noody3 28.09.06, 21:34 Lubisz swój samochód??Napisz co ci się w nim podoba a co nie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberia30 Re: Lubisz swój samochód??TAK!! 28.09.06, 21:43 noody3 napisał: > Lubisz swój samochód?? no ba , jasne ze TAK!!!:-)) >Napisz co ci się w nim podoba caloksztalt:-), nie wiem czemu ale bardzo sie do niego przywiazalam:-). >a co nie? *sklonnosc do rudego -mimo, ze na jakis czas bedzie z tym spokoj-ale ta marka ta ma. * drobiazgi-ze nie ma kontrolki rezerwy paliwa, ze nie ma podgrzewanej przedniej szyby, ze ma przod dosc niski przez co latwo jest zahaczyc o sredniej wysokosci kraweznik, ze jest malawy nieco-a ja lubie duze auta i to by chyba bylo na tyle. Link Zgłoś
kodem_pl Re: Lubisz swój samochód??TAK!! 28.09.06, 21:47 Jak piszesz o escorcie to mam to samo auto i dokladnie te same zastrzezenia. No i jeszcze, ze nie ma 6 biegu i paru koni wiecej: jazda 180 to w nim katung dla silnika i duzo za duze spalanie... Aha, brak kontrolki rezerwy nie przeszkadza mi zupelnie. Podoba mi sie w nim, ze jest tani, ladnie sie prezentuje jak na tak tanie auto, ma otwierany elektrycznie dach i klime. Jest wygodny i zadbany:-) Link Zgłoś
iberia30 Re: Lubisz swój samochód??TAK!! 29.09.06, 09:27 przypomnialo mi sie, czego mi brakuje w fordku-regulacji wysokosci kierownicy oraz regulacji ledzwiowej w fotelu :-), a i tak jest to fajne autko:-). Link Zgłoś
iberia30 Re: Lubisz swój samochód??TAK!! 29.09.06, 12:27 kodem_pl napisał: > A mam to i to:-) szczesciarz :-P Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Lubisz swój samochód??TAK!! 29.09.06, 15:18 trza bylo kupic sierre 2.0 DOHC ;) jest i regulacja kierownicy i wysokosci foteli i ledzwi i 10 sekund (a czaem mniej) do 100 km/h ;) (i tylni naped :) ) Link Zgłoś
do.ki Re: Lubisz swój samochód?? 28.09.06, 23:34 > co ci się w nim podoba silnik. Poezja. To, oczywiscie, moze byc tylko Honda. > a co nie? Idiota, ktory wymyslil, ze zeby otworzyc szybe, trzeba przekrecic kluczyk w stacyjce. To samo z dachem. Te urzadzenia powinny byc zawsze pod napieciem! Link Zgłoś
wallenrode Re: Lubisz swój samochód?? 28.09.06, 23:42 :) lubię gdyż za kwotę jaką za niego zapłaciłem mogłem kupić inną markę o wiele młodszą ale chciałem kiedyś mieć merynkę. napewno przekonała mnie do tej decyzji niesamowicie mała podatność na usterki oraz klasyczna i zgrabna sylwetka auta. jak każdy samochód ma też mankamenty: -brak możliwości powiększenia bagażnika-bak paliwa 70L znjaduje się pionowo za tylną kanapą i czasem jak muszę przewieść coś dłuższego na działkę lub co rok choinkę muszę wkładać do środka :\ -brak możliwości podniesienia kolumny kierownicy co powoduje niewygodne wsiadanie - przy wzroście 190cm. -i nie zadużo miejsca dla osób na tylnej kapapie - też dla wysokich osób. -wysoki próg załadunku i to chyba wszystkie mankamenty jak dlamnie. a z fajnych rozwiązań nie standartowych to wymienię: -oddzielna regulacja temperatury prawo/lewo -ze środkowych nawiewów zawze wydobywa się zimne/chłodne powietrze co powoduje że można świetnie wyregulowac sobie teperaturę w samochodzie. -przednia maska otwiera się pod kątem 90* co powoduje świetny dostęp do całego osprzętu i jest na amortyzatorze-teraz to już standart. -rewelacyjny promień skrętu przez tylny napęd i konstrukcję przedniego zawieszenia - koła się charakterystycznie kładą. -hamulce na wszystkich kołach są tarczowe z tym że awaryjny jest na bębnach - brak zapiekania. -tylne zawieszenie jest na pięciu wahaczach co powuję nie zmienną geometrię kół niezaleznie od obciążenia. -świetne rozwiązanie pracy wycieraczki - wysuwa się na rogach. -elektr.podgrzewane spryskiwacze oraz zbiornik do którego jest świetny dostęp z dużym otworem i również podgrzewany. a poza tym cieszę się z podłokietnika kierowcy , szyberadchu elektrycznego ,wietnego zabezpieczenia antykorozyjnego - brak rdzy na karoserii, świetne wyciszenie i łańcuch rozrządu. stan samochodu jak na 1991 jest idealny. pzdr. forumowiczów którzy mają samochody a reszcie życzę wymarzonych gablot w niedalekiej przyszłości :) Link Zgłoś
pindoll Re: Lubisz swój samochód?? 28.09.06, 23:54 wallenrode napisał: > -brak możliwości podniesienia kolumny kierownicy co powoduje niewygodne > wsiadanie - przy wzroście 190cm. ..to musi być niechybnie przystojna chopaka z Ciebie, Konrad :> Ja sie zaczynam internetowo podkochiwać, mogie? ;) P.S. Kup se tego evo, bo sie marnujesz w tym 190 1.8 - toż to nie jedzie w ogóle Link Zgłoś
wallenrode Re: Lubisz swój samochód?? 29.09.06, 00:28 EVO w przyzwoitym stanie jest cholernie drogie , mam na oku taką bestię ale tak na dobrą sprawę do codziennego użytku 1.8 109kM 150Nm jest wystarczające do normalnej jazdy. Link Zgłoś
conveyor Re: Lubisz swój samochód?? 28.09.06, 23:46 Lubie, jest duzy, wygodny, ma podgrzewane lusterka, silnik 1800 cm, ale za to chlepce sporo paliwa. Gdybym mial inny tez bym go lubil. Link Zgłoś
devote Re: Lubisz swój samochód?? 29.09.06, 00:06 lubie gdybym nie lubial to bym nie kupil co lubie? silnik 1.8T z tiptronikiem .miodzio. przednie fotele rewelacyjne.najlepsze jakie mialem dotychczas. czego nie lubie? czarna tapicerka na ktorej widac kurz Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Lubisz swój samochód?? 29.09.06, 00:39 To jestescie szczesciarze...Ja najbardziej lubie samochod,ktorego nie mam. A jak juz go wreszcie kupie to sie przezucam na kolejny,ktorego nie mam. Taki cholerny "newerending-stori" Link Zgłoś
marcinc3 Re: Lubisz swój samochód?? 29.09.06, 08:39 jasne ze tak dlatego kupilem poraz drugi taki sam co lubie ze jest duza ,szybka bezpieczna limuzyna i ekonomiczna w eksploatacji , wtym modelu i w tej opcji akurat narazie mi wszystko pasuje ,ale ta mam od 3 dni wiec jejst czas jeszcze by mi cos zalazlo za skore Link Zgłoś
kodem_pl Re: Lubisz swój samochód??TAK!! 29.09.06, 12:15 Izyda, to taki tymczasowy skrot myslowy. Tak jak o tobie sie mowi jak o czlowieku, tak o escorcie jak o samochodzie. Jeszcze bede mial i lepszy, to moje pierwsze auto. Link Zgłoś
izyda100 Re: Lubisz swój samochód??TAK!! 29.09.06, 16:39 kodem - nie uzywaj słów których nie rozumiesz, bo o tobie nikt nigdy nie pomysli jak o czlowieku Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Lubisz swój samochód?? 29.09.06, 13:26 Lubię? Uwielbiam :) Co mi się podoba - wszystko, najbardziej napęd, zawieszenie i silnik. Co mi się nie podoba? Musiałbym się bardzo czepiać... Link Zgłoś
trypel Re: Lubisz swój samochód?? 29.09.06, 14:53 Najbardziej lubię mój samochód za to że nie jest mój :) za to że jak mu stukną 3 lata to dostanę następny, poza tym za to że zużycie paliwa jest dla mnie w nim wartością całkowicie informacyjną a nie stresującą, że jest duży, wygodny i się nie psuje a jak już coś się stanie to w ciągu max. 2 godzin dostaję zastepczy :) A nie lubię jego niewygodnych foteli (wolę te we francuskich - bardziej kanapowe) i tego że szumi z prawej strony od okna i nikt nie wie co :) Bardziej emocjonalnie podchodzę do motocykla ale to nie tutaj :) Link Zgłoś
miecio1313 Re: Lubisz swój samochód?? 29.09.06, 15:19 Jak się nie ma co się lubi to sie lubi co się ma- czyli tak Link Zgłoś
patyska Re: Lubisz swój samochód?? 29.09.06, 15:30 uwielbiam, kocham, a on odwzajemnia. nigdy sie nie popsul, nigdy mnie nie zawiodl, nie dal skrzywdzic, pozwala mi brac zakrety z duza predkoscia (jakas taka z niego kleista zabka ;)), niby niemaly, a wszedzie sie wcisnie jak go poprosze ;) robi co mu kaze, choc juz troche czuc, ze chlopak zaczyna sie starzec. w sumie wygodny, wszystko regulowane, elektryczne etc. wlasciwie jedyne na co narzekam to jego twardosc, no, ale ten typ tak ma. no i troche ciszej wewnatrz mogloby byc. szaleje na jego punkcie, wsiadam i stajemy sie jednoscia, jako ten jezdziec i kon ;) i pomyslec, ze cud moj to szescioletnia shuma!!! ;) Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Lubisz swój samochód?? 29.09.06, 15:34 lubie za to co widac w podpisie ;) nie lubie za rdze ;) Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi nie 29.09.06, 16:15 NIE LUBIE: -szyby na korby, 3 biegi, brak elektrychnych szyb, brak obrotomierza, bujajace zawieszenie. LUBIE: koszty uzytkowania. pzdr. Link Zgłoś