Gość: dealer IP: *.bbnplanet.com 02.11.01, 11:44 No i wiadomo. Ceny od 43 do 100 tys. PLN ok 43tys. PLN najtansza 3d ok 64tys. PLN najdrozsza beznyna 5d scigacz 3d 85tys. PLN najdrosze Verso okolo 100tys. PLN Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Wojtek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.waw.cdp.pl 02.11.01, 12:34 Gdzie można znaleźć te ceny? Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: dealer Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.bbnplanet.com 02.11.01, 12:52 No ja dostalem takie informacje w Toyota-Radosc. Czlowiek ktory mi udzielal informacji, mial rowniez wyposazenie tych samochodzikow, ale nie pytalem bo w tej chwili interesowaly mnie ceny Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.waw.cdp.pl 02.11.01, 12:57 Dzięki Miałem nadzieję, że pooglądam sobie ceny nie ruszając d.. z krzesła. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: dealer Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.bbnplanet.com 02.11.01, 13:29 No niestety, ale na pewno wyposazenie i sam samochodzik bedzie mogl poogladac od 8 listopada na Woli na targach Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.waw.cdp.pl 05.11.01, 08:11 Ruszyłem d... i poszedłem do Toyota Carter (Gdańsk). Dostałm cennik nowej Toyoty wraz z podstawowymi danymi oraz wyposażeniem, bez cennika opcji. No cóż, o ile sam samochód wywołuje u mnie zainteresowanie to cennik działa raczej jak zimny prysznic. Oj cenią sobie ten samochodzik. 5d hatchback w najlepszej wersji wyposażenia Sol (m.in. klima) z silnikiem 1,6 kosztuje prawie 65 tys zł. Dla przykładu lepiej wyposażony Peugeot 307 XT Premium z silnikiem 1,6 kosztuje 61 tys zł. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyniknie Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: 195.94.215.* 05.11.01, 10:11 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Ruszyłem d... i poszedłem do Toyota Carter (Gdańsk). Dostałm cennik nowej > Toyoty wraz z podstawowymi danymi oraz wyposażeniem, bez cennika opcji. No cóż, > > o ile sam samochód wywołuje u mnie zainteresowanie to cennik działa raczej jak > zimny prysznic. Oj cenią sobie ten samochodzik. > 5d hatchback w najlepszej wersji wyposażenia Sol (m.in. klima) z silnikiem 1,6 > kosztuje prawie 65 tys zł. jeżeli to prawda, że 65 tyś. kosztować ma corolla z klimą 1.6, to coś chyba w toyocie musi nie grać, skoro avensisa można kupić taniej! (mimo iż nowa corolla wydaję zapowiadać się ciekawie, to bez zastanowienia wybrałbym avensisa, jeżeli byłby w tej samej cenie - i to nie chyba tylko ja) pozdr Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: 192.168.10.* 05.11.01, 10:26 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > > jeżeli to prawda, że 65 tyś. kosztować ma corolla z klimą 1.6, to coś chyba w > toyocie musi nie grać, skoro avensisa można kupić taniej! (mimo iż nowa corolla > wydaję zapowiadać się ciekawie, to bez zastanowienia wybrałbym avensisa, jeżeli > byłby w tej samej cenie - i to nie chyba tylko ja) > > pozdr No wlasnie!!! A ile za dieselka? Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.waw.cdp.pl 05.11.01, 10:58 D4D 110 SOL 3d - 74250 PLN, 5d- 76650 PLN. To nie pomyłka (a przynajmniej ja się nie mylę), jest droższy od Avensis z tym samym silnikiem. D4D 90 SOL sedan 73200 PLN. Sądze, że Toyota wkrótce przemyśli sprawę nowych cen. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: 192.168.10.* 05.11.01, 11:23 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > D4D 110 SOL 3d - 74250 PLN, 5d- 76650 PLN. To nie pomyłka (a przynajmniej ja > się nie mylę), jest droższy od Avensis z tym samym silnikiem. > D4D 90 SOL sedan 73200 PLN. Dzieki Wojtku, ALE ceny!!! Ja wysiadam. :-( Dla porownania (przepraszam za "francuzyzne") Xsara 2,0 HDi kombi (!) - 62 tys. PLN, czy 406 SR DT 2,0 HDi - 69 tys. PLN. > Sądze, że Toyota wkrótce przemyśli sprawę nowych cen. > Pozdrowienia Mam nadzieje, ze "pojda po rozum do glowy". Pozdr Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: 195.94.215.* 05.11.01, 12:45 a może po prostu podnisą cenę za toyotę avensis, w postawowej wersji powiedzmy do 68000 tyś i kwestię proporcji cenowych pomiędzy autami corolla - avensis rozwiażą tym samym... Link Zgłoś
