billy.the.kid Re: czy te kamiZelki 06.07.07, 21:55 a tak konkretnie w pl i w pribałtikach. Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy te kamiZelki 07.07.07, 09:58 wydaje mi sie, ze w PL nie sa obowiazkowe, ale wychodze z zalozenia, ze sie toto moze przydac, wiec woze jedna w bagazniku. Link Zgłoś
kontik_71 Re: czy te kamiZelki 07.07.07, 14:26 toto powinno sie w sumie wozic w kabinie a nie w bagazniku. Moje dwie sa w kieszankach foteli, w ten sposob mam do nich dostep i moge ja zalozyc jesli cos sie przytrafi.. A kamizelki moga uratowac zycie w pewnych przypadkach Link Zgłoś
robert888 o właśnie, jakos ostatnio nie roztrząsaliśmy temat 06.07.07, 22:02 u kamizelek. Aż sie steskniłem. Są obowiązkowe w autach starszych niz własciciel. Link Zgłoś
billy.the.kid Re: o właśnie, jakos ostatnio nie roztrząsaliśmy 06.07.07, 22:08 stary-nie mozesz napisać tak lub nie?? Link Zgłoś
bassooner Re: o właśnie, jakos ostatnio nie roztrząsaliśmy 06.07.07, 22:14 Tudzież (witojcie) u właścicieli starszych niż auto, za wyjątkiem sytuacji, kiedy to suma lat właściciela i kamizelki pomnożona przez "pi" da liczbę odpowiadającą numerowi nadwozia auta właściciela...;-))) Link Zgłoś
kontik_71 Re: czy te kamielki 06.07.07, 22:55 A jesl inie sa obowiazkowe to jest to taki problem miec jedna w aucie? Dla wlasnego bezpieczenstwa mozesz sobie kupic, nie koszuja majatku Link Zgłoś
revolution_82 Ręcę opadają... 06.07.07, 23:22 Tyle wpisów a nikt nie udzielił normalnej i rzeczowej odpowiedzi. W Polsce nie są obowiązkowe dla kierowców aut osobowych ale jak to jest w innych krajach Unii to nie wiem. Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ręcę opadają... 07.07.07, 08:53 miło ze odppowiedziałeś. a dosyć smieszne te przygłupy którym fiuty odpadają. dz. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Ręcę opadają... 07.07.07, 09:25 W Polsce - nie (piszę o osobowych... a samochód z kratą to osobowy jest jeśli chodzi o kamizelkę?). Czechy i Słowacja - tak. Gdzieś tam daleko w Europie ;-) też bywają obowiązkowe. Chyba w hiszpanii czy we włoszech nie musisz mieć, ale bez kamizelki nie możesz wyjśc z samochodu w przypadku awarii (dotyczy kierowcy i pasażerów). Gdzieś tam jest przepis, że ma być tyle kamizelek ile osób w pojeździe. To takie "strzępki informacji" z pamięci podałem. Poszukaj na www (np strony PZMOT) przepisów dotyczących kraju do którego się wybierasz. Link Zgłoś
ml_500 Re: czy te kamielki 07.07.07, 09:26 www.wiadomosci24.pl/artykul/samochodem_za_granice_8211_poradnik_dla_kierowcow_2073.html Link Zgłoś