Dodaj do ulubionych

otwartym szybom NIE!

13.04.03, 21:41
Kiedy widze tabuny kretynów którzy jeżdżą z opószczonymi szybami i dłoniami trzymają się progów własnych aut, pusty śmiech mnie zbiera. Nie chodzi nawet o obciach ale o to co jest w motoryzacji podstawą: osiągi. Czy tego chcecie czy nie, przy otwartych szyach wzrasta opur powietrza i to nawet o 30%!!!
To dlatego mądry kierowca prowadzi z szybkami u góry, jeśli śmierdzi wam zpod pach, dresy jedne, to sie natrzyjcie miętową herbatą a jak chcecie być prawdziwymi kozakami na szosach to nie obnirzajcie możliwości aut przez własną głupote!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojnar Re: otwartym szybom NIE! IP: *.bmj.net.pl / 192.168.50.* 14.04.03, 00:37
      bisnesmen napisał:

> Kiedy widze tabuny kretynów którzy jeżdżą z opószczonymi

heh - ale niby biznesmen :) - kretyn to ty jestes bo poprawnie pisze sie
      z "opuszczonymi" hehe
      • Gość: |andy| Re: otwartym szybom NIE! IP: *.com / 192.168.4.* 14.04.03, 08:27
        Gość portalu: Wojnar napisał(a):

> heh - ale niby biznesmen :) - kretyn to ty jestes bo poprawnie pisze sie
        > z "opuszczonymi"
        Biznesmen nei wie jak się pisze wieeeeeeeele wyrazów. Ale on ma pewnie
        sekretarke ;-)

Pozdrawiam
        Andrzej

• Gość: Henry Re: otwartym szybom NIE!> to bisnesman (?) IP: *.telia.com 14.04.03, 08:36
          Nie wszystkie auta maja AC ,a jezeli juz maja to nie zapominaj ze obniza temp.
          o ok. 10-15¤C.W b. gorace dni najlepiej obnizyc temp.ciala chlodzac krew,na
          przegubach rak (m/in) jest najlepszy do tego celu punkt.Czy nie lepiej jest
          zkoncentrowac sie na ruchu,niz wzorem bladynki "obczajac" uzytkownikow tegoz ??
          ________________________________________________________________________________
      • Gość: Z^2 Re: otwartym szybom NIE! IP: *.opisik.pulawy.pl 14.04.03, 11:23
        Gość portalu: Wojnar napisał(a):

> bisnesmen napisał:
        >
        > > Kiedy widze tabuny kretynów którzy jeżdżą z opószczonymi
        >
        > heh - ale niby biznesmen :) - kretyn to ty jestes bo poprawnie pisze sie
        > z "opuszczonymi" hehe

opÓr też.
        • Gość: Z^2 Re: otwartym szybom NIE! IP: *.opisik.pulawy.pl 14.04.03, 11:25
          Gość portalu: Z^2 napisał(a):

> Gość portalu: Wojnar napisał(a):
          >
          > > bisnesmen napisał:
          > >
          > > > Kiedy widze tabuny kretynów którzy jeżdżą z opószczonymi
          > >
          > > heh - ale niby biznesmen :) - kretyn to ty jestes bo poprawnie pisze sie
          > > z "opuszczonymi" hehe
          >
          > opÓr też.

obniŻajcie - dalej nie czytam
    • remo29 Re: otwartym szybom NIE! 14.04.03, 08:43
      Następny "dyslektyk" co do szkoły miał pod górę...
    • Gość: rty Re: otwartym szybom NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 09:37
      jak sie ma 218KM pod noga to nawet jak mi spadnie moc od otwartej szyby to i
      tak twoj smierdzacy diesel zostanie daleko w tyle

"..wzrasta opur.." - oszczednosci na benzynie radze przeznaczyc na slownik
      ortograficzny
      • bisnesmen Re: otwartym szybom NIE! 14.04.03, 09:51
        Nie oszczędzam na bęnzynie bo stać mnie na wiele. Nacodzień jeżdże Audi s4, jakbyś nie wiedział to auto ma silnik V6 z podwujną turbospręrzarką i moc 250 koni. Nawet w tak silnym aucie moc SPADA przy otwarciu szyb i to jest bezdyskusyjne zresztą podobnie się dzieję jak włanczasz klime, dlatego lepiej się troche spocić niż jeździć po dresiarsku z szybami w dole albo pozować się na gentelmena i w środku lata w trzycześciowym gajerze mykać z włonczoną klimą.
        • Gość: Rycho Re: otwartym szybom NIE! IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 14.04.03, 10:03
          A co zrobić jak ktoś lubi świeże powietrze,a nie smrody z klimatyzacji?Ja
          jeżdżę prawie zawsze z otwartym okienkiem i nie bardzo rozumiem w czym jestem
          gorszy(głupszy?)od tych co mają zamknięte?Argument zwiększonego zużycia paliwa
          jest śmieszny.Jeżdżąc po mieście ok.60-70km/h napewno nie da się zauważyć zmian
          w spalaniu z powodu otwierania okinka.Pozdr
        • Gość: Tomek Re: otwartym szybom TAK! IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 14.04.03, 11:24
          Widac kolega mial za dlugo otwarte okno i troche sie mozg przewietrzyl...
          "NACODZIEN" nie jezdze Audi S4, ale wiem ze ma V6 i 250KM, ktore wykorzystuje
          sie raz na tydzien-o ile potrafisz myslec,bo moge sie zalozyc,ze w miescie
          objade cie majac 70-80KM.
          Natomiast nie wiem co to "PODWUJNA SPRĘRZARKA", slyszlem tylko o podwójnej
          sprężąrce, znaej jako biturbo.
          Nigdy nie slyszalem o SILNYM aucie...Na czym polega jego sila? :-)
          Nie WLANCZAM klimy. Dzieki temu bede zyl 10 lat dluzej-poszukaj w Internecie
          badan nt. szkodliwosci klimatyzacji.
          Nie poce sie-sa srodki,tzw. antyperspiranty-sprobuj uzyc,a zobaczysz,ze od razu
          przybedzie ci przyjaciol.
          "GENTELMANEM" sie nie zostaje po zalozeniu garnituru i WLONCZENIU klimy.
          Gentleman ma maniery,o ktorych raczej nie masz pojecia.
          A na razie proponuje zajrzec do Slownika Ortograficznego-mozna kupic tam,gdzie
          nie zagladasz-nazywa sie to Ksiegarnia-taki duzy sklep z ksiazkami. Aha-ksiazka
          to takie cos podobne do plaskiego pudełka, sklada sie z papierowych (zazwyczaj)
          kartek zszytych lub klejonych na jednym brzegu.
        • jaki71 Re: otwartym szybom NIE! 14.04.03, 12:23
          bisnesmen napisał:

> Nie oszczędzam na bęnzynie bo stać mnie na wiele. Nacodzień jeżdże Audi s4,
          jak
          > byś nie wiedział to auto ma silnik V6 z podwujną turbospręrzarką i moc 250
          koni
          > . Nawet w tak silnym aucie moc SPADA przy otwarciu szyb i to jest
          bezdyskusyjne
          > zresztą podobnie się dzieję jak włanczasz klime, dlatego lepiej się troche
          spo
          > cić niż jeździć po dresiarsku z szybami w dole albo pozować się na gentelmena
          i
          > w środku lata w trzycześciowym gajerze mykać z włonczoną klimą.

Nie wiedzialem ze w audi po otworzeniu okna jedna z jego sprezarek sie wylacza.
          Bo jak inaczej moc samochodu moze spasc po otworzeniu okna. Moze kompresja
          powstaje w kabinie i pierwsza sprezarka tloczy ta kompresje od komory silnika i
          ta druga do cylindrow. Moze poza areodynamika znasz sie jeszcze na silnikach????
          A ja lubie wiatr we wlosach.
          Jaki
          • remo29 Re: otwartym szybom NIE! 14.04.03, 14:54
            > Nie wiedzialem ze w audi po otworzeniu okna jedna z jego sprezarek sie
            wylacza.

Bo ty osioł jesteś! Każdy yntylygyntny człowiek wie, że jak się otworzy okno to
            sprężarka wysiada, a po otworzeniu obu okien wysiada druga sprężarka. To tak,
            żeby podczas dużych szybkości nie wyssało kierowcy razem z fotelem :)
    • Gość: 130rapid Widzę w tym coś innego IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 11:26
      To że łapka dynda się za oknem oznacza, że gościu trzyma kierownicę jedną
      łapką, albo wcale (np. gdy zmienia biegi). A to jest chyba bardziej
      niebezpieczne dla otoczenia niż obniżanie osiągów przez większy opór
      aerodynamiczny.
    • Gość: robert he he, ja to sciągam szyby razem ze słupkami IP: *.acn.pl 14.04.03, 12:32
      całym dachem i nawet tylną szybą:)))
      Żadna moc silnikowi nie spada, rosnie tylko spalanie o 0,5-1l/100.

PS. Biznes chyba nietęgo idzie jak na słownik nie wystarcza, koleś:)
    • grogreg Re: otwartym szybom NIE! 14.04.03, 13:22
      Drogi Biznesmenie

Po pierwsze "opor" sie pisze przes "o" z kreseczka.

Po drugie, co cie obchodzi czy ktos ma opuszczena szybe, czy nie. Nie ma to
      wplywu na inne pojazdy ani zamknietych w nich kierowcow. Jesli mam ochote
      opuscis sobie szybke to sobie opuszcze i dobrawdy mam gdzies czy cie to smieszy
      czy nie. To twoj i tylko twoj problem.
      • Gość: uny Re: otwartym szybom NIE! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 10:35
        o tak ja nie otwieram nawet zchowka na rękawiczki w swoim autku.
        boję się żeby moc mojego auta nie spadła poniżej krytyki. a jak opuszczę osłony
        przeciwsłoneczne to samochód staje jak wryty!!!
        człowieku co za klocek z ciebie (mówię do autora tego wątku), chyba dresik
        zamieniłeś na skórzaną kurteczkę. a moc ci spada pewnie z tego powodu że to
        twoje cudo z 2 turbinkami dawno nie było w ASO, i ci zestaw "Inkasent" nawala.
        • Gość: gumiś Re: otwartym szybom NIE! IP: *.acn.waw.pl 15.04.03, 19:28
          ja tam klimy nie mam a szyby otwieram by się nie męczyć w gorącym samochodzie -
          a fakt że opuszczenie szyby do końca i machanie ręką po asfalcie nie wygląda
          przyzwoicie to drugie. Pozatym można się nabawić kontuzji stawu łokciowego -
          tzw. przeziębienie stawu :( i lipa.

Najlepiej szybka do połowy i po problemie

pozdrawiam a Panie Biznesmienie: znaczek od A4 na klapie malucha nie znaczy że
          jeździsz A4 :) -

tak mu powiem bo może nie wiedział :)
          • Gość: do biznesmena Re: otwartym szybom NIE! IP: *.tkb.net.pl 15.04.03, 19:44
            nia gadajcie z palantem , któremu wiaterek przez otwartą szybke w maluchu
            wywiał ostatnie trzy komórki z mózgu.
            pewnie jak pisze na forum to się poci i ręce mu drżą.
    • qetuo Re: otwartym szybom NIE! 16.04.03, 00:37
      Cytuję i poprawiam [bisnesmen napisał]:

> Kiedy widze tabuny kretynów którzy jeżdżą z opószczonymi[ORT!] szybami i
      dłoniami trzymają się progów własnych aut, pusty[rzeczywiście] śmiech mnie
      zbiera. Nie chodzi nawet o obciach[??? ka?] ale o to co jest w motoryzacji
      podstawą: osiągi[właśnie - szybkość przewodzenia neuronów to osiagi]. Czy tego
      chcecie czy nie,
      > przy otwartych szyach[b - brak] wzrasta opur[ORT!] powietrza i to nawet o
      30%!!! [skąd te dane? jak nie zobacz literatury nie uwierzę]
      > To dlatego mądry[?!] kierowca prowadzi z szybkami u góry, jeśli śmierdzi wam
      zpod pach, dresy[wypraszam sobie - mam sztruksy i słucham jazzu] jedne, to sie
      natrzyjcie miętową herbatą[lubię zieloną :)] a jak chcecie być prawdziwymi
      kozakami na szosach to nie obnirzajcie[ORT! nisko, niżej, najniżej...]
      możliwości aut przez własną głupote!!
      > !

cóż... bez komentarza.. na razie :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka