niedi 14.06.05, 15:51 czy ktoś stosował ten preparat? jakie jest wasze zdanie na ten temat? www.joraa.pl/silnik.htmpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niwela.zj Re: Ceramizer........uzywał ktos? 14.06.05, 20:40 niedi napisał: > czy ktoś stosował ten preparat? jakie jest wasze zdanie na ten temat? > www.joraa.pl/silnik.htmpozdrawiam Nie ma takiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
darek104 Re: Ceramizer........uzywał ktos? 13.08.05, 13:54 wałem to raz przed 40000 km(tyle przejechałem)i nic się nie stało złego ani dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Ceramizer........uzywał ktos? 14.06.05, 20:51 www.joraa.pl/silnik.htm takiego steku bzdur juz dawno nie czytalem nie wlal bym tego nawet do motorynki, ale ... wolny kraj, powodzenia pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
poldek16 Re: Ceramizer........uzywał ktos? 16.06.05, 12:26 Nie znam akurat tego preparatu ale kiedyś znajomy zastosował podobny ceramiczny. Oczywiście wiele z opisu tego preparatu napewno jest przesadzona ale też przynajmniej w przypadku znajomego silnik "odżył" po takiej kuracji i na razie (ma to od 1/2 roku ~5000 km) zszedł ze zużyciem oleju z 1/1000 do 0,3/1000. Ja osobiscie do tej pory używałem dodatków na bazie teflonu i molibdenu. Ich skuteczność moze nie jest tak piorunujaca jak piszą w ulotkach reklamowych ale warta ceny (np. Militec 50 Pln za butelkę na silnik i przekładnie, co druga zmiana oleju). Być może przy wiekszym zużyciu silnika zastosuję, bo teflon jest już praktycznie nie do kupienia w sklepach a kupowanie w takiej sprzedaży wysyłkowej moze wiązać się z zakupem podróby. W każdym razie te dodatki sa na stacjach więc radzę jeśli już to kupić tam. Nie przejmuj się radami nawiedzonych proroków co wiedzą wszystko o rzeczach których nie widzieli na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hondziarz Re: Ceramizer........uzywał ktos? 16.06.05, 14:35 zużyte silniki się remontuje lub wymienia na używane w dobrym stanie, a nie wlewa się do nich wiadra śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
poldek16 Re: Ceramizer........uzywał ktos? 16.06.05, 14:46 hondziarz napisał: > zużyte silniki się remontuje lub wymienia na używane w dobrym stanie... Jesli oprócz głoszenia swych prawd-haseł z regułu mających sie do tematu postu jak wół do karety, potrafisz także ocenić silnik czy już jest zużyty to super. Na razie kup sobie jakiś na złomowisku co byś wiedział przynajmniej jak wygląda. > a nie wlewa się do nich wiadra śmieci. Naciagana odpowiedź, smieci się wysypuje wylać można najwyzej np. pomyje. Odpowiedz Link Zgłoś
hondziarz Re: Ceramizer........uzywał ktos? 16.06.05, 16:26 zużycie silnika jest co oceny banalne. Odpowiedz Link Zgłoś
hondziarz Re: Ceramizer........uzywał ktos? 17.06.05, 18:09 dolej wiadra gipsu - prawie jak ceramika :-) Odpowiedz Link Zgłoś
poldek16 Re: Ceramizer........uzywał ktos? 18.06.05, 13:54 hondziarz napisał: > dolej wiadra gipsu - prawie jak ceramika :-) Skoro mowa już o budowlance to różnica miedzy ceramiką a gipsem jest taka jak miedzy gładzią gipsową a płytkami. Rozumiem twój zal i frustrację, że nie możesz zastosować tego w swoim rowerze (nie ma tam żadnego wlewu). Ale spróbuj tak: 1) Wlej do bidona preparat ceramizujacy. 2) Poprowadź wezyk wzdłuż ramy na koło zebate przednie. 3) Zaciskiem ustaw tak aby jedna kropla spadała na około 100 m przebiegu. 4) Przejedź rowerem jakieś 10 km. na kolejnych przełożeniach. UWAGA nie wjeżdzaj na wysokie krawężniki bo ci się ceramizer wychlapie. Po 50 km zmień podkoszulek bo sie zapocisz. Odpowiedz Link Zgłoś
hondziarz Re: Ceramizer........uzywał ktos? 18.06.05, 16:21 tobie się naprawdę coś w głowie przewróciło. Ceramizery, preparaty teflonowe, może jeszcze za chwilę będziesz polecał wlewanie do silników gumy arabskiej bo przecież ma świetne właściwości fizyczne i na pewno wszystkie nieszczelności pozamyka. Naród, który wlewa do silników różne badziewia zamiast go wyremontować lub wymienić na inny, jest tylko jeden. i potem się dziwimy, że o polakach się dowcipy opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
mechanior Re: Ceramizer........uzywał ktos? 18.06.05, 17:55 hondziarz napisał: > Naród, który wlewa do silników różne badziewia zamiast go wyremontować lub > wymienić na inny, jest tylko jeden. Ciekawe że te preparaty wymyślili i produkują Amerykanie! > potem się dziwimy, że o polakach się > dowcipy opowiada. A Ty niby to kto jesteś?Eskimos? Odpowiedz Link Zgłoś
poldek16 Re: Ceramizer........uzywał ktos? 19.06.05, 13:15 hondziarz napisał: > tobie się naprawdę coś w głowie przewróciło. Trudno mi to przesądzić kiedy i czy rzeczywiście to się stało, bez wątpienia jednak mam w niej zupełnie inaczej poukładane niz ty. > ... i potem się dziwimy, że o polakach się > dowcipy opowiada. Jak słusznie napisał Mechanior ty niestety także jesteś Polakiem i problem w tym że chyba większość tych dowcipów jest o tobie. Ja sam ułożyłbym kilka z lektury twoich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor.ltd Re: Ceramizer........uzywał ktos? 29.03.15, 18:29 Wracającdo tematu to ja kiedys uzywałem Ceramizer i pmimo sce[ptycznego podejsca sprawdził się u mnie :) Przede wszystkim spalanie sladło o mniej więcej 1.5 l a to bardzo dobry wynik. Wlałem do Mondeo z 2002 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Ceramizer........uzywał ktos? 12.08.05, 20:45 Co rusz powtarzasz się. Powiedz coś mądrego i rzuć coś do czego można się ustosunkować a nie same stwierdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
intimo SPOKÓJ, PANOWIE... 20.06.05, 20:45 Nie wiem, czy temat wart tak ostrej wymiany poglądów o sobie... Opis sobie przeczytałem. Może i to działa w warunkach laboratoryjnych. Może i działa w realu. Może i rzeczywiście zapobiega szybkiemu zużyciu motoru i regeneruje już zużyty. Jeśli tak jest, Panowie, to producent tego preparatu jest ostatnim debilem. Na jego miejscu bowiem sprzedawałbym ten preparat w setkach tysięcy litrów producentom olei na całym świecie, oczywiście po uprzednim uzyskaniu wszelkich możliwych patentów żeby mnie nie wycyckali. Oni lali by to do oleju w procesie produkcji i w ich reklamach słyszelibyśmy "tylko nasz olej ma dodatek oryginalnego ceramizera dzięki czemu silnik Twjego auta zużywa się w minimalnym stopniu a zużycie paliwa spada o x%. Twój silnik kupowałby tylko nasz olej!!!" Oczywiście pewnie podniosą się głosy, że zmowa producentów, że to i tamto... Ale czy nie mam odrobiny racji? Odpowiedz Link Zgłoś
hondziarz Re: SPOKÓJ, PANOWIE... 20.06.05, 21:46 i o tym co właśnie napisałeś usiłuję przekonać moich adwersarzy. Jak ktoś mi mówi, że jest taki, a taki środek albo sposób, na załatwienie jakiegoś problemu za 10 procent normalnej ceny, to zadaję jedno pytanie: dlaczego to nie jest powszechnie stosowane? Odpowiedz Link Zgłoś
intimo Re: SPOKÓJ, PANOWIE... 20.06.05, 22:08 Prosta sprawa, moim zdaniem. Mam cudowny, działający rewelacyjnie preparat to chcę sprzedać go jak najwięcej. Szczególnie w Ameryce, gdzie jest dużo łatwiej przejść "od pomysłu do przemysłu". Odpowiedz Link Zgłoś
ag2812 Re: SPOKÓJ, PANOWIE... 20.06.05, 22:14 Problem nie jest taki prosty do roztrzygniecia. Ja osobiście nie znam dodatków ceramicznych z autopsji więc nie wiem czy są dobre czy nie. Ale lektura wymiany zdań na tym forum wskazuje ze np. zastosowanie tych dodatków na skalę masową może nie zwiekszyć ale np. wykluczyć producenta oleju z rynku. Siła plotki jest olbrzymia. Przykładów nie brakuje np. instalacje LPG, czy choćby ostani hit truskawki z chin po których się puchnie. Mnie osobiście bardziej przekonują opinie ludzi którzy preparat stosowali niż tych którzy są przeciw bo ... wiara im nie pozwala. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
intimo Re: SPOKÓJ, PANOWIE... 22.06.05, 13:09 Ja bym wiary lub jej braku do tej dyskusji nie mieszał. Dość już zamieszał dodatek ceramizera. Jedynie wtedy rozważyłbym dodatek tego wynalazku do oleju gdyby nic a nic mojemu silnikowi zaszkodzić by już nie mogło. Tonący brzytwy się chwyta. Podobnie jest z magnetyzerami-w żadnym niezależnym teście nie potwierdzono właściwości tych urządzeń-ani w kwestii redukcji spalania ani wzrostu mocy. A jednak ludzie kupują. Tyle tylko, że taki magnetyzer nie zaszkodzi. Co do ceramizera-nie mam takiej pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
poldek16 FUNDAMENTALIZM MOTORYZACYJNY 21.06.05, 10:08 Niestety nie masz. Jeśli uważnie przeczytasz informację dołaczone do tych preparatów to zauważysz ze zmieszanie ich z olejem i puszczenie tego wprost do użytkownika skończy się fiaskiem. Kto kupi olej po wymianie którego trzeba wykonywać procedury zbliżone do docierania silnika. Albo co z dolewkami oleju? Obecny układ jest idealny chcesz dodajesz nie chcesz nie dodajesz. W jednym masz rację, temat nie jest wart takiej dyskusji z tym, że tematem nie jest już dodatek do oleju. Tematem jest FUNDAMENTALIZM MOTORYZACYJNY w wydaniu zarówno osób skrajnie głupich jak i niekoniecznie głupich ale przesadnie ostrożnych. Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: FUNDAMENTALIZM MOTORYZACYJNY 12.08.05, 21:02 Śmieszy mnie fundamentalizm motoryzacyjny bazujący na forowaniu wyroków czy dany wynalazek działa czy nie. Ciekawostka historyczna z dziedziny TV - za czasów monochromatycznej TV nikt nie wierzył, że będzie kiedyś kolor w TV. Zupełnie nie wyobrażano sobie jak bezbarwne elektrony mogą "przenosić" kolor. Druga ciekawostka z dziedziny motoryzacyjnej - gdy ktoś dorożkarzowi z XVIII wieku pokazał auto to ten by się stuknął iż jednym pewny napęd to koń, który wszędzie znajdzie paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hondziarz Re: FUNDAMENTALIZM MOTORYZACYJNY 14.08.05, 17:37 a co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
niedi Re: Ceramizer........uzywał ktos? 16.08.05, 15:39 no własnie, co ma piernik do wiatraka?? w temacie jest proste pytanie, czy coś działa czy nie. nikt nie mówi o rzeczach których jeszcze nie ma tak jak np 17 wiek i samochody. o co ci w ogóle chodzi?? poza tym wydaje mi sie że bez sensu jest wypowiadanie sie w danym wątku jeśli nie mówi sie nic co ma związek z pytaniem. to forum jest chyba dla nie których tylko rozrywka, bo chyba poza tym njiek ich nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
trafken.drafken Re: Ceramizer........uzywał ktos? 29.01.14, 05:10 Tak używam tego preparatu zamawiałem na ceramizator.pl . Ogólnie duży + nie kopci jak kopciło wcześniej. Oleju też dużo mniej żre i lepiej zapala :) Ogólnie jest na +. Wszyscy którzy mówią, że to "gó..." po prostu łapie gul bo chcieli by ceramizer naprawił ich 20 letniego gruchota o którego nikt nie dbał i wszędzie przecieka :) Ten preparat wydłuża eksploatacje samochodu i jak ktoś dba i o silnik i o samochód to na pewno ceramizer mu się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
gringo48 Re: Ceramizer........uzywał ktos? 17.09.14, 23:02 Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że z odpalaniem z mrozy pomaga i zmniejsza branie oleju. To są efekty które zauważyłem. Myślę że bilans zysków do strat wychodzi na korzyść i warto zainwestować te parę złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
teiffny Re: Ceramizer........uzywał ktos? 20.02.15, 22:45 odświeżam, czy ktoś jest po niedawnej dolewce? Ja dolałem wczoraj, zrobiłem jakieś 50 km, jak szybko powinien pojawić sie efekt (chodzi mi głównie o cichszą prace silnika) Odpowiedz Link Zgłoś
t.birczyk Re: Ceramizer........uzywał ktos? 22.09.15, 18:28 Moim zdaniem lepszym i bezpieczniejszym rozwiązaniem jest zastosowanie dobrego klasowego oleju jak Shell Helix Ultra niż stosowanie dodatków olejowych. Odpowiedz Link Zgłoś
michalkalicinski Re: Ceramizer........uzywał ktos? 25.09.15, 14:35 Nie korzystałem, ale mój mechanik polecał i mówił, że produkt nie jest ściemą i naprawdę działa. Ale nie próbowałem jeszcze :) -- meritoapp.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
szadet Re: Ceramizer........uzywał ktos? 30.11.15, 12:26 Znacznie usprawnia funkcjonowanie samochodu, szczególnie teraz kiedy są przymrozki. Staram się mieć ten preparat w domu. Odpowiedz Link Zgłoś