Dodaj do ulubionych

Aveo 1.4 czy Albea 1.4 (77km)

16.07.07, 18:20
No własnie który z nich! Maksymalnie za 40 tys. złotych, częsciowa wpłata
reszta na kredyt (Aha! niech nikt mnie nie przekonuje do używanego!)Minimum
wyposazenia to klima, 2xabg, centralny zamek, alarm. o kazdym z tych
samochodów róznie mówia-mnie osobiscie oba sie podobaja tak wewnatrz jak i z
zewnatrz.Czy albea to rzeczywiście tylko zwykła siena po faceliftingu? Za aveo
przemawia 3 letnia gwarancja co przy kredycie nie jest dla mnie bez znaczenia.
Obserwuj wątek
    • purhed LINEA! 16.07.07, 18:27
      z tych dwóch tylko linea, z klimą przekroczysz coprawda 40 tysięcy, ale nei
      będziesz jeździł samochodem przeznaczonym dla krajów trzeciego świata:)
      • axermann Re: LINEA! 16.07.07, 18:45
        purhed napisał:

> z tych dwóch tylko linea, z klimą przekroczysz coprawda 40 tysięcy, ale nei
        > będziesz jeździł samochodem przeznaczonym dla krajów trzeciego świata:)

Wszytko ładnie i pięknie ale cena z klimą znacznie przekracza założony limit i
        wyposazenie standartowe tez bez jakis specyjalnych " wodotrysków". Mnie wali za
        przeproszeniem czy bedę jezdził samochodem dla trzeciego świata czy też nie
        kupuje samochód dla siebie a nie na pokaz dla sąsiadów-jak będe kupował dla
        sąsiadów to kupie 10 letnie a8, smakowicie wypierdziane brudnego
        Turasa.Samochód ma w miarę mało palić,być niezawodny w najwazniejszych
        momentach (czyli że nie rozkraczy mi sie na środku drogi np. do Zakopca!) a jak
        sie spierniczy to ma go w stanie naprawic Pan Czesio z warsztatu obok!
        • buraque Re: LINEA! 16.07.07, 21:53
          axermann napisał:

> a jak
          > sie spierniczy to ma go w stanie naprawic Pan Czesio z warsztatu obok!

czasy panó Czesió już się skończyły, odpuść sobie Aveo, Linea jest o numer
          większa, to inny świat... warto dopłacić te parę tys
    • karkochas Re: Aveo 1.4 czy Albea 1.4 (77km) 16.07.07, 21:36
      Albea ma rozstaw osi 2380 mm, czyli w przybliżeniu tyle co citroen C1. To chyba
      jakaś parodia.
    • radek99990 Re: Aveo 1.4 czy Albea 1.4 (77km) 16.07.07, 22:21
      axermann napisał:

Aha! niech nikt mnie nie przekonuje do używanego

B.cieszą mnie takie texTy.Może,bo są żadkością.Współczesne samochody nie rozkraczają się po bokach,jak produkcja PReLowska i poPeReLo.Dzisiaj rozkraczają się takie gięte, wypracowane u szkopa VW etc.

Albea ma dobrą opinię i to nie tylko wśród użytkowników.Ci co testują(np.redaktorzy) zwracają uwagę,że choroby Sieny się nie powtarzają.Oczywiście magii zauroczenia od auta w założeniu taniego nie ma co wymagać.Sam jeżdziłem prawie 5 lat takim wozem dla plebsu(Thalia) i jakoś nie sprawiał więcej zawodu niż lepsiejsza Clio,czy inne konkurencyjne wozy.
      Myślę,że wybór pomiędzy Albea a Aveo jest trudny bo porównywalny.Oba mają podobny(nienadto umiarkowany) apetyt,awaryjność w nowym aucie powinna być porównywalna.
      Również spadek wartości tak duży dla fiata nie jest dużo większy w przypadku Szewroleta.
      W Aveo(chyba) są żadsze przeglądy . Kubatura wnętrza Aveo mniejsza.Albea jest więc troszkę praktyczniejsza.Gdzieś na innym forum czytałem podobny wątek i tam na wyborze zaważyła bliskość serwisu Fiata.
    • wojtek33 Re: Aveo 1.4 czy Albea 1.4 (77km) 17.07.07, 06:42
      Zanim wydasz choć pół złotówki na albeę umów się na jazdę próbną. Przejedź się
      kawałek, trochę szybciej, trochę po koleinach i torach tramwajowych. Potem umów
      się w np. w fordzie, nie koniecznie na facusa, głupia fiesta wystarczy żeby
      zobaczyć jak można mieć przyzwoite zawieszenie w tanim samochodzie i jak
      spieprzone jest w albei.
    • goodmorning1 Linea. 17.07.07, 11:33
      Tak jak Ci już napisano. Dopłać lub wynegocjuj klimę i bierz Lineę. Masz 3 lata
      gwarancji i przyjemne auto. Na tą chwilę Linea nie ma konkurencji.
    • macgregor-72 Re: Aveo 1.4 czy Albea 1.4 (77km) 17.07.07, 12:27
      Kia Ceed byłaby dużo droższa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka