Dodaj do ulubionych

ile zarabia pracownik serwisu???

04.09.06, 13:00
jest tu ktos kto pracuje w serwisie samochodowym? bo interesuje mnie pensja
jaką można otrzymac, zajmujac sie elektronika samochodowa
Obserwuj wątek
    • skyddad Re: ile zarabia pracownik serwisu??? 04.09.06, 13:51
      Jak jestes naprawde dobry to w Szwecji dadza Tobie 30kksek na miesiac ale to
      brutto a do reki 20kksek czyli 28000$ na miesiac, oczywiscie mowa o duzym
      servisie samochodowym Volva lub VW.Oczywiscie jak jestes mlody do lat 30 z
      wieloetnia praktyka i szkola, starszy bedzie mial wiecej.
      Pzdr.Sky.

• kodem_pl Re: ile zarabia pracownik serwisu??? 04.09.06, 13:57
        28 000 dolarow miesiecznie? A jest jakis limit konserw, ktore mozna wwiezc do
        Szwecji z PL?
        • iberia30 chyba sie komus palec omsknal 04.09.06, 14:13
          kodem_pl napisał:

> 28 000 dolarow miesiecznie? A jest jakis limit konserw, ktore mozna wwiezc do
          > Szwecji z PL?

na klawiaturze, bo 20.000 SEK to jest jakies 8510 zł, a to daje 2762USD.
          • metrosexualny Re: chyba sie komus palec omsknal 04.09.06, 14:26
            20.000 sek, przy kosztach utrzymania 16.000-18.000 sek. Ale o tym juz nikt nie
            wspomni.
          • kodem_pl Re: chyba sie komus palec omsknal 04.09.06, 14:32
            Tak malo? Hmm...
            • skyddad Re: chyba sie komus palec omsknal 04.09.06, 14:36
              kurcze paluchy sa wieksze od klawiatury 2800$ winno byc.
              Przepraszam ale sie ruszylo.
              pzdr.Sky.
              P.S Utzrymanie w szwecji jest drogie ale nie jak Ty opisujesz.
              Przy takim zarobku jezeli jestes sam i zyjesz skromnie to 1200$ odlozysz.
              • metrosexualny Re: chyba sie komus palec omsknal 04.09.06, 14:39
                Tak tak, mieszkajac w "polskim" pierd.olniku i jedzac jedzenie dla zwierzat.
                Taki obraz polskich dorobkiewiczow to niby kto wymyslil? Ja?
                • jasmin711 Re: chyba sie komus palec omsknal 05.09.06, 08:30
                  Jasne, niedawno z tamtąd wróciłem - mój znajomy "polski dorobkiewicz" po kilku
                  latach pobytu ma dom, dwa samochody, łódź motorową i dwa razy do roku jeździ na
                  wakacje - nie do jakiejś Chorwacji ale do Meksyku, czy Brazylii.... i to z
                  zarobkami całkiem średnimi jak na tamtejsze warunki..... a w propagandę że na
                  zachodzie w zasadzie żyje się tak samo (bo co z tego że więcej się zarabia -
                  przecież też więcej się wydaje) wierzą (i pewnie chcą wierzyć) jedynie Ci
                  którzy nigdy tam nie byli. Żeby nie było wątpliwości - ja mieszkam w Polsce i
                  nie zamierzam emigrować, ale często zazdroszczę mu tego spokoju i perpektyw na
                  spokojną starość... (choć niektórych rzeczy mu nie zazdroszczę-tak spokojnie że
                  aż nudno)...
      • nie.chce.mi.sie Re: ile zarabia pracownik serwisu??? 04.09.06, 17:05
        mi chodzi o serwis w Polsce, konkretnie Peugeot, na prowincji raczej
        • rasiauskas Re: ile zarabia pracownik serwisu??? 04.09.06, 19:42
          1000-1600 pln netto. Jezeli sie dobrze znasz to kupujesz sprzet na kredyt i sam
          jedziesz z koksem zarabiajac wieksza kase.
          • programistajava Re: ile zarabia pracownik serwisu??? 05.09.06, 08:51
            > 1000-1600 pln netto. Jezeli sie dobrze znasz to kupujesz sprzet na kredyt i sam
            > jedziesz z koksem zarabiajac wieksza kase.

Dokladnie, specow od elektroniki jak na lekarstwo. A jeszcze w Peugeocie to
            pewnei jest co robic :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka