ada9611 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 13.09.06, 22:56 octawia 2 ,maz jezdzi nia od 2 tygodni,i mowi ze nie chce rano wysiadac z niej,jak jedzie do pracy. Link Zgłoś
tfor Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 14.09.06, 11:36 bo pewnie praca nie daje mu satysfakcji, albo siedzi obok niego jakaś panienka Link Zgłoś
ada9611 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 14.09.06, 14:17 wiesz ,przewaznie jestem dobrze wychowana,ale teraz to ci powiem-srodkowy - palec.szkola cie nie wola? Link Zgłoś
dx771 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 15.09.06, 13:49 Jak nie masz kasy kup I, a jak masz to II. Link Zgłoś
jotka001 Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 15.10.06, 18:01 dx771 napisał: > Jak nie masz kasy kup I, a jak masz to II. Nie tylko tak. Ja np. miałam pieniądze na Octavię II, ale stwierdziłam, że nie warto tyle wydawać. Różnica między OI i OII (takimi jakie mi pasowały - ten sam silnik, klima, wersja Ambiente) była i jest ok. 17 tysięcy złotych polskich. Fakt, że w OII jest więcej fajnych pierdółek mniej lub bardziej istotnych, ale... Czy ja muszę mieć schowek na parasolkę albo miejsce na litrową butelkę w drzwiach przednich? Uważam, że wydać ponad 70 tys. za samochód, który ma służyć mi do przemieszczania się, a nie do pokazania się, to przesada. Druga sprawa, że w ogóle nie jestem zwolenniczką wydawania dużych pieniędzy na rzeczy tego (moim zdaniem) nie warte. Za to bardzo chętnie wydaję na podróże i tą różnicę właśnie na to w tym roku wykorzystałam. Co do pytania z początku wątku, to po prostu popatrz sobie co jest w obu modelach i na czym ci zależy. I czy to jest warte te kilkanaście tysięcy. Ja np. w przeciwieństwie do przedmówców bardzo cieszę się z wielkiego bagażnika (często wyjeżdżam turystycznie), a nie potrzebuję miejsca na tylnych siedzeniach (z reguły jeździmy we dwoje, a jak nawet siedzi ktoś dorosły z tyłu, to i tak nie narzeka). Jakimiś specjalnie małymi osobami nie jesteśmy (myślę, że w normie: 170-180 cm). Skodą jeżdżę od jakichś 5 lat (jeszcze wcześniej przez parę lat mąż jeździł służbową), a w tym roku kupowałam nową, bo mi poprzednią ukradli (podobno Skód nie kradną). Ze wszystkich byliśmy i jesteśmy zadowoleni i uważam, że na nasze potrzeby jest to bardzo dobry wybór. Link Zgłoś
tmeczkow Re: Octavia I (Tour) czy Octavia II??? 20.10.06, 20:00 Polecam OI 1,8T. Też nie chce się wysiadać. Automatyczna klimatyzacja nie wymaga nawet dotykania, jest posłuszna jak pies. A co do psa to nawet ten z kulawą nogą się nie obejrzy; nikt nie zazdrości pospolitego auta:-). W OII jest lepsze zawieszenie, ale poza tym nie ma tak wielkiej przewagi nad OI, żeby usprawiedliwiać różnicę w cenie. Pozdrawiam Tomek Link Zgłoś