Dodaj do ulubionych

zakup opon przez internet

12.04.07, 10:20
Macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o zakup opon przez internet?
Obserwuj wątek
    • robert888 mamy 12.04.07, 10:21
    • barthez_06 Re: zakup opon przez internet 12.04.07, 11:08
      Polecam. Za zimówki zapłaciłem mniej niż u "gumiarza" pod domem doliczając
      nawet za ich założenie. Zmówienie złożyłem przed 14 a gumy dotarły następnego
      dnia wraz z paragonem. Opony nowiutkie dodam tylko że wyprodukowano je pótora
      miesiaca wcześniej. Teraz w innym sklepie zamówiłem felgi i letnie opony. Na
      feldze jestem 15 zł do przodu w stosunku do najtańszej w sklepie na mieście a i
      tak nie mam pewności że będą jak pójdę do sklepu. Opony rzecz jasna też sa
      tańsze niż w warsztacie. Przesyłka oczywiście gratis.
      • polam5 Re: zakup opon przez internet 16.04.07, 19:22
        Ja zwykle robie tak. Najpierw sprawdzam ile kosztuja opony kupione przez
        internet (z przesylka oczywiscie jesli takowa jest). Ide do serwisu i prosze o
        podanie ceny na konkretne opony z instalacja. Jak mi zrobia wycene (oczywiscie
        szczeka opada jak podaj mi cene) to prosze o podanie kosztow opon i posztow
        instalacji (z usmiechem i grzecznie). Kiedy mam te dane to pytam czy bedzie OK
        jesli im przywioze swoje opony (albo zamowie z dostarczeniem do ich zakladu)
        Najczesciej geba im opada ale mowia OK - tylko ze jak nie kupuje od nich to nie
        daja gwarancji. Upewniam sie ze cena za instalcej sienie zmienila :).
        Wtedy wyciagam kartke - wykruk z internetu i pokazuje ze zaplace X za opony
        plus przesylka - jesli mi sprzedadza za ta sama cene (i dadza gwaracje skoro od
        nich kupuje ) to bedzie to dla obu stron dobry interes). Trzeba sie dobrze
        przygotowac bo goscie w warsztacie zwykle doskonale wiedza co i gdzie i za ile
        i beda przekonywac ze to zly intertes. No i zwykle sie godza (sa tacy co nie
        ale do nich wiecej nie ide gdyz nastepny zaklad sie zgodzi). Jak sie targuja o
        centy to zwykle ustepuje odrobinke aby sobie zaoszczedzic ryzyka i czekania
        oraz pokazac ze chce aby obie strony byly zadowolone.

barthez_06 napisał:

> Polecam. Za zimówki zapłaciłem mniej niż u "gumiarza" pod domem doliczając
        > nawet za ich założenie. Zmówienie złożyłem przed 14 a gumy dotarły następnego
        > dnia wraz z paragonem. Opony nowiutkie dodam tylko że wyprodukowano je pótora
        > miesiaca wcześniej. Teraz w innym sklepie zamówiłem felgi i letnie opony. Na
        > feldze jestem 15 zł do przodu w stosunku do najtańszej w sklepie na mieście a
        i
        >
        > tak nie mam pewności że będą jak pójdę do sklepu. Opony rzecz jasna też sa
        > tańsze niż w warsztacie. Przesyłka oczywiście gratis.
        • ddb2 Re: zakup opon przez internet 16.04.07, 20:15
          Przed samymi swietami kupilam w www.oponeo.pl z Bydgoszczy. Najpierw dwie, w
          warsztacie podczas przekladania nie mogli sie nadziwic cenie, wiec predko
          dokupilam drugie dwie. Sklep ponosi koszty transportu. Przesylka blyskawiczna.
          • gonzor Re: zakup opon przez internet 17.04.07, 16:35
            też polecam ten sklep, nie miałem również problemów z wymianą opony, której
            wyważenie wymagało 200gram
    • reconquista Re: zakup opon przez internet 16.04.07, 20:46
      www.opony.com
      mogę polecić
    • tiges_wiz jedyny problem to data produkcji 17.04.07, 16:44
      kiedys kupilem dwie opony i sie okazalo, ze juz sporo lezaly w magazynie.
      Oststnio jak kupowalem (styczen) u znajomego w warsztacie to byly z 38 tygodnia
      2006 roku. Cena byla niewiele wyzsza.
    • defenestrator Re: zakup opon przez internet 17.04.07, 16:49
      W tym roku kupowałem zimówki z jakiegoś sklepu za pośrednictwem interii. Wyszło
      sporo taniej niż w sklepie lub na allegro. Sprzedawca pokrywał koszt kuriera, w
      sumie byłem zadowolony. Wydaje mi się że jeśli kupujesz nowe gumy w popularnym
      sklepie, to nie ma się czego obawiać.
    • henryk245 Re: zakup opon przez internet 18.04.07, 14:03
      www.debica.com.pl/opis.xml?/lang=PL/id=107/cart=2/314393-628313-61759

kupilem via i-net,nizaluje-nastepne tez w ten sposob kupie,dochodzi montarz i
      wywazanie kol.
      • robert888 słowniki też przez internet sprzedają "wierz"? 18.04.07, 14:43
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka