Dodaj do ulubionych

kłopot z naprawą

02.04.07, 18:39
przynajmniej dla mnie - czy naprawia się samochody z uszkodzoną konstrukcją
czy kasuje? Jest to wygięcie ramy nad lewym kołem w nissanie micra
Obserwuj wątek
    • asserwis Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 19:06
      w polsce wszystko sie naprawia, to co mówisz to bułka z masłem dla naszych
      "blacharzy".Wystarczy przejść się po komisach :)to zobaczysz efekty ich pracy.
      rzadko kiedy samochód nie jest bity.
      u nas wspawuje sie połówki, ćwiartki prostuje rzeczy prawie niemożliwe do zrobienia.
      tó problem to pestka. ;)
    • robert888 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 19:10
      ciężko będzie z tego zrobic celikę ale micre to z zamknietymi oczami. Na luzie.
      • mirek1968 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 21:02
        nasi fachowcy robią wszystko,z dwóch jeden obydwa były do kasacji,jaki
        ładny,ładniejszy niż z salonu,i na giełdzie jest dwóch kupców,między sobą
        podbijają cene a właściciel oczom nie wierzy,a ja sie temu przyglądam i pale
        papierosa,tak już w Polsce jest wszystko się robi,a ty się smucisz Micrą.Pozdr.
    • dewulot1 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 20:43
      Ta rama nad kolem zostala specjalnie tak wygieta zeby samochod nie walil kolem
      o rame na polskich wybojach.
      • fazi_ze_sztazi Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 21:11
        dewulot1 napisał:

> Ta rama nad kolem zostala specjalnie tak wygieta zeby samochod nie walil
        kolem
        > o rame na polskich wybojach.

rozbawiles mnie, a juz myslalem ze nudno bedzie dzisiaj na forum ...
        • dewulot1 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 21:18
          > rozbawiles mnie, a juz myslalem ze nudno bedzie dzisiaj na forum ...

A mnie rozbawil ten watek, przeciez tam nie ma nad kolem zadnej "ramy".
          • maniaa3 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 23:00
            w takim razie, co mi pokazywał mechanik? przedtem użył lewarka.
            • kazikoseki0 co pokazał mechanik, używając lewarka? 03.04.07, 08:46
              mozna probowac domyslac sie.
            • lucj Re: kłopot z naprawą 03.04.07, 11:36
              To co pokazał ci mechanik to pewnie jest podłużnica i to się naprawia poprzez
              wymianę tej części o ile jest to ekonomicznie uzasadnione. Dobrze wymieniona
              podłużnica po naprawie zachowuje sie tak samo jak w samochodzie nieuszkodzonym
              a więc samochd jest w tak samo bezpieczny jak przed kolizją.
          • maniaa3 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 23:03
            he he, gdybym to ja w Polsce z tym moim samochodem była.... Zamiast łkać na
            forum, oczywiście że pierwsze kroki skierowałabym do warsztatu
          • maniaa3 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 23:09
            dewulot1 przetłumacz sobie Słońce: vehicle structure has damage oraz frame damage.
            • dewulot1 Re: kłopot z naprawą 03.04.07, 00:09
              Tego mechanika od lewarka zapytaj: Is this damage repairable or is it beyond
              repair?
              Nie mam polskich znakow to nie moge podac tego w wersji wymawianej:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka