Dodaj do ulubionych

Bugatti za 50 000 €?

21.04.06, 20:47
Takie sensacje przynosi najnowszy Auto Bild. Nie chodzi jednak o przecenę Veyerona, a o mający się pojawić pod koniec dekady nowy model. Miałby to być mały (ok. 4 m), aluminiowy dwuosobowy roadster, napędzany 4-cylindrowym 2.0 turbo, z 7-biegowym DSG.

No, ciekawe. Inwestycje Piecha w klejnoty koronne (Bentley, Lamborghini, Bugatti właśnie, strach pomyśleć, co by się działo, gdyby reaktywowano jeszcze Isottę Fraschini) nie przynoszą ponoć zadowalających efektów finansowych, jeżeli Auto Bild nie zmyśla, wygląda to na szukanie jakiegoś wystrzałowego środka na zmianę tego stanu rzeczy. Eksperymentowanie na sztucznie odtworzonym Bugatti może być mniej ryzykowne niż na Lambo czy Bentleyu, bo tych parunastu rocznie nabywców Veyerona chyba się nie pogniewa na młodszego braciszka.
Obserwuj wątek
    • kundabufer Re: Bugatti za 50 000 €? 22.04.06, 15:01
      Pieknie,tylko że 4 cylindrowe Bugatti to lekkie przegięcie-może 1.2 htp biturbo
      w cenie 2 Golfów gti?
      • karakalla Re: Bugatti za 50 000 €? 22.04.06, 18:01
        ;)

Silnik ma mieć 280 a może nawet 320 koni. Jako wzorzec wskazywany jest Lotus Elise, któremu 4 cylindry nie przeszkadzają w byciu autem ekskluzywnym - i swoje kosztującym.

A czy ewentualnie zrealizowana koncepcja się sprawdzi, czy nie, nie mam zielonego pojęcia.
        • anyjaps Re: Bugatti za 50 000 €? 22.04.06, 18:06
          No to jak sobie ktos kupi Veyrona i do tego jeszcze takie male Bugatti dla
          zony to i tak srednio kazdy z samochodow bedzie mial po 10cylindrow i 650
          koni - to malo?
          • karakalla Re: Bugatti za 50 000 €? 22.04.06, 23:45
            Żona powiadasz? Coś mi się wydaje, że właściciel Veyrona kupujący swej żonie auto za 50 000 € ryzykowałby, że na kolację będzie miał danie w mordę, a potem separację od łoża. Mógłby natomiast kupić taki pojazd dla małego synka, aby ten mógł sobie pojeździć po dziedzińcu posiadłości.

;)
        • dr.verte Re: Bugatti za 50 000 €? 22.04.06, 18:16
          karakalla napisał:

> A czy ewentualnie zrealizowana koncepcja się sprawdzi,czy nie,nie mam zielone
          > go pojęcia

Chyba nie,to tak jak:nie stac mnie na veurona to mam substytut ekskluzywnego
          auta sportowego,i jeszcze te 4 cylyndry za taką kasę,lepiej chyba mieć top
          wersje bmw czy jakieś porsche
          • waskes29 Re: Bugatti za 50 000 €? 27.04.06, 21:11
            Byc moze wygladac bedzie jak tak jak w/g autobild
            www.autobild.de/erlkoenige/neuheiten/artikel.php?artikel_id=11242
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka