kasia782 05.11.07, 12:52 witam zastawnawiam sie jak to jest w rzeczysistosci z tym paliwem niby tańsze bo nei ma kosztów stałych tj. obsługa, lokal itp ale cz yteż chszczą? jaka jakosc? zapraszam do wypowiedzi Link Zgłoś Obserwuj wątek
programistajava Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 13:06 Wydaje mi sie ze jakosc paliwa zalezy od konkretnej stacji a nie od sieci/marki . Link Zgłoś
al9 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 13:29 tankuje tu od lat NIGDY żadnego problemu paliwo z orlenu i w zachodniej czesci kraju z niemiec wszystko ok polecam pozdr al Link Zgłoś
kaczkada Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 14:32 Nie wiem skad macie te niusy, ale Neste samo pisze ze: Żródłem dostaw paliw jest rafineria Grupy Lotos S.A. www.neste.pl/artikkeli.asp?path=1992;4281;4283;4287;4292 Tankuje ON w calym kraju, jakos dobra, nigdy nie mialem problemow. Najtaniej chyba jest w Grudziadzu. Link Zgłoś
kasia782 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 14:38 chodzi mi przede wszsytkim o jakos gdyż jezdze dislem i czesto padaja pompy wtryskowe z uwagi na jakos polskiego paliwa kaczkada napisała: > > Nie wiem skad macie te niusy, ale Neste samo pisze ze: > Żródłem dostaw paliw jest rafineria Grupy Lotos S.A. > www.neste.pl/artikkeli.asp?path=1992;4281;4283;4287;4292 > Tankuje ON w calym kraju, jakos dobra, nigdy nie mialem problemow. > Najtaniej chyba jest w Grudziadzu. Link Zgłoś
kasia782 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 14:32 czyl iwnioskuje ze wszsytko zalezy na jakeij stacji tankuje, bo teraz wieszksc stacji ze tak nazwe stacjonarnych - nie samoobsługowych chrzci paliwo, i stad mam obawy co do neste jak to jest Link Zgłoś
radek99990 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 06.11.07, 22:15 kasia782 napisała: bo teraz wieszksc > stacji ze tak nazwe stacjonarnych - nie samoobsługowych chrzci paliwo, i stad > mam obawy co do neste jak to jest Droga Kasiu782(b.przepraszam za tę poufałość): Nie wiem w jakiej części kraju mieszkasz,ale tu gdzie ja mieszkam(Kraków)paliw się nie chrzci,najwyżej kłamie na liczydle. Od kilku lat tankowałem na Neste i zawsze byłem zadowolony.98 oktanów nie była tak dobra ,jak na innych "bardziej"markowych stacjach,ale za to(a może dlatego)była niemal w cenie 95 okt. Jedyne negatywne sygnały o jakości czytałem na temat stacji w Katowicach. W tym roku kupiłem nowe auto-diesla. Przerzuciłem się na V power diesel/ultimate/supra diesel. Zrobiłem to dlatego,że ON Neste jest dobrym zwykłym olejem napędowym ,który na przestrzeni stukilkudziesięciu tyś.km nie zapewni mi takiej czystości silnika jak stosowane obecnie przezemnie w.w paliwa. Link Zgłoś
sum_tzw_olimpijczyk Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 06.11.07, 22:39 > Zrobiłem to dlatego,że ON Neste jest dobrym zwykłym olejem napędowym ,który na > przestrzeni stukilkudziesięciu tyś.km nie zapewni mi takiej czystości silnika j > ak stosowane obecnie przezemnie w.w paliwa. O tak, nie ma to jak Vpower czy Supra Diesel :D Pogratuluj ode mnie marketingowcom z Orlenu czy innego Shella Link Zgłoś
radek99990 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 06.11.07, 22:48 sum_tzw_olimpijczyk napisał: > O tak, nie ma to jak Vpower czy Supra Diesel :D Pogratuluj ode mnie > marketingowcom z Orlenu czy innego Shella O ile w przypadku SupraD mógłbym mieć wątpliwości,o tyle V power wg mojej wiedzy jest sprowadzany z Niemiec(może to jest ten minimalny procent paliw na naszym rynku nie pochodzący zza wschodniej granicy) Link Zgłoś
al9 ale radek 07.11.07, 09:51 O ile w przypadku SupraD mógłbym mieć wątpliwości,o tyle V power wg mojej wiedzy jest sprowadzany z Niemiec(może to jest ten minimalny procent paliw na naszym rynku nie pochodzący zza wschodniej granicy) ----------- paliwa w Polsce są produkowane w naszych rafineriach z rosyjskiej ropy a paliwa z niemiec sa produkowane w niemieckich rafineriach z - no - pytanie za 10 punktów - z jakiej ropy???? pozdr al Link Zgłoś
babeczka15 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 07.11.07, 09:10 A co ze stacja w katowicach jest nie tak, i ktorą? Bo ja wlasnie tankuje na Neste w katowicach... Link Zgłoś
gogggo Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 06.11.07, 11:11 Bywam na Neste od kilku lat i nie mam raczej dobre doswiadczenia. Link Zgłoś
zdecydowany4 Re: a teraz napisz to raz jeszcze, ale po polsku. 06.11.07, 12:13 Co sę dziwisz? Przecież przebywając parę miesięcy za granicą kompletnie zapomina się ojczystego języka nie wspominając o ortografii:) W tym roku spotkałem w Grecji taką "zapominalską", która ucieszyła się, że spotkała rodaków i z usmiechem zaprosiła do zwiedzania żółwich gniazd w tej "bay"(zatoce)bo zapomniała jak to po polsku:):):):), a na pytanie jak długo tu pracuje rzuciła.... jak to już całe 6 tygodni:):):):) Link Zgłoś
zdecydowany4 Re: a teraz napisz to raz jeszcze, ale po polsku. 06.11.07, 12:14 Miało być "się" dziwisz żebym nie wyszedł na takiego co uczył Marcina:) Link Zgłoś
romando1 Złe paliwo ? 08.11.07, 08:01 Chyba to wina paliwa bo moje audi a4 chodzi idealnie a skoda rocznik 1978r , prycha,kicha i gaśnie. Link Zgłoś