Dodaj do ulubionych

ROZNICA W CENIE-KAZDY SALON INACZEJ?-MOZLIWE

IP: *.dsl.siol.net 23.01.03, 19:32
Sprawdzalam w W-wie moedl Yaris-Luna-koszt:40.400zl zadzwonilam do Lodzi ten
sam model-tanszy o 1.200zl.
Jak to mozliwe?
Wyposazenie to samo?
Czyzby kazdy salon mial inny narzut cenowy?
Chyba kupie w Lodz co myslicie?
I tu pozdrawiam yarisowych fanow
k
Obserwuj wątek
    • Gość: ron Re: ROZNICA W CENIE-KAZDY SALON INACZEJ?-MOZLIWE IP: proxy / 10.101.1.* 24.01.03, 07:39
      Może w jednym z salonów podali Ci cenę rocznika 2002? Na stronie www.toyota.pl
      podane ceny dotyczą modeli z ubiegłego roku!!!
      • Gość: kasiapro1 Re: ROZNICA W CENIE-KAZDY SALON INACZEJ?-MOZLIWE IP: *.dsl.siol.net 24.01.03, 10:50
        cholera wiesz tam jest wyraznie napisane ze to model 2003,maja tez 2002
        troszke tansze.
        Nic juz nie rozumiem,wstydze sie troche napisac do tego salonu-to w Lodzi.
        Moze oni w ten sposob klientow sciagaja do siebie,Lodz jak wiadomo nie za
        bogate miasto...
        Nie wiem co myslec
        • Gość: Niknejm Re: ROZNICA W CENIE-KAZDY SALON INACZEJ?-MOZLIWE IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.82.* 24.01.03, 11:00
          Gość portalu: kasiapro1 napisał(a):

> cholera wiesz tam jest wyraznie napisane ze to model 2003,maja tez 2002
          > troszke tansze.
          > Nic juz nie rozumiem,wstydze sie troche napisac do tego salonu-to w Lodzi.

Wstydzisz się? Dlaczego? Przecież TY CHCESZ KUPIĆ AUTO!!! Jak taniej w Łodzi,
          to bierz w Łodzi. I do tego jeszcze twardo negocjuj. To Twoje pieniądze!!! To
          zwykła transakcja kupna-sprzedaży i nie ma się tu czego wstydzić.
          Nieraz miewam okazję uczestniczenia w negocjacjach handlowych między dużymi
          firmami. Tam to są jaja i podchody, żeby uzyskać lepsze warunki ;-)

Pzdr
          Niknejm

Pzdr
          Niknejm
    • qrakki999 To bardzo ciekawe???i pilne!!! 24.01.03, 12:25
      Kasiu mozesz dac namiar na Łódź /qrakki@o2.pl/

A ciekawa jest ta róznica bo o ile mi wiadomo /z kontaktów słuzbowych z
      dilerami/ Toyota Motor Poland prowadzi politykę tych samych cen w całej Polsce
      i nie udzielania rabatów na same samochody /można negocjować ceny dodatkowo
      montowanego wyposażenia - interesuje mnie Yaris/ - ale może to nieprawda???

Do tej polityki zobowiązani są również dilerzy - więc ktoś by tu kłamał /w
      Wawie sprawdziłem nie ma róznic nawet na 1 zł miedzy każdym z dilerów/ Za to
      inne ceny na dodatki /choćby bagażnik dachowy/!

pzdr i czekam na kontakt do Łodzi!
      Q.
      • Gość: mac i pilne!!! IP: *.war.gleiss 24.01.03, 13:19
        bagazniki dachowe !!!!!??????

to ile kosztuje w wawie najtanie bagaznik dachowy do yarisy wersja 3d, u dilera
        oczywiscie, bo pilnie musze kupic

pozdrówka
        mac
        • Gość: kasiapro1 Re: i pilne!!!-czesc mac IP: *.dsl.siol.net 24.01.03, 13:20
          jak chcesz to wysle ci ten adres mialowy do Lodzi i tam sprawdzisz
      • Gość: kasiarpo1 Re: To bardzo ciekawe???i pilne!!! IP: *.dsl.siol.net 24.01.03, 13:19
        Sama tez sprawdzalam W-we,bo jestem z tego miasta.Poniewaz los teraz mnie
        rzuca do Lodzi zajrzalam i tam na strone internetowo.
        Niestety nie mozna bylo sie z niej nic dowiedzic wiec napisalam,jak chcesz
        info to podaj mi swoj mail to ci wysle,

licze na ta nizsza cene,moze ty sie kpaniesz o co tu chodzi
        • qrakki999 Pilne!!!Do Kasi i Maca! 24.01.03, 14:31
          Kasiu - na stronach internetowych warszawskich dilerów są ceny z 2002 roku!
          Jako, że w marcu bedzie nowy Yaris /lekki facelifting/ ceny modelu 2003 są
          niższe niż np. w grudniu 2002! I dlatego powstał niezły bałagan! A jak dodać do
          tego jeszcze niższa cene za model 2002 to mozesz miece do czynienia 3 cenami
          1. nowa - niższa na model 2003
          2. nowa nizsza na model z 2002
          3. grudniowa na ówczesny, aktualny model 2002

Ale proszę o kontakt gdzie w Łodzi jest taniej!

Mac - bagażnik to sprawa ok. 350 - 400 zł /same poprzeczki - ale chyba o to Ci
          chodzi?/ dostępne u każdego dilera w Wawie! Ale jeżeli pogadasz z nimi to może
          taniej puszczą:)

pzdr.
          Q
    • qrakki999 Kasiu zapomniałem o mailu! 24.01.03, 14:43
      qrakki@o2.pl

pzdr
      Q.
      • Gość: kasiapro1 Re: wyalany mail IP: *.dsl.siol.net 24.01.03, 15:02
        wyalalam ci maila z zalacznikami cen samochodow i akcesoriow.
        jak sie dopatrzysz jakiegos szwindla to napisz.
        Mnie interesuje 1.0 rok-2003,5-cio drzwiony wersja LUNA w W-wie stoi 40.400 i
        jestem juz zamotana
        • qrakki999 Dzieki Kasiu! Mac bagaznik to 550 zł - 24.01.03, 15:48
          na ul. Stawy we Włochach!

pzdr.
          Q.
          • Gość: kasiapro1 Re: Dzieki Kasiu! Mac bagaznik to 550 zł - IP: *.dsl.siol.net 24.01.03, 16:14
            no i co myslicie o tym cenniku z Lodzi?Normalne te samochody?
            Moze bez drzwi lub kol-no nie wiem..
            wypowiedzcie sie
            • qrakki999 Jak na moje oko... 24.01.03, 16:21
              I pamięć - takie same ceny /jeżeli chodzi o interesująca mnie wersje Base 5d/
              sa identyczne 33.390 za rok produkcji 2003 - to ta sama cena co w Wawie w T-
              Bielany na Klaudyny ale 600 zł taniej niz na Stawy we Włochach! Czyli istnieje
              jednak róznica pomiedzy dilerami w Wawie!

Sam juz skolowałem się - a jutro chcielismy w koncu cos kupic>:/

Jeszcze raz przegrzebie cenniki w domu:)

pzdr.
              Q.

• Gość: kasiapro1 Re: yarisa 1.0 kupujesz? IP: *.dsl.siol.net 24.01.03, 16:37
                jesli tak,to na Wolskiej stoi 5-cio drzwiowy-Base-34.500jestem na biezaco,bo
                tez sie czaje i pod koniec lutego przy wyplacie ruszam na lowy.
                Wlasnie dlatego weszla mi ta Lodz w reke i to co ja chce kupic-Luna na
                Wolskiej 40.400 a tam mi wyszlo 1.200 taniej
                Kurde,moze zadwonie...
                znow sie czaje.
                jak kupisz to napisz co z tego wyszlo
                Ja zastanawialam sie na d Basem,ale tam nie ma
                poduszek,abs,immobi,elektrycznych szyb przod,wspomagania i centralnego.jak
                bede sprzedawala za 2 lata to bede miala problemy z ta wersja,ale ludzie
                chwala...
                \
                • qrakki999 Re: yarisa 1.0 kupujesz? 24.01.03, 16:59
                  Gość portalu: kasiapro1 napisał(a):

> jesli tak,to na Wolskiej stoi 5-cio drzwiowy-Base-34.500jestem na biezaco,bo
                  > tez sie czaje i pod koniec lutego przy wyplacie ruszam na lowy.
                  Kasiu na Bielanach 5d 1,0 Base mam za 33.390 zł /2003 rok/

> Wlasnie dlatego weszla mi ta Lodz w reke i to co ja chce kupic-Luna na
                  > Wolskiej 40.400 a tam mi wyszlo 1.200 taniej
                  > Kurde,moze zadwonie...
                  > znow sie czaje.
                  > jak kupisz to napisz co z tego wyszlo
                  > Ja zastanawialam sie na d Basem,ale tam nie ma
                  > poduszek,abs,immobi,elektrycznych szyb przod,wspomagania i centralnego.jak
                  > bede sprzedawala za 2 lata to bede miala problemy z ta wersja,ale ludzie
                  > chwala...
                  > \

Ten samochod ma tez byc na dwa lata /i niestety nie dla mnie:( - ja mam swoja
                  Fele - to auto dla ojca ale szukamy razem bo ja mam samochod a on nie:)
                  jeszcze:)
                  A ze na 2 lata to dlatego wybralismy Base - toczyc sie do miasta do pracy i do
                  domu mozna bez ABS, na małych kólkach bez wspomagania! Jedynym dodatkiem bedzie
                  centralny zamek - w 5d bedzie praktyczny, choc przez tylne drzwi to raczej
                  krtki beda wsiadać!

Ja juz mam dosyc tego oglądania, zabierania sie po pracy do salonów i w soboty -
                  niech juz zamówi to auto:) Dlatego wspołczuję Ci bo to chyba początek drogi:)

Napisze - mam nadzieje, ze jutro ostatni raz jestem w tym miesiacu na oglądaniu
                  aut w salonach:)

pzdr.
                  Q

• Gość: ron Dziadowanie dziada? IP: proxy / 10.101.1.* 27.01.03, 08:47
      Z tego co się zorientowałem Yaris Base z 2003 ma inne wyposażenie niż
      zeszłoroczniak.
      Brak mu kołpaków, popielniczki i kto wie czego jeszcze.
      Przypomina mi to historię którą opowiadał mi kolega który pracował w Daewoo.
      Jakieś 2 lata temu mieli akcję którą sami nazwali dziadowanie dziada, polegało
      to na usuwaniu wyposażenia tak by samochód był jak najtańszy.
      Cena Yarisa jest niższa niż w zeszłym roku, ale w naturze nic nie ginie, jest
      to kosztem jego wyposażenia
      • qrakki999 Re: Dziadowanie dziada? 27.01.03, 09:22
        Gość portalu: ron napisał(a):

> Z tego co się zorientowałem Yaris Base z 2003 ma inne wyposażenie niż
        > zeszłoroczniak.
        > Brak mu kołpaków, popielniczki i kto wie czego jeszcze.

No to całkiem niezły deal się z tego robi - 1000 zł za 4 kołpaki i
        popielniczke!!!
        Kolpaki kupie w sklepie za 50 zł a popielniczka nie bedzie nikomu
        potrzebna /chyba ze jako schowek na moniaki/

> Przypomina mi to historię którą opowiadał mi kolega który pracował w Daewoo.
        > Jakieś 2 lata temu mieli akcję którą sami nazwali dziadowanie dziada,
        polegało
        > to na usuwaniu wyposażenia tak by samochód był jak najtańszy.

Hmmm...nie zauważyłem zeby coś wyjeli - w zeszłym roku Base miał tylko
        1poduszke i w tym ma tez 1 ! Kierownica była i silnik tez:) Choc kto wie co
        dostanie ojciec jak bedzie odbierał!
        Ale widziałem raz Lanosa bez tylnej szyby - to pewnie ten model 'ultrabase':)

> Cena Yarisa jest niższa niż w zeszłym roku, ale w naturze nic nie ginie, jest
        > to kosztem jego wyposażenia

Jak by mozna było za 34.000 zł kupic Toyke 'ful opszyn' + stado
        cośtamtronicow:) to by sie ojciec nie zastanawiał - ale bydlaki daja tylko
        samochod z 1pp bez popielniczki:(

pzdr i zycze wszystkim 'ful opszynów'
        Q. którego na to nie stac:(
        • Gość: Katka Re: Dziadowanie dziada? IP: *.net.autocom.pl 27.01.03, 12:44
          >
          > No to całkiem niezły deal się z tego robi - 1000 zł za 4 kołpaki i
          > popielniczke!!!
          > Kolpaki kupie w sklepie za 50 zł a popielniczka nie bedzie nikomu
          > potrzebna /chyba ze jako schowek na moniaki/
          >

Oryginalny Toyotowski kołpak do Yarisa w salonie kosztuje 240 zł /szt. (Kraków,
          do wersji japońskiej, ale myślę, że do francuza tyle samo !!!). No to policz, 4
          x 240 zł + popielniczka i wyjdzie Ci 1000 zł !

Pozdrawiam
          Katka
          • qrakki999 Katko/u droga/i!!! 27.01.03, 14:25
            Gość portalu: Katka napisał(a):

> >
            > > No to całkiem niezły deal się z tego robi - 1000 zł za 4 kołpaki i
            > > popielniczke!!!
            > > Kolpaki kupie w sklepie za 50 zł a popielniczka nie bedzie nikomu
            > > potrzebna /chyba ze jako schowek na moniaki/
            > >
            >
            > Oryginalny Toyotowski kołpak do Yarisa w salonie kosztuje 240 zł /szt.
            (Kraków,
            >
            > do wersji japońskiej, ale myślę, że do francuza tyle samo !!!). No to policz,
            4
            >
            > x 240 zł + popielniczka i wyjdzie Ci 1000 zł !
            >
            > Pozdrawiam
            > Katka

Zgodze się 240 x 4 to prawie 1000! zł Kupa szmalu za plastik!

A za 50 zł kupie komplet kolpakow ktore równie dobrze bedą się sprawować jak te
            oryginal:)

Popielniczka nie jest potrzebna do niczego - a 40 dychy na ulicy nie leży;-)

pzdr.
            Q
      • qrakki999 Re: Dziadowanie dziada? 27.01.03, 09:28
        Gość portalu: ron napisał(a):

> Z tego co się zorientowałem Yaris Base z 2003 ma inne wyposażenie niż
        > zeszłoroczniak.
        > Brak mu kołpaków, popielniczki i kto wie czego jeszcze.

No to całkiem niezły deal się z tego robi - 1000 zł za 4 kołpaki i
        popielniczke!!!
        Kolpaki kupie w sklepie za 50 zł a popielniczka nie bedzie nikomu
        potrzebna /chyba ze jako schowek na moniaki/

> Przypomina mi to historię którą opowiadał mi kolega który pracował w Daewoo.
        > Jakieś 2 lata temu mieli akcję którą sami nazwali dziadowanie dziada,
        polegało
        > to na usuwaniu wyposażenia tak by samochód był jak najtańszy.

Hmmm...nie zauważyłem zeby coś wyjeli - w zeszłym roku Base miał tylko
        1poduszke i w tym ma tez 1 ! Kierownica była i silnik tez:) Choc kto wie co
        dostanie ojciec jak bedzie odbierał!
        Ale widziałem raz Lanosa bez tylnej szyby - to pewnie ten model 'ultrabase':)

> Cena Yarisa jest niższa niż w zeszłym roku, ale w naturze nic nie ginie, jest
        > to kosztem jego wyposażenia

Jak by mozna było za 34.000 zł kupic Toyke 'ful opszyn' + stado
        cośtamtronicow:) to by sie ojciec nie zastanawiał - ale bydlaki daja tylko
        samochod z 1pp bez popielniczki:(

pzdr i zycze wszystkim 'ful opszynów'
        Q. którego na to nie stac:(
        • Gość: kasiapro1 Re: Dziadowanie dziada?-do Q IP: *.dsl.siol.net 27.01.03, 09:55
          Q-kupiles to auto w koncu?
          Chyba sobota byla decydujaca,co?
          I jak to wszytsko wyszlo i za ilemjak cie obsluzyli.
          Napisz sprawozdanie co i jak gdzie i za ile,ok?

K
          • qrakki999 Re: Dziadowanie dziada?-do Q 27.01.03, 10:03
            Cześc Kasiu

Jeszcze nie kupiliśmy! Nie było czasu w sobotę /praca, praca, praca:)/

Ale chyba w środe będe mógł wszystko opisać:)

A jak twoje polowanie?

pzdr.
            Q
            • Gość: kasiapro1 Re: do Q IP: *.dsl.siol.net 28.01.03, 10:22
              ja jestem chyba zdecydowana na ta Lodz-rzeczywiscie taniej.Od marca wprowadzja
              lune-drozsza-40.400-tyle co teraz w W-wie przed liftingiem.
              W zasadzie nic sie tam nie zmienia z wyposazenia tylko bajery.Po co mi tyle
              gadzetow-wezme ta z '03 lune przed liftingiem.No, ale najpierw musze sie
              wyprowadzic ze Slowenii co nastapi w ndz. i moge zaczac walczyc na rynku,bo
              tak przez imternet...
              jak znajdziemy dom,zebym miala garaz na moje cudo to od razu wale i zamaiwam-a
              musi to byc przed konczem lutego zeby sie wyrobic na ta nizsza kwote.
              • qrakki999 Jaki kolor Kasiu? 28.01.03, 12:14
                Ja już całkowicie sie pogubiłem:(

Jade dzisiaj na Bielany i tam chyba ojciec zamówi! Juz od maglowania ofert
                oczopląsu i kociokwiku dostaje!
                A na razie to ja mam problem bo moja Fela zaczeła dzisiaj kasłać - chyba
                biedaczka sie przeziębiła:)

A jaki kolor wybierzesz?
                Ojciec wybrał czerwony niemetalik - bo wszystkie metaliki mu ukradli!!! wiec
                przesądnie niemetalik /no i zawsze 1400 zł w kieszeni:)/ he, he, he do pracy
                wystarczy czerwony;)

A w Słowenii ile takie Yarisy kosztują???

pzdr.
                Q

• Gość: kasiapro1 Re: A kolor bedzie...do Q IP: *.dsl.siol.net 28.01.03, 20:32
                  oczywiscie czerwony nie metalik!
                  To od razu podkresli moj temperament i zdolnosc do wyprowadzania wszystkich z
                  roznowagi-hihih
                  Sam wiesz ze trzeba doplacic za metalik a po co?!Wiem ze wystepuja tylko dwa
                  nie metaliki-bialy-brbrb i czerwony.
                  Dla mnie bomba.
                  Jak dlugo bedziecie czekali na odbior-babka z Lodzi pisala mi ze zalerznie co
                  sobie zazyczysz.
                  No to ja poczekam ze 3 tyg!
                  Moze i lepiej,bo zdaze chalupe znalesc.
                  Czt Yaris drogi w SL?
                  Wiesz,tak naprawde nie wiem.
                  Z tego co uczestniczylam w paru kupnach-sprzedazy aut to wydaje mi sie ze
                  taniej-ale moze tak mi sie wydaje,bo przyzwyczailam sie do "ich"cen.
                  Ciezko powiedziec.
                  Ale nie oplaca sie ciagnac do PL-clo i oplaty roznego rodzaju..
                  dziadostwo
                  • qrakki999 Czerwony - czerwony! 29.01.03, 12:51
                    Biały jest rzeczywiscie nie za ciekawy jako kolor:)

A czerwony jak pisałem - metaliki wszystkie ukradli a 1400 zł na małe autko to
                    zbyt duzo:(

Odbiór - jeszcze nie wiem ale podobno mozna czekać i do 15 marca??? troche
                    długo - zobaczymy dzisiaj!

pzdr.
                    Q
          • Gość: Henry Od 01-07-2003 monopol sprzedazy samochodow znikna IP: *.telia.com 27.01.03, 10:16
            Od 1-go lipca zgodnie z prawem UE zakazujacym monopolizacji handlu-zniknie w
            krajach Uni monopol na sprzedawanie nowych samochodow tylko przez `agentow
            wytworcy` ,prawo to bedzie wprowadzane sukcesywnie w zycie w krajach
            czlonkowskich-w tym roku musi dotyczyc i miec praktyczne zastosowanie na
            terytorium calej wspolnoty.W przyszlosci bedziemy nasze nowe samochody kupowali
            m.in. w `super marketach`-tam gdzie taniej.
            Autoryzacja warsztatow >markowych< tez ma ulec demonopolizacji ,ale na ten
            temat nie mam jeszcze zadnych danych-powroce do tego gdy bede wiedzial wiecej.
            "Pogoda dla Samochodziarzy" ?, chyba tak .
    • Gość: cracovian Re: ROZNICA W CENIE-KAZDY SALON INACZEJ?-MOZLIWE IP: proxy / *.bankofamerica.com 28.01.03, 22:33
      Nie kupuj zadnego :-)

Nawet z ta niewielka roznica, wywalanie przeszlo $10 tysiecy na Yarisa to
      rozboj w bialy dzien... Teraz wiem czemu smierdzieli w rzadzie stac na dwustu-
      tysieczne limuzyny. Ciekawe na co pojdzie forsa za winiety, bo na autostrady to
      na pewno nie.
      • Gość: kasiapro1 Re: cracovian-wiesz co? IP: *.dsl.siol.net 29.01.03, 10:13
        Taki zakup auta to kwestia przemyslana.jesli chcesz w tej klasie nabyc dobry
        wozek z takim wyposazeniem to musisz placic-za darmo niema!Sorry,ale ja daewoo
        jezdzic nie bede.Pomysl o tych co jezdza mercami?Warto bylo tyle wydac?kwestia
        zasobu portfela i mozliwosci.Akurat takowe sie przede mna otworzyly,to czemu
        nie skorzystac?

Pozdrawiam
      • qrakki999 Cracovianie szanowny 29.01.03, 12:59
        Gość portalu: cracovian napisał(a):

> Nie kupuj zadnego :-)
        >
        > Nawet z ta niewielka roznica, wywalanie przeszlo $10 tysiecy na Yarisa to
        > rozboj w bialy dzien... Teraz wiem czemu smierdzieli w rzadzie stac na dwustu-
        > tysieczne limuzyny. Ciekawe na co pojdzie forsa za winiety, bo na autostrady
        to
        >
        > na pewno nie.

Niestety nie wszyscy /a moze 'stety'/ żyją w USA i pracują w Bank Of America!
        W Polsce ceny samochodów i ewentualnych kredytów są wyższe jak się
        zorientowałęm niż w kraju w którym Ty żyjesz!
        Więc wypowiedziany przez Ciebie pogląd - nie ma się nijak do mojej sytuacji! Ja
        żyje w Polsce, zarabiam w złotówkach, mój ojciec podobnie!
        Nie każdego stać na auta po 100 tys złotówek!Nie każdy tez takich aut
        potrzebuje!

I jeszcze prośba - jak byś mógł nie traktować ludzi kupujących małe samochody
        po 10 tys $ w Polsce jak idiotów! Pewnie gdyby mieli możliwość nabycia
        Mercedesa 'ful opszyn' w tej cenie to nie zastanaiwaliby się nad Fabiami i
        Yarisami!

pzdr.
        Q
        • Gość: kasiarpo1 Re: ???? IP: *.dsl.siol.net 29.01.03, 14:06
          no to poszlo po eterze,co?
          Ja mam tesciow w stanach,moj maz jest amerykaninem i nie czuje sie gorsza
          kupujac "taki" samochod.Jestem dumna ze mam na zakup za gotowke a reszta
          pozostaje kwestia gostow.
          PS:Moj tesc ma nowe vw a tesciowa dosc stare audi-i nie zamierzaja zmieniac
        • Gość: cracovian Re: Cracovianie szanowny IP: proxy / *.bankofamerica.com 29.01.03, 16:21
          Hej - nikogo nie traktowalem w swojej wypowiedzi jak idiote, a szczegolnie
          Kasie, wiec prosze nie wkladaj mi slow do ust... Powtarzam, taka cena (wiem, ze
          nie ma przeciez w tej sytuacji wyboru) to rozboj w bialy dzien i gdzies ta
          roznica w cenie produkcji i sprzedazy przeciez idzie, a na pewno wiekszosc nie
          do kiesy dilera ani kupujacego. To jest po prostu dla mnie bardzo frustrujace
          choc nawet tam nie mieszkam - osobiscie jezdzilbym trabantem i czekal na
          normalnosc niz $5K prezent jakiemus komuchowi zrobil - takie moje zdanie :-(

Sam jezdze do pracy 11-letnim samochodem albo autobusem albo i nawet tramwajem -
          Merca pewnie bym chcial (i moze mogl) kupic, ale sa w zyciu rzeczy wazniejsze
          i wole kupic jakas za to ziemie w Meksyku na ktorej zloze swoje kosci :-) Zona
          ma fajny i duzy woz, bo chce zeby byla bezpieczna ze swoim dzieckiem. Za $10K
          to mozna by bylo super dzialke nad Pacyfikiem w pieknym miejscu kupic :-)
          • Gość: kasiapro1 Re: Cracovianie szanowny tu kasia IP: *.dsl.siol.net 29.01.03, 18:45
            A no to milo ze nas nie atakujesz.Juz myslalam ze bede batalie toczyc z
            wlascicielem merca co to zapomnial jak sie tramwajem jezdzilo-hihih.
            Co do bezpieczenstwa zony to sie zgadzam i popieram-dlatego wybor padl na
            Yarisa-zeby czuc sie bezpiecznie.
            A gzdie byc ta dzialke kupil?
            My mamy w Nokomis dom-w Calusa lakes-fajne miejsce.tam warto inwestowac

Pozdrawiam

K
            • Gość: cracovian Re: dzialka zamiast Yarisa :-) IP: proxy / *.bankofamerica.com 29.01.03, 19:06
              Dzialke za takie pieniadze to tylko w Meksyku mozna kupic :-) Ale ja i tak
              Meksyk pod wieloma wzgledami od Stanow wole... Rozgladamy sie za czyms, jak juz
              wspomnialem, nad Pacyfikiem w stanie Nayarit. Moi tesciowie w stolicy stanu juz
              sobie dom wybudowali, ale stamtad prawie 2 godziny kretymi drogami na wybrzeze.
              Dobrze by bylo cos tam miec zeby przez noc zostac zamiast gnac spowrotem przed
              zmrokiem albo kupe szmalu za hotel placic.

Troche to smutne, ale teraz, szczegolnie po huraganie Kenna (co zdarza sie
              BARDZO rzadko) wydaje mi sie, ze ceny sa dosc atrakcyjne. Polecimy tam znowu w
              maju, wiec kieszen trzeba bedzie otworzyc :-)
              • Gość: kasiarpo1 Re: dzialka zamiast Yarisa ?????????? IP: *.dsl.siol.net 30.01.03, 09:50
                No to rzeczywiscie lepeiej wam kupic dzialke niz yariska.Powodzenia
                • qrakki999 O qrka wodna - działka w Meksyku! 30.01.03, 14:47
                  Cracovianie - przepraszam - może się uniosłem. Kasiu witam!

naprawde szczeka mi opadła - mozna za 10 tyś $ mieć działkę nad oceanem???

Ja pie... /za przeproszeniem/ - ja nabyłem drogą kupna w tej cenie i okazyjnie
                  ok. 1000 m.kw. nad rzeką Wkrą ok. 80 km od Warszawy, mam tam domek murowany z
                  pięterkiem takim no.../dla mnie i mej lubej:)/ z kominkiem i wszelkimi wygodami
                  i z widokiem niestety nie na ocean a na oczko wodne o średnicy 25 m!!! Niestety
                  domek nie jest całoroczny - ogrzewanie to wyłącznie podłoga i kominek! w zime
                  nie nagrzeje do sensownej temperatury całości!

Hi, hi, hi - a po drugiej stronie atlantyku można mieć widok na ocean!

Kasiu Yaris bedzie biały niestety:) bo czerwonych juz nie ma:( a 1400 zł za
                  kolor - podtrzymuje nie ma sensu /choc zastanawiałem sie nad czarnym - ughhh/!

pzdr.
                  Q
                  • Gość: cracovian Re: O qrka wodna - działka w Meksyku! IP: proxy / *.bankofamerica.com 30.01.03, 15:29
                    Tak widoku za dyszke to moze miec nie bedziesz, chyba ze domek wysoki
                    wybudujesz - Ale rowerkiem zawsze mozna podjechac :-)
                    • kasiapro1 Re: nie ma czerwonych???? 30.01.03, 15:49
                      Jak to kurde nie ma juz czerwonych kolorow?
                      W morde,bylo isc do innego dila.
                      Juz mi adrealino skoczyla,bo znajac moje szczescie to ja tez nie utrafie na
                      kolor.
                      jakies rabaty wam dali?jakies pakiety okazyjne
                      • qrakki999 Nie ma czerwony Base'ów!!! 30.01.03, 16:01
                        Inne być może są - ale to końcówka serii - więc musisz się spieszyć!!!

U innych dilerów nie będzie - bo bazę samochodów, które do 15 kwietnia przyja
                        do Polski wszyscy mają wspólną!

Mówi się trudno - z wewnątrz nie będzie widać;)

Ze względu na to ze koloru nie było - dopiero dzisiaj jedziemy zamawiać!
                        Dużo nie oczekuje - zobaczymy.

pzdr.
                        Q
                    • qrakki999 Re: O qrka wodna - działka w Meksyku! 30.01.03, 15:57

> Tak widoku za dyszke to moze miec nie bedziesz, chyba ze domek wysoki
                      > wybudujesz
                      Zawsz podobały mi się domy budowane na palach:))

- Ale rowerkiem zawsze mozna podjechac :-)

Tylko czym ja dojade do tego Meksyku??? he, he, he

Pozostanę jakiś czas jeszcze przy swoim stawie z kaczkami i żabami:)

pzdr.
                      Q
                      • Gość: cracovian Re: O qrka wodna - działka w Meksyku! IP: proxy / *.bankofamerica.com 30.01.03, 16:40
                        qrakki999 napisał:

> - Ale rowerkiem zawsze mozna podjechac :-)
                        >
                        > Tylko czym ja dojade do tego Meksyku??? he, he, he

Ja pare miesiecy temu pojechalem Corolla w jedna strone razem z tesciami, zona,
                        bagazami, itd. Prawie piec dni jazdy - prawie tak dlugo nam zajelo ile Mormonom
                        wycieczka do stanu Utah :-)

Yarisek ani przeladowana Corolla (nawet ta hamerykanska) na Meksyk sie nie
                        nadaja. Albo maja za niskie podwozia albo w Meksyku maja za glebokie dziury :-)
                        A jak Yaris poradzi sobie na polskich drogach?
                        • qrakki999 Re: O qrka wodna - działka w Meksyku! 30.01.03, 16:54

> Ja pare miesiecy temu pojechalem Corolla w jedna strone razem z tesciami,
                          zona,
                          >
                          > bagazami, itd. Prawie piec dni jazdy - prawie tak dlugo nam zajelo ile
                          Mormonom
                          >
                          > wycieczka do stanu Utah :-)

Wow!!!
                          >
                          > Yarisek ani przeladowana Corolla (nawet ta hamerykanska) na Meksyk sie nie
                          > nadaja. Albo maja za niskie podwozia albo w Meksyku maja za glebokie dziury :-
                          )

Czyli Mexico dziury są podobne do naszych, swojskich, polskich dziur -
                          głębokie, rozlewające się na cała szerokość pasa ruchu, często pojawiające się
                          z nienacka i ogromnie trwałe - czyli po prostu dobrze zrobione;-)
                          A szczególnie teraz jak trochę mróz odpuscił pojawiło ich się mnóstwo - inwazja
                          normalnie!

> A jak Yaris poradzi sobie na polskich drogach?

Bedzie musiał wytrzymać biedaczysko mozlona prace na swoich 13 calowych
                          toczydekach:) Pozywiom - uwidzim! Jak mawiają bracia słowianie.

pzdr.
                          Q
                          • Gość: cracovian Re: dziury i autostrady IP: proxy / *.bankofamerica.com 30.01.03, 17:17
                            W Meksyku sa dziury i inne inne "ciekawe" rzeczy na drogach, ale... jest
                            zasadnicza roznica... Maja tam rowniez doskonale platne autostrady miedzy
                            wiekszymi miastami. Wiec, na przyklad z Guadalajary do Tepic moge jechac
                            darmowa dwupasmowa, bardzo niebezpieczna i zatloczona droga przez 5 godzin,
                            albo zaplacic $30 za trzygodzinna jazde piekna gorska autostrada gdzie tylko co
                            jakis czas zobacze smigajace Mercedesy. Slono to kosztuje, ale zawsze jest taka
                            opcja jak potrzeba. W Polsce natomiast miedzy Krakowem, a Nowym Saczem bylbym w
                            stanie zaplacic jeszcze wiecej, ale takioj opcyji ni mo...
                            • Gość: kasiapro1 Re: dziury i autostrady-w Pl tragedia IP: *.dsl.siol.net 30.01.03, 18:46
                              TU w Slowenii drogi s boskie-naewt te calkiem dobre poprawiaja co u nas
                              uznaneby bylo za marnotrastwo!
                              Q-jestem przerazona tymi kolorami-jakoby co no to juz sie doplaci,ale zawsze
                              lepiej jak zostanie w kieszeni,no nie?
    • qrakki999 Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) 31.01.03, 09:24
      Tak, Tak - czerwony!

Tyle tylko, ze nie w wersji Base /preferowanej/ a w wersji Terra.
      Więc bedzie miał wieksze kólka do skakania po polskich dziurach.

Przyznam się, ze zapomniałem spytać o czerwone Luny:( ale zauważyłem, że
      brakuje już Toyocie Base'ów bo są najtańsze, a w kolor czerwony to jedyny
      niemetaliczny kolor bez dopłaty /jest jeszcze biały - ale to nie kolor/.Wiec
      jest jeszcze sznsa na czerwone Luny Kasiu:)

no wiec teraz do marca trzeba czekać na samochod!

Wytargowac to u nich sie nic nie da! Jedynie 600 zł zniżki na centralny zamek!

pzdr.
      Q.
      • Gość: ron Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) IP: proxy / 10.101.1.* 31.01.03, 13:03
        Ja zamówiłem też czerwonego - na początku stycznia. W przyszłym tygodniu
        odbieram (mam nadzieję). Mam tylko jeden dylemat. Nie wiem czy instalować alarm
        i centralny zamek w ASO, czy gdziekolwiek indziej za połowę ceny ASO?
        Wiem że, montując dodatki ryzykuję utratę gwarancji, ale wszyscy znajomi mnie
        uspokajają, że i tak nikt w ASO i tak się nie zorientuje.
        Jestem ciekawy jak Wy robicie?
        pozdro
        • Gość: ron Re: Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) IP: proxy / 10.101.1.* 31.01.03, 13:05
          i tak i tak
          ups
        • qrakki999 Re: Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) 31.01.03, 13:19
          Mi udało się ustalić cenę centralnego zamka na 350 zł z montażem /zeszli z 950
          bez montażu/.
          Co do alarmu to nie pytaliśmy - ogólnie taki brzęczyk to tylko psuć się lubi a
          i tak przed niczym nie chroni:) Ale mogę wiedzieć po południu.

pzdr.
          Q.

• Gość: ron Re: Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) IP: proxy / 10.101.1.* 31.01.03, 14:44
            qrakki999 napisał:

> Mi udało się ustalić cenę centralnego zamka na 350 zł z montażem /zeszli z
            950
            > bez montażu/.
            Ja dostałem zimówki z montarzem.
            • qrakki999 Re: Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) 31.01.03, 16:23
              No to ładnie:)

Pytałeś się o alarm - ok.1200 zł /z antynapadem/.
              Blokada szkrzyni - 650 zł

dobrze wiedzieć o tych oponach - może jeszcze dorzucą jak im powiem:)

pzdr.
              Q
              • Gość: ron Re: Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) IP: proxy / 10.101.1.* 03.02.03, 08:52
                qrakki999 napisał:
                > Pytałeś się o alarm - ok.1200 zł /z antynapadem/.
                > Blokada szkrzyni - 650 zł

Dokładnie te ceny mi podali, (jeszcze centralny zamek 650 zł, ale nie jestem
                pewien czy myśleli o 5d czy 3 d).
                Tej klasy alarm + centralny zamek kupujesz na wolumenie za 200 zł + montaż?.
                Niezły mają narzut.
                W firmie u znajomego zakładają mi centralny i alarm za 700 zł - za wszystko!
                Niezła różńica w cenie, ale co z gwarancją? Mam niezły dylemat, w końcu to
                różnica ponad 1000zł.
                • Gość: Katka Re: Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) IP: *.net.autocom.pl 03.02.03, 12:31
                  Witam!

Toyota jest dość rygorystyczna pod względem warunków gwarancji, lepiej po
                  prostu zadzwoń do TMP i zapytaj. Wiem z własnego doświadczenia, bo parę rzeczy
                  zmieniałam w mojej Yarisce, ale wszystko w ASO bo inaczej powiedzieli, ze
                  stracę gwarancje.

Pozdrawiam
                  Katka

• Gość: ron Re: Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) IP: proxy / 10.101.1.* 03.02.03, 12:43
                    Gość portalu: Katka napisał(a):

bo inaczej powiedzieli, ze stracę gwarancje.

> Pozdrawiam
                    > Katka

Tak sobie myślę, ale co innego mieli Ci powiedzieć, przecież chcieli zarobić.
                    • qrakki999 Myśle Ron że Katka ma 100% racji:( 03.02.03, 15:09
                      Chyba w żadnym samochodzie podczas okresu gwarancji nie można niczego poza
                      dywanikami tknąć by gwarancji nie stracić.

Prawdopodobnie możesz się pokłócić o cenę ale nie sądze by poszli na układ -
                      montuje centralny u znajomego i nie trace gwarancji.
                      Mi powiedzieli, ze centralny to do wersji 5d 950 zł - no ale za 350 zamontują -
                      chyba już nie oplaca sie teraz jeździć i kręcić za 50 czy 80 zł tańszym?

pzdr.
                      Q

• Gość: ron Re: Myśle Ron że Katka ma 100% racji:( IP: proxy / 10.101.1.* 04.02.03, 11:42
                        qrakki999 napisał:

> Chyba w żadnym samochodzie podczas okresu gwarancji nie można niczego poza
                        > dywanikami tknąć by gwarancji nie stracić.
                        > Prawdopodobnie możesz się pokłócić o cenę ale nie sądze by poszli na układ -
                        > montuje centralny u znajomego i nie trace gwarancji.

DOSKONALE ZDAJĘ SOBIE Z TEGO SPRAWĘ. PRZECIEŻ WARUNKI GWARANCJI USTALA
                        PRODUCENT, A NIE DYSTRUBUTOR.
                        ALE PODCHODZĄC DO TEGO Z PRAKTYCZNEGO PUNKTU WIDZENIA TO WYDAJE MI SIĘ ŻE NIE
                        OPŁACA SIĘ ASO PODWARZAĆ SŁUSZNOŚCI REKLAMACJI W RAMACH GWARANCJI, BO WTEDY
                        POPROSTU NIE ZAROBIĄ NA JEJ USUNIĘCIU, A Z TEGO CO SŁYSZŁEM TO NAPRAWY
                        GWARANCYJNE SĄ OPŁACALNE DLA ASO GDYŻ TMP NIE ŹLE IM ZA TO PŁACI.

> Mi powiedzieli, ze centralny to do wersji 5d 950 zł - no ale za 350
                        zamontują - chyba już nie oplaca sie teraz jeździć i kręcić za 50 czy 80 zł
                        tańszym?

MOŻE SPRÓBUJĘ SIĘ POTARGOWAĆ, ALE W MOIM PRZYPADKU W ALTERNATYWIE MAM MONTAŻ
                        CENTRALNEGO I ALARMU ZA 300ZŁ CZYLI TYLKO KOSZT CZĘŚCI - ROBOCIZNA ZA FRIKO!
                    • Gość: Katka Re: Czerwony Yaris został zamówiony:)))))) IP: *.net.autocom.pl 03.02.03, 15:20
                      Witam!

Rozmawiałam z prawnikiem zajmującym się gwarancjami w TMP (w Warszawie) i on
                      bezpośrednio to nic nie zarobił ; ), a w ASO (w Krakowie) też nie wiele, bo
                      elementy sama dostarczyłam oni tylko je montowali (nie mówię tu oczywiście o
                      alarmie) a zrobili wszystko genialnie i nie wzięli zbyt dużo (tak przynajmniej
                      uważam). A poza tym dbałość o pozostawiony samochód na najwyższym poziomie.
                      Proponuje jednak zadzwoń do TMP i zapytaj to nie kosztuje (oprócz opłaty za
                      telefon).

Pozdrawiam
                      Katka

• Gość: Joasia Re: ROZNICA W CENIE-KAZDY SALON INACZEJ?-MOZLIWE IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.03, 13:03
      Jednym slowem - Polska zbliza sie rowniez pod tym wzgledem do Europy w ktorej
      od lat kazdy dealer robi wlasne ceny a dokladnie mowiac daje tyle rabatu ile
      uwaza za stosowna.
      Cena katalogowa to "cena zalecana przez producenta" ale nikt jej nie placi.
      Rabaty zalezne sa od marki i modelu np. masowka jak Ford, Opel, Skoda, Fiat co
      najmniej 8 - 10%
      Wystarczy porownac ceny na stronie www producenta i na www.mobile.de
      • Gość: kasiapro1 Re: TMP i ASO-co to za instytucje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 12:56
        Czy TMP reperuje samochody na gwarancjii Toyoty?
        Jesli kupie swoj alarm i dam do zamontowania w TMP to wezma tylko za montaz-czy
        dobrze sie wczytalam w tekst?
        Poradzcie co robic,mam centralny,blokade skrzyni zeszli na 350zl-co poradzicie
        do montowania dodatkowo?
        Coz tym alarmem,mozna samemu kupic?
        Odbieram nowy sort w polowie marca i troche sie obawiam

K
        • Gość: Katka Re: TMP i ASO-co to za instytucje? IP: *.net.autocom.pl 09.02.03, 19:44
          TMP to po prostu Toyota Motor Poland i oni nic nie reperują ; )))).
          A ASO to Autoryzowany Serwis Obsługi i ze swoją Yariską na gwarancji jeździsz
          do ASO Toyoty! Masz telefon to zadzwoń i zapytaj się jak jest z alarmem i
          gwarancją. Zadajecie to pytanie już któryś raz a wystarczy tylko zadzwonić !

Osobiście polecam założyć alarm antynapadowy (przetestowany, działa).

Pozdrawiam
          Katka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka