVICE Link Zgłoś
crannmer Re: Koncern VAG nie istnieje 23.04.06, 11:44 waskes29 napisał: > Nie wiem jak jest teraz ale wczesniej rzeczywiscie byl VAG ,mam ksiazke > obslugi VW Passata z 98r i jest napisane na niej V.A.G SERVICE To jest zupelnie inna sprawa. Dawno dawno temu (1978) VW i Audi powolalo do zycia wspolna platforme zbytu, spolke serwisowa, zajmujaca sie wspolpraca z dilerami i autoryzowanymi warsztatami w terenie. A na reklamach i materialach autoryzowane firmy biorace udzial uzywaly logo V.A.G.-Partner i wspomniane V.A.G.-Service. I z tad w mozgach wielu klientow utrwalil sie poglad, jakoby sam koncern nosil nazwe V.A.G. (albo i tez czesto VAG). Co nigdy nie mialo miejsca. Ktory to poglad przetrwal nawet likwidacje rzeczonej spolki (1992). MfG C. Link Zgłoś
stara.izyda Re: Koncern VAG nie istnieje 19.06.07, 19:27 Wiesio, to tan Pasut, co nim buraki spod Drezna do Gerlitz woziłeś? Pozdro, Jan Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Koncern VAG nie istnieje 23.04.06, 23:03 crannmer napisał: > Jak wyzej: cos takiego, jak koncern VAG nie istnieje. a "Volkswagen Audi Group" ? > Autor ma zapewne na mysli koncern Volkswagen AG (w skrocie VW AG). autor juz tam dobrze wie co ma na mysli to samo co maja "na mysli" ci ponizej : www.vagsg.com " People Oriented Forum = Singapore VAG Vortex " AUTO-Salon PM PIECH " Oferowane przez nas części spełniają wysokie normy, narzucone i kontrolowane przez koncern VAG " www.deutsch.edu.pl/niemcy_firmy.html "Volkswagen, VW, marka samochodów osobowych i dostawczych produkowanych od 1938 r. przez niemiecki koncern Volkswagenwerk Aktien-Gesellschaft (VAG) z siedzibą w Wolfsburgu." encyclopedia.thefreedictionary.com/VAG " VAG Also found in: Acronyms The term VAG can refer to several things: The German automaker Volkswagen Group " jak widac wszyscy sa w bledzie :-((( Link Zgłoś
crannmer Re: Koncern VAG nie istnieje 24.04.06, 21:51 zgryzliwy1 napisał: > crannmer napisał: > > > Jak wyzej: cos takiego, jak koncern VAG nie istnieje. > > a "Volkswagen Audi Group" ? Nie ma takej firmy. Ani koncernu. Jest koncern Volkswagen AG (VW AG). Czescia koncernu VW jest koncern Audi z glowna firma Audi AG. BTW Audi nie nalezy do grupy markowej Volkswagen :-> Patrz dane firmowe ponizej. > > Autor ma zapewne na mysli koncern Volkswagen AG (w skrocie VW AG). > > autor juz tam dobrze wie co ma na mysli On tylko mysli, ze wie. I Ty w tej chwili tez. A zeby sie czepiac, trzeba najpierw samemu nieco wiedziec. > to samo co maja "na mysli" ci ponizej : > > jak widac wszyscy sa w bledzie :-((( Dokladnie tak. Wszyscy cytowani powyzej sa w bledzie. Najkrotstsze surfowanie po danych firmowych uleczyloby te pomylki. www.volkswagen-ag.de/german/defaultNS.html Der Volkswagen-Konzern mit Sitz in Wolfsburg ist einer der führenden Automobilhersteller weltweit und der größte Automobilproduzent Europas. Im Jahr 2004 gelang es dem Konzern in einem schwierigen wirtschaftlichen Umfeld die Auslieferungen von Fahrzeugen an Kunden auf 5,079 Millionen (2003: 5,015 Millionen) zu steigern, das entspricht einem Pkw-Weltmarktanteil von 11,5 Prozent. In Westeuropa, dem größten Pkw-Markt der Welt, stammt nahezu jeder fünfte neue Pkw (18,1 Prozent) aus dem Volkswagen-Konzern. Der Umsatz des Konzerns erhöhte sich im Jahr 2004 auf 88,9 Milliarden € (2003: 84,8 Milliarden €). Das Ergebnis nach Steuern betrug im abgelaufenen Geschäftsjahr 0,716 Milliarden € (2003: 1,003 Milliarden €). Das Pkw-Geschäft des Konzerns ist in zwei Markengruppen unterteilt. Unter Leitung des Konzerns führen die Marken Audi und Volkswagen ihre Gruppe unternehmerisch und zeichnen für das weltweite Ergebnis der gesamten jeweiligen Markengruppe verantwortlich. Die Markengruppe Audi setzt sich aus den Marken Audi, SEAT und Lamborghini zusammen. Zur Markengruppe Volkswagen gehören die Marken Volkswagen-Pkw, Škoda, Bentley und Bugatti. Jede Marke hat ihren eigenständigen Charakter und operiert selbstständig im Markt. Dabei reicht das Angebot von verbrauchsoptimalen 3-Liter-Fahrzeugen bis hin zu Fahrzeugen der Luxusklasse. Die Verantwortung für die Nutzfahrzeugprodukte des Konzerns trägt die Marke Nutzfahrzeuge. www.audi.de/audi/de/de2/unternehmen/investor_relations/finanzberichte_/fakten_und_zahlen.html MfG C. Link Zgłoś
bishopandroid Re: Wreszcie z dieslem 23.04.06, 18:33 mimo że tfu admini mnie wycieli podtrzymam swoją opinię - autor tego pożal się boże artykułu to laik i amator bez pojęcia. WO powinny go wywalić na zbity pysk bo psuje opinię. Link Zgłoś
pstanisz3 Re: Wreszcie z dieslem 04.05.06, 23:18 Ton tego artykułu to katastrofa pan redaktor usiłuje na siłę kreować gusty czytelników. Odpowiadam panu: mnie Grandis podobnie jak większość samochodów Mitsubishi bardzo się podoba a Japończykiem nie jestem. Link Zgłoś
minute_man Wreszcie z dieslem 17.06.07, 02:12 Większych głupot niż tego autora nie czytalem. Radzę poczytać anglojęzyczne, bardzo entuzjastyczne recencje. Czepia się szczegółów jak na zamówinienie. Która to konkurencja jest lepsza i tańsza? Link Zgłoś