Dodaj do ulubionych

-----VOLVO V40 T4 200KM-----

IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 09.04.03, 14:09
Witam,

Mam okazję kupić egzemplarz z 1999 roku. Poradźcie proszę, czy warto, czy coś
się specjalnie psuje w tym modelu Volvo, jak ze spalaniem, może ktoś użytkuje
taki egzemplarz? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Obserwuj wątek
    • Gość: darekk Re: -----VOLVO V40 T4 200KM----- IP: 217.153.15.* 09.04.03, 14:14
      podnies maske. posadz kogos za kolkiem - niech go porzadnie przegazuje.
      posluchaj czy turbina nie syczy. jezeli puszcza cisnienie (dzwiek jak przy
      bardzo mocnym przedmuchu przez malutka dziurke), to ja bym sobie odpuscil. nowa
      turbina w volvo to ca. 8000-10000. turbina po renowacji to kot w worku. a
      dlaczego turbina? bo to element dosc wrazliwy na niewlasciwa eksploatacje -
      jezeli ktos "depcze" na zimnym silniku, to takie moga byc tego efekty. turbina
      musi sie najpierw rozgrzac.

darekk
      • Gość: Darek Re: -----VOLVO V40 T4 200KM----- IP: 212.106.151.* 09.04.03, 16:50
        Gość portalu: darekk napisał(a):

> podnies maske. posadz kogos za kolkiem - niech go porzadnie przegazuje.
        > posluchaj czy turbina nie syczy. jezeli puszcza cisnienie (dzwiek jak przy
        > bardzo mocnym przedmuchu przez malutka dziurke), to ja bym sobie odpuscil.
        nowa
        >
        > turbina w volvo to ca. 8000-10000. turbina po renowacji to kot w worku. a
        > dlaczego turbina? bo to element dosc wrazliwy na niewlasciwa eksploatacje -
        > jezeli ktos "depcze" na zimnym silniku, to takie moga byc tego efekty.
        turbina
        > musi sie najpierw rozgrzac.
        >
        > darekk
        Masz rację w tym modelu tylko turbina nawala i łączniki stabilizatorów,ale
        jeżeli mógłbym doradzić to turbinę mozna kupić taniej[Garetta,sprawdź numer]
        tylko montaż i zestrojenie niestety kosztuje bo oprogramowanie jest strzeżone.
        • Gość: Arturos Re: -----VOLVO V40 T4 200KM----- IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 10.04.03, 09:30
          Ok, dzięki, ale rozumiem, że poza turbiną raczej wszystko sprawuje się w miarę
          w porządku?
          • Gość: Darek Re: -----VOLVO V40 T4 200KM----- IP: 212.106.151.* 10.04.03, 09:51
            Gość portalu: Arturos napisał(a):

> Ok, dzięki, ale rozumiem, że poza turbiną raczej wszystko sprawuje się w
            miarę
            > w porządku?
            Większość moich znajomych jeździ dobrymi "gablotami"nie używanymi i raczej nikt
            nie skarży się na Volvo jakiekolwiek.Co do turbiny to wiem z rozmów o
            komisowych autach u dealera[i wyciągam sam wnioski],co do stabilizatorów to
            jest choroba wszystkich dobrych z odpowiednim zawieszeniem aut i to dotyczy i
            BMW,DB,Jaguarów jak i Leksusów.Wyjściem z tego są stabilizatory bez gumy ale z
            tulejami plastikowo-teflonowymi.
    • greenblack Re: -----VOLVO V40 T4 200KM----- 10.04.03, 20:35
      Oprócz turbiny sprawdź stan półosi. Przy takim momencie obrotowym mogą być
      zużyte.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka