Dodaj do ulubionych

Super ceny na NOWE samochody

21.04.03, 21:25
Nie wiem jak to jest w Europie albo innej czesci swiata, ale wydaje mi sie,
ze w Stanach nastapil w tym roku "zloty czas" na kupno nowego samochodu.
Jesli ktos ma forse, albo "pewna" prace to jest naprawde w czym przebierac i
mozna kupic prawie wszystko doslownie za pol darmo...

Fajnie by bylo jesli w tym watku moglibyscie podac "okazyjne" ceny tam gdzie
mieszkacie (w zl. albo $) na interesujace Was, wzglednie niedrogie i dobre
nowe samochody jakie udalo Wam sie uzyskac sprawdzajac Internet, pytajac
dilera albo kupujac samemu.

Sprawdzajac carsdirect.com udalo mi sie znalezc calkiem pare
takich "klejnotow" (dodam tylko, ze z wlasnego doswiadczenia wiem, ze
zazwyczaj uda sie zbic ich cene u samego dilera jeszcze bardziej $200 -
$2000):

2003 Subaru Legacy Station Wagon L AWD (165KM): $18,359, SE: $19,667
2003 Nissan Maxima (255KM): $21,237
2003 Chrysler PT Cruiser Base (150KM): $14,099
2003 Toyota Corolla CE (130KM): $12,326
2003 Volvo V40 Station Wagon (160KM): $20,991
2003 Jeep Wrangler 4x4 SE (150KM): $15,042
2003 Ford Mustang (190KM): $14,460
2003 Pontiac Aztek Base (185KM): $16,993 - brzydal, ale OK za taka cene :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jozek Re: Super ceny na NOWE samochody IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.03, 21:37
      W Niemczech auta raczej malo chodliwe..
    • Gość: Marek Re: Super ceny na NOWE samochody IP: *.atlanta-46-47rs.ga.dial-access.att.net 22.04.03, 00:33
      Zajrzyj do weekendowej AJC - tam dopiero sa deale! CarsDirect byl kiedys super
      tani ale ostatnio potrafia ceny nie z tej ziemi proponowac.
      • Gość: cracovian Re: Subaru Legacy IP: *.bankofamerica.com 22.04.03, 00:45
        Dalem swoj kontakt czterem dilerom przez Edmunds.com i jeden na razie sie tylko
        ze mna skontaktowal. Zaspiewal mi cene duzo wyzsza od tej na carsdirect.com,
        wiec niech sie gdzies pocaluje.

Tak jak Ty zaczalem sie pol zartem pol serio rozgladac za jakims sensownym
        wozem w zamian za moje stare Mitsubishi (dalej jednak pukam w drzewo) i ten
        Legacy bardzo rzucil mi sie w oczy. Rekordow predkosci bic w nim nie bede, ale
        podwojny otwierany dach, AWD i spora wielkosc "wagona" to calkiem calkiem
        niezly deal za ok. $20K...

Wszystko jednak co robie to niedobrze, bo moja kobieta nic poza New Beetle tak
        naprawde nie chce. Smiesznie jednak bylo kiedy ogladnela sie za nowiutkim Mitsu
        Evo stojacym na parkingu u dentysty (Jakis mlody Azjata z dwoma panienkami nim
        przyjechal) i powiedziala mi, ze sie Jej ten woz bardzo podoba (sans the
        spoiler/wing). Widac od razu, ze zbyt duzo naogladala sie biedna moich
        glupawych wyscigow na PS2 :-)
        • Gość: is300 Re: Subaru Legacy IP: *.dyn.optonline.net 22.04.03, 01:46
          Cenny ktore podales sa malo realne.
          Chyba ze sie dawno do dilera nie wybierales i ostro wierzysz w Internet ze tak
          powiem :))))))))

2003 Corolla CE raczej nie jest realna za taka cene. Sa to cenny invoice, za
          ktore raczej nie za czesto diler sprzedaje, chyba ze mowimy tu o tempych
          autach typu Aztek. Corolla raczej bym mowil gdziesc o jakims $13,500 i to
          jest pusta bez niczego, korbki, manual, bez A/C.

To samo moge powiedziec o Maximie.

Podsumuje to, auta ktore czesto nam sie nie podobaja i slabo sie sprzedaja da
          sie kupic za invoice, ktore podales. Sprzedajace sie auta, typu Corolla i
          pare innych nie masz szans + nie masz zadnych szans zbicia ceny.
          • Gość: cracovian Re: nierealne ceny??? IP: *.30.251.137.Dial1.Atlanta1.Level3.net 22.04.03, 04:13
            is300 - Ja myslalem, ze Ty ze Stanow stukasz? Jesli nie to nie sie nie znasz
            na tutejszym systemie i napisz jak tam jest u Ciebie. A jesli ze Stanow to sie
            dziwie, ze ceny Ci sie nie podobaja, bo internet masz i na gazety i w
            telewizor tez patrzysz... Tak jak Marek wspomnial to co widzisz na
            carsdirect.com (pojdz i zobacz) to cena i tak w wielu przypadkach wysoka, ale
            za to GWARANTOWANA - kupilem przez nich juz jeden woz to wiem. Kazdy diler za
            ta sama cene co najmniej sprzeda. To co widzisz w gazetach weekendowych to
            jeszcze duzo nizej.

Co do Corolli to po co za przeproszeniem pieprzysz? Jest na nia w tym momencie
            rabat $750, ma CD, AC, itd. Wiadomo, ze to podstawa, a LE za $13,059 mozna
            kupic, wiec nieduzo wiecej:
            www.carsdirect.com/build/style?make=TO&modelid=231&zipcode=30066
            W tym momencie wszystko praktycznie jest niechodliwe i nawet IS300 za invoice
            kupisz, ale to nie deal, bo nie ma JESZCZE rabatu :-)
            • Gość: Marek Re: nierealne ceny??? IP: *.atlanta.ga.us 22.04.03, 12:51
              Zgadzam sie z Cracovian'em. IS300 - powinienes zobaczyc
              nasza AJC w weekend. Zawalu bys dostal na te ceny...
            • Gość: Marek Re: nierealne ceny??? IP: *.atlanta.ga.us 22.04.03, 13:03
              Gość portalu: cracovian napisał(a):
              > W tym momencie wszystko praktycznie jest niechodliwe i
              nawet IS300 za invoice
              > kupisz, ale to nie deal, bo nie ma JESZCZE rabatu :-)

O przepraszam - jest $1500 rabatu na wersje kombi IS300...
              • Gość: cracovian Re: Subaru - zaczyna sie :-) IP: *.bankofamerica.com 22.04.03, 17:04
                Juz drugi do mnie diler zadzwonil i mi powiedzial, ze kazdy Subaru (wliczajac
                Legacy SE) mi sprzeda za cene invoice. Ja mu ladnie podziekowalem i
                powiedzialem, ze jednak wybiore oferte $500 ponizej invoice, ktora dostalem od
                pierwszego. No to on mi na to przestraszony, ze ta i kazda inna oferte przebije
                o $100 i dorzuci darmowe zmiany oleju na cale zycie - Dwoch innych czeka w
                kolejce :-)
    • Gość: ptica Re: Super ceny na NOWE samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:16
      A zwróciliście uwagę na proporcje cenowe:

> 2003 Subaru Legacy Station Wagon L AWD (165KM): $18,359, SE: $19,667
      > 2003 Toyota Corolla CE (130KM): $12,326

U nas (w Polsce) Subaru jest trzykrotnie droższy od Corolki. Czyżby te Corolki
      były i nas aż tak tanie, czy też raczej Subaryna jest okropnie drogi.
      • Gość: bocian Re: Super ceny na NOWE samochody IP: 213.76.133.* 22.04.03, 13:17
        Gość portalu: ptica napisał(a):

> A zwróciliście uwagę na proporcje cenowe:
        >
        > > 2003 Subaru Legacy Station Wagon L AWD (165KM): $18,359, SE: $19,667
        > > 2003 Toyota Corolla CE (130KM): $12,326
        >
        > U nas (w Polsce) Subaru jest trzykrotnie droższy od Corolki. Czyżby te
        Corolki
        > były i nas aż tak tanie, czy też raczej Subaryna jest okropnie drogi.

NA corolkę nie ma cła bo jest robiona w europie. Na sSubaru masz 35% cła.
        Pozdrawiam
        • Gość: ptica Re: Super ceny na NOWE samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.03, 13:47
          A Corolla kombi - pierwsze modele były z Japonii w cenie "dzisiejszych"
          egzemplarzy. Podobnie Yariska - mama zapłaciła za japońską tyle samo, ile teraz
          musiałaby za francuską.
          Tak więc cło niekoniecznie jest jedynym czynnikiem decydującym o cenie.
      • Gość: crx Re: Super ceny na NOWE samochody IP: *.kghm.pl 22.04.03, 13:24
        subaru jest u nas potwornie drogie, corlka zresztą też , tak jak każde inne
        auto z sc włącznie

z tych cen to jedynie VOLVO mozna bylo niedawno taniej kupić tyle że sedana, i
        to z kilkoma gadżetami, a nie golasa
        pzdr

ps
        a znajomy który od 2 tyg jest juz Kanadyjczykiem, właśnie przesłał mi zdjęcie w
        swoim pierwszym nabytku za oceanem, elantra (wer.top z polskiego cennika), a
        cena elantry w CA = polo w PL
      • Gość: cracovian Re: Super ceny na NOWE samochody IP: *.bankofamerica.com 22.04.03, 16:59
        Wydaje mi sie rowniez, ze podstawowa Corolka w USA jest troche wieksza i
        mocniejsza od podstawowej wersji Europejskiej dlatego jest odpowiednio drozsza
        wzgledem Subaru. Fakt, ze w Polsce jest w ofercie wiekszy wachlarz (od 3-
        drzwiowej do kombi i sport), a tutaj jest to mniej wiecej ten sam sedan z
        jednym tylko, dobrym co prawda, silnikiem i tyle.

Subaru po prostu nie moze byc duzo drozszy nawet gdyby chcial. Czterocylindrowe
        silniki non-turbo trudno jest tutaj sprzedac duzo powyzej $20 tysiecy. Widac to
        doskonale w ich ofercie, bo Impreza WRX, Forester i Legacy Outback nadrabiaja w
        dosc niezlej sprzedazy za slabo sprzedajace sie podstawowe platformy.

Oba samochody, Legacy i Corolla, sa robione w USA, wiec roznica w cenie jest
        dosc realna.

www.subaru.com/
        Gość portalu: ptica napisał(a):

> A zwróciliście uwagę na proporcje cenowe:
        >
        > > 2003 Subaru Legacy Station Wagon L AWD (165KM): $18,359, SE: $19,667
        > > 2003 Toyota Corolla CE (130KM): $12,326
        >
        > U nas (w Polsce) Subaru jest trzykrotnie droższy od Corolki. Czyżby te
        Corolki
        > były i nas aż tak tanie, czy też raczej Subaryna jest okropnie drogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka