maniaa3 02.04.07, 18:39 przynajmniej dla mnie - czy naprawia się samochody z uszkodzoną konstrukcją czy kasuje? Jest to wygięcie ramy nad lewym kołem w nissanie micra Link Zgłoś Obserwuj wątek
asserwis Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 19:06 w polsce wszystko sie naprawia, to co mówisz to bułka z masłem dla naszych "blacharzy".Wystarczy przejść się po komisach :)to zobaczysz efekty ich pracy. rzadko kiedy samochód nie jest bity. u nas wspawuje sie połówki, ćwiartki prostuje rzeczy prawie niemożliwe do zrobienia. tó problem to pestka. ;) Link Zgłoś
robert888 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 19:10 ciężko będzie z tego zrobic celikę ale micre to z zamknietymi oczami. Na luzie. Link Zgłoś
mirek1968 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 21:02 nasi fachowcy robią wszystko,z dwóch jeden obydwa były do kasacji,jaki ładny,ładniejszy niż z salonu,i na giełdzie jest dwóch kupców,między sobą podbijają cene a właściciel oczom nie wierzy,a ja sie temu przyglądam i pale papierosa,tak już w Polsce jest wszystko się robi,a ty się smucisz Micrą.Pozdr. Link Zgłoś
dewulot1 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 20:43 Ta rama nad kolem zostala specjalnie tak wygieta zeby samochod nie walil kolem o rame na polskich wybojach. Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 21:11 dewulot1 napisał: > Ta rama nad kolem zostala specjalnie tak wygieta zeby samochod nie walil kolem > o rame na polskich wybojach. rozbawiles mnie, a juz myslalem ze nudno bedzie dzisiaj na forum ... Link Zgłoś
dewulot1 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 21:18 > rozbawiles mnie, a juz myslalem ze nudno bedzie dzisiaj na forum ... A mnie rozbawil ten watek, przeciez tam nie ma nad kolem zadnej "ramy". Link Zgłoś
maniaa3 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 23:00 w takim razie, co mi pokazywał mechanik? przedtem użył lewarka. Link Zgłoś
kazikoseki0 co pokazał mechanik, używając lewarka? 03.04.07, 08:46 mozna probowac domyslac sie. Link Zgłoś
lucj Re: kłopot z naprawą 03.04.07, 11:36 To co pokazał ci mechanik to pewnie jest podłużnica i to się naprawia poprzez wymianę tej części o ile jest to ekonomicznie uzasadnione. Dobrze wymieniona podłużnica po naprawie zachowuje sie tak samo jak w samochodzie nieuszkodzonym a więc samochd jest w tak samo bezpieczny jak przed kolizją. Link Zgłoś
maniaa3 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 23:03 he he, gdybym to ja w Polsce z tym moim samochodem była.... Zamiast łkać na forum, oczywiście że pierwsze kroki skierowałabym do warsztatu Link Zgłoś
maniaa3 Re: kłopot z naprawą 02.04.07, 23:09 dewulot1 przetłumacz sobie Słońce: vehicle structure has damage oraz frame damage. Link Zgłoś
dewulot1 Re: kłopot z naprawą 03.04.07, 00:09 Tego mechanika od lewarka zapytaj: Is this damage repairable or is it beyond repair? Nie mam polskich znakow to nie moge podac tego w wersji wymawianej:) Link Zgłoś