lisia55 13.05.07, 14:26 Niech mnie ktoś oświeci (nie ksenonem oczywiście tylko wiedzą) jaka jest różnica ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
minimus Re: ksenon i bi ksenon 13.05.07, 14:48 ksenon - krótkie bi ksenon - krótkie i długie Link Zgłoś
lisia55 Re: ksenon i bi ksenon 13.05.07, 17:45 Tak myślałam. Ale jeżdżę Cherokee a tam tylko H4 ;-( Link Zgłoś
speedone Re: ksenon i bi ksenon 13.05.07, 19:41 za okolo 500-600 zl mozesz miec cos takiego Link Zgłoś
czernobyl.zdr6j Re: ksenon i bi ksenon 13.05.07, 20:10 za 500-600 to tylko wersja nielegalna - dostajesz za tyle dwa palniki (żarówki ksenonowe) i dwie przetwornice. do legalności brakuje Ci "tylko" systemu samopoziomującego światła oraz spryskiwaczy reflektorów (zgodnie z dyrektywą UE samochodowe źródła światła emitujące powyżej 2000lm muszą posiadać ww. rzeczy). a poza tym odbłyśniki świateł na zwykłe żarówki nie są przystosowane do wsadzenia tam czegokolwiek innego. po zamontowaniu efektem jest "światełko do nieba" - oślepiasz wszystkich i wszystko, jedyne w miare sensowne wyjście (cały czas nielegalne niestety) to wpychanie xenonów w soczewki - mniej kierowców jadących z przeciwka będzie miało ochotę Cię zabić Link Zgłoś
speedone Re: ksenon i bi ksenon 13.05.07, 20:17 czernobyl.zdr6j napisał: > za 500-600 to tylko wersja nielegalna - dostajesz za tyle dwa palniki (żarówki > ksenonowe) i dwie przetwornice. do legalności brakuje Ci "tylko" systemu > samopoziomującego światła oraz spryskiwaczy reflektorów (zgodnie z dyrektywą UE > samochodowe źródła światła emitujące powyżej 2000lm muszą posiadać ww. rzeczy). > > a poza tym odbłyśniki świateł na zwykłe żarówki nie są przystosowane do > wsadzenia tam czegokolwiek innego. po zamontowaniu efektem jest "światełko do > nieba" - oślepiasz wszystkich i wszystko, jedyne w miare sensowne wyjście (cały > czas nielegalne niestety) to wpychanie xenonów w soczewki - mniej kierowców > jadących z przeciwka będzie miało ochotę Cię zabić sadze ze mozna sciemnic ze lampy sa fabryczne a przepisy ( o ile sie nie myle bo na 100% niepamietam) mowia ze samochody wyprodukowane do roku .. nie musza miec spryskiwaczy. A jesli chce w soczewki dać to niech doda 200 zl do tych lamp i ma przezroczyste szklo i soczewki. Dla mnie zabawa bez sensu, albo dokupic soczewki lub bardzo dobrze żarówki znanego producenta. Pozdrawiam Link Zgłoś