Dodaj do ulubionych

paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka jakosc

05.11.07, 12:52
witam zastawnawiam sie jak to jest w rzeczysistosci z tym paliwem niby tańsze
bo nei ma kosztów stałych tj. obsługa, lokal itp ale cz yteż chszczą? jaka
jakosc? zapraszam do wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • programistajava Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 13:06
      Wydaje mi sie ze jakosc paliwa zalezy od konkretnej stacji a nie od sieci/marki .
      • al9 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 13:29
        tankuje tu od lat
        NIGDY żadnego problemu
        paliwo z orlenu i w zachodniej czesci kraju z niemiec
        wszystko ok
        polecam
        pozdr
        al
        • kaczkada Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 14:32

Nie wiem skad macie te niusy, ale Neste samo pisze ze:
          Żródłem dostaw paliw jest rafineria Grupy Lotos S.A.
          www.neste.pl/artikkeli.asp?path=1992;4281;4283;4287;4292
          Tankuje ON w calym kraju, jakos dobra, nigdy nie mialem problemow.
          Najtaniej chyba jest w Grudziadzu.
          • kasia782 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 14:38
            chodzi mi przede wszsytkim o jakos gdyż jezdze dislem i czesto padaja pompy
            wtryskowe z uwagi na jakos polskiego paliwa

kaczkada napisała:

>
            > Nie wiem skad macie te niusy, ale Neste samo pisze ze:
            > Żródłem dostaw paliw jest rafineria Grupy Lotos S.A.
            > www.neste.pl/artikkeli.asp?path=1992;4281;4283;4287;4292
            > Tankuje ON w calym kraju, jakos dobra, nigdy nie mialem problemow.
            > Najtaniej chyba jest w Grudziadzu.
        • kasia782 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 05.11.07, 14:32
          czyl iwnioskuje ze wszsytko zalezy na jakeij stacji tankuje, bo teraz wieszksc
          stacji ze tak nazwe stacjonarnych - nie samoobsługowych chrzci paliwo, i stad
          mam obawy co do neste jak to jest
          • radek99990 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 06.11.07, 22:15
            kasia782 napisała:

bo teraz wieszksc
            > stacji ze tak nazwe stacjonarnych - nie samoobsługowych chrzci paliwo, i stad
            > mam obawy co do neste jak to jest

Droga Kasiu782(b.przepraszam za tę poufałość):
            Nie wiem w jakiej części kraju mieszkasz,ale tu gdzie ja mieszkam(Kraków)paliw się nie chrzci,najwyżej kłamie na liczydle.
            Od kilku lat tankowałem na Neste i zawsze byłem zadowolony.98 oktanów nie była tak dobra ,jak na innych "bardziej"markowych stacjach,ale za to(a może dlatego)była niemal w cenie 95 okt.
            Jedyne negatywne sygnały o jakości czytałem na temat stacji w Katowicach.
            W tym roku kupiłem nowe auto-diesla.
            Przerzuciłem się na V power diesel/ultimate/supra diesel.
            Zrobiłem to dlatego,że ON Neste jest dobrym zwykłym olejem napędowym ,który na przestrzeni stukilkudziesięciu tyś.km nie zapewni mi takiej czystości silnika jak stosowane obecnie przezemnie w.w paliwa.
            • sum_tzw_olimpijczyk Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 06.11.07, 22:39
              > Zrobiłem to dlatego,że ON Neste jest dobrym zwykłym olejem napędowym ,który na
              > przestrzeni stukilkudziesięciu tyś.km nie zapewni mi takiej czystości silnika j
              > ak stosowane obecnie przezemnie w.w paliwa.

O tak, nie ma to jak Vpower czy Supra Diesel :D Pogratuluj ode mnie
              marketingowcom z Orlenu czy innego Shella
              • radek99990 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 06.11.07, 22:48
                sum_tzw_olimpijczyk napisał:
                > O tak, nie ma to jak Vpower czy Supra Diesel :D Pogratuluj ode mnie
                > marketingowcom z Orlenu czy innego Shella
                O ile w przypadku SupraD mógłbym mieć wątpliwości,o tyle V power wg mojej wiedzy jest sprowadzany z Niemiec(może to jest ten minimalny procent paliw na naszym rynku nie pochodzący zza wschodniej granicy)
                • al9 ale radek 07.11.07, 09:51
                  O ile w przypadku SupraD mógłbym mieć wątpliwości,o tyle V power wg
                  mojej wiedzy jest sprowadzany z Niemiec(może to jest ten minimalny
                  procent paliw na naszym rynku nie pochodzący zza wschodniej granicy)
                  -----------
                  paliwa w Polsce są produkowane w naszych rafineriach z rosyjskiej
                  ropy
                  a paliwa z niemiec sa produkowane w niemieckich rafineriach z - no -
                  pytanie za 10 punktów - z jakiej ropy????
                  pozdr
                  al
            • babeczka15 Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 07.11.07, 09:10
              A co ze stacja w katowicach jest nie tak, i ktorą? Bo ja wlasnie tankuje na
              Neste w katowicach...
    • gogggo Re: paliwo NESTE.. - opinie, co sądzicie, jaka ja 06.11.07, 11:11
      Bywam na Neste od kilku lat i nie mam raczej dobre doswiadczenia.
      • robert888 a teraz napisz to raz jeszcze, ale po polsku... 06.11.07, 11:21
        • zdecydowany4 Re: a teraz napisz to raz jeszcze, ale po polsku. 06.11.07, 12:13
          Co sę dziwisz? Przecież przebywając parę miesięcy za granicą kompletnie zapomina
          się ojczystego języka nie wspominając o ortografii:)

W tym roku spotkałem w Grecji taką "zapominalską", która ucieszyła się, że
          spotkała rodaków i z usmiechem zaprosiła do zwiedzania żółwich gniazd w tej
          "bay"(zatoce)bo zapomniała jak to po polsku:):):):), a na pytanie jak długo tu
          pracuje rzuciła.... jak to już całe 6 tygodni:):):):)
          • zdecydowany4 Re: a teraz napisz to raz jeszcze, ale po polsku. 06.11.07, 12:14
            Miało być "się" dziwisz żebym nie wyszedł na takiego co uczył Marcina:)
            • romando1 Złe paliwo ? 08.11.07, 08:01
              Chyba to wina paliwa bo moje audi a4 chodzi idealnie a skoda rocznik
              1978r , prycha,kicha i gaśnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka