matejkuch 18.04.08, 15:48 No co tutaj komentować, taki kraj, tacy ludzie i później takie mamy efekty. Link Zgłoś Obserwuj wątek
ss85 Re: Wielkopolska paranoja 18.04.08, 18:32 Proponuję prosty protest: niech motocykliści regularnie, dzień i noc jeżdżą ulicami przy tych działkach. Na wysokich obrotach, ale zgodnie z prawem;) Tym bardziej się dziwię mieszkańcom, że nikt po torze nie jeździ w godzinach nocnych, nie przerywa snu... A samoloty startują i lądują na lotnisku bez względu na porę. Link Zgłoś
mauyprezes Re: Wielkopolska paranoja 18.04.08, 22:10 najbardziej dziwi mnie uległość władz toru i AK Wielkopolskiego, mają w ręce wszystkie asy, wszystkie atuty, wszystko zgodnie z prawem, mimo to ulegają!, prawdopodobnie mieszkańcy apelują sporo sporo wyżej, podobno nawet na stopniu ministerialnym - ten zupełnie nie rozpoznając sprawy stawia ultimatum, paranoja!. Pokupowali działki za grosze, a teraz wielcy państwo na włościach. Jeżeli zgoda na budowe została wydana przed otwarciem toru (a na pewno, nie są to domy z lat 60tych) nie powinno się ich w ogóle brać pod uwagę. Dla porównania mamy podobną sytuacje tylko z lotniskiem :) www.youtube.com/watch?v=8EvXoTkwwE0 Link Zgłoś
kodem_pl Mam proste i skuteczne rozwiazanie... 19.04.08, 00:42 Niech co jakis czas kazdy motocyklista wybierze sie do Poznania i pojezdzi okolo 3 w nocy na pelnym ogniu po okolicznych osiedlach. Proste, ze proste? Zamiast pielgrzymek do Czestochowy, beda pielgrzymki do Poznania. Skutecznosc wieksza, satysfakcja tez. Link Zgłoś
kodem_pl sory ss85 19.04.08, 00:43 Napisales cos podobnego, dopiero po swoim poscie czytalem inne. Link Zgłoś
maciek389 Wielkopolska paranoja 19.04.08, 12:51 to jest totalna paranoja, szykowałem się od 2 miechów na zlot Corvette już miałem jechać dziś a tu się okazało że został odwołany z tego powodu! Informujemy, iż zlot planowany na 20 kwietnia nie odbędzie się zlot jest odwołany w wyniku haniebnego zachowania władz toru Poznań -zażądali spełnienia przez samochody zaniżonej normy głośności 96 db -nigdzie nie spotykanej na świecie z żądaniem zapłaty z góry -zlot się odbędzie w innym terminie w innym miejscu. Link Zgłoś
pm7303 Ten tor ni ejest prywatny 20.04.08, 18:00 Wie ktos kto jest jego walscicielem? Jak automobilklub wielkopolski to, przynajmniej teoretycznie, mozna by podziekowac wladza za prace! Jak nalezy do miasta, to mozna zorganizowac naciski na magistrat, zeby kretynski zarzad odwolali. Co do mieszkancow, to takie same hieny bez honoru, jak Ci z Sypniewa i Krzesin. Link Zgłoś
joachim.zbylud żenada! 20.04.08, 21:33 Możliwość pojeżdżenia szybko w dobrze zabezpieczonym miejscu jest bardzo ważna! Z jednej strony człowiek się wyszaleje i nie ciągnie go do ścigania się po ulicach, a z drugiej uczy się lepszego panowania nad samochodem. Korzyść podwójna! A mieszkańcy swoją zaściankowością wcale mnie nie zaskoczyli - często przecież słysy się, że ludzie kupowali działki przy lotniskach czy planowanych trasach szybkiego ruchu, budowali (często bezprawnie) domy i teraz protestują że im za głośno czy że śmierdzi ;) Link Zgłoś
dzakarta [...] 05.05.08, 08:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś