Dodaj do ulubionych

Ford Focus C-MAX

IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 21:48
HEHE, ALE FAJNY SCENIC :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ciemniak Re: Ford Focus C-MAX IP: *.visp.energis.pl 23.02.03, 22:39
      A co to jest kompaktowy minivan albo maxivan
      A wogóle co to są te mini mikro kopaktowe sedany hatchbacki
      kombivany itd ????
      • Gość: Henry Re: Ford Focus C-MAX IP: *.telia.com 26.02.03, 08:46
        Przy ew.zakupie zwroccie uwage na pewny konstrukcyjny idiotyzm Forda;
        ,blotniki wewnetrzne (wkladki) sa robione z prasowanego _filcu_,powod?-
        wyciszenie samochodu.
        Filcowe blotniki nasiakaja i magazynuja wilgoc,ktura w deszczowych porach roku
        nigdy nie wysycha, powoduje to korozje nadkoli po uplywie ok.2 lat,po dluzszym
        czasie rdza rozprzestrzenia sie na inne czesci karoseri i podwozia.
        Wyrzuccie te felerne wkladki i wmontujcie blotniki wewnetrzne z plastiku,
        najstarsza firma ktora je produkuje i ktorej produkty sa powszechnie na calym
        swiecie uznawane za b.dobre jest: `Lokari`.
        Nawet gdy nie zatrzymacie swojego Ford`a zbyt dlugo,-to kiedys bedziecie go
        sprzedawali,przyszly kupiec z pewnoscia bedzie wiedzial o tym mankament`cie i
        z szczegolna uwaga te czesci karoserji/podwozia bedzie kontrolowal.
        """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
        • Gość: Arti Re: Ford Focus C-MAX IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 26.02.03, 09:10
          Od Scenica to on jest 10 razy ładniejszy...
        • wrona52 Re: Ford Focus C-MAX 26.02.03, 10:09
          Henry: niestety nie masz racji nawet w jednym słowie. Jeśli nie obejrzałeś
          dokładnie jak wyglądają wkładki nie opowiadaj bzdur!
          Moja żona ma Focusa 3-letniego i nie ma nawet śladu korozji przy błotnikach
          tylnych. Od samego początku ma chlapacze z przodu a z tyłu uznałem że są zbędne
          i na szczęście się nie pomyliłem. Docip polega na tym że jest filc syntetyczny,
          nie nasiąkliwy i wysycha po przejachaniu kilku kilometrów, ponieważ jest rzadki
          i przewiewny. Tak więc nawet pod "nadkolem" jest sucho a tego nie zapewniają
          plastiki. Tak nawiasem, czekamy właśnie na C-MAXa aby wymienić za starego
          Focusa.
          • Gość: Henry Re: Ford Focus C-MAX IP: *.telia.com 26.02.03, 17:19
            wrona52 napisał:

> Henry: niestety nie masz racji nawet w jednym słowie. Jeśli nie obejrzałeś
            > dokładnie jak wyglądają wkładki nie opowiadaj bzdur!
            > Moja żona ma Focusa 3-letniego i nie ma nawet śladu korozji przy błotnikach
            > tylnych. Od samego początku ma chlapacze z przodu a z tyłu uznałem że są
            zbędne
            >
            > i na szczęście się nie pomyliłem. Docip polega na tym że jest filc
            syntetyczny,
            >
            > nie nasiąkliwy i wysycha po przejachaniu kilku kilometrów, ponieważ jest
            rzadki
            >
            > i przewiewny. Tak więc nawet pod "nadkolem" jest sucho a tego nie zapewniają
            > plastiki. Tak nawiasem, czekamy właśnie na C-MAXa aby wymienić za starego
            > Focusa.
            """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Wrona52 , dane ktore podalem,dotyczace filcowych blotnikow wewnetrznych wziolem
            z "Vi Bilägare" nr.18 december2002 ,nie jest to kioskowa literatura lecz
            b.powazny organ konsumentow/kierowcow w Szwecji "Olje Konsumenternas Förbund"-
            OK. W w/wm. numerze na stronie 61 podtytul _Risk för sänkt betyg_ vers 1-y i 2-
            gi mozesz dowiedziec sie wiecej o wiazaniu wilgoci przez <wkladki filco podobne>
            ,artykol napisal Boo Wennerberg tele.nr; + 46 (0)8-736 12 15 - mowi rowniez po
            Angielsku,porozmawiaj z nim,albo napisz na mail; boo.wennerberg@vibilagare.se
            Ten auto techniczny dwo tygodnik jest rowniez na net`cie, www.vibilagare.se

• Gość: M.K. Re: Ford Focus C-MAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.03, 13:34
      Nie dość, że spóźniona premiera o kilka lat to podobny do
      SCENICa
    • Gość: GTO Re: Ford Focus C-MAX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.03, 20:53
      jak dla mnie przecietny w porownaniu do innych
    • Gość: amator Re: Ford Focus C-MAX IP: *.sympatico.ca 06.03.03, 23:01
      Model/Year:
      2000/Ford/Focus/zx3

Price Paid: $19000 at Randell Reed Ford

Summary:
      Save Your time, money and sanity. DO NOT PURCHASE this car... I had the car for
      a week (BRAND NEW) The first of 9 Count them 9 recalls happened. The brakes and
      rotors had to be replaced at 21,000 miles. When the rotors were replaced the
      mechanic told me that FORD had designed them to wear out. this cost a whopping
      580.00 dollars. the engine started acting up BECAUSE there was a hole in the
      fuel line. Then the bushals (sic), wheel bearings and tires had to be replaced
      at 25,000 miles. I bought this car BRAND NEW and I had to replace the battery
      and the brake lights. I do not drive bad,I baby this car. Now to top it off at
      a stop the RPM's will go crazy and acting like the car wants to die.JUST AT A
      RED LIGHT. this stupid car only has 41,000 miles on it. I am trading it in and
      PITY THE FOOL that buys it. Or any other Focus for that matter.

Strengths:
      Color, Comfort, Stereo

Weaknesses:
      Are you kidding ?

Similar Products Used:
      Mazda, Ford F-150, Nissan, Toyota
      • Gość: Henry Re: Ford Focus C-MAX IP: *.telia.com 07.03.03, 09:07
        Od kilku lat mamy trend,wzrost popytu na auta typ minivan.Wszyscy eksperci sa
        zgodni ze Europejczyk zaczyna byc praktyczny,designe odgrywa drugorzedna role.
        Ktory z nich lepszy ?,z pewnoscia ten ktory sie ma ,o objektywizm w tej materji
        trodno,jedynie wielkie testy (min. 1000 aut)na zywo moga cos bardziej
        konkretnego na temat jakiegos auta powiedziec,jednakze sa wyjatki,duzo zalezy od
        kierowcy/wlasciciela auta.
        ________________________________________________________________________________
    • Gość: migal Re: Ford Focus C-MAX IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 20:02
      a ja mam sedana yest ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka