Dodaj do ulubionych

Mazda Xedos 2.0 V6 - pytanie?

IP: *.uz.zgora.pl 18.03.03, 10:43
Mam pytanie, odnośnie tego samochodu (mam okazje kupić). Miał ktoś
doświadczenia z tym modelem, jaka jest jego awaryjność (silnik V6,
elektronika, zawieszenie) i jak z blachą (rocznik ‘93). Ciekawy też jestem
jak się spisuje na drodze (elastyczność, komfort), oraz ile potrafi spalić
taki silnik (benzyna, gaz) i w ogólne wrażenia co do tego autka. Byłbym
wdzięczny za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Mazda Xedos 2.0 V6 - pytanie? IP: *.uz.zgora.pl 23.03.03, 15:55
      Czyżby nikt nie miał doczynienia z tym samochodem? zapomniałem dodać że chodzi
      mi o Xedos'a 6
      • Gość: irwain Re: Mazda Xedos 2.0 V6 - pytanie? IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 23.03.03, 18:50
        Dokładnie tą Mazdą nie jeździłem, ale miałem 929 z 91 roku i 626 z 96, według
        mnie, jeżeli chcesz trwałego, szybkiego i niebanalnego pojazdu kupuj Xedosa 6
        bez zastanowienia, sprawdź tylko czy nie miał poważnego wypadku, ja moją 929.
        2.2 przejechałem 300kkm, raz wymieniając tłumik i raz amorki, poza trwałością
        ten samochód miał takie COŚ, że było mi bardzo źle kiedy musiałem się go
        pozbyć, miałem w życiu 31 samochodów, a tą Mazdę wspominam najcieplej.
        Pozdrawiam
    • Gość: andrew Re: Mazda Xedos 2.0 V6 - pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.03, 19:23
      Witam, spróbuj zapodać temat na "mazdacars.prv.pl". Ja mam mazdę 626 2.0 + LPG
      (1990) i nie narzekam. W ciagu 7 miesięcy przejechałem 15.000km i jedynie
      wysiadł alterantor (koszt naprawy 150zł). Poza tym b. duży komfort jazdy +
      dużo bajerów.
      pozdrawiam,
    • Gość: Henry Re: Mazda Xedos 2.0 V6 - pytanie? IP: *.telia.com 24.03.03, 11:51
      Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Mam pytanie, odnośnie tego samochodu (mam okazje kupić). Miał ktoś
      > doświadczenia z tym modelem, jaka jest jego awaryjność (silnik V6,
      > elektronika, zawieszenie) i jak z blachą (rocznik ‘93). Ciekawy też jeste
      > m
      > jak się spisuje na drodze (elastyczność, komfort), oraz ile potrafi spalić
      > taki silnik (benzyna, gaz) i w ogólne wrażenia co do tego autka. Byłbym
      > wdzięczny za informacje.
      ________________________________________________________________________________
      Aktualnie jezdze Xedos 2,5 L(V6) 170KM ,jedyny problem przez 4-y lata to
      przyrdzewiale klocki hamulcowe z tylu-po wyczyszczeniu i odrobinie W40 dziala
      bez najmniejszego bledu-jezdze ok 20 000km rocznie.
      Jezeli cena dobra to kup to,rekomeduje.
      Pozdrawiam;HH
      ________________________________________________________________________________

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka