Dodaj do ulubionych

cena robocizny...

04.09.06, 11:33
do zrobienia:
- wymiana sworzni wahaczy
- wymiana koncowek drazkow kierowniczych
- wymiana łozysk amortyzatorow przednich ( koniecznosc demontazu kolumn
McPhersona)
- dodatakowe male robotki- wymiana gumy laczacej tlumik srodkowy z
koncowym, przyklejenie oslonki przy drazku skrzyni biegow, dokrecenie
zderzaka .

Na ile wyceniacie ta usluge, jakbyscie mogli to rozdzielcie poszczegolne
wymiany, cos za wysoko sie zaczal cenic moj mechanik, bo ceny czesci to
osobna sprawa, auto VW Golf 3, silnik 1.6.
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: cena robocizny... 04.09.06, 12:00
      Wszystko jest wzgledne. Zakres robot nie przekracza moich umiejetnosci oraz usprzetowienia garazu. Takie rzeczy robie sobie sam i za darmo. Zawodowy mechanik niestety musi z czegos zyc. Jeden ma malutki warsztat na peryferiach, do tego we wlasnym domu, drugi ma w centrum miasta i placi wysoki czynsz, a ponadto ma dobry sprzet naprawczo-diagnostyczny. Oczywiste jest, ze ceny podawane przez obu mistrzow powinny sie znacznie roznic. Opisane roboty sa proste i wykonana je kazdy kowal. Geometrie i tak zapewne trzeba ustawic w warsztacie specjalistycznym. Poszukaj innej oferty i juz.
    • robert888 ze 2 stówki 04.09.06, 12:03
      • kasiula.m Re: ze 2 stówki 04.09.06, 12:29
        ja nie jestem w stanie sama tego zrobic.
        uslyszalam cene 400 zl. co mnie lekko zdziwilo, myslalam,ze z czesciami, ale
        jednak nie...
        • kasiula.m Re: ze 2 stówki 04.09.06, 12:31
          acha- najdrozej wyszly te lozyska amortyzatorow- po 70 zl. wlasnie dlatego, ze
          te nieszczesne kolumny trzeba demontowac.
          • edek40 Re: ze 2 stówki 04.09.06, 13:05
            Bardzo wiele warsztatow podchodzi do wyceny na sztywno. Mnie na przyklad przy wymianie amortyzatorow i klockow chceli potraktowac tak: wjazd samochodu na stanowisko, demontaz kola, demontaz kolumny, rozebranie kolumny, montaz, zalozenie kola, wjazd samochodu na stanowisko, demontaz kola, demontaz zacisku hamulcowego, wymiana klockow/konserwacja zacisku, montaz, montaz kola. Wlasciciel warsztatu zas do swojego dziela (czyli cennika) podchodzil jak kretyn i nie chcial nawet slyszec, ze robiac kilka rzeczy na raz robi je duzo szybciej niz kazda pojedynczo.
            • kasiula.m Re: ze 2 stówki 04.09.06, 13:20
              otoz to- wiec trzeba bedzie sie pozegnac z tym warsztatem, a szkoda, bo zaufany
              byl i za owe zaufanie mozna doplacac, ale nie przeplacac 100%.
              • kodem_pl Re: ze 2 stówki 04.09.06, 13:23
                Moze to jest jeszcze z regulacja zbierznosci, ktora kosztuje z 80zl? Podjedz do
                kilku warsztatow, jak jestes z gda dam ci namiar na najlepszy i pewny:-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka