Gość: Alex IP: 212.160.130.* 18.06.01, 17:40 No właśnie, dlaczego? Miałem kiedyś taki problem. Ludzie dzwonili z ogłoszenia, ale jak słyszeli, że auto jest białe, to od razu dziękowali. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Zielony Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.oakton.edu 18.06.01, 18:09 Ciekawe jest to co piszesz bo ja wlasnie zawsze szukam bialych samochodow i z regoly ciezko je znalezc w tym kolorze Link Zgłoś
Gość: Marcinn Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.pg.com 18.06.01, 18:38 Chetnie odsprzedam biale Punto. Probuje od miesiaca (pomimo faktu, ze z ceny zjechalem juz 2000zl). Wszystkie rozmowy koncza sie albo na kolorze albo na ilosci drzwi (3). Kompletna bzdura Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: 194.92.234.* 18.06.01, 18:36 A jaki jest latwo sprzedac? Czerwony? Tych jezdzi chyba najwiecej. Link Zgłoś
Gość: WURST Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 18.06.01, 19:24 Mylisz sie czerwony to,po bialym,najgorszy kolor.Wyjatek tworza male i sportowe samochody. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 00:21 To moze zloty metalic? Albo kurewski róż? Link Zgłoś
Gość: wro Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.ii.uni.wroc.pl 19.06.01, 12:10 w polsce czerwone schodzą bardzo szybko, oczywiscie nie wieksze niz klasa B. Link Zgłoś
Gość: WURST Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 19.06.01, 14:03 Sprzedanie czerwonego mercedesa lub BMW to niebywala sztuka. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: 194.92.234.* 19.06.01, 14:26 Mercedesa faktycznie, moze z BMW byloby lepiej, chociaz tez mi sie nie podoba czerwone BMW. A co sadzicie o czerwonych ASTRACH II? Czerwony bardzo pasuje do Astry.Podobaja mi sie tez zolte Renault Megane Coupe. Link Zgłoś
calder Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? 19.06.01, 09:45 Mnie osobiście wali kolor samochodu - ważny jest tylko stan techniczny. Jeśli komuś tak zależy na kolorze, to niech biegnie do salonu. Sprawa białych prawdopodobnie jest stąd, że biały kolor utożsamiany jest ze standardem i podstawym wyposażeniem; biały kolor to chyba ten kolor, który nie wymaga dopłaty. Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 19.06.01, 10:24 Calder ma racje, a poza tym jak sie siedzi w srodku do z reguly nie widac koloru auta. Link Zgłoś
Gość: Ptr Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 10:40 Pewnie biały kojarzy się z autami rep-ów. Ci, jak wiadomo, zajeżdżają swoje służbowe wózki niemiłosiernie, jeżdżą jak debile, bo co ich obchodzi stan firmowej gabloty. A przecież te auta są przeważnie białe, pózniej zdejmują z nich tylko nalepki firmowe i próbują sprzedać gdy firma zmienia tabor. A poza tym białe auto wygląda tak, jakby je w fabryce zapomnieli polakierować i wyjechało z samym podkładem. Link Zgłoś
Gość: robert Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.citicorp.com 19.06.01, 11:00 do niektórych samochodów biały to idealny kolor, lakierowane zderzaki, lusterka, klamki, to wszystko tworzy harmonijną całość, samochód wygląda wtedy jak panienka. Na białym nie widać też smug tak jak na ciemnym metaliku. Niestety przy odsprzedaży traci się z powodu koloru ca 7-8% ceny. Dla mnie kolor jest b, ważny, jeśli mi nie odpowiada nie zadaję sprzedającemu już więcej pytań. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.pg.com 19.06.01, 15:00 1. Zdaje się, że większość ludzi nie lubi białych autek (ja też nie, choć uważam, że np. biała Vectra jest OK pod względem wyglądu, ale musi być czyściutka). Ale nie to ładne, co ładne, tylko co się komu podoba. Są ludzie lubiący biały kolor na autkach. 2. Pewnie też jest to trochę przesąd z dawnych czasów. Wiem, że kiedyś (lata 80) produkowane w Polsce białe maluchy i Fiaty 125 nie miały kładzionego podkładu (dla oszczędności). Korodowało to tak, że rdza żrąc auto aż mlaskała :- ) Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.icpnet.pl 19.06.01, 17:17 Wady białości na lakierze : Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Dlaczego trudno sprzedać biały samochód? IP: *.oakton.edu 20.06.01, 18:53 Moim zdaniem bialy jest bardzo dobry. Jesli porownamy go z czarnym ma wiele zalet. Sa oczywiscie inne kolory ale poniewaz w moim wieku nie pasuje juz uzywac tych teczowych kolorow pomine je. Zalety bialego: - bloto i inne zanieczysczenia nie rzucaja sie tak w oczy jak na czarnym - samochod wyglada bardzo dostojnie (oczywiscie nie mowimi tu o kompactacch) - nie widac rys - samochod ma troszeczke bardziej dynamiczny wyglad Wady bialego: - jest troche samochodow do ktorych nie pasuje( ale do wiekszosc tych samochodow poprostu nie pasuje zaden kolor) Link Zgłoś