lady79 12.04.07, 10:20 Macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o zakup opon przez internet? Link Zgłoś Obserwuj wątek
barthez_06 Re: zakup opon przez internet 12.04.07, 11:08 Polecam. Za zimówki zapłaciłem mniej niż u "gumiarza" pod domem doliczając nawet za ich założenie. Zmówienie złożyłem przed 14 a gumy dotarły następnego dnia wraz z paragonem. Opony nowiutkie dodam tylko że wyprodukowano je pótora miesiaca wcześniej. Teraz w innym sklepie zamówiłem felgi i letnie opony. Na feldze jestem 15 zł do przodu w stosunku do najtańszej w sklepie na mieście a i tak nie mam pewności że będą jak pójdę do sklepu. Opony rzecz jasna też sa tańsze niż w warsztacie. Przesyłka oczywiście gratis. Link Zgłoś
polam5 Re: zakup opon przez internet 16.04.07, 19:22 Ja zwykle robie tak. Najpierw sprawdzam ile kosztuja opony kupione przez internet (z przesylka oczywiscie jesli takowa jest). Ide do serwisu i prosze o podanie ceny na konkretne opony z instalacja. Jak mi zrobia wycene (oczywiscie szczeka opada jak podaj mi cene) to prosze o podanie kosztow opon i posztow instalacji (z usmiechem i grzecznie). Kiedy mam te dane to pytam czy bedzie OK jesli im przywioze swoje opony (albo zamowie z dostarczeniem do ich zakladu) Najczesciej geba im opada ale mowia OK - tylko ze jak nie kupuje od nich to nie daja gwarancji. Upewniam sie ze cena za instalcej sienie zmienila :). Wtedy wyciagam kartke - wykruk z internetu i pokazuje ze zaplace X za opony plus przesylka - jesli mi sprzedadza za ta sama cene (i dadza gwaracje skoro od nich kupuje ) to bedzie to dla obu stron dobry interes). Trzeba sie dobrze przygotowac bo goscie w warsztacie zwykle doskonale wiedza co i gdzie i za ile i beda przekonywac ze to zly intertes. No i zwykle sie godza (sa tacy co nie ale do nich wiecej nie ide gdyz nastepny zaklad sie zgodzi). Jak sie targuja o centy to zwykle ustepuje odrobinke aby sobie zaoszczedzic ryzyka i czekania oraz pokazac ze chce aby obie strony byly zadowolone. barthez_06 napisał: > Polecam. Za zimówki zapłaciłem mniej niż u "gumiarza" pod domem doliczając > nawet za ich założenie. Zmówienie złożyłem przed 14 a gumy dotarły następnego > dnia wraz z paragonem. Opony nowiutkie dodam tylko że wyprodukowano je pótora > miesiaca wcześniej. Teraz w innym sklepie zamówiłem felgi i letnie opony. Na > feldze jestem 15 zł do przodu w stosunku do najtańszej w sklepie na mieście a i > > tak nie mam pewności że będą jak pójdę do sklepu. Opony rzecz jasna też sa > tańsze niż w warsztacie. Przesyłka oczywiście gratis. Link Zgłoś
ddb2 Re: zakup opon przez internet 16.04.07, 20:15 Przed samymi swietami kupilam w www.oponeo.pl z Bydgoszczy. Najpierw dwie, w warsztacie podczas przekladania nie mogli sie nadziwic cenie, wiec predko dokupilam drugie dwie. Sklep ponosi koszty transportu. Przesylka blyskawiczna. Link Zgłoś
gonzor Re: zakup opon przez internet 17.04.07, 16:35 też polecam ten sklep, nie miałem również problemów z wymianą opony, której wyważenie wymagało 200gram Link Zgłoś
tiges_wiz jedyny problem to data produkcji 17.04.07, 16:44 kiedys kupilem dwie opony i sie okazalo, ze juz sporo lezaly w magazynie. Oststnio jak kupowalem (styczen) u znajomego w warsztacie to byly z 38 tygodnia 2006 roku. Cena byla niewiele wyzsza. Link Zgłoś
defenestrator Re: zakup opon przez internet 17.04.07, 16:49 W tym roku kupowałem zimówki z jakiegoś sklepu za pośrednictwem interii. Wyszło sporo taniej niż w sklepie lub na allegro. Sprzedawca pokrywał koszt kuriera, w sumie byłem zadowolony. Wydaje mi się że jeśli kupujesz nowe gumy w popularnym sklepie, to nie ma się czego obawiać. Link Zgłoś
henryk245 Re: zakup opon przez internet 18.04.07, 14:03 www.debica.com.pl/opis.xml?/lang=PL/id=107/cart=2/314393-628313-61759 kupilem via i-net,nizaluje-nastepne tez w ten sposob kupie,dochodzi montarz i wywazanie kol. Link Zgłoś