aameet 18.03.08, 12:28 Macie swoje zdanie na ten temat.. co jest lepsze? Benzyna czy diesel? Przykładowo z tego arykułu wynika: menforum.pl/motoryzacja/samochody/benzyna-czy-diesel.html że to pierwsze jest lepsze, a co Wy o tym myślicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiges_wiz Re: Benzyna czy diesel? 18.03.08, 12:39 zalezy co kto lubi ... temat do zamkniecia bo byl z kilkanascie razy. Link Zgłoś
xenocide Re: Benzyna czy diesel? 18.03.08, 16:43 Przy aktualnych cenach jest to retoryczne pytanie. Jesli chcesz miec wlasna stacje-bimbrownie i omijac szerokim lukiem Orlen to kup sobie auto z silnikiem flex-fuel :-) Link Zgłoś
grodek75 Re: Benzyna czy diesel? 18.03.08, 21:06 Plazma czy LCD? Podobne pytanie. Każdy ma swoje zdanie i prawdopodobnie nikt nikogo nie przekona. Ja wolę diesla, ale zdaję sobie sprawę, że zwolennik benzyny przedstawi tyle samo argumentów na uzasadnienie swojego wyboru ile ja dla swojego. Ogólnie pytanie bez sensu. Link Zgłoś
forumowy.komentator ja tam nie mam problemów 18.03.08, 23:40 mam diesla i benzynkę+lpg :) Większa frajda jest z jazdy dieslem. Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Ropa czy zapłon iskrowy? 18.03.08, 22:32 NIe rób z siebie dziennikarzełka i nazywaj ropę ropą. Lub, jeśli chcesz bycd o bólu precyzyjny - olejem napędowym. Diesel to nazwisko i nazwa silnika. Więc albo benzyna z ropą, albo diesel z silnikiem benzynowym. A co jest lepsze? Odpowiedź jest prosta: do czego lepsze? Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Benzyna czy diesel? 19.03.08, 22:50 aameet napisał: > Macie swoje zdanie na ten temat.. co jest lepsze? Benzyna czy diesel? Przykładowo z tego arykułu wynika: menforum.pl/motoryzacja/samochody/benzyna-czy-diesel.html że to pierwsze jest lepsze, a co Wy o tym myślicie? odwrotnie kolego ,z tego artykułu wynika że to diesel pod kazdym wzgledem jest lepszy a autor tylko dlatego ostatecznie zdecydowal sie znowu na benzyne że nie znalazł odpowiedniego diesla na rynku wtórnym ,odpowiedniego znaczy sie z małym przebiegiem za najlepiej jescze małe pieniadze (he he),niestety na coś dobrego trzeba zapałcić ,zresztą to że w ofercie na rynku wtórnym sa przedewszystkim diesle z duzymi przebiegami wyeksploatowane też o czyms świadczy ,mianowicie o tym że nikt przy zdrowych zmysłach nie pozbywa się łatwo i predko diesla a benzyne i owszem , he he. Link Zgłoś