abrams Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny 05.11.01, 13:12 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > a może po prostu podnisą cenę za toyotę avensis, w postawowej wersji powiedzmy > do 68000 tyś i kwestię proporcji cenowych pomiędzy autami corolla - avensis > rozwiażą tym samym... w obecnej sytacji na rynku motoryzacyjnym nie jest to chyba mozliwe a jeśli idzie o Corollę, to wysoka cena jest pewnie po to zeby za jakiś czas móc sie pochwalić bardzo wysokimi rabatami w przeciwnym razie, pomimo wielu zalet, nie rokuję nowej Toyocie szans na sukces Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: 192.168.10.* 05.11.01, 13:51 abrams napisał(a): > w obecnej sytacji na rynku motoryzacyjnym nie jest to chyba mozliwe > a jeśli idzie o Corollę, to wysoka cena jest pewnie po to zeby za jakiś czas mó > c > sie pochwalić bardzo wysokimi rabatami > w przeciwnym razie, pomimo wielu zalet, nie rokuję nowej Toyocie szans na sukce > s Abrams, widziales gdzies przy nowowprowadzanych na rynek modelach upusty? Moze tajemnica lezy w kraju produkcji nowych Hond? Np. Hyundai Matrix (van) prawdopodobnie nie bedzie oferowany na naszym rynku, bo jako auto spoza UE ma horrendalne cla, akcyzy itp. Link Zgłoś
abrams Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny 06.11.01, 09:15 Gość portalu: Jarek napisał(a): > > Abrams, > widziales gdzies przy nowowprowadzanych na rynek modelach upusty? nie dzieje się to oczywiscie od pierwszego dnia obecności na rynku, ale po bardzo krótkim czasie, do nowego modelu oferowane są najrózniejsze bonusy; jeszcze rok-dwa lata temu było to nie do pomyslenia: nowy model sprzedawał się sam z siebie, dopiero gdzieś po roku sprzedaż była wspierana jakimiś dodatkowymi zachętami - teraz na rynku tak sie porobiło, że jak nie ma "promocji" to klient nawet nie spojrzy na auto; w przypadku nowej Corolli powodem do znizki moze być np. rok produkcji - lada moment będzie styczeń i klienci ani będą mysleć kupować auto z 2001 za normalną kasę Link Zgłoś
Gość: mac Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: 213.77.125.* 06.11.01, 09:26 Tylko że nowa Corolla ma być sprzedawana od przyszłego roku. Nie ma co liczyć na obniżki związane z rocznikiem. Pzdr. Link Zgłoś
abrams Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny 06.11.01, 09:36 a, to co innego... w takim razie Toyota będzie musiała coś wymysleć, żeby przyciągnąć chętnych tym bardziej, że konkurencja nie śpi: są juz 307 i Civic, pojawją się Stilo i Focus po faceliftingu a cała reszta producentów będzie pewnie do połowy roku wyprzedawać rocznik 2001 z szalonymi upustami Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.bbnplanet.com 06.11.01, 11:22 No chyba ze prawda jest to co powiedzial mi dealer :) cyt. "Jak Pan zobaczy nowa Corolle to nie bedzie Pan chcial zadnego innego samochodu z tej klasy kupic" :) Az nie moge sie doczekac do piatku, zeby sie przekonac czy faktycznie powali mnie na kolana :) mam nadzieje, ze tak :) Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.waw.cdp.pl 06.11.01, 11:35 Może i tak, ale obecnie jest już kilka samochodów, które powalają mnie na kolana, nie chcę żadnego innego ale z prozaicznej przyczyny - braku kasy jeżdżę tym czym jeżdżę. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mac Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: 213.77.125.* 06.11.01, 11:46 Myślę że za takie ceny nikt nie będzie klękał. Może taka jest strategia TOYOTY żeby do salonów przychodzili ludzie jedynie się popatrzeć, jak do muzeum. A tak na marginesie jak obejrzałem zdjęcia Corolli II na portalu TOYOTA to myślę że ktoś tutaj przesadził z cenami. Na szczęście są inne samochody. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.tnt11.me.uunet.de 06.11.01, 16:41 > No chyba ze prawda jest to co powiedzial mi dealer :) > cyt. "Jak Pan zobaczy nowa Corolle to nie bedzie Pan chcial zadnego innego > samochodu z tej klasy kupic" :) > Az nie moge sie doczekac do piatku, zeby sie przekonac czy faktycznie powali > mnie na kolana :) mam nadzieje, ze tak :) coz za glupoty potrafia wygadywac sprzedawcy:))) akurat widzialem ten samochod (nawet wszystkie wersje) i jest ok ale bez przesady (bylem we Frankfurcie na IAA).jesli widziales zdjecia to juz wiesz wszystko:) a ceny coz beda sie sprzedawac najtansze wersje za 43 do 55k zl , w zakresie poza avensisem... Link Zgłoś
Gość: bObO Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: 212.244.192.* 06.11.01, 17:14 Gość portalu: Franek napisał(a): > a ceny coz beda sie sprzedawac najtansze wersje za 43 do 55k zl , w zakresie po > za > avensisem... > To normalne, bo 192KM to już jest rakieta (chociaż przysp. do setki jak na taką moc nie jest rewelacyjne). Auta o sportowych osiągach to z założenia produkty niszowe, nie mówiąc już o wyższym koszcie całej konstrukcji. Przykłady: nowa HC 200KM kosztuje tyle co lepsze wersje Accorda, Renault Clio 2.0 172KM kosztuje tyle co Laguna 2.0 140KM, także nie spodziewam się w tej polityce żadnych powazniejszych zmian Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.tnt3.m2.uunet.de 07.11.01, 00:59 > To normalne, bo 192KM to już jest rakieta (chociaż przysp. do setki jak na taką > > moc nie jest rewelacyjne). Auta o sportowych osiągach to z założenia produkty > niszowe, nie mówiąc już o wyższym koszcie całej konstrukcji. > > Przykłady: nowa HC 200KM kosztuje tyle co lepsze wersje Accorda, Renault Clio 2 > .0 > 172KM kosztuje tyle co Laguna 2.0 140KM, także nie spodziewam się w tej polityc > e > żadnych powazniejszych zmian bobo ok ale nie twierdzisz chyba ze corolla dizel to produkt niszowy a z tego co pamietam jak chlopaki napisali wczesniej to jest ona w cenie avensisa czy nawet drozsza, to chyba lekka przesada... i to raczej o te 'niszowe' samochody chodzi, w przedziale civic 3d 1,4 a accord 1,8 znajdzie sie miejsce na na civica np 4d 1,6 w cenie wciaz nizszej od accorda a u toyoty jakby troche inaczej;) Link Zgłoś
Gość: bObO Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.chello.pl 07.11.01, 01:34 OK, miałem na myśli ścigacza. A jeśli miałbym wybierać model większy albo mniejszy z takim samym silnikiem, wybrałbym mniejszy. Wolę lepiej przyspieszać niż wozić więcej powietrza, ale to już indywidualne preferencje. Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: 195.94.215.* 07.11.01, 09:29 Gość portalu: bObO napisał(a): > OK, miałem na myśli ścigacza. A jeśli miałbym wybierać model większy albo > mniejszy z takim samym silnikiem, wybrałbym mniejszy. Wolę lepiej przyspieszać > niż wozić więcej powietrza, ale to już indywidualne preferencje. Otóż porównując różnice cenowe nowa corolla - avensis, nie mamy tu na myśli żadnych śćigaczy, wersji top sportowych (chociaż w wypadku tych dwu modeli Toyoty dostepnych w Polsce nie spotkałem się z wersjami typowo sportowymi jak np. w hondzie type R) mówimy o normalnych wersjach z silnikami typu 1.6,1.8 2.0 a swoją drogą dziwię się, że zapłaciłbyś za model o klasę niższy; tego samego producenta; w tej samej specyfikacji taką samą cenę... Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.bbnplanet.com 07.11.01, 11:35 A moze za rok bedzie nowy Avensis i taka pilotyka cenowa spowoduje to ze obecny model sprzeda sie i nie bedzie trzeba robic potem na niego jako stary model dodatkowych promocji Link Zgłoś
Gość: bObO Re: Corolla II raz jeszcze -->ceny IP: *.chello.pl 07.11.01, 21:19 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > a swoją drogą dziwię się, że zapłaciłbyś za model o klasę niższy; tego samego > producenta; w tej samej specyfikacji taką samą cenę... A jednak wielu ludzi wybiera AR 147 zamiast 156... Link Zgłoś