Gość: luki9222 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 12:50 Prosze o polecenie dobrego miejsca w Polsce gdzie mozna podniesc moc auta. Interesuja mnie woj Dolnoslaskie, Slaskie , Opolskie , malopolskie, Wielkopolskie, Lubuskie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mike68 Re: Golf tdi- chip tuning 02.12.06, 17:14 TTC ,VTG , Diagtronik , Masters , wpisz w google , ja polecam TTC bo znam auta co robili z grupy VW/Audi i właściciele są zadowoleni - jest jeszcze jedna firma V-tech tyle że zepsuli sobie opinię nie tylko tym że tuningują również wykresy ale i samym tuningiem - to tylko takie moje zdanie. Osobiście pojadę do TTC zrobić mojego diesla 2.0d / seria 150KM / bo brak mi tego chipa - w poprzednim aucie miałem i było fajnie :)) Link Zgłoś
kodem_pl Re: Golf tdi- chip tuning 03.12.06, 16:39 Jeszcze do tej listy dorzucilbym CompSport z bielska;-) Oni nie tylko chipuja ale sa np oficialnym przedstawicielem na polske Grundler Motorsport (z pamieci pisze), firmy ktora robi m.in. sportowe walki rozrzadu do TDI. Generalnie znajdz sobie adresy: www.tdi-tuning.pl www.compsport.pl Link Zgłoś
luki9222 Re: Golf tdi- chip tuning 08.12.06, 14:26 powiedzcie jeszczeczy chip tuning sam w sobie nie jest grozny dla silnika. oczywisci mowimy tu o standardowym tuningu o 20 %. czy podnieienie mocy nie bedzie stwarzalo problemu dla silnika? Link Zgłoś
mike68 Re: Golf tdi- chip tuning 08.12.06, 21:27 absolutnie nie , ja robię to w najwcześniej piątek i prwadopodobnie w firmie Masters Tuning w Katowicach ew. TTC w Krakowie właśnie się nad wyborem zastanawiam - jedzie nas dwoje i już cena zrobiłe się atrakcyjna , ComSport jest bardzo dobrym tunerem ale lokalizacja / Bielsko / nie jest mi na rękę.Zaaplikuj mu wirusa a nie będziesz żałował no chyba że to dlaczego wcześniej tego nie zrobiłeś :). Ja mam z 2.0d 150Km oraz 330Nm w serii i brakuje mi tego chipa bo w poprzednim aucie miałem i było OK - mam na myśli bezpieczny tuning czyli + max 20% Link Zgłoś
Gość: radek Re: Golf tdi- chip tuning IP: *.chello.pl 02.08.07, 20:06 Zjanomy załozył w A3 , diostal 15 km gratis:) Link Zgłoś
luki9222 Re: Golf tdi- chip tuning 08.12.06, 14:41 czy chip tunning wiaze sie jeszcze z wymiana innych podzespolow w aucie? Link Zgłoś
mike68 Re: Golf tdi- chip tuning 08.12.06, 21:29 nie , zależy od stanu auta ale nie - a spalanie po będzie takie same , może nawet mniejsze bo będzie miało autko lepszy i niżej dostępny max moment obrotowy - zresztą spalanie to już inna bajka , zależy od nogi :) Link Zgłoś
Gość: ej gościu Re: Golf tdi- chip tuning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 00:00 A oglądałeś może jak wygląda turbina po chip tunningu - w auto świecie były zdjęcia. To pierwsze zagadnienie. Drugie to jest to, że o owych 20% to raczej tylko na pudełku z chipem. Z twojej Beemy 150kM myślisz że po jakimś chipie bedziesz miał 180? Naczytałeś się za dużo bajek. O tym spalaniu to też ostro pojechałeś - bedzie mniejsze. Większej bzdury nie słyszałem. Ja pracuje w serwisie BMW od dobrych kilku lat i wielu posiadaczy tunningowych chipów do nas przyjeżdżało z awariami turbin. Myśleli że głupka znaleźli, że jak wymontują chip i zamienią kompa to nikt się nie połapie że była ingerencja w oprogramowanie. Niestety komputer jest bezlitosny i odrazu wykrywa że był montowany chip. Także nici z naprawy gwarancyjnej - a turbinka droga jak cholera. Także zyczę miłych napraw - przynajmniej dacie zarobić warsztatom naprawczym. Link Zgłoś
mike68 Re: Golf tdi- chip tuning 09.12.06, 08:48 Dzięki , nie jestem fanem utrzymywania serwisów zwłaszcza gdy auto już jest po gwarancji , to nie jest pierwsze auto w jakim montuję chip więc nie mam obaw a w razie czego turbinkę się naprawi / zregeneruje / ew kupi nastepną , druga sprawa jest taka ,że nie jeżdżę ostro autem ale zapas mocy zawsze jest wskazany - następne BMW jakie kupię to będzie 330i model E90 a jemu już coś takiego nie jest potrzebne Link Zgłoś
kodem_pl Re: Golf tdi- chip tuning 09.12.06, 17:08 1) mylisz boxy z chipami 2) Master's tuning, compsport, diagtronik i kilku innych zrobi tak, ze nie masz szans na wylapanie czy byl robiony chip 3) turbina po niedopowiednim chiptuningu dostanie w kosc, po odpowiednim nie 4) ze 150 w tym BMW bedzie lekko 17x Diagnoza: jak juz mowilem, mylisz chipa z boxem. Kolejnym Twoim problemem jest to, ze porownujesz softy robione u 'magikow' za 500zl z tymi u profesjonalistow. O tych u profesjonalistow sie nie wypowiesz, bo nawet nie wiesz, ze auta ktore serwisujesz mialy robione chipy. Spalanie owszem, moze spasc. Jesli bedziesz jezdzil z ta sama predkoscia - jak najbardziej. Wszystko ze wzgledu na moc dostepna w korzystniejszym zakresie obrotow. Link Zgłoś
mike68 Re: Golf tdi- chip tuning 09.12.06, 23:52 Jest dokładnie jak piszesz , spalanie również może spaść przy delikatnej jezdzie , nie pisał bym tego gbybym nie uzytkował wcześniej zaturbionych i schipowanych aut , było po prostu cool i nic mnie nie zniechęci nawet to że mam z tiptronikiem Link Zgłoś
Gość: greg Re: Golf tdi- chip tuning IP: 82.160.18.* 11.12.06, 17:01 polecam firmowego MTM przedstawiciel Bielsko Biala, mozna to zrobic przez salon WW bez utrary gwarancji, miałem passata z 115Km na 145KM, a teraz mam pasata z 130Km na 165Km i ponad 400NM, jeżdzi ja diabeł lepiej od fabrycznej 2.0 170Km sprawdzaliśmy wielokrotnie. Spalanie po miescie do 7l/100km. Link Zgłoś
mike68 Re: Jestem świeżo po zabiegu w Masters Tuning 16.01.07, 22:21 narazie nic nie mogę napisać bo tradycyjnie lekki szok mimo że to już trzecie schipowane w moim zyciu auto - jak zwykle między serią jest przepaść Link Zgłoś