Dodaj do ulubionych

M3 w pełnej krasie

12.04.07, 19:24
Nie ma jeszcze opinii.
Obserwuj wątek
    • zat4ra Re: M3 w pełnej krasie 12.04.07, 22:47
      Nie mam opini w zwiazku z brakiem opinii.
      • d_arek_d Re: M3 w pełnej krasie 13.04.07, 04:11
        zat4ra napisał:

> Nie mam opini w zwiazku z brakiem opinii.

Brak opinii jest rówież opinią.
        Ja jeżdżę modelem z tego rocznika od 3 lat. Jestem drugim właścicielem. W sumie
        autko jest 6-letnie. To trochę śmieszne, ale zaczynają się sypać drobne, acz
        uciążliwe urządzenia takie, jak kierunkowskazy, zbiorniczek nadwyżki płynu
        chłodniczego, monitor komputera "pokładowego" itp. Nowe generacje M-trójek
        produkowana jak wiadomo już od roku 2011 jest podobno pod tym względem lepiej
        dopracowana... a może po prostu nie zdąrzyła się zestarzeć ;).
        Pozdrawiam

PS Jeśli ktoś jest ciekaw, to po wyborach w roku 2009 rządzą Polską (jeszcze,
        bo następne wybory tuż tuż) LiD razem z PSL. W sumie mają pewną większość w
        Parlamencie. Aborcja do 3 miesiąca ciąży jest legalna. Pan Lepper odsiaduje
        dziesięcioletni wyrok za szwindle przy budowie obwodnicy augustowskiej. Pan
        Giertych wraz z panem Rydzykiem przebywają prawdopodobnie w Peru. Został na
        nich wydany międzynarodowy list gończy.
        • piotr2569 Re: M3 w pełnej krasie 13.04.07, 07:53

> zat4ra napisał:

> Ja jeżdżę modelem z tego rocznika od 3 lat.

Hmm coś mi tutaj smierdzi ale co.....???
          Jedżę modelem (czyli BMW M) z tego rocznika (czyli 2007) od 3 lat.

P.S. Ja jeżdzę nastepcą tego modelu (rocznik 2010) od dwóch lat - i jestem jego
          3 właścicielem. :P:P

Który mamy rok 2010 czy 2012?????
          • bellicose Re: M3 w pełnej krasie 13.04.07, 15:43

> Który mamy rok 2010 czy 2012?????

Nie zczaiłes postu
    • ml_500 Re: M3 w pełnej krasie 12.04.07, 22:55
      nie mam jeszcze opinii w tym temacie
    • macio666 Re: M3 w pełnej krasie 12.04.07, 23:53
      Nie mam opinii.
    • obama1 Re: M3 w pełnej krasie 13.04.07, 01:57
      bes sęsu... karbonowy dach, a jak wiadomo karbon to po germańsku węgiel, a dach
      z węgla może sie zapalić od byle kiepa i cały dach pójdzie z dymem jak ostatnio
      wioska na moich włościach! a po co komu samochód bez dachu kabriolet jak
      zapłacił za auto z dachem?!?!
      • fazi_ze_sztazi Re: M3 w pełnej krasie 13.04.07, 04:16
        a zapomnieli jeszcze dodac panocku ze blotniki ma plastixowe. toz to ciagnik
        stryjka mojej babki caly blaszany juz byl, a tu patrz panie, tyle lat po wojnie
        a germance taka fuszerke odstawiaja.
        swiat na psy schodzi, baba w lozku juz tez nie dlugo bedzie plastixowa albo
        robot jakis i co wtedy, boj sie boga, panie kochany, trza do lichenia biec i na
        ofiare stowke zucic, bo nas te bambrychy i sztany ziejace ogniem pomorduja.

• brzozaluke M3 w pełnej krasie 13.04.07, 02:54
      według mnie osiągi osiągami ale to auto jes po prostu brzydkie...
      :( spójrzcie na starsze wersje - istne cuda
      technika nigdy nie zastapi wirtuozji projektanta
    • foreks silnik z przodu, naped z tylu 13.04.07, 09:41
      bardzo podobaja mi sie m3, w sumie jedynie z bmw. tylko nie tedy droga chyba. w
      nastepnej generacji dadza 1000KM i 1000 rownie niepotrzebnych gadzetow. moze do
      masazu w fotelu dodadza saune i jaccuzzi i sekretarke pod kolumna kierownicy? a
      moze zamiast jednego takiego zbytecznego ustrojstwa przeniesliby te moc na 4
      lapy? bo dla przecietnego, nie profesjonalnego kierowcy, poza popisywaniewm sie
      na parkingu pod hipermarketem to kolejne auto do jazdy na wprost i startu spod
      swiatel.
    • reaver247 po co komu jak jest 335i? 13.04.07, 09:51
      moj kumpel z pracy kupil coupe 335i, majac porownanie z M3 2002 moge stwierdzic
      ze obecne M3 jest po prostu zbedne. Szybsze moze o 0.9 sekundy, twarde jak
      taczki, glosne jak golf2 po tuningu i ostenatycjne.
      Gdybym kupowal takie auto to tlyko 335 dyskrecja i elegancja za mniejsze
      pieniadze
      • robert888 a po co komu auta sportowe? 13.04.07, 09:59
        widac ciebie to nie rusza - to nie jest auto dla takich jak ty. Inny zapyta - a
        po co komu 335i, jak ma 335d? Tak samo jedzie, cichy, i za połowe paliwa. No i
        szybciej cie dowiezie, bo nie staniesz na żadnej stacji.
        • reaver247 mylisz pojecia 13.04.07, 14:34
          335d zaiste musi byc wspaniala fura i pewnie lepsza od 335i do ktorego sie
          odnioslem tylko dlatego ze z nim akurat mialem kontakt. Po prostu M3 powinno
          zmienic styl, kupujac takie auto chyba nie mamy zamiaru rywalizowac z
          chlopakami z mietniowa co przywieli bite e36M3 i maja spojlery z murcielago.
          Powinno to byc wysmakowane oparte na delikatnych akcentach.
          Bez sensu jest wypuszczania aut typu M3CSL gdzie kosztem komfortu jazdy niczym
          z seicento dostajemy 0.01s lepszy wynik do 100. Takie 'niby' auta dla twardzieli
          ktorych wszystkie nowosci mozna by zawrzec w pakiecie za 1/8 ceny bez otoczki
          marketingowej i calego szumu
          • robert888 jestes pewny że ja mylę pojęcia? 13.04.07, 15:03
            jak długi miałeś kontakt z 335i a jak długi z M3?
            Bo widzisz - ja miałem (sprzedałem pół roku temu) M3 przez ponad 7 lat i po
            drodze całą masę rozmówców, którym sie wydawało, że "po co przepłacac jak mozna
            mieć 330Ci i dokupic sobie M pakiet".
            Wystarczyło jednak wpuścić ich na 5 minut za kierownicę aby "wrócili na
            właściwe tory" i juz potem niczemu się nie dziwili.
            Myślę że przy nowej M3 różnica będzie jeszcze bardziej zauważalna - w końcu 2
            garnki więcej. Poza tym, M3 to frajda z jazdy w czystej postaci - choć zdarza
            sie, że nie każdego to rajcuje. Dla nich są bardziej "ułozone" auta.

PS. M3 w codziennym uzytku jest zupełnie cywilizowanym samochodem, z dobrze
            izolowaną kabiną i sprężystym i nie męczącym zawieszeniem. Jednak jeśli ktos
            przyzwyczajony jest do resorowania np. w Lagunie, rzeczywiście będzie dla niego
            za twardy.
            • reaver247 Re: jestes pewny że ja mylę pojęcia? 13.04.07, 22:42
              fakt zapomnialem ze teraz bedzie v8 to jednak robi roznice. Gdyby jednak mialby
              to byc v6 ze slabszego modelu podkrecony to widzialbym jako bezsens.
              Co do poprzedniej M3 o ktorej wspominasz to wtedy nizszym modelem bylo 330i, i
              zaiste to byla roznica. Ale proponuje naprawde zrewidowac opinie o 335 - jest
              to rewelacja i brak znaczka m o niczym nie swiadczy
              • nicolasvanorton popytaj sąsiada a nie kasztanisz 3 po 3 :-) 14.04.07, 00:35
                bo to że nie widziałeś od wewnątrz ani M3 ani 330 Ci ani z 335i to każdy
                średnio inteligentny widzi :-) i się nie kłoć bo zaraz zrobimy test, zejdę do
                wozu i zapytam cię o jakiś szczegół którego nie znajdziesz w internecie i
                zobczymy czy odpowiesz :-D, po pierwsze to żadna trója e46 nie miała V6, po
                drugie M3 e46 tak jak pisze ten tam wyżej jeździ jak się masz nawet do sklepu
                po zakupy, możesz takie coś nawet żonie albo kochance kupić, to nie impreza wrx
                gdzie plomby wypadają, naziści potrafią zestroić zawieszenie, samochód jest
                właśnie sprężysty klei się drogi ale wybiera nierówności bardzo dobrze nawet na
                oryginalnych osiemnastkach po radomskich wertepach :-), po drugie nie jest
                wogle głośniejszy od 325ci czy 330ci, jakbyś jeździł tymi wozami to jedna z
                odczuwalnych różnic to charakter silnika, w 330ci wóż idzie od dołu i szybko
                zamyka obrotomierz, w M3 jest na odwrót ale kiedy inni zdychają to ty dalej
                ciągniesz na tym samym biegu

a co do nowego m3 i 335i - żadnego ani nie widziałem ani jeszcze nie jechałem
                podobnie jak ty ;-), ale różnica 120 KM to mniej więcej tyle samo co między
                330Ci a starym M3 więc do czego pijesz? nie będę nawet powtarzał argumentu że
                v8 to sama w sobie klasa wyżej niż r6 - jak nie wierzysz to jedź na słomczyn i
                poproś może ktoś ci da pojeździć jakimś starym 540 :-)
                • reaver247 ciemniaku mowie o nowym 335i 15.04.07, 17:57
                  twoje opowiadania kiedy inni zdychaja ty idziesz dalej, uderz sie w glowe i idz
                  dalej
                • reaver247 Re: popytaj sąsiada a nie kasztanisz 3 po 3 :-) 15.04.07, 18:01
                  poza tym roznica nie jest jak miedzy stary 330 a m3, bo 335i ma 2x turbo,
                  mnostwo momentu w calym zakresie, ciagnie po sama gore od samego dolu. 330 jest
                  autem sporo slabszym mimo ze niewiele wolniejszym na papierze nie jest tak
                  ultra elastyczny bo nie moze byc
                  • nicolasvanorton [...] 15.04.07, 22:44
                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • nicolasvanorton Re: M3 w pełnej krasie 14.04.07, 00:53
      dalej nie wiedzą jak wentylować przednie tarcze i wypieprzyli przeciwmgielne :-
      ), to jeszcze można przeżyć ale do wnętrza się nie mogę przyzwyczaić ile razy
      ktoś przyjeżdża nową tróją, nic piszą czy będzie tylko ten nowy automat i
      ręczna smg czy kija też dadzą jak w starej?
      • non_plus_ultra Re: M3 w pełnej krasie 14.04.07, 21:27
        pierwsze slysze ze w M3 nie ma wentylowanych tarczy
        zwykle 3 coupe ma przod i tyl wentylowany

z drugiej strony po co przeciwgielne jak klima nawet nie jest seryjna (zbedne
        kilogramy)

a co do wnetrza - E46 bylo swietne ale sportowo-ciasne i kierowca czul sie
        dokladnie "opakowany", co akurat ja uwazam za zalete
        E90 jest o 8 cm szersze i to sie czuje, za to jest miejsce na panel srodkowy,
        i-drive

ogolnie M3 2007 - techniczne cudo a nie jakis AMG czy podobny tuning
        • nicolasvanorton Re: M3 w pełnej krasie 14.04.07, 23:18
          > pierwsze slysze ze w M3 nie ma wentylowanych tarczy
          > zwykle 3 coupe ma przod i tyl wentylowany

tarcze wentylowane to ma każdy trup nawet taki z salonu w kredycie 50 na 50, 20
          tausenów teraz następne za 2 lata, nie poniemajesz o co chodzi

> z drugiej strony po co przeciwgielne jak klima nawet nie jest seryjna (zbedne
          > kilogramy)

tak? która nie ma, bo e46 ma jak najbardziej w serii razem z innymi pierdołami
          jak patefon harman kardon z całym osprzętem, chyba że to ta nowa nie ma o ale
          to wy nią jeździcie więc wiecie lepiej, ja tam jej w życiu nie widziałem na
          oczy :-)

> a co do wnetrza - E46 bylo swietne ale sportowo-ciasne i kierowca czul sie
          > dokladnie "opakowany", co akurat ja uwazam za zalete
          > E90 jest o 8 cm szersze i to sie czuje, za to jest miejsce na panel srodkowy,
          > i-drive

wnętrze m3 jest dokładnie takie samo jak każdej wypasionej tróji w kupecie z m
          pakietem poza zegarami, a od "golasa" różni się głównie paroma przyciskami,
          kierą i fotelami, i to wnętrze jest takie jak być powinno w odróżnieniu od
          nowej piątki gdzie jak się zasiądzie za tą ladą to człowiek szuka gdzie się
          kasę otwiera a gdzie leży gałkownica do lodów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